Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SİZEDE SORMAK İSTİYORUM! (1 Kullanıcı)

anamaya

Kayıtlı Kullanıcı
S.A ARKADAŞLAR,
SİZDEN FİKİR ALMAK İSTEDİĞİM BİR KONU VAR : BEN İLERİDE NASİP OLURSA KIZIM OLDUĞUNDA ADINI RABBİMİZİN DOKSANDOKUZ İSMİNDEN BİRİ OLAN EL-BERRU (YANİ İYİLİĞİ VE MERHAMETİ BOL OLAN ) KOYMAK İSTİYORUM SİZCE BU NEKADAR DOĞRUDUR KOYMAMDA Bİ SAKINCA VAR MIDIR?

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SİZEDE SORMAK İSTİYORUM!

ASLINDA GÜZEL Bİ DÜŞÜNCE HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM MUSTAFA ABİLERE FALAN Bİ SORSAK YARDIMCI OLURLARMI ACEBA BU KONUDA BİLGİM YOK

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

anamaya yazdı:
S.A ARKADAŞLAR,
SİZDEN FİKİR ALMAK İSTEDİĞİM BİR KONU VAR : BEN İLERİDE NASİP OLURSA KIZIM OLDUĞUNDA ADINI RABBİMİZİN DOKSANDOKUZ İSMİNDEN BİRİ OLAN EL-BERRU (YANİ İYİLİĞİ VE MERHAMETİ BOL OLAN ) KOYMAK İSTİYORUM SİZCE BU NEKADAR DOĞRUDUR KOYMAMDA Bİ SAKINCA VAR MIDIR?
,
A.S. KARDEŞİM,
ALLAH C.C. AİT İSİM VE SIFATLAR ÇOCUKLARIMIZA İSİM OLARAK VERİLEMEZ.
MESELA KADİR İSMİ VAR YA,
KADİR : HERŞEYE GÜCÜ YETEN ANLAMINDADIR. BİR BEŞERİNDE HER ŞEYE GÜCÜ YETMEYECEĞİNE GÖRE, BİZİM KADİR DEĞİLDE , HERŞEYE GÜCÜ YETENİN KULU MANASINA GELEN ABDULKADİR İSMİNİ KOYMAMIZ UYGUN OLANDIR.

KONU İLE İLGİLİ BENİM BİLDİĞİM VE DİYECEĞİM BU KADAR KARDEŞ.
K.S.E.O.

denizbektas911

Kayıtlı Kullanıcı

Bende konu hakkında düşüncelerimi söylemek isterim kardeşim sorunuz aslında günümüzde bir çok kişinin aklından geçen bir düşüncedir ne güzeldir ki günümüz isimleri yerine anlamlı isimler koymak niyetindesiniz fakat konacak ismin anlamı ve o anlamın taşınılabileceği o sıfata uygun bir insan olmak oldukça önemlidir bu nedenle koyulmamasının uygun olduğu düşüncesindeyim
ALLAH'a emanet olun

anamaya

Kayıtlı Kullanıcı

DÜŞÜCELERİNİZİ VE BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ALLAH CÜMLENİZDEN RAZI OLSUN!

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAHIN SIFATLARI İNSANLARIN ÜZERİNE VERİLEMEZ BU DİNİZCEDE UYGUN DEĞİLDİR HEM ANNE HEMDE BABA ÇOCUĞUNA KOYDUĞU İSİM ÜZERİNE SORGUYA ÇEKİLECEKTİR SAKINCALIDIR Kİ MUHAMMED İSMİ BİLE SAKINCA TAŞIYOR HERKES BU İSİMLERİ TAŞIYAMAZ

HUZEYFE_26

Kayıtlı Kullanıcı

benim bilidiğime ve okuduuğuma göre fıkıh kitaplarına göre bazı isimler oluyo bazılarıda olmuyor tabi iyice araştırmak lazım bir ilahiyat görevlisne daanışmaak lazım efendimiz zamanından sahabe ismsleri var erkek olsun kadın osun ben öyle yaptım neyse hayılrısı neyse o olsun..

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

bence sakıncalı ama ona yakın bişey mesela berra olabilir.önemli olan niyet. onu dine uygun yetiştirirsen daha güzel olur.aeo.

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

muhammed kutsal yazdı:
ALLAHIN SIFATLARI İNSANLARIN ÜZERİNE VERİLEMEZ BU DİNİZCEDE UYGUN DEĞİLDİR HEM ANNE HEMDE BABA ÇOCUĞUNA KOYDUĞU İSİM ÜZERİNE SORGUYA ÇEKİLECEKTİR SAKINCALIDIR Kİ MUHAMMED İSMİ BİLE SAKINCA TAŞIYOR HERKES BU İSİMLERİ TAŞIYAMAZ

peki güzel kardeşim peygamber efendimizin ismini koymak sakıncalıysa insanlar taşıyamazsa neden Resul_u ekrem efendimiz hadisinde şöyle buyuruyor;herkim 3 oğlu olurda birine bile benim adımı vermezse ona şefaatim erişmez veya başka bir hadiste;ABDULLAH VE ABDURRAHMAN ALLAH'IN SEVDİĞİ İSİMLERDENDİR... VE BUNUN GİBİ BİR ÇOK HADİS VAR.FAKAT ŞUDA BİR GERÇEK Kİ ANNE VE BABA OLARAK ÇOCUĞUMUZA ALLAH'IN(c.c) YADA RASULUULLAH'IN(s.a.v.)isimlerini verirken o isme göre yetiştirmeyi niyet edip niyetinizde de kararlı ve istekli olmalısınız ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt