Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Size Yemek Yaptim (kiş Türlüsü) (1 Kullanıcı)

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Eki 2007
Mesajlar
3,902
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
31
ymk_679.jpg
Malzemeler
1,5 kg Kemikli Dana Eti
4 Adet Defne Yaprağı
1 Adet Piliç (1,3 kg)
2 Demet Taze Soğan
400 gr Havuç
1 Adet Kereviz
1 Adet Küçük Lahana
750 gr Küçük Patates
1 Dal Biberiye
Tuz, Karabiber, Kekik
2 Yemek Kaşığı Margarin


Yemeğin Tarifi
Dana etini 8 bardak su ile iyice yumuşayana kadar haşlayın. Kaynamaya başlayınca köpüğünü alın.
Tavuğu parçalara ayırın. 1 saat sonra tenceredeki dana etme katın. Beraber haşlayın.
Taze soğanın yeşil kısımlarını ince ince kıyın. Beyaz kısımlarını ortadan ikiye kesin. Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın, küçük patatesleri bütün bırakın.
Tavuğun pişmesine yakın patatesleri ekleyin. 15 dakika sonra havuç, kereviz, lahana ve taze soğanları, kekik ve defne yaprağını ekleyin.
Sebzeleri hafif diri kalacak şekilde pişirin. Tuz, karabiber, margarin ve soğanın yeşil kısımlarını ekleyin.
Ateşten alıp 15 dakika dinlendirin.

Bİ DENEYİN ÇOK GÜZEL
 

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Eki 2007
Mesajlar
3,902
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
31
FIRINDA LAHANA

ymk_419.jpg
Malzemeler
4 Yumurta
3 Domates
140 gr Mısır (hazır ürün, konserve)
200 gr İrmik
200 gr Süt Kreması
Tuz, Karabiber
1 Kırmızı Dolmalık Biber
100 gr Biberli Salam
1 lt Süt
600 gr Lahana
5 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Bir Miktar Yağ
1/2 Demet Taze Soğan


Yemeğin Tarifi
Lahanayı çok ince şeritler hainde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Sütü 1 tatlı kaşığı tuzla kaynatın. Sürekli karıştırarak irmiği ilave edin. 5-10 dakika kadar kaynatın. 2 yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarını çırpın. İrmikli karışıma önce yumurta sarılarını ardından mısırı ilave edin, Yumurta aklarını ekleyin,
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Biberin çekirdeklerini ayıkayıp verev olarak dilimleyin. Fırını 200 derecede önceden ısıtın.
Salamı şeritler halinde doğrayın, Süt kremasını kalan yumurtalana karıştırın. Lahana, domates, biber, selam ve kaşar peynininin üçte ikisini ekleyin.
Fırın kabını yağlayın. İrmikli karışımı kabın içine boşaltın. Sebzeli karışımı üzerine dökün. Kalan peyniri üzerine serpin. Kabı fırına verip 40 dakika kadar pişirin. Taze soğanı ince halkalar halinde doğrayın. Yemeğin üzerine serpip servis yapın.

 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt