"Bir kimse, ameline göre birkaç kişiye şefaat eder." [Tirmizi]
bu kimse şudur:
iyi arkadas; abdestinde namazında arkadastır.
böyle arkadaslarınız mahşerde size kefil olabilirse
şöyle:" Rabbimiz bu kulun iyi bir kuldur eksiklerini sen bilirsin imanına kefil olacak ta sensin.
bu arakadasla arzda birlikteydik camiye birlikte gittik.
bu arkadası da seviyoruz bizi birlikte kıl. onu da affet"
imanına Allah gercekten kefil olursa arkadasın sana şefaat etmiş olur.
Hazret-i Ali, "Dost edinin, dostlarınız sizin için dünya ve ahiret sermayesidir, şefaatçilerinizdir"
(Bir Cehennemlik, bir Cennetliğe, "Dünyada sana su vermiştim. Şimdi sen de bana şefaat et" der. O da Allah'ın izni ile şefaat edip, onu Cehennemden kurtarır.) [Deylemi]
(Kur'an, akraba, emanete riayet eden, Peygamberiniz ve din kardeşleriniz şefaat edecektir.) [Deylemi]
(Hacer-i esved, kıyamette insanlara şefaat eder.) [İbni Hibban]
hacerül esved taşı mahşerde getirilecek kabeye gelenlere başta tavav yapanlara şefaat eder.
(Kıyamette abide Cennete gir, âlime ise halka şefaat için bekle denir.) [İ Maverdi]
(Kıyamet günü Allahü teâlâ, "Ey âlimler, siz benim indimde bazı melekler gibisiniz, şefaat edin, şefaatiniz kabul edilecektir" buyurur.) [Zehebi]
(İmamlarınız şefaatçilerinizdir.) [D.kutni]
cami imamınız öte dünyanın cennetliklerinden ise ondan mahşerde şefaat isteyebilirsiniz.
şimdi şöyle yapın :
camide namzınızı kılın ve imamınızla tanışın halini hatrını sorun.
Allah kabul etsin deyin.
şefaat isteyeceğiniz insan sizi tanısın.
hem insanlıktır hal hatır sormak kaynasmak.
(Kıyamette Allahü teâlâ, "Melekler, Peygamberler ve salihler şefaatlerini yaptılar. Bundan sonra benim büyük rahmetim kaldı" buyurur.)
[Buhari]
Kur'an-ı kerimin şefaati
(Allah indinde Kur'andan daha üstün şefaatçi yoktur. Ne Peygamber, ne melek, ne de başkası.) [Taberani]
(Kur'an-ı kerim, okuyanlarına, ya şefaat edecek veya düşman olacaktır.) [Müslim]
kuran okuyan riyakarsa yada amel etmeye hiç mi hiç özen göstermemişse
ona lanet edebilir.
kurandan şefaat isteyecek olmak için Allah rızası için onu dizinize koyun biraz okuyun.
"Küçükken ölen çocuklar, Cennete girip çıkarlar. Ana-babaları ile karşılaşınca, eteklerinden yapışır veya ellerinden tutarlar. Ana-babaları Cennete girinceye kadar, onlardan ayrılmazlar." [Müslim]
kimin şefaati nasip olur Allah bilir. sadece
bir evlat acısı bile isyan etmeyip sabırla tahammül edersen cennet derecen yükselir
ve o evlat size şefaat eder.
bu kimse şudur:
iyi arkadas; abdestinde namazında arkadastır.
böyle arkadaslarınız mahşerde size kefil olabilirse
şöyle:" Rabbimiz bu kulun iyi bir kuldur eksiklerini sen bilirsin imanına kefil olacak ta sensin.
bu arakadasla arzda birlikteydik camiye birlikte gittik.
bu arkadası da seviyoruz bizi birlikte kıl. onu da affet"
imanına Allah gercekten kefil olursa arkadasın sana şefaat etmiş olur.
Hazret-i Ali, "Dost edinin, dostlarınız sizin için dünya ve ahiret sermayesidir, şefaatçilerinizdir"
(Bir Cehennemlik, bir Cennetliğe, "Dünyada sana su vermiştim. Şimdi sen de bana şefaat et" der. O da Allah'ın izni ile şefaat edip, onu Cehennemden kurtarır.) [Deylemi]
(Kur'an, akraba, emanete riayet eden, Peygamberiniz ve din kardeşleriniz şefaat edecektir.) [Deylemi]
(Hacer-i esved, kıyamette insanlara şefaat eder.) [İbni Hibban]
hacerül esved taşı mahşerde getirilecek kabeye gelenlere başta tavav yapanlara şefaat eder.
(Kıyamette abide Cennete gir, âlime ise halka şefaat için bekle denir.) [İ Maverdi]
(Kıyamet günü Allahü teâlâ, "Ey âlimler, siz benim indimde bazı melekler gibisiniz, şefaat edin, şefaatiniz kabul edilecektir" buyurur.) [Zehebi]
(İmamlarınız şefaatçilerinizdir.) [D.kutni]
cami imamınız öte dünyanın cennetliklerinden ise ondan mahşerde şefaat isteyebilirsiniz.
şimdi şöyle yapın :
camide namzınızı kılın ve imamınızla tanışın halini hatrını sorun.
Allah kabul etsin deyin.
şefaat isteyeceğiniz insan sizi tanısın.
hem insanlıktır hal hatır sormak kaynasmak.
(Kıyamette Allahü teâlâ, "Melekler, Peygamberler ve salihler şefaatlerini yaptılar. Bundan sonra benim büyük rahmetim kaldı" buyurur.)
[Buhari]
Kur'an-ı kerimin şefaati
(Allah indinde Kur'andan daha üstün şefaatçi yoktur. Ne Peygamber, ne melek, ne de başkası.) [Taberani]
(Kur'an-ı kerim, okuyanlarına, ya şefaat edecek veya düşman olacaktır.) [Müslim]
kuran okuyan riyakarsa yada amel etmeye hiç mi hiç özen göstermemişse
ona lanet edebilir.
kurandan şefaat isteyecek olmak için Allah rızası için onu dizinize koyun biraz okuyun.
"Küçükken ölen çocuklar, Cennete girip çıkarlar. Ana-babaları ile karşılaşınca, eteklerinden yapışır veya ellerinden tutarlar. Ana-babaları Cennete girinceye kadar, onlardan ayrılmazlar." [Müslim]
kimin şefaati nasip olur Allah bilir. sadece
bir evlat acısı bile isyan etmeyip sabırla tahammül edersen cennet derecen yükselir
ve o evlat size şefaat eder.