Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SİZDE BUYRUN (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
B).....Her güne bir hadis,bir ayetve bir dua.....* B)

B)B)B) 1.GÜN B)B)B)
Bir sünnet;(S.A.V) kıyafetini sol kolundan çıkarmaya başlar,sağ tarafından giyinirdi....

Bir hadis;'' İneme'lea'malubin'niyat '' Ameller niyetlere göredir...

Bir dua;Ey merhametlilerin en merhametlisi!
Ey tövbeleri kabul eden ve dualara icabet eden rabbimiz!Sana yöneldik.
Efendimizi şefaatçi yapıyor,ellerimizi O'nun mübarek ellerinin altında tutuyor ve istediklerimizi böylece istiyoruz.
Ey rabbimiz!Ettiklerimize binlerce tövbeler olsun.Günahımız çoktur ama senin rahmetinde herşeyi aşkındır,herşeyi kuşatmıştır.rahmetin gazabını geçmiştir,bize rahmetinle muamele eyle.
Ey rabbimiz!Bazı yüzleri ağarıp,bazı yüzlerin kararacağı günde ;bizi yüzleri ak gönülleri pak olan Sevgili Rasülünün bayrağı altında toplanan mesut insanlar zümresine kat.O'nun yanında cennete girmeyi mübarek cemalini görmeyi senin dostlarınla komşu olmayı ve en büyük makam olan rızana ulaşmayı nasib eyle.....

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SİZDE BUYRUN

elzem yazdı:
Amin amin..hafize anne Allah razı olsun

ELZEM KIZIM O YAZI BİRAZ SİLİK OLDU YANLIŞLIKLA BU BÖLÜME ALDIM YAZINI SAĞOL YAVRUM ALLAH RAZI OLSIN SELAMETLE :D

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

BİR HADİS EL HAYA MİN EL İMAN HAYA İMANDANDIR
DUA:EY HERŞEYİ HAKKIYLA BİLEN ALİM LUTFUNLA BİZE İLİM İKRAM EYLE
EY RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IM BİZLERE VE ÜMMED_İ MUHAMMEDE HAYA NASİB EYLE
EYÇAĞIRANLARIN DİLEK VE DUALARINA KARŞILIK VEREN MÜCİB BİZDE SENİ ÇAĞIRDIK
ALLAH'IM SEN KENDİSİNE GÜVENİLEN VEKİL'SİN İHTİYAÇLARIMIZI GİDER
SEN HABİBİ EDİBİNİN MAKAMINI YÜCELTEN YÜCELER YÜCESİ ALİYY SİN HABİBİN'İN HÜRMETİNE YA RABBİ SANA HABİBİNİ VESİLE KILARAK MÜNACATTA BULUNDUM MÜNACATIMI KABUL EYLE SEN DİLERSEN HAYIRI ŞERRE ŞERRİ HAYRA ÇEVİRİRSİN SEN HERŞEYE KADİR OLANSIN BİZLERE RAHMET VE MERHAMETİNLE KORU...B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Bir dua;Ey merhametlilerin en merhametlisi!
Ey tövbeleri kabul eden ve dualara icabet eden rabbimiz!Sana yöneldik.
Efendimizi şefaatçi yapıyor,ellerimizi O'nun mübarek ellerinin altında tutuyor ve istediklerimizi böylece istiyoruz.
Ey rabbimiz!Ettiklerimize binlerce tövbeler olsun.Günahımız çoktur ama senin rahmetinde herşeyi aşkındır,herşeyi kuşatmıştır.rahmetin gazabını geçmiştir,bize rahmetinle muamele eyle.
Ey rabbimiz!Bazı yüzleri ağarıp,bazı yüzlerin kararacağı günde ;bizi yüzleri ak gönülleri pak olan Sevgili Rasülünün bayrağı altında toplanan mesut insanlar zümresine kat.O'nun yanında cennete girmeyi mübarek cemalini görmeyi senin dostlarınla komşu olmayı ve en büyük makam olan rızana ulaşmayı nasib eyle.....

AMİN Karapeçe allah cc razı olsun B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

valla buyur ettk ama elzemden başka kimse buyurmamış selametle B)

sekerdjelif

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH (c.c)
emanet olun...
benim içinde dua eder misiniz yanii hastayımm üşütmüşüm :( biraz saçma bir istek belki her güne bir hadis bölümünde ama:(

kabei serif

Kayıtlı Kullanıcı

ABLA AMİN DEMEKTEN BAŞKA DİYECEĞİM YOK .ALLAHA EMANET OLUNUZ

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

:::::::::::::::::::::::::::::
BUGÜNÜN KURÂN ÂYETİ

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
" Hani İbrahim, “Rabbim! Bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster” demişti. (Allah ona) “İnanmıyor musun?” deyince, “Hayır (inandım) ancak kalbimin tatmin olması için” demişti. “Öyleyse, dört kuş tut. Onları kendine alıştır. Sonra onları parçalayıp her bir parçasını bir dağın üzerine bırak. Sonra da onları çağır. Sana uçarak gelirler. Bil ki, şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.”
(Bakara 260 . Ayeti)

BUGÜNÜN HADİSİ

Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)

Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin; eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin; buna da gücü yetmezse, kalben karşı koysun. Bu da imanın en zayıf derecesidir."

Müslim, Îmân, 78; Ebû Dâvûd, Salât, 248

VE BİR DUA

Ey efendim beni hayatımın putlarından kopar ve yeni putlar ihdas fırsatı verme kendime,
ey efendim yalnızlığı özgürlük ve direnme aracı kıl kıvranan yüreğimde ve toprağımda,
ey efendim yere uzanmış takatsız bedenimin esiri kılma dünyamı aydınlık güneşi ile aydınlat,
ey efendim kölelik,kokuşmuş,yalakalık,onursuz,başı egik kelimeleri kitabımdan savur benden uzak diyarlara,
ey efendim ben zindanından çıkmayı,çevre duvarından atlamayı öğret ki özgür olayım,
ey efendim önyargı cehenneminden beni çıkar ki nefes alayım,
ey efendim kalbimi tut ki tüm soytarılıklara direneyim,olayların perdesinden beni azat kıl.Amin

kabul olmayan duadan sana sığınırız.
selam ve dua ile…B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

hadiyin sizlerde katılın B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

--------------------------------------------------------------------------------

BUGÜNÜN KURÂN ÂYETİ

"Kadınlar, oğullar, yük yük altın ve gümüş, salma atlar, davarlar ve ekinler gibi nefsin şiddetle arzuladığı şeyler insana süslü gösterildi. Bunlar dünya hayatının geçimliğidir. Oysa asıl varılacak güzel yer ancak Allah’ın katındadır.
(Âl-i İmrân 14)

BUGÜNÜN HADİSİ

Bizi aldatan bizden değildir.

Müslim, Îmân, 164

Ey Merhametlilerin en Merhametlisi! Ey Tövbeleri kabuleden ve Dualara icabet eden Rabbimiz! Sana yöneldik. Efendimizi şefaatçi yapıyor, ellerimizi O'nun mübarek ellerinin altında tutuyor ve istediklerimizi böylece istiyoruz.

Ey Rabbimiz! Ettiklerimize binlerce tevbeler olsun. Günahımız

çoktur ama, Senin rahmetinde her şeyi aşkındır, her şeyi kuşatmıştır. Rahmetin gazabını geçmiştir. Bize rahmetinle muamele eyle. Ey Rabbimiz! Bazı yüzlerin ağarıp, bazı yüzlerin kararacağı günde; bizi yüzleri ak, gönülleri pak olan, sevgili resülünün bayrağı altında toplanan mesut insanlar zümresine kat. O'nun yanında cennete girmeyi, mübarek Cemalini görmeyi, Senin dostlarınla komşu olmayı ve en büyük makam olan rızana ulaşmayı nasib eyle .

Ey Rabbimiz! Mülkün sahibi sensin. Dilediğine mülkü verir, dilediğinden alırsın. Dilediğini aziz, dilediğini zelil edersin. Bütün hayırlar, iyilikler senin elindedir. Sen her şeye Kadirsin, Sen Lütfedensin bize dünyada ve ahirette iyilikler ver. Ey Rabbimiz! Bizim ve çocuklarımızın kalplerimize İslam nurunu, Kuran hidayetini bahşeyle. Bütün soyumuzu İslam’a ve Kur’ana bağlı insanlar eyle. Hepimizi müslüman olarak yaşat. Bizi dünya ve ahiret mutluluğuna nail eyle .

Ey Rabbimiz! Habibin Muhammed Mustafa(sav) yüzü suyu hürmetine; müslümanların kalplerindeki her türlü ayrılık tohumlarını gider. Bizi ashab-ı kiram gibi birbirine dost ve birbiri için yaşayan insanlar eyle .

Ey Rabbimiz! Sen Selamsın, selamette ancak sendedir. Efendimiz Muhammed Mustafa’ya rahmet et. Öyle bir rahmet et ki; o rahmetinle; bizi bütün korku ve belalardan kurtar. Bütün ihtiyaçlarımızı gider, günahlarımızı temizle, bizi katındaki en yüce derecelere çıkar.O rahmetin hürmetine hayatta iken de öldükten sonra da düşünülebilecek bütün hayırların en yücesine ulaştır. Ey Rabbimiz! Bizi, Üstadımızı, Büyüğümüzü, ana-babamızı, Kuran ve iman hizmetinde çalışan kardeşlerimizi, eşlerimizi, çocuklarımızı, akrabalarımızı, ecdadımızı, mümin dostlarımızı iyi kullarınla birlikte cennetine koy.

Ey Rabbimiz! Nesillerimize inayet eyle, onların imdadına koşmayı bize nasip eyle. Kalbi, gönlü kırıkların, ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşmayı bizlere nasip eyle. Bizleri birbirimize sevdir ve insanca yaşamayı nasip eyle. Kalplerimizi, ayaklarımızı kaydırma. Ey Rabbimiz! Senden ah-u efgan edip sana dua dua yalvaran, Sana karşı saygı ile dopdolu olan ve Senin yoluna yönelen kalpler istiyoruz. Nefislerimize takva bahşeyle ve onları temizle. amin B)

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun Aleykum

Bismillahirrahmanirrahıym

Ayet: Allah, gerçekten kendisinden başka ilah olmadığına şahitlik etti; melekler ve ilim sahipleri de O'ndan başka ilah olmadığına adaletle şahitlik ettiler. Aziz ve Hakim olan O'ndan başka ilah yoktur. (AL-İ İMRAN SURESİ / 18)

Hadis: Zeyd İbnu Halid rivayeten;
----- Resulullah (sav) buyurdular ki: "Size şahidlerin en hayırlısını haber vermeyeyim mi: O kendisine taleb edilmezden önce şehadet etmeye gelendir." (Müslim)

Dua: Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, ku­lağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üs­tümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, saçımı nurlandır, yüzümü nurlandır. (Peygamberimiz (sas) dilinden)

Hafize anne çok güzel düşünmüşsün Allah (c.c.) razı oLsun inşAllah.

Allahaısmarladık... B)

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com

Ameller, niyetlere göredir.
Kişinin Müslümanlığının güzelliğine bir delil de, onun kendisini ilgilendirmeyen şeyleri, boş lakırdıları terketmesidir.
Kişi, kendisi için sevip istediği şeyi, dostu ve komşusu için de sevip istemedikçe mümin olamaz.
Helal ve haram, Allah'ın kitabında apaçık belirtilmiştir. Ancak bu ikisi arasında, her iki yöne çekilebilecek şüpheli şeyler vardır.

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com

Alî b. Ebî Tâlib (r.a.)'dan :
Şöyle demiştir: Resûlu'llâh salla'llâhu aleyhi ve sellem'den işitdim, buyurdu ki benim ağzımdan yalan uydurmayınız. Her kim benim ağzımdan yalan söylerse Cehennem'deki yerine hazırlansın. Buhârî'ye göre: Rib'ıyy b. Hırâş, Alî b. Ebî Tâlib (r.a.)'den Resûlu'llâh salla'llâhu aleyhi ve sellem'in "Benim ağzımdan yalan uydurmayınız. Her kim benim ağzımdan yalan söylerse Cehennem'e girsin." buyurduğunu işittiğini kendisinden duymuş.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

" Hani İbrahim, “Rabbim! Bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster” demişti. (Allah ona) “İnanmıyor musun?” deyince, “Hayır (inandım) ancak kalbimin tatmin olması için” demişti. “Öyleyse, dört kuş tut. Onları kendine alıştır. Sonra onları parçalayıp her bir parçasını bir dağın üzerine bırak. Sonra da onları çağır. Sana uçarak gelirler. Bil ki, şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.”
(Bakara 260 . Ayeti)

BUGÜNÜN HADİSİ

Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin; eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin; buna da gücü yetmezse, kalben karşı koysun. Bu da imanın en zayıf derecesidir."

Müslim, Îmân, 78; Ebû Dâvûd, Salât, 248

BİR DUA
Ey Rabbimiz! Senden; Senin sevmeni, Senin sevdiklerinin sevgisini ve bizi Senin sevgine ulaştıracak amellerin sevgisini dileriz. Senden tertemiz bir hayat, dosdoğru bir ölüm, rezil etmeyen ve ayıpların sayılıp dökülmediği bir dönüş istiyoruz.

Ey Rabbimiz! Senden hidayet, takva, afiyet ve zenginlik istiyoruz. Bize talihsiz ve nankör olmayan, şirkten arınmış, tertemiz kalpler lutfeyle.

Ey Rabbimiz! Bize korkudan öyle bir pay ayır ki; bu sana karşı işlenecek günahlarla bizim aramızda bir engel olsun. İtaatinden öyle bir nasip ver ki; o bizi cennetine ulaştırsın. Yakininden öyle bir hisse lutfet ki; dünyevi musibetlere tahammül kolaylaşsın.

Ey Rabbimiz! Sağ olduğumuz müddetçe; kulaklarımızdan, gözlerimizden, kuvvetimizden, istifade etmemizi nasip et. Aynı şeyi bizden sonra gelecek olan neslimizede nasip et.

Ey Rabbimiz! Bizi; azgın ve mütecavizlere karşı muzaffer kıl. İntikamımızı bize zulmedenlerden al, merhametsizleri bize musallat etme. Bize dini musibet verme. Dünyayı ne asıl gayemiz kıl ne de ilmimizin son hedefi.

Ey Rabbimiz! Düşmanlarımızın ve bizi düşman görenlerin birliğini boz, onların cemaatılarını paramparça eyle, içlerine ayrılık tohumları saç. Birbirlerine karşı kin ve nefret hislerini kamçıla, kurmuş oldukları oyunları ve komploları başlarına geçir. İslam düşmanlarını, bizi düşman ilan edenleri, Senin düşmanlarını ve Kur’an düşmanlarini, kör, sagir ve dilsiz eyle.

Ey Rabbimiz! Bize hile yapanlari ve yapmayi düşünenleri, bize komplo kuranlari ve kuracak olanlari, düşmanlik yapanlari ve yapacak olanlari, aldatanlari ve aldatarak hile yapacak olanlari Sana havale ediyoruz.

Ey Rabbimiz! Bizim ve iman ve Kur’an hizmetindeki kardeşlerimizin; istedigimiz ve istemedigimiz, bildigimiz ve bilmedigimiz bütün ihtiyaçlarimizi gider ve bütün belalari bizden sav. Dünyanin her yerindeki Senin rizan için hizmet eden kardeşlerimizi bizlerle beraber ihlas-i etemme muvaffak eyle. amin B)

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. işte geldim çağırırsınızda gelmezmiyim Allah c.c. razı olsun çok güzel düşünmüşsünüz
RABBİM SENDEN CENNETİNİ İSTİYORUM CENNETİNİ KAZANDIRACAK İBADETLERYAPMAYI NASİP ET BANA
RABBİM SENDEN CENNETİNİ İSTİYORUM CENNETİNİ KAZANDIRACAK GÖNÜLLER FETHETMEYİ YETİM BAŞLARI OKŞAMAYI NASİP ET BANA
RABBİM SENDEN CENNETİNİ İSTİYORUM CENNETİNİ KAZANDIRACAK HAYIRLARA VESİLE OLACAK HAYATI NASİP ET BANA AMİN AMİN........ALLAHAC.C. EMANET OLUN

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

derya_gulu yazdı:
S.A. işte geldim çağırırsınızda gelmezmiyim Allah c.c. razı olsun çok güzel düşünmüşsünüz
RABBİM SENDEN CENNETİNİ İSTİYORUM CENNETİNİ KAZANDIRACAK İBADETLERYAPMAYI NASİP ET BANA
RABBİM SENDEN CENNETİNİ İSTİYORUM CENNETİNİ KAZANDIRACAK GÖNÜLLER FETHETMEYİ YETİM BAŞLARI OKŞAMAYI NASİP ET BANA
RABBİM SENDEN CENNETİNİ İSTİYORUM CENNETİNİ KAZANDIRACAK HAYIRLARA VESİLE OLACAK HAYATI NASİP ET BANA AMİN AMİN........ALLAHAC.C. EMANET OLUN

Ve aleyküm selam amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin :D

ararat

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM HAFİZE ANNE MAŞŞALLAH ÇOK GÜZEL BİR FORUM KATILMAK İSTERDİM DUALARINIZA AMA O KADAR GÜZEL YAMIŞSINIZKİ...

BİR YARIM HURMAYLADA OLSA ATEŞTEN SAKININIZ....BEN BUNU ÇOKSEVERİM VE PAYLAŞMAK İSTEDİM
ALLAH RAZI OLSUN ..ALLAAH EMENT OLUN VE HAKKINIZI HELLA EDİN ..VE SELAMUN ALEYKÜM

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

--------------------------------------------------------------------------------

BUGÜNÜN KURÂN ÂYETİ

" " Ey iman edenler, Allah'a ve Resulü'ne itaat edin. Isitip durdugunuz halde onun emirlerinden yüz çevirmeyin!
Ve isitmedikleri halde "isittik" diyenler gibi olmayin!
Çünkü yeryüzünde dolasan canlilarin Allah katinda en kötüsü anlamayan ve düsünmeyen sagirlarla dilsizlerdir .
(ENFAL 20-21-22)

BUGÜNÜN HADİSİ

Akrabaların gösterdiği yakınlığa karşılık veren kimse, tam anlamıyla akrabalık haklarını gözetiyor sayılmaz. Akrabalık haklarını tam anlamıyla gözeten kimse; yakınları akrabalık bağlarını ondan kestikleri halde, o onlardan alaka ve yardımını kesmeyen kimsedir. "
B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt