Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

sizce neden (1 Kullanıcı)

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
Yoksa farkında olmadan testmi olduk Delete kardeşim

aliL

Kayıtlı Kullanıcı
güzel bir soru

savaş78

Kayıtlı Kullanıcı
ARKADASIM BEN BİR SORU YAZDIM HOSUNUZA GİTSİN GİTMESİN BEN YAZDIM.....CEVAPLAMAYIN ,NEDEN HEME ZIT YÖNDE YAZI YAZIYORSUNUZ....YAZMA KARDEŞİM....BEN SORUMUN CEVABINI ARIYORUM YOK ŞÖYLE YOK BÖYLE DEMENİZE GEREK YOK...AKLINIZ YETMİYOR OLABILIR,BIRAKIN AKLI YETEN,FİKRİ OLAN YAZSIN,BEN ÖYLE YAPIYORUM HOŞUMA GİTMEYEN KONUYU OKUYUP GEÇİYORUM,YAZANA NASIHATTA VERMIYORUM ,ADAM KAFASINA YATMIŞ SORMUŞ .ALLAH AKLINA GETİRMİŞ DİYOR GEÇİYORUM..............saygılarımla[/QUOTE

Sen soru sorduysan bende fikrimi söyledim. Terbiyesizliğin lüzumu yok.

aliL

Kayıtlı Kullanıcı
fghg

fghg

güzel bir soru

fidanras

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar ,
Bence sakin olun.

Soru sormaktaki maksat basitçe bilgilenmektir.
"Ya sınamak amacıyla sormuşsa" diye düşünmüyorum, ben.Aklıma hiçbir zaman öylesi gelmez.İnsanlar iyidir.Buna inanın.

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
Çok Basit,

Çok Basit,

arkadaslar insanlar hz havva hz ademden dunyaya geldikleri halde nasıl renkleri farklı farklı...bu nasıl oldu

Değerli Kardeşim,

Şu an iş yerinde olduğum için tüm kaynaklarım evimde ve bu konuyla ilgili bir kitab vardı ama şu an yanımda değil.Hatırladığım kadarıyla;

Hz.Adem yaratılma esnasında yeryüzünün bir çok yerinden toprak alındı ve bu topraklar bir araya getirildi.Bu toprak alma esnasında ise en son görevlendirilen melek Azrail a.s dı.Cebarail,israfil ve mikail a.s yeryüzünden toprak alamadı çünkü yeryüzü benden alacağın toprağın cehenneme gitmesinden korkarım dedi ve bunun üzerine geri döndüler.En son Azrail a.s yeryüzünden toprak almaya gideceği esnasında Allah (c.c.) Hazretleri yeryüzüne şöyle hitap etti.Senden siyah alırsam geri ak olarak iade ederim..gibi.Azrail a.s yeryüzünün çeşitli yerlerinden toprak aldı ve Hz.Adem a.s ın yaratılışı başladı.Bu çeşitlilik daha sonra farklı renklerde insanların olmasına vesile oldu.

Slm ve Dua ile..

merdümgiriz

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. Allah (c.c.) hz Adem 'i yaratacağı vakit , melekleri yer yüzüne toprak almaya göndermiş,; fakat azrail a.s. dışında hiç bir melek toprağın yalvarmasına dayanamaz ve toprağı alamadan geri döner.. Azrail a.s. ise yeryüzünün yalvarışına aldırış etmeden verilen emri yerine getirmiştir, ve dünyanın dört bir tarafından her çeşit topraktan almıştır.. işte bu yüzden insanlar dünyadaki bütün toprak renklerini almıştır kızıl, kahve rengi vs... ayrıca bu görevi toprağın yakarışlarına aldırış etmeden yerine getirdiği için Allah_u teala Azrail a.s. ma can alma vazifesini vermiştir.. ben böyle biliyorum envarül aşıkın isminde bir kitaptan okumuştum, doğrusunu Allah bilir.. dua ile...

ahsarmıznası

Kayıtlı Kullanıcı
göstermiş oldugunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.....ALLAHA emanert olunuz

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt