Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sizce Hırsızlıkmıdır ??? (1 Kullanıcı)

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlarım
Çalıştığım yerde ;çöpe atılan kullanılmayan kutu poşet vs vs benim işime yarayan şeyleri almam , eve götürmem harammıdır ???

O kadar çok günah işliyorum ki bari bu gibi küçük şeylere dikkat edeyim diyorum...İçim bir türlü rahat etmiyor...acaba harammı günah işliyorum mu diye...
Helal e haram katmak istemiyorum....
Sizce haram mıdır..
Teşekkürler

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Arkadaşlarım
Çalıştığım yerde ;çöpe atılan kullanılmayan kutu poşet vs vs benim işime yarayan şeyleri almam , eve götürmem harammıdır ???

O kadar çok günah işliyorum ki bari bu gibi küçük şeylere dikkat edeyim diyorum...İçim bir türlü rahat etmiyor...acaba harammı günah işliyorum mu diye...
Helal e haram katmak istemiyorum....
Sizce haram mıdır..
Teşekkürler

Kıymetli kardeşim.Öncelikle şunu iyi anlamak lazım dinin sahibi Allahü teala'dır.O da Peygamber(Aleyhisselatü vesselam)göndermiştir,açıklaması için ve o da birsürü talebe yetiştirmiş onun yetiştirdikleri de birsürü talebe yetiştirmiştir.Bunların herbiri birer cevher olarak yetişmiş ve Ümmetimin alimleri beni israilin peygamberleri gibidir.Hadis-i şerifiyle medhedilmişlerdir.İşte böyle insanların sözlerinin dışında benim gibi veya müctehidlik derecesine ulaşmamış herhangi birinin sözünün kıymeti olmaz.Bu bilgiler ışığında alttaki cevap sizi tatmin eder İnşallahü teala.Selametle kalın.
Sual: Çöpe atılan kullanılmış eşyaları alıp kullanmak caiz mi, kul hakkı olur mu?
CEVAP
Çöpe atılan şey kıymetli bile olsa, zenginlerin de onu alıp kullanması caizdir, kul hakkı falan geçmez.
Alış verişle ilgili çeşitli sorular .:.: www.dinimizislam.com :.:.

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
İlgilinize çok teşekkür ederim.. Mektubat
İçim biraz olsun rahatladı....

İşyerimde 7 kişi çalışıyoruz...Çöpe atılan benim işime yarayan "şeyleri "aldığımı kimse bilmiyor,buda bende vicdan azabı yapıyor...yani kimsenin haberi olmadan alıp evime getiriyorum...

Bu konuda çok hassasım , anlayışınız için çok saolun..
Çok yer kaplıyorsam affınıza sığınıyorum.

NUR__

Kayıtlı Kullanıcı
BENCEDE haram değil, çünkü atılan şeyler zaten çöpe gidecek ve siz bunu değerlendiriyorsunuz,israfi önlüyorsunuz....

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili adaşım Nur...
Hiç böyle düşünmemiştim..
İçime su serptin vallaa
Degerlendirmeye çalışıyorum çöpe gitmesine gönlüm razı olmuyor...
Alıp kimse görmeden çantama koyduğumda vicdanım rahat etmiyor.

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
İlgilinize çok teşekkür ederim.. Mektubat
İçim biraz olsun rahatladı....

İşyerimde 7 kişi çalışıyoruz...Çöpe atılan benim işime yarayan "şeyleri "aldığımı kimse bilmiyor,buda bende vicdan azabı yapıyor...yani kimsenin haberi olmadan alıp evime getiriyorum...

Bu konuda çok hassasım , anlayışınız için çok saolun..
Çok yer kaplıyorsam affınıza sığınıyorum.

Estağfirullah ben teşekkür ederim kardeşim.İnşallahü teala içiniz rahat olsun.Dualarınızı istirham ederiz.Selametle kalın kardeşim..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt