Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

siz olsaniz ne yapardiniz (1 Kullanıcı)

yusuf42

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidyolu.org
siz 26 yillik evlisiniz 5 cocuktan sonra tekrar bir bebeginizin olacagini
ve bu bebeginde normal olmiyacagini down sendromlu olacagini ögreniyorsunuz

(DOWN SENDROMU hakkinda kisa bir bilgi vereyim cocugun vücudundaki hücrelerin 46 yerine 47 kromozoma sahip olmasidir böyle cocuklarin gelisimi ögrenme asamalari normal cocuklara göre daha gec olur 2 yasindayken bir yasidaki cocuklarin yaptiklarini yapabilirler ilac ve ameliyat sanslari yoktur cok fazla ilgi ve alaka isterler bagirsak,kalp ve gözde rahatsizlik gibi hastaliklarda cok rastlanir).
down sendromlu bebekler anne karnindayken ögrenilebiliyo bebegin böyle oldugunu ögrenince söyle bi düsünceye daliyorsunuz biz yasliyiz bize bisey olursa ona kim bakar bizim gösterecegimiz ilgiyi alakayi kim gösterir sonra bu cocuk bize beddua edermi büyüdügünde diye...
Evet siz olsaniz bu bebegi aldirmayi mi yoksa bebegi dünyaya getirmeyimi düsünürsünüz.
Bugun hastandeydim bu anlattigim ciftle karsilastim onlar ne yapacaklarini bilmiyorlardi benim düsüncem bebegin dünyaya gelmesinden yanaydi ama onlarin söyledikleri cok büyük etkiledi beni sen bizim yerimizde degilsin bilemessin bugun gün boyunca kendimi onlarin yerine koydum ama bilmiyorum cok büyük bir cikmaz sizinle paylasip düsüncelerinizi almayi istedim
SIZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ

cigdem

Kayıtlı Kullanıcı
RE: siz olsaniz ne yapardiniz

GERÇEKTENDE KARDEŞİM ÇOK ZOR BİR DURUM.NE SÖYLESEKTE ANCAK ONU YAŞAYAN BİLİR.AMA RABBİM VERDİYSE O ÇOCUĞU ONU ALDIRARAK CANINA KIYAMAYIZ Kİ.RABBİM YARDIMCILARI OLSUN.BÖYLE İMTİHANLARDA SABIRLI OLUP KAZANMAYI NASİP ETSİN.NE DİYELİM BAŞKA KARDEŞİM.PAYLAŞTIĞIN İÇİNDE ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.

yusuf42

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidyolu.org

peki siz olsaniz ne yapardiniz B) her canli mutlaka ölümü tadacaktir

yusuf42

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidyolu.org

peki siz olsaniz ne yapardiniz B) her canli mutlaka ölümü tadacaktir

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.
BEN OLSAM ALLAHIN HEDIYESIDIR DEYIP, GELMESINI ISTERDIM.
IKI KIZIM VAR ALLAHA SUKURLER OLSUN.
KUCUK KIZIM DOGUM ESNASINDA YADA DAHA ONCE BEYIN KANAMASI GECIRMIS, TAM OLARAK BILINMIYOR NE ZAMAN OLDUGU, MUHIM DEGIL YUCE RABBIM BANA BUNU LAYIK GORMUS BASIMIN ISTUNDE YERI VAR.
COK SUKURKI KONUSUYOR YURUYOR HER ISINI YAPIYOR OKULA GIDIYOR.
YALNIZ SOL TARAFI BIRAZ YAVAS CALISIYOR YANI SOL AYAKKABISI OZEL VE SOL KOLU MOTORIK OLARAK AGIR.
SIMDI BUYUK KIZIM SAGLIKLI KUCUK KIZIM BOYLE DIYE ISYANMI EDEYIM!
IYI IKEN NE YAPTIMDA........
RABBIME SONSUZ SUKURLER OLSUN NEYLERSE MEVLAM EYLER, EYLERSE GUZEL EYLER
GENE VERIRSE GENE BASIMIN USTUNDE YERI VAR RABBIMIN HEDIYESI:p:p:p

ORBE

Kayıtlı Kullanıcı

zor bi durum tabi kimse basına gelemeden bilemez ama sabır ve hoşgörünün mukafatı da güseldir. RABBİM BASKA ACILAR GOSTERMESİN.. HAYIRLI GECELER

serap bozkurt

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.
ÇOK ZOR BİR KARAR BU HEM NEFSE HEMDE ANNE VE BABA KALBİNE ZOR GELEN BİR KARAR BİR YANDAN TÜM YAŞAMINIZ ONLA İLGİLENMEKLE GEÇECEK NIRMAL BİR ÇOCUĞA ORANLA DAHA FAZLA İLGİ GÖSTERİLEMSİ GEREKEN BİR ÇOCUK OLACAK.SONRA ETRAFINIZDA ONUN YAŞITLARINLARIN BAŞARILARINI YAŞAMLARINI NASIL KURDUKLARINI GÖRÜNCE DAHA ÇOK ÜZÜLECEKSİNİZ......

AMA UNUTMAMALI Kİ NE KADAR LIK OLACAĞI BİLE BELLİ OLMAYAN BİR ÖMÜRDE ALLAH BİZİ ÇEŞİTLİ SIKINTILARLA SINAR.BU DSA ZOR BİR SINAV VE MUKAFATI DİĞERLERİNE GÖRE DAHA GÜZEL OLACAKTIR. 50-60 BELKİDE 1 GÜNLÜK BİR YAŞAMMI YOKSA SONSUZ BİR YAŞAM MI DAHA ÖNEMLİ DİYE SORULUNCA HEPİMİZ SONSUZ YAŞAMI TERCİH EDERİZ. ÖYLEYSE SONSUZ YAŞAM İÇİN ÇALIŞMALIYIZ.

EVLADI VEREN DE ALAN DA ALLAH DIR ONLAR BİZE EMANEDDİR BİİZM MALIMIZ DEĞİL DİR Kİ ONU SAHİPLENELİM VE ŞUSUNA BUSUNA BİZ KARAR VERELİM EVET BELKİ ONLARIN YERİNDE OLMADIĞIM İÇİN BÖYLE KONUŞTUĞUMU DÜŞÜNÜYORSUNUZDUR FAKAT İNANINKİ ALLAH IN DEDİĞİNE VE VERDİĞİNE KARIŞILMAZ VE BELKİDE O EVLAT ELİ AYAĞI DÜZGÜN OLAN NORMAL DİĞER EVLATLARDAN 1000 KAT DAHA HAYIRLI DA OLABİLİR O YÜZDEN ALLAH HERKESE HAYIRLI EVLAT NASİP ETSİN DEYİP HOCAM ONLARA BU SÖYLEDİKLERİMİ AYNEN AKTARMANIZI RİCA EDİYOR VE DİYORUM Kİ EMANET E CANLARI GİBİ BAKSINLAR VE ONUN DÜNYA YA GELMESİNE YARDIMCI OLMAK GİBİ KUTSAL BİR GÖREVDEN VAZ GEÇMESİNLER RABBİM DÜNYA YA GELEN HER BEBEĞİN RIZKINIDA YAŞAMINI DA KENDİ ÇOKKKK ÖNCEDEN BELİRLEMİŞTİR LÜTFEN BUNLARI DEFALARCA DÜŞÜNSÜNLER VE GÜZEL YEĞENİMİZİN ADINIDA DAHA SONRA BİZLERE VBİLDİRSİNLER...... A.E.O. SELAMETLE:D:D:D

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm kardeşim evet hakikaten çok zor bir durum.evet onların yerinde değiliz ama olmayacağımızı nerden bilebilirizki.çok zor bi-r durum rabbim kimsenin başına vermesin.rabbim kimseyi o şekilde imtihan etmesin .ama biz rabbimin varlığına sonsuz kudret sahibi olduğuna herşeye gücü yettiğine inanıyoruz hamdolsun.insanın rabbinden umudunu kesmesi bence insanın bitmesidir.rabbim o çocuğu yaşaması için anneni vücuduna vermiş o canı da ancak rabbim alır bunu unutmamamız lazım kesinlikle.ve şunuda unutmamalıyızki rabbim kuluna yardım edendir.hele onun gibi muhtaç sa meraketmeyelim rabbim onu hepimizden daha çok korur ve merhamet eder.o çocuk onun kuludur o nu yaratan allah olduğunu unutmayalım.tevekkül her güzel sonun anahtarıdır.selam ve dua ileB)B)

yusuf42

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidyolu.org

SERAP KARDESIM COK HAKLISIN SÖYLEDIKLERINLE AMA ONLARI TEKRAR GÖREBILECEGIMI SANMIYORUM SON DÜSÜNCELERINIDE BILMIYORUM BIDE SÖYLE BI SANS VERIYORLAR BURDA COCUK OLDUGUNDA ONLARA BAKAMIYACAK AILEDEN ISTEKLERI ÜZERINE ALIP YURTLARA YERLESTIRIYOLARMIS BUNLAR COK KNUSULDU AMA........ sonucunu bilmiyorum

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

sealmün aleyküm.Allah sabr ve vicdan merhamet versin aileye,ben olsaydım şöyle yapardım böyle yapardım demek çok kolay da başa gelince insan ne yapacağını bilemez.dua etmek ve ümitvar olmak önemli bu durumda.benim de bi kardeşimin başına böyle bi durum gelmişti.çocuğa down sendromo teşhisi kondu anne karnındayken.anne çocuğu Allah'ın izniyle dünyaya getirdi ve çocuk sağlıklı.doktor down sendromlu diyor,çocuk sağlıklı doğuyor.Allah'a inanın ve güvenin her an her nefeste.inşaAllah o aile çocuğunun kıymetini bilir ve dünyaya getirir.Allah yar ve yardımciları olsn.B)B)B)

afra

Kayıtlı Kullanıcı

s.a zor durum ama rabbim insana dayanamıyacağı yükü yüklemez sabretmek lazım rabbimizin emanetidir sahip çıkmalıyız asrın cinayeti kürtajı lütfen uygulamayın vebalı çok büyük sabredin?rabbim yardımcınız olsun

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

yusuf42 yazdı:
siz 26 yillik evlisiniz 5 cocuktan sonra tekrar bir bebeginizin olacagini
ve bu bebeginde normal olmiyacagini down sendromlu olacagini ögreniyorsunuz

(DOWN SENDROMU hakkinda kisa bir bilgi vereyim cocugun vücudundaki hücrelerin 46 yerine 47 kromozoma sahip olmasidir böyle cocuklarin gelisimi ögrenme asamalari normal cocuklara göre daha gec olur 2 yasindayken bir yasidaki cocuklarin yaptiklarini yapabilirler ilac ve ameliyat sanslari yoktur cok fazla ilgi ve alaka isterler bagirsak,kalp ve gözde rahatsizlik gibi hastaliklarda cok rastlanir).
down sendromlu bebekler anne karnindayken ögrenilebiliyo bebegin böyle oldugunu ögrenince söyle bi düsünceye daliyorsunuz biz yasliyiz bize bisey olursa ona kim bakar bizim gösterecegimiz ilgiyi alakayi kim gösterir sonra bu cocuk bize beddua edermi büyüdügünde diye...
Evet siz olsaniz bu bebegi aldirmayi mi yoksa bebegi dünyaya getirmeyimi düsünürsünüz.

S.A O KİŞİYE ALLAH'TAN KORUN DEMEKTEN BAŞKA BİRŞEY DEMEK GELMİYOR FAKAT ŞUNU UNUTMAMAKTA FAYDA VAR EĞER O BEBEĞİ ALDIRSA BANA GÖRE YANLIŞ YAPAR O ÇİFTE BİR SORU O BEBEK SAĞLIKLI OLSAYDI ALDIRIRMIYDI TABİ Kİ ALDIRMAZDI ÇÜNKÜ DAHA KONUYA BAŞLARKEN BEBEĞİN HASTALIKLI OLDUĞUNU ÖĞRENSENİZ ALDIRIR MIYDINIZ YOKSA DÜNYAYA MI GETİRİRDİNİZ DİYE BAŞLIYORSUNUZ

O ANNE VE BABAYA ŞUNU SORMAYI İSTERDİM
__YARATANI MI YOKSA YARATTIĞINI MI BEĞENMİYORLAR VE İSTEMİYOR ALLAH HASTALIKLA BİRLİKTE ŞİFASINI VERMİŞTİR... EĞER ŞİFASI BU DÜNYADA YOKSA AHİRETTE BAKANLARA VE O HASTALIĞA SABREDENLERE BU DÜNYADAKİNDEN DAHA GÜZEL ŞİFA VERİLİR(CENNETTE KEVSER ŞARABINDAN İÇMEK İSTEMEZ MİSİNİZ)

hiraa

Kayıtlı Kullanıcı

s.a gerçekten insan yaşamayınca bilemez ama Yaradan takdir etmişse bi hikmeti vardır "İMTİHAN BÜYÜK" Belki bu imtihanı onun vasıtasıyla geçecekler.Belki sağlıklı ama hayırsız bir evlat olacak.Benimde özürlü(yürüyemeyen)17 yaşında bir erkek kardeşim var.Binlerce şükür Rabbime.gözleriyle namazını kılıyo,tutabildiğinde oruç tutuyo,bilgisayardan kendi başına Kuran-ı Kerim'i öğrendi,kitap okuyo(maşallah ben ona hayran kalıyorum yani).Ayakta olsa belki böyle olmayacaktı..O'ndan ne gelirse amenna....selamün aleyküm...dua ile..

hatice-e

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün aleyküm, cogumuz burda cok zor bir durum diyor, tabi insan basina gelince anliyor herseyi ama bence zor olan yani bu durumu zorlastiran sey; sagliksiz oldugunu ögrenipte onu aldirmayi düsünmek. Rabbim vermis bir evlat bunu aldirip da inkar etmis olursunuz.
Yüce Mevlam derdi verdiyse dermanini da verir (er yada gec)!
O bebegin ne sucu varki aldirilsin? onunda yasamaya hakki var diger saglikli bebekler gibi. Rabbim ona öyle bi hayat uygungörmüs ki onu da o ayleye vermis.
Daha yarinimizin ne olacagini bilmeden aldirmayi düsünmeyelim.
Hakkinizi helal edin!
Allaha emanet olun!
Rabbim yardimciniz olur insaALLAH
selam ve dua ileB)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt