Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

siz ne yapardınız (1 Kullanıcı)

alisay

Kayıtlı Kullanıcı
s.a
arkadaşlar, birşeyi merak ettim bu şuan benim başımda olan birşey.
Eğer siz, her tarafınız ağrıyor, ciddi anlamda halsiz, hastalığın verdiği sürekli uyuma hissi ve bunlara bağlantılı olarak moraliniz sıfır olsaydı namazınızı nasıl kılardınız. örn:yatsı
a)kazaya bırakırdım
b)ilk sünneti kılmazdım
c)sünnetleri kılmazdım
d)hepsini tam kılardım

alisay

Kayıtlı Kullanıcı
ne demek istediği anlamak için o anı yaşamak lazım. zaten şeytan ve nefs fırsat kolluyor, birde üstüne rahatsızlığın verdiği müthiş ağırlık. RABBİMİN rahmeti ve yardımı olmasa ne yapardık bilmem. bu arada cevaplarında samimi olan kardeşlerimden ALLAH razı olsun.

mervenur1 gibi

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
ne olursa olsun tam kılardım ...
Rabbım şifa versın kardesım..

özyurdum

Kayıtlı Kullanıcı
c)sünnetleri kılmazdım

belimden çok rahatsız oldugum için iyi olmadıgım zaman ben böyle yapıyorum..
ama sünnetleri terk ettigim içinde rahatsız olup peygamberimize bolca salavat getiriyorum
rabbim affetsin

gamze0387

Kayıtlı Kullanıcı
yatsı için; b)ilk sünneti kılmazdım.Rabbim şifa versin inşaAllah.

melinay

Kayıtlı Kullanıcı
eyüp a.s aklıma getirip namazımı tam kılardım

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim..,

tam kılardım namazımı..
namazda huzur vardır,rabbime dua ederdim,beni bu sıkıntılı durumdan kurtarsın diye..
rabbim dualara cevap verir..
rabbime emanet olun dua ile hayırlı günler..

tubae

Kayıtlı Kullanıcı
Tamamini kilmak icin var gucumle gayret ederdim kardesim................................... Arkadaslar başka bir bolume yazdim ama hala cvp gelmedi ben namaz kilarken istem dişi sallaniyorum bunu husu ile kilmak zannediyodum taki bugun peygamber efendimiz s.a.v hadisi serifini okuyuncaya dek yahudiler gibi sallanmayin kendimi kaybedecek kadar sallaniyorum acaba bu şeytandan gelen bi vesvesemiydi bende bunu namazimi huşu icinde kiliyorum saniyorum kendimi hiç iyi hissetmiyorum ne olur bisey yazin

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
bende ilk sünneti kılmazdım eger cok halsızsem hastaysam ne yalan söyliyim.

Mutlu Kul

Kayıtlı Kullanıcı
çok kötüysem sünneti kılmazdım.....

alisay

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşler ALLAH hepinizden razı olsun,sizlere cenneti nasip etsin benide size komşu etsin inşaALLAH.
tuba kardeşim, bir ara arkadaşlardan biri "gözlerimi kapatınca daha çok huşu duyuyorum" demişti. gözleri kapatmakta uygun değil diye biliyoruz. bunu hocamıza sormuştuk bize "çok sık olmamakla beraber arasıra kapat ama bunu adet haline getirme" demişti. kişilikler farklı farklıdır, namaz kılarken dahi farklı hüşu yakalama taktiklerimiz vardır. ancak peygamberimizin s.a.v namaz kılma şeklinin dışında bir hale girmenin ne derece doğru olduğu tartışılır. özellikle sallanma peygamberimizin ve evliyaullahın uygulamalarında yok. dolayısıyla bunun bidat olma ihtimali yüksek. seninde dediğin gibi şeytanın vesvesesi olabilir. inşaALLAH bundan kurtulur, kabeyi önüne,azrail a.s arkana, cenneti sağına, cehennemi soluna alırsın. Selametle.

tubae

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun alısah kardesım allaha cok sukur kurtuldum

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Yatsının ilk sünnetini bazen terketmek sünnet zaten diye düşünüp ilk sünneti terk ederdim,ama sünnet niyetiyle...

Dualarafukara

Kayıtlı Kullanıcı
Dört rekat olan ilk sünnetini kilmazdim bu ikindi olsaydi gene öyle ama diğer namazlarimi tam olarak kilmaya çabalardim.sizde gayret ediniz inşaallah.allah hayirli şifa nasip eylesin.

alisay

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH hepinizden razı olsun.
neyi fark ettim biliyormusunuz, hastalığı bahane edip bir süre işi gevşetince iyileştikten sonrada o rehavetten kurtulması zor oluyor. demek ki zaruret halinde bile olsak şeytanın eline koz vermemek lazım.
İbadet gevşetmeye ve ertelemeye gelmez.

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm..
öncelikle çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin..
tabiki gönül tam, hepsini kılmaktan yana, ama şu an senin durumunda olmadığımız için anlamak zor, yani hepsini kılardım demek biraz yanlış bence..
böyle bir durumda ben ilk sünneti kılmaz, farz ve son sünneti kılardım heralde..
selametle :a03:

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
Tevbe
(91) Allah'a ve Resûlüne karşı sadık ve samimi oldukları takdirde, güçsüzlere, hastalara ve (seferde) harcayacakları bir şey bulamayanlara (sefere katılmadıkları için) bir günah yoktur. İyilikte bulunan kimselerin (kınanması) için de bir sebep yoktur. Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt