Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

siz hangisisiniz ??? (1 Kullanıcı)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
bubble4.gif

Bir baba ile kızı dertleşiyorlarmış. Kız, hayatında çok sıkıntı yaşadığından söz etmiş ve bunlarla nasıl başedeceğini bilemediğini söylemiş babasına. Sorunlar ardı arkasına devam ediyormuş hayatında.

Babası kızını dinlemiş, dinlemiş ve 'gel, sana bir sey göstereceğim! ' diye kızını mutfağa ......ürmüş. Baba ünlü bir aşçi imiş. Ocağa üç tane eşit büyüklükte kap koymuş, üçüne de eşit miktarda su koymuş ve üçünün de altını aynı miktarda yakmış. Ve birinci kaba bir havuç, ikincisine bir adet yumurta, üçüncüsüne ise bir avuç çekilmemiş kahve çekirdeği koymuş. Ve her üçünü de tam yirmi dakika pişirmiş. Daha sonra ateşi kesmiş.

Masaya iki tane tabak ve bir tane boş bardak koymuş. İlk önce haşlanmış havucu alıp bir tabağa koymuş. Daha sonra kaskatı pişmiş olan yumurtayı alıp ikinci tabağa koymuş. En sonunda da artık suya iyice sinmiş ve tam kıvamında kahve görüntüsü olan kahveyi de alıp bir bardağa boşaltmış.

'Kızım ne görüyorsun? ' diye sormuş.

Kızı 'havuç, yumurta ve kahve.' diye cevaplamış.

Kızını elinden tutmuş, masaya yaklaştırıp daha yakından bakmasını ve hissetmesini istemiş. Kız önce çatalı havuca batırmış ve yumuşaklığını hissetmiş ve 'haşlanmış yumuşak bir havuç' demiş. Sonra yumurtayı eline almış, masaya vurup çatlatmış ve açıp içine bakmış 'artık pişmekten içi katılaşmış bir yumurta' demiş. En son bardaktaki kahveden biraz içip 've bir bardak kahve' demiş. 'Hatta tadı oldukça iyi. İyi de baba, niçin gösteriyorsun bunları bana? ' diye sormuş ardından.

'Bak,' demiş babası, 'hepsi aynı şekil kapta, ayni sıcaklıkta, aynı sürede pişti. Fakat hepsi bu etkiye farklı tepki verdiler. Havuç ilk başta sertti, güçlü idi. Ama kaynatılınca yumuşadı, hatta güçsüzleşti. Yumurta çok kırılgandı, hafifçe dokunsan çatlayabilirdi, ama kaynatılınca içi sertleşti, hatta katılaştı. Bir avuç çekilmemiş kahve ise yine sertti, hepsi birbirine benziyordu, ama ısıtılınca ne oldu, bu kahve çekirdekleri, ısındılar, gevşediler ve içinde oldukları suya yayıldılar. Koku yaydılar, tad yaydılar ve suyu eşsiz tadda bir kahveye çevirdiler.'

'Sen hangisisin kızım? ' diye sormuş adam. 'Zorluklarla karşılaştığın zaman nasıl tepki gosteriyorsun? Sen havuç musun, yumurta mısın, yoksa kahve misin? '

Siz hangisisiniz? Havuç gibi sert bir kişi misiniz, ama sorunlar yaşayınca, yumuşuyor ve güçsüzleşiyor musunuz? Yumurta gibi, içi yumuşak, her an kırılabilir bir kişi misiniz? Sorunlar karşısında (ölüm, ayrılık, krizler, vs.vs,) güçleniyor ve sertleşiyor musunuz? Yoksa bir kahve çekirdeği gibi misiniz? Kahve sıcak suyu değiştirir, hatta suyun sıcaklığı en üst dereceye çıktığında, lezzet maksimuma ulaşır. Eğer bu kahve çekirdeği gibi iseniz, çevrede ne kadar sorun olursa olsun, bunları olumluya çevirebilirsiniz. Çevreye güzel tadlar, duygular katarsınız. Kendinizi ve çevrenizi daha iyi yapmak için çalışırsınız.

Siz hangisisiniz?

Alıntıdır...

bubble7.gif

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
sanırım kahve çekirdeği gibiyim,
ama arada birde yumurta gibi çabuk kırılabilir olabiliyorum kimi zaman:)

güzel bir paylaşım,
esselamün aleyküm,rahman razı olsun.

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
sanırım kahve çekirdeği gibiyim,
ama arada birde yumurta gibi çabuk kırılabilir olabiliyorum kimi zaman:)

güzel bir paylaşım,
esselamün aleyküm,rahman razı olsun.

vealeykümselam. amiin. bende öyleyim napıcam bu kırılganlığı bilmiyorum...

yunus_balcı

Kayıtlı Kullanıcı
Subject: FW: UNUTULMADINIZZZ..!! :))♥...♥...♥
To:

--------------------------------------------------------------------------------

Her rüzgâr savuracak bir toz bulur. Her hayal yaşanacak bir can bulur... Her düş gerçekleşecek bir umut bulur... Kolay bulunmayan tek şey güzel bir dostluktur...

Kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik... Ama
basit bir sanatı unuttuk...
İNSAN gibi yaşamayı biliyor muyuz?
Bu mesajı sevdiğin dostlarına gönder eğer BEN de SENİN yakın arkadaşınsam dostunsam bana da yolla ........:)))

Zengin; çok mala sahip olana denmez, zengin kalbi olana denir. Kalp zenginliğinden mahrum olan kimse, ne kadar geniş servete sahip olursa olsun yine fakirdir. Tamamı ve hırsı sebebiyle de halk nazarında hakirdir. Kalbi zengin olan kimse de ne kadar fakir olsa herkesin nazarında muhteremdir

Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki yoktur

Dost dediğin, sevilecek biri olmadığı zamanlarda bile seni sevmeli.

Sarılacak biri olmadığı zamanlarda bile sana sarılmalı, dayanılmaz olduğun zamanlarda bile sana dayanmalı,

Dost dediğin fanatik olmalı, bütün dünya seni üzdüğünde bile sana moral Vermeli,

Güzel haberler aldığında seninle dans etmeli

Ve ağladığında seninle ağlamalı, Ama hepsinden daha çok, dost matamatiksel olmalı!

Sevinci çarpmalı,

Üzüntüyü bölmeli,

Geçmişi çıkartmalı,

Yarını toplamalı...

Kalbinin derinliklerindeki ihtiyacı hesaplamalı

Ve her zaman bütün parçalardan daha büyük olmalı

Sevgiye herzaman yeri olan yüreği kocaman dostlara...

(bunu arkadaşlarına gönder bakalım kaç cevap gelecek eğer 7 den fazlaysa çoookk sevilen birisisin :)) ☺.☻

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
.........:a12::a12::a12::a12:.......

H

hülya deniz

selamün aleyküm...çok güzel bi yazı,yüreğinize,elinize,gözünüze sağlık...bende de 3 ü var herhalde...

NUR__

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm güzel kardeşim
Allah razı olsun emeğine sağlık çok güzel bir paylaşımdı...
Allaha emanet olun...
selam ve dua ile ...

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
Ben her üçü gibide olabilirim bazen en basit şeylere kırılabildiğim gibi en sertlerinede katlanabilirim Allah razı olsun.

C

ceylin2009

Güzel bi soru,cevabi zor,bunu anca cevremdeki insanlar söyliyebilir.

emeginize saglik güzel bi konuya deginmisiniz tesekürler...

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
3 de bana uyuyor. olayların akışına göre değişiklik gösteriyorum.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
olayların akışına göre ve etkilerine göre değişirim.yerine göre üçüde olabilir.selametle kalın.

kayadelen

Kayıtlı Kullanıcı
bende kardelen kardeşime fikirleriyle aynen katılıyorum üçü de olabilir yeri geldiğinde değişebilir durumun akışına göre selametle kalın

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt