RE: Siz güzelsiniz!
SELAMUN ALEYKÜMM
ALLAH RAZI OLSUN.ŞÜKÜR ŞÜKÜR ŞÜKÜR
Orada huylari güzel, yüzleri güzel kadinlar vardir.
(Rahman Suresi, 70)
Dünya sartlarinda cildin gerginligi, durulugu çok kisa bir dönem sürer. Küçük yaslardaki cilt pürüzsüzlügü ve güzelligi yas ilerledikçe birtakim cilt problemleri, yipranma ve kirisma ile bozulmaya ugrar. Dolayisiyla bu güzellik dünya sartlarinda kalici degildir. Ancak Allah razi oldugu kullarina cennette bu güzelliklerin kusursuzunu ve sonsuz olanini vaat eder. Peygamberimiz (sav) de bir hadiste cennetteki güzelligin ve gençligin sürekliliginden söyle söz eder:
Cennet ehlinin vücudu kilsiz, yüzü sakalsiz, gözleri sürmelidir, gençlikleri zail olmaz (tükenmez), elbiseleri eskimez.
[(Tirmizi), Kütüb-i Sitte-14, s. 451/6]
Cennet ehli cennete, otuz ya da otuz üç yasinda sakalsiz, kilsiz ve gözleri sürmeli olarak girecekler.
[Büyük Hadis Külliyati-5, s. 411/10109]
... Ona giren nimete mazhar olur, eziyet görmez, ebediyet kazanir, ölümle karsilasmaz. Elbisesi eskimez, gençligi kaybolmaz.
[(Tirmizi), Kütüb-i Sitte-14, s. 451/6]
Hadislerde cennet ehlinin gözlerinin yaratilistan sürmeli oldugundan da bahsedilmektedir. Sürme, göz rengini ve seklini ön plana çikaran bir süstür. Dünya sartlarinda yapay olarak elde edilmeye çalisilan, fakat yine de mükemmel olmayan bu güzellik, ahirette müminlerin dogal hallerinde mevcut olacaktir.
Peygamber Efendimiz (sav)'in, cennetteki insan güzelligi ile ilgili kendisine sorulan sorulara söyle cevap verdigi rivayet olunmustur:
"Ya Resulullah! Allah Teala'nin: 'Iri gözlü hurilerdir' (Vakia Suresi, 22) sözünü bana anlat" dedim.
"Onlar beyaz tenli, iri gözlü, kara kusun kanatlari gibi sürmelidir" dedi.
"Ya Resulullah! Allah'in: 'sanki o kadinlar birer yakut ve mercandir' (Rahman Suresi, 58) ayetini anlat" dedim.
"Onlar el degmemis sedefteki inci gibi güzeldirler" dedi. "Ya Resulullah! Allah'in: 'O cennetlerde iyi ahlakli güzel kadinlar vardir' (Rahman Suresi, 70) ayetini anlat" dedim.
"Onlar çok güzel huylu ve güzel yüzlüdürler" buyurdu.
"Ya Resulullah! Allah'in: 'Onlar, toz konmamis yumurta gibidirler' (Saffat Suresi, 49) ayetini anlat" dedim.
"Onlar yumurtanin zari gibi beyaz ve naziktirler" dedi.
"Ya Resulullah! Allah'in: 'Kocalarina sevimli ve birbirlerinin akranidirlar' (Vakia Suresi, 37) ayetini söyle" dedim.
"Onlar dünyada ihtiyar, gözleri çapakli, saçlari agarmis ve zayif olarak ölmüsken, Allah onlari cennette bakire, kocalarina sevimli, asik ve bagli, birbirlerinin akrani kilacak" buyurdu.
"Ya Resulullah! Dünya kadinlari mi üstündür, yoksa iri gözlü huriler mi?" dedim.
"Elbisenin yüzü astarindan kiymetli oldugu gibi, dünya kadinlari da hurilerden üstündürler" dedi.
"Neden ya Resulullah?" dedim, söyle açikladi:
"Namazlari, oruçlari ve Allah'a ibadetleri sebebiyle Allah onlarin yüzlerini nurlandirir, kendilerine ipek elbiseler giydirir. Onlarin tenleri beyaz, elbiseleri yesil, ziynetleri sari, buhurdanliklari (tütsülükleri) inci ve taraklari altindir. Onlar söyle söylerler:
"Biz burada ebedi kalacagiz. Biz sevimli ve mutluyuz. Asla üzülüp sikilmayiz. Baska aleme göçmeden hep burada kalacagiz. Biz bu halimizden memnunuz ve herseye raziyiz. Hiç kimseye kizmaz ve öfkelenmeyiz. Ne mutlu kendilerine es oldugumuz ve bize es olan kimselere."