Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Siz güzelsiniz! (1 Kullanıcı)

merve18_19

Kayıtlı Kullanıcı
Siz güzelsiniz!
Kendinizi mankenlerle değil insanlığınızla kıyaslayın. Aynada gözlerinizin, kirpiklerinizin tasarımını incelediniz mi? Ya ellerinizin? En güzel ilahi tasarım insandır ve herkesi elbette bir gönül sever. Güzelliğine şükredenin güzelliği gizlice artar.
Dr. Muhammed Bozdağ B)ayrıca;

Fani dünyada hırs faydasızdır!
Hırsla arzulayan kaybetmeye, şükürle arzulayan da kazanmaya mahkûmdur. Yaşanacak üç gününüz kaldığını düşünürseniz, saniyeleriniz canlanır. Hırsın yerini, azim ve kanat ikilisiyle doldurmalısınız

Ahmed_1907

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Siz güzelsiniz!

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM...

by_cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

dün bi haber vardı küçük yaştaki çocukları toplamışlar
yeteneklerini izleyip o alanda çocukları geliştiriyolar
çocuğa öğretmeni en çok nereni beğeniyosun diyo çocuk öğretmenine şöyle cevap veriyo

bu kadar mükemmel bi vucut yaratmış allah nasıl beğenmem

yaşına göre çocuğun verdiği cevap gerçekten çok ilginc ben o yaşta öyle değildim malesef

ravzanuru

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜMM
ALLAH RAZI OLSUN.ŞÜKÜR ŞÜKÜR ŞÜKÜR

Orada huylari güzel, yüzleri güzel kadinlar vardir.
(Rahman Suresi, 70)

Dünya sartlarinda cildin gerginligi, durulugu çok kisa bir dönem sürer. Küçük yaslardaki cilt pürüzsüzlügü ve güzelligi yas ilerledikçe birtakim cilt problemleri, yipranma ve kirisma ile bozulmaya ugrar. Dolayisiyla bu güzellik dünya sartlarinda kalici degildir. Ancak Allah razi oldugu kullarina cennette bu güzelliklerin kusursuzunu ve sonsuz olanini vaat eder. Peygamberimiz (sav) de bir hadiste cennetteki güzelligin ve gençligin sürekliliginden söyle söz eder:

Cennet ehlinin vücudu kilsiz, yüzü sakalsiz, gözleri sürmelidir, gençlikleri zail olmaz (tükenmez), elbiseleri eskimez.
[(Tirmizi), Kütüb-i Sitte-14, s. 451/6]

Cennet ehli cennete, otuz ya da otuz üç yasinda sakalsiz, kilsiz ve gözleri sürmeli olarak girecekler.
[Büyük Hadis Külliyati-5, s. 411/10109]

... Ona giren nimete mazhar olur, eziyet görmez, ebediyet kazanir, ölümle karsilasmaz. Elbisesi eskimez, gençligi kaybolmaz.
[(Tirmizi), Kütüb-i Sitte-14, s. 451/6]

Hadislerde cennet ehlinin gözlerinin yaratilistan sürmeli oldugundan da bahsedilmektedir. Sürme, göz rengini ve seklini ön plana çikaran bir süstür. Dünya sartlarinda yapay olarak elde edilmeye çalisilan, fakat yine de mükemmel olmayan bu güzellik, ahirette müminlerin dogal hallerinde mevcut olacaktir.

Peygamber Efendimiz (sav)'in, cennetteki insan güzelligi ile ilgili kendisine sorulan sorulara söyle cevap verdigi rivayet olunmustur:

"Ya Resulullah! Allah Teala'nin: 'Iri gözlü hurilerdir' (Vakia Suresi, 22) sözünü bana anlat" dedim.

"Onlar beyaz tenli, iri gözlü, kara kusun kanatlari gibi sürmelidir" dedi.

"Ya Resulullah! Allah'in: 'sanki o kadinlar birer yakut ve mercandir' (Rahman Suresi, 58) ayetini anlat" dedim.

"Onlar el degmemis sedefteki inci gibi güzeldirler" dedi. "Ya Resulullah! Allah'in: 'O cennetlerde iyi ahlakli güzel kadinlar vardir' (Rahman Suresi, 70) ayetini anlat" dedim.

"Onlar çok güzel huylu ve güzel yüzlüdürler" buyurdu.

"Ya Resulullah! Allah'in: 'Onlar, toz konmamis yumurta gibidirler' (Saffat Suresi, 49) ayetini anlat" dedim.

"Onlar yumurtanin zari gibi beyaz ve naziktirler" dedi.

"Ya Resulullah! Allah'in: 'Kocalarina sevimli ve birbirlerinin akranidirlar' (Vakia Suresi, 37) ayetini söyle" dedim.

"Onlar dünyada ihtiyar, gözleri çapakli, saçlari agarmis ve zayif olarak ölmüsken, Allah onlari cennette bakire, kocalarina sevimli, asik ve bagli, birbirlerinin akrani kilacak" buyurdu.

"Ya Resulullah! Dünya kadinlari mi üstündür, yoksa iri gözlü huriler mi?" dedim.

"Elbisenin yüzü astarindan kiymetli oldugu gibi, dünya kadinlari da hurilerden üstündürler" dedi.

"Neden ya Resulullah?" dedim, söyle açikladi:

"Namazlari, oruçlari ve Allah'a ibadetleri sebebiyle Allah onlarin yüzlerini nurlandirir, kendilerine ipek elbiseler giydirir. Onlarin tenleri beyaz, elbiseleri yesil, ziynetleri sari, buhurdanliklari (tütsülükleri) inci ve taraklari altindir. Onlar söyle söylerler:

"Biz burada ebedi kalacagiz. Biz sevimli ve mutluyuz. Asla üzülüp sikilmayiz. Baska aleme göçmeden hep burada kalacagiz. Biz bu halimizden memnunuz ve herseye raziyiz. Hiç kimseye kizmaz ve öfkelenmeyiz. Ne mutlu kendilerine es oldugumuz ve bize es olan kimselere."

merve18_19

Kayıtlı Kullanıcı

allah hepınızden razı olsun kardeslerım.ravzanur kardesım emegıne saglık cok guzel bır yazı hazırlamıssın.B)B)

merve18_19

Kayıtlı Kullanıcı

allah hepınızden razı olsun kardeslerım.ravzanur kardesım emegıne saglık cok guzel bır yazı hazırlamıssın.B)B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a. arkadaşlar,
Bizlere insan olmanın ayrıcalığını, fiziksel güzellik veya çirkinliğin bizim irademizle olmadığını, bunu yüce yaratıcımızın, bizim için kararlaştırdığını hatırlattınız. Yani bu yaratılıştaki hikmetlerin sebebini araştırmanın bize bir faydası olmayacağını, bizim için önemli olan yaratılış gayemize uygun bir hayat içinde olup olmadığımızdır. Allah c.c. sizden razı olsun.
k.s.e.o.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt