Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

siz bilirsiniz (1 Kullanıcı)

ay yüzlüm

Kayıtlı Kullanıcı
Mübarek Ramazan ayını ihya ettiğimiz şu günlerde bizler huzur ve sükunet içinde bunu idrak edebiliyorsak En büyük doktorumuzun kendimiz olduğunu ve kendimizin de bu hasleti en iyi şekilde kullanmakta olduğumuzun bilincindeysek ne mutlu …Hepimiz orucun bir süreç olduğunu bilir de nasıl bir süreç ?Bence bir denetleme dönemidir bu dönem .mekanik olarak hani arada bir bilgisayarınızı temizlemeye alırsınız ya ..ya da arabanızın periyodik bakımları vardır .Pekala ya kendinizin ? mesleğim icabı hep tedbire önem verdiğimden ,yani derler ya hastalık gelmeden sağlığın ,yaşlılık gelmeden gençliğin kıymetini bilin diye …Her şeyin yapılması gerek ama yerinde ve zamanında..Eğer biz bu yüzden hepimiz aynı anda ancak huzurda temizlenmeye alınmak istiyorsak Orucu tutmalıyız.Ben dayanamam ,hastayım ,çalışıyorum .diyenlere şaşıyorum .Dayanamadığın ne içtiğin sigaran ve şahlanan nefsin mi ? Aç kal o zaman ..bakalım yine şahlanacak mı nefsin .Sözüm kimseye değil.sadece genel ve sanal yazma ortamında insan ancak kendiyle yüzleşebiliyor .bu yüzden bunu okurken üzerinize alınmayınız .ben sadece sizlerle paylaşım yapıyorum.Hiçbirinizi tanımıyorum ki şahsa hitap edeyim ..bu yüzden Orucu tutalım .Hastayım tutamam ilaç alıyorum doktor tutma dedi ..en son sorulan soru bu –Allah Orucu tutun diyor ,bakın sınavınıza siz Allah ı bırakıp ta başkasına mı güveniyorsunuz.?Eğer bu inatça olursanız da zaten iman zayıf olunca oruç ta size dokunuyor hem de ne biçim..Halbuki gerçeğe bakalım .Beden günlerce aç kalmaya planlanmıştır.40 gün erbain çıkaran nice dervişler vardı bir hurma ile dolanan .depremde göçük altında günlerce yaşayanları düşünün Oysa siz oruçta aç mı kaldığınızı sanıyorsunuz sadece zaman içinde bir dönüşümünüz var .Gündüz yerine gece yiyorsunuz.günlerce aç kaldığınız yok .bir de ibadet ediyorsanız zaman ve mekanı zaten aşmışınız.İbadet malla ve cana ruhla ..çalışmakta bir ibadettir .bedeni güç harcadığınızda oruçluysanız ve şikayet etmeden .Çünkü bir de oruçluyum diye ona buna çatanlar var ay acıktım susadım öff akşam olmadı diyenler vah işte siz oruç tutmadınız aç kaldınız ve doktorunuz küstü ..tuttuğunuz orucun sizin doktorunuz olması için ondan şikayet yok ..Allah a emanet olun...

erhunakarsu

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH(C.C) razı olsun.
şüphesiz, oruç genç-yaşlı, hasta-saglıklı, çalışan-çalişmayan herkes için hayırlıdır ama biz bilemeyiz RABBİM(C.C) bilir.
RABBİM(C.C) hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
selametle..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt