Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Siz Beni Zikredin...Bende Sizi Zikredeyim... (1 Kullanıcı)

GüL YeTiMi

Kayıtlı Kullanıcı
Siz beni zikredin Bende sizi zikredeyim.

1)-İtaat etmek suretiyle beni zikredin (anın) ki bende rahmetimle sizi zikredeyim.Nitekim;

İbni Abbas (ra) dan rivayete göre;Efendimiz (sav) şöyle buyurdu:Siz beni zikredin bende sizi zikredeyim, ALLAH-u Teala :Ey kullar! Siz beni taatımla zikredin ben de sizi, mağfiretimle zikredeyim.buyuruyor.(suyuti, durru'l- Mensur:1/360)

Halid İbni Ebi İmran (ra) rivayete göre, Resulullah (sav) şöyle buyurdu."Her kim ALLAH-u Teala Hazretlerini zikretmiş olur, Her ne kadar namazı orucu, Kuran okuması az olsada.Her kim Mevla Teala Hazretlerine isyan ederse, Muhakkak o, Mevla Teala Hazretlerini unutmuş olur, her ne kadar namazı, orucu ve Kuran okuması çok olsada. (suyuti, durru'l- Mensur:1/361)

2)-Beni dua ile zikredin bende sizi icabet (kabul) ve ihsan (istediğinizi vermek)le zikredeyim.

3)-Beni sena (övmek) ve itaatla zikredin, bende sizi ata' (bahşiş) ve nimetle zikredeyim.

4)-Beni dünyada zikredin bende sizi ahirette zikredeyim.

5)-Beni halvetlerle (tenhalar) da zikredin, bende sizi bela ve musibet zamaninizda zikredeyim.

6)-Beni refah (rahat zaman) da zikredin, bende sizi sahralar (açık yerler) de zikredeyim.

7)-Siz beni istiğfarla (af isteyek) zikredin bende sizi bela ve müsibet zamaninizda zikredeyim.

8)-Benim yolumda mücadele, yani nefis, şeytan ve onlara uyanlarla narbetmek suretiyle zikredin, bende sizi hidayetimle zikredeyim.

9)-Beni sıdk (doğruluk) ve ihlasla (sırf rızamı isteyerek) zikredin, bende sizi halas (kurtuluş) ve mezid-i ihtisas (kendi hususi dostluğuma kabul etmek) le zikredeyim

10)-Siz beni münacat (dua ve niyaz) la zikredin, bende sizi necat (dünya ve ahiret kurtuluşu ) ile zikredeyim.

:::::Alıntı::::
Kaynak:Ruhu'l Furkan

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun her zaman Allahı çokca her şekilde anmak gerek.

σпця 1905

Kayıtlı Kullanıcı
Allah bize yeter,O ne güzel vekildir! (Al-i İmran 3/173)
Bu ayet yeter sanirim.
Ya Rabbi bize dünyada ve ahirette güzellikler ihsan eyle.
Ya Rabbi bizi ahirette cennet ile müjdele .
Ya Rabbi bizi cehennem azabindan koru.
Bizi her türlü beladan,tehlikeden, kötülükten, seytanin serrinden, hastaliklardan koru.
(AMIN!)
Süphesiz sen isitir ve dualarimizi kabul edersin

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
allahım üzüntüden ve kederden sana sığınırım.
Aczden ve tembellikten sana sığınırım.korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım.borcun galebe çalmasından ve insanların kahrından sana sığınırım.
Amin amin amin

cumanız mübarek olsun.selametle kalın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt