Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sitenize Yeni Üye Oldum (1 Kullanıcı)

kursate

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyüm ablalarım ve abilerim;

Bundan 3 ay önce namaza başladım fakat başladım ama dedim namazımı kılıyorum Kur'an Kerim'i de okuyayım yaptığım iş tam olsun. Neyse geçen pazar Tecvid uygulamalı bir Elif-ba cd si buldum evde günde 3.5-4 saat bu cd leri çalışarak hamdolsun ki 5 günde Kur'an geçtim. Fakat şöyle bir sorum var sizlere Kur'an okuyorum ama bazen Cim harfi ile be harfini karıştırıyorum bilmediğim yanlışlarda çıkıyordur belki ama acaba yanlış okuduğum için günaha girermiyim ya da okuduğum Kur'an boşa mı gider?Birde bir kaç yerden okuduğuma göre Kur'an a başlamadan diş fırçalanır ve kıbleye dönülerek diz üstü oturularak okunur. Bunlara yaptım fakat diz üstü oturunca en fazla 1 sayfa okuyorum ayaklarım ağrıyor diz üstü okumasam ayaklarımı toplayıp öyle otursam bir mahsuru olur mu?Cevap için teşekkürler biraz uzun oldu ama:a03:

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykum selam kardeşim.Hoşgeldiniz aramıza.Saydığınız şeyler çok güzel davranışlar ama farz değil.Doğru okumak tabiki bizlere farz ama yeni başlayan biri için günah olmazmış öle sohbet dinlemiştim.Hatta daha çok sevabı varmış.Dua ile kal kardeşim.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim üyeliğiniz hayırlı olsun. ben de ilk öğrendiğim zamanlarda be ve nun harfini karıştırırdım. olur böyle şeyler zamanla pekişir. Kuranı saygılı bi şekilde okumak gerekir. bu dediklerinizi yapmak güzel ama oturarakta okuyabilirsiniz bi masaya vs.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt