Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sitemizin İftar Sofrasına Buyurun Elimizden Geldiği Kadar..! (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
sadece bir hurma...

"Bu ayda bir oruçluya akşamleyin yemek yedirtip iftar ettiren, kendi günahlarının mağfiret edilmesine sebep olur."

O zaman ne yapacağız?.. Soframız açık olacak..

Cehennemden de âzâd olurmuş böyle yemek yediren kimse
...

"İftar ettirdiği oruçlu ne sevab kazandıysa,
onun ecrinin bir misli de iftar ettirene verilir."
diyor Peygamber Efendimiz...

Sıkı durun, bir müjde daha geliyor hadis-i şerifin devamında:

Tabii sahabe-i kiram çok sıkıntılar çektiler o zamanda... Demişler ki:

"Hepimiz oruçluya iftar ettirecek, sofra kuracak durumda değiliz! Öyle yiyeceğimiz içeceğimiz yok ki evde, nasıl iftar ettirebilelim?.."

diye sormuşlar Peygamber Efendimiz'e...

Peygamber Efendimiz buyurmuş ki:

"Oruçluya bir hurma ikram edene, yahut bir içim su verene veyahut birazcık sağılmış süt verene Allah bu sevabı verir."

şimdi gelelim paylaşımın diğer mesaj'ına;

mühim olan birilerini tıka basa doyurmak değil mühim olan ikram edebilmek.

islam genel olarak ikram'ı meth eder
ibrahim peygamberin en büyük özelliğidir sofrasında her zaman misafir bulundurmak.
efendi'miz bu hususta bir çok tavsiyelerde bulunmuştur.

ikram etmek bir çok konudan mü'minlere kazançtır
kısaca.

ihtiyaç sahibi birilerinin ihtiyacı görülmüş olur.
maddi durumu iyi olan mü'minler kendilerine verilen rızıktan infak etmek suretiyle cimrilik hastalığından kurtulur.

islam toplumunda zengin fakir arasında kopukluk olmasını engeller az da olsa bir şeyleri paylaşmak müslümanlar arasında muhabbeti artırır.

ve ikram edene Allah'ta muhakkak ki ikram eder.
ve daha çok yazılabilir.

fakat.şurasıda varki dikkat etmek lazımdır.ziyafetlerin en şerlisi..

zenginlerin çağırılıp fakirlerin çağırılmadığı ziyafetlerdir.bu hadisi şerifi de dikkate alarak hususan fakir müslüman kardeşlerimize ikram edersek.aliyyül al'a

selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız.afiyet olsun.

berat05

Yönetici

"Bu ayda bir oruçluya akşamleyin yemek yedirtip iftar ettiren, kendi günahlarının mağfiret edilmesine sebep olur."

ALLAH C.C. RAZI OLSUN HATIRLATMALARINIZDAN...

SIRF ORUÇ TUTANLARDAN DEĞİL;

RAMAZANI
ORUCUYLA,İFTARIYLA,YARDIMLAŞMAYLA İBADETİYLE GEÇİREN HAK' KIN RIZASINI ALMIŞ MÜMİNLERDEN OLMAK DUASI İLE

Kaan Erdem

Yönetici
sizden de değerli ablamız ALLAH celle celalühu razı olsun.hayırlı ve bereketli sabahlar ramazanlar olsun inşaALLAH selametle kalınız.amin.

fedakaranne

Kayıtlı Kullanıcı

mühim olan birilerini tıka basa doyurmak değil mühim olan ikram edebilmek.

sağ olasın kardeşim.

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
esselamü aleyküm emeğinize sağlık olsun inşALLAH konu yerinde ve zamanında güzel şuur içinde açılmış, idrak edenlerden olmak duası ile
onun ecrinin bir misli de iftar ettirene verilir."​

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim razı olsun,bu bilinci her daim yüreğimize nakşetsin....
selametle kalınız

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kaan abi;
ramazan ayınızı tebrik ederim abim ,alem-i islama hayırlara vesile olur inşAllah..kusura bakmayınız birazcık geç kaldım tebrik etmede ama malumunuz imkanlarımız kısıtlı anca vakit bulduk..sizleri,sitemizi çok özledim emin olunuz..tüm kardeşlerimize hayırlı ramazanlar dilerim..manevi iftar soframıza dahil olabilme temennisiyle Rabbime emanet olunuz abi sizler de..selamun aleyküm dua ediniz inşAllah..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Yolda giderken bir oruçluya bir hurma veya bir zeytin verilse de, iftar verme sevabına kavuşulur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Ramazanda bir misafire oruç açtırana, Sırat köprüsünü geçmek kolaylaşır.) [V.Necat]
Peygamber efendimiz, (Bir kimse, bu ayda bir oruçluya iftar verirse günahları affolur. O oruçlunun sevabı kadar ona sevab verilir) buyurunca, Eshab-ı kiramdan bazıları, bir oruçluyu iftar ettirecek kadar zengin olmadıklarını söylediler. Onlara cevaben buyurdu ki: (Bir hurma ile iftar verene de, yalnız su ile oruç açtırana da, biraz süt ikram edene de bu sevab verilir.) [Beyhekî]
Peygamber efendimiz, (Ramazan ayında bir oruçluyu su ile iftar ettiren, anasından doğduğu günkü gibi günahsız olur) buyurunca, Eshab-ı kiram, "Su az ve kıymetli iken mi?" diye suâl etti. Onlara cevaben buyurdu ki: (İsterse nehir kenarında versin, aynıdır.) [V.Necat]
Yemek yedirmeyi nimet bilmelidir!
Yemek yedirmek çok sevabdır. Hele oruçluya yedirmek daha çok sevabdır. Oruç tutanın sevabı kadar sevab alır, oruçlunun sevabından eksilme olmaz. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Bir oruçluya iftar veren, aynı ecre kavuşur.) [Beyhekî]
(Allah indinde amellerin en kıymetlisi, bir müminin sıkıntısını gidererek, borcunu ödeyerek veya karnını doyurarak onu sevindirmektir.) [İsfehani]
(Amellerin en faziletlisi, bir müminin aybını örtmek, karnını doyurmak ve bir ihtiyacını karşılamak suretiyle onu sevindirmektir.) [Taberânî]
(Allah, yemek yediren cömertle meleklerine övünür.) [İ.Gazali]
(Misafir, sofrada bulunduğu müddetçe, melekler, ev sahibine duâ eder.) [Taberânî]
(Kıyamette Allahü teâlâ, kimine, "Bana niçin yemek vermedin?" diye sorar. O da, "Sen âlemlerin Rabbisin. Sana nasıl yemek verebilirdim" der. Allahü teâlâ da, "Aç olan bir arkadaşına yemek vermedin. Eğer verseydin, bana yemek vermiş gibi sevab alırdın" buyurur.) [Müslim]
(Cennette öyle güzel köşkler vardır ki, bunlar, tatlı konuşan, yemek yediren ve herkes uyurken namaz kılanlar içindir.) [Tirmizî]
(Arkadaşına, sevdiği yemeği verenin günahları affolur.) [Bezzar]
Dost ve arkadaşlara yemek yedirmek, sadaka vermekten efdaldir

. Hz.Ali buyurdu ki:

(Dostlara yedirdiğim bir ekmek, fakirlere verdiğim beş ekmekten daha kıymetlidir. Dostlarla yenilen yemek, köle azad etmekten daha makbuldur.)
(O beni yemeğe çağırmıyor. Onu niye çağırayım) dememelidir! Yemeğe çağırırken de, yemeğe giderken de yalnız Allah rızasını düşünmelidir!

resim016yg3.jpg

BU BİR RIZA LOKMASIDIR, YİYEMEZSİN DEMEDİM Mİ?
DEMEDİM Mİ DEMEDİM Mİ; GÖNÜL SANA SÖYLEMEDİM Mİ?
Malum ramazan..
Çok isterdim siz dostlarımı da, bir iftar sofrasında İSLAMİYET GEN TR ÜYELERİNİ ağırlamak.
Ellerimle yemekler yapmak..
Karınca kararınca..
Ramazanın amacı bu değilmi, "açlığı anlayıp, varlığı paylaşmak".
Ve aslında bir iftar sofrasın etrafında, asıl olan tek şeyin insan olmak olduğunun idrakına varmak..
Bütün dünya süslerinden arınıp, beş metre bezle gidilecek olduktan sonra, dünyadan öte bir yere, ne anlamı var kalp kırmanın…
Ama madem, böylede oluyor arkadaşlık, sanalda olsa…
İftar sofrası da olur..
Lütfen buyrun, Allah ne verdiyse.

Lütfen buyrun..

Başım, gözüm, üstüne..
Onur verdiniz..
……………

İFTAR SENDEN SAHUR:a16: BENDEN​

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli kardeşim.ALLAH celle celalühu razı olsun.selam ve yürekten samimi dualarımla hayırlı ve bereketli günler ramazanlar olsun selametle kalınız.

esselamü aleyküm emeğinize sağlık olsun inşALLAH konu yerinde ve zamanında güzel şuur içinde açılmış, idrak edenlerden olmak duası ile

onun ecrinin bir misli de iftar ettirene verilir."

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber Efendimiz buyurmuş ki:

"Oruçluya bir hurma ikram edene, yahut bir içim su verene veyahut birazcık sağılmış süt verene Allah bu sevabı verir."

RAHMAN razı olsun değerli abim emeğine sağlık

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm abi
çok güzel bir konu açmışsın eline,yüreğine sağlık
ALLAH C.C 11 AYDA BİR YAŞADIĞIMIZ BU MÜBAREK AYI BİZLERE EN HAYIRLI GEÇİRMEMİZİ NASİP EYLESİN.

BİR SEVAP KAZANMAK İÇİN ÇOK ŞEYLER VERMEMİZ GEREKMİYOR. AZ AMA YÜREKTEN YAPILAN ŞEYLERLE ALLAH C.C BİZLERİ MÜKAFATLANDIRIYOR.
SELAM VE DUA İLE

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
ne muhteşem bir ay, ne güzel şeylere vesile, hamd olsun Rabbimize.

Allah razı olsun. çok güzel hayırlı bir paylaşım inşaAllah.
selam ve dua ile...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
ve ikram edene Allah'ta muhakkak ki ikram eder.

fakat.şurasıda varki dikkat etmek lazımdır.ziyafetlerin en şerlisi..

zenginlerin çağırılıp fakirlerin çağırılmadığı ziyafetlerdir.bu hadisi şerifi de dikkate alarak hususan fakir müslüman kardeşlerimize ikram edersek.aliyyül al'a

selamun aleykum kardeşim...
rabbim razı olsun inşaALLAH bu idrakla açılmış oruçları sofraları mevla nasip etsin ..

selam ve dua ile

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm yönetim kaan abi.

allah ne verdiyse yememiz gerekir.israf etmemeliyiz bunu bulamayanlarda var .hem peygammerimizde ekmeğine zeytin yağına batırırmış:(.allaha emanet ol abicim.:gulegule

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kaan kardeşim,
RABBİM razı olsun.
sofralarımızı oruçlularla zenginleştirelim İNŞAALLAH...
selam ve duayla...

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kıymetli kardeşim.hoş geldin bizde seni çok özledik.biliyorsun.ALLAH celle celalühu razı olsun.hayırlı ve bereketli günler ramazanlar olsun inşaALLAH selametle kal kardeşim.inşaALLAH.amin.

selamun aleyküm kaan abi;
ramazan ayınızı tebrik ederim abim ,alem-i islama hayırlara vesile olur inşAllah..kusura bakmayınız birazcık geç kaldım tebrik etmede ama malumunuz imkanlarımız kısıtlı anca vakit bulduk..sizleri,sitemizi çok özledim emin olunuz..tüm kardeşlerimize hayırlı ramazanlar dilerim..manevi iftar soframıza dahil olabilme temennisiyle Rabbime emanet olunuz abi sizler de..selamun aleyküm dua ediniz inşAllah..

Kaan Erdem

Yönetici
katkınız için t.ederim hafize annemiz.selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız.hayırlı ve bereketli geceler ramazanlar olsun.

Yolda giderken bir oruçluya bir hurma veya bir zeytin verilse de, iftar verme sevabına kavuşulur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Ramazanda bir misafire oruç açtırana, Sırat köprüsünü geçmek kolaylaşır.) [V.Necat]
Peygamber efendimiz, (Bir kimse, bu ayda bir oruçluya iftar verirse günahları affolur. O oruçlunun sevabı kadar ona sevab verilir) buyurunca, Eshab-ı kiramdan bazıları, bir oruçluyu iftar ettirecek kadar zengin olmadıklarını söylediler. Onlara cevaben buyurdu ki: (Bir hurma ile iftar verene de, yalnız su ile oruç açtırana da, biraz süt ikram edene de bu sevab verilir.) [Beyhekî]
Peygamber efendimiz, (Ramazan ayında bir oruçluyu su ile iftar ettiren, anasından doğduğu günkü gibi günahsız olur) buyurunca, Eshab-ı kiram, "Su az ve kıymetli iken mi?" diye suâl etti. Onlara cevaben buyurdu ki: (İsterse nehir kenarında versin, aynıdır.) [V.Necat]
Yemek yedirmeyi nimet bilmelidir!
Yemek yedirmek çok sevabdır. Hele oruçluya yedirmek daha çok sevabdır. Oruç tutanın sevabı kadar sevab alır, oruçlunun sevabından eksilme olmaz. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Bir oruçluya iftar veren, aynı ecre kavuşur.) [Beyhekî]
(Allah indinde amellerin en kıymetlisi, bir müminin sıkıntısını gidererek, borcunu ödeyerek veya karnını doyurarak onu sevindirmektir.) [İsfehani]
(Amellerin en faziletlisi, bir müminin aybını örtmek, karnını doyurmak ve bir ihtiyacını karşılamak suretiyle onu sevindirmektir.) [Taberânî]
(Allah, yemek yediren cömertle meleklerine övünür.) [İ.Gazali]
(Misafir, sofrada bulunduğu müddetçe, melekler, ev sahibine duâ eder.) [Taberânî]
(Kıyamette Allahü teâlâ, kimine, "Bana niçin yemek vermedin?" diye sorar. O da, "Sen âlemlerin Rabbisin. Sana nasıl yemek verebilirdim" der. Allahü teâlâ da, "Aç olan bir arkadaşına yemek vermedin. Eğer verseydin, bana yemek vermiş gibi sevab alırdın" buyurur.) [Müslim]
(Cennette öyle güzel köşkler vardır ki, bunlar, tatlı konuşan, yemek yediren ve herkes uyurken namaz kılanlar içindir.) [Tirmizî]
(Arkadaşına, sevdiği yemeği verenin günahları affolur.) [Bezzar]
Dost ve arkadaşlara yemek yedirmek, sadaka vermekten efdaldir

. Hz.Ali buyurdu ki:

(Dostlara yedirdiğim bir ekmek, fakirlere verdiğim beş ekmekten daha kıymetlidir. Dostlarla yenilen yemek, köle azad etmekten daha makbuldur.)
(O beni yemeğe çağırmıyor. Onu niye çağırayım) dememelidir! Yemeğe çağırırken de, yemeğe giderken de yalnız Allah rızasını düşünmelidir!

resim016yg3.jpg

BU BİR RIZA LOKMASIDIR, YİYEMEZSİN DEMEDİM Mİ?
DEMEDİM Mİ DEMEDİM Mİ; GÖNÜL SANA SÖYLEMEDİM Mİ?
Malum ramazan..
Çok isterdim siz dostlarımı da, bir iftar sofrasında İSLAMİYET GEN TR ÜYELERİNİ ağırlamak.
Ellerimle yemekler yapmak..
Karınca kararınca..
Ramazanın amacı bu değilmi, "açlığı anlayıp, varlığı paylaşmak".
Ve aslında bir iftar sofrasın etrafında, asıl olan tek şeyin insan olmak olduğunun idrakına varmak..
Bütün dünya süslerinden arınıp, beş metre bezle gidilecek olduktan sonra, dünyadan öte bir yere, ne anlamı var kalp kırmanın…
Ama madem, böylede oluyor arkadaşlık, sanalda olsa…
İftar sofrası da olur..
Lütfen buyrun, Allah ne verdiyse.

Lütfen buyrun..​
Başım, gözüm, üstüne..
Onur verdiniz..
……………

İFTAR SENDEN SAHUR:a16: BENDEN​

gul tanem

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.kaan abi
allah razi olsun ikramin için
sitemin güzel insanlariyla iftar yapmakta ramazana ayri bir güzellik katiyor