Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

sitedeki küçük mücahide ve mücahidler burda bu konuda buluışalımmı? (1 Kullanıcı)

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
siteye üye olanlar var yaşı küçük.tanışabilirmiyiz.bu sayfa bizim olsun.konuşuruz.mesela birbirimize bişeylerde öğretiriz
dualar okuruz,salavat çekeriz,hem 3aylardayız çok sevap kazanırız

kavga etmeden.büyüklere örnek oluruz:a12:

tesbih çekeriz.dertleşiriz olurmu?bekliyorum kardeşlerim

hadi tanışalım .

küçük mücahidler ve küçük mücahideler bekliyorum.

birde hadis ezberleriz:H:evet:8

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
bu arad ben hala renkli yazamıyorum.ayarlar bozuk olmuyor

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
İLK HADİSİ BEN YAZAYIM

HER İNSAN HATA EDER.HATA İŞLEYENLERİN EN HAYIRLILARI TÖVBE EDENLERDİR.

:a12:

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
mücahidler ve mücahideler bu sayfa bizim olsun....

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
3dua vardır ki kabul edilir:
Mazlumun duası
misafirin duası
ve babanın evladına duası.
Mücahide incinur................................................

gullere-vurgun

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim...çok güzel düşünmüssün böle bi yer açarak...
hadi bakalım benden de bir hadis-i şerif :

Amr İbni Şuayb'ın babasından ve dedesinden rivayet edildiğine göre,Rasulallah (s.a.v )şöyle buyurdu:
''Küçüklerimize merhamet etmeyen ve büyüklerimizin haklarını tanımayan bizden değildir.''

imported_asrı_saadet

Kayıtlı Kullanıcı
slm allah razı olsun sizlerden, çok güzel bişey düşünmüşsünüz, ama bişey sölicem kusruma bakmayın hadisleri kaynaklarıyla mesela tirmizi sünen ibni mace müslim gibi belirterek yazabilirmiyiz.biliyorsunuz zamanımız insanları efendimizin zamanına bakarak çok degişti kim saglam kim bozuk itigatlı anlaşılmıyo o yüzden dedim k.bakmayın haddime degil ama sölim dedim yine bu siet istifade etme yeri burda yanlışlarımızı dogrularımızı örencez düşüncemde yanlışım varsa abna özel oalrak msn adresime atarmısınız adresim şimdiden teşekkürler

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim...çok güzel düşünmüssün böle bi yer açarak...
hadi bakalım benden de bir hadis-i şerif :

Amr İbni Şuayb'ın babasından ve dedesinden rivayet edildiğine göre,Rasulallah (s.a.v )şöyle buyurdu:
''Küçüklerimize merhamet etmeyen ve büyüklerimizin haklarını tanımayan bizden değildir.''

aleyküme selam kardeşim.memnun oldum.allah razı olsun

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
slm allah razı olsun sizlerden, çok güzel bişey düşünmüşsünüz, ama bişey sölicem kusruma bakmayın hadisleri kaynaklarıyla mesela tirmizi sünen ibni mace müslim gibi belirterek yazabilirmiyiz.biliyorsunuz zamanımız insanları efendimizin zamanına bakarak çok degişti kim saglam kim bozuk itigatlı anlaşılmıyo o yüzden dedim k.bakmayın haddime degil ama sölim dedim yine bu siet istifade etme yeri burda yanlışlarımızı dogrularımızı örencez düşüncemde yanlışım varsa abna özel oalrak msn adresime atarmısınız adresim .................) şimdiden teşekkürler

ewet haklısınız,uyardığınız için allah razı olsun.ama mesene adresi vermek yasak.kusura bakmayın.ama adresinizi silin.

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
İNSANLARA MERHAMET ETMEYEN,ALLAHA DA MERHAMET ETMEZ.

KAYNAK=Müslim,Fedail,66.Tirmizi,Birr,16

kaynak dediğiniz bumu.benim ezbelediğim kitapta böle yazıyor.

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
evet çok iyi düşünmüşsün canımm :)

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
tşk ederim.
bide bişey sorcam.hadis ezberlediğim zaman kaynakta ezberlicekmiyim????

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
tşk ederim.
bide bişey sorcam.hadis ezberlediğim zaman kaynakta ezberlicekmiyim????

Mucahide kardeşim.kaynaklarını ezberlemeye gerek yok yani hadislerin öğrenmemizin amacı hayatımızı yaşamımızı efendimizin yaşamı gibi tatbik etmek süslemek.Fakat birilerine bir hadis söyleyince kim rivayet etmiş gibi sorarsa kaynaklarını söylemede zorluk çekmemek için kaynaklarıyla ezberlemek daha efdaldir.

Rabbim ecrini versin.Her zorlukta Allah Bana yeter o ne güzel vekildir diyen.Muttakilerden eylesin.

incinur

Kayıtlı Kullanıcı

Mucahide kardeşim.kaynaklarını ezberlemeye gerek yok yani hadislerin öğrenmemizin amacı hayatımızı yaşamımızı efendimizin yaşamı gibi tatbik etmek süslemek.Fakat birilerine bir hadis söyleyince kim rivayet etmiş gibi sorarsa kaynaklarını söylemede zorluk çekmemek için kaynaklarıyla ezberlemek daha efdaldir.

Rabbim ecrini versin.Her zorlukta Allah Bana yeter o ne güzel vekildir diyen.Muttakilerden eylesin.

anladım senator kardeşim
allaha razı olsun cevap verdiğin için
amin.allaha emanet olun,selam ve dua ile .......

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH,SİZİN NE DIŞ GÖRÜNÜŞÜNÜZE NEDE MALLARINIZA BAKAR.
O,SADECE SİZİN KALPLERİNİZE VE İŞLERİNİZE BAKAR
kaynak müslim birrr33

küçük kardşlerim gelene kadar ben buraya hadis yazmaya devam edicem.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

selamün aleyküm
siteye üye olanlar var yaşı küçük.tanışabilirmiyiz.bu sayfa bizim olsun.konuşuruz.mesela birbirimize bişeylerde öğretiriz
dualar okuruz,salavat çekeriz,hem 3aylardayız çok sevap kazanırız

kavga etmeden.büyüklere örnek oluruz:a12:

tesbih çekeriz.dertleşiriz olurmu?bekliyorum kardeşlerim

hadi tanışalım .

küçük mücahidler ve küçük mücahideler bekliyorum.

birde hadis ezberleriz:H:evet:8

İncinur'umuz...
Hakkınızı helal edin emi...
Küçük olmamıza rağmen bu konuya giriş yaptık...:a03:
Ama yukarıda font ve renk değişikliği yaptığım durum için girdim...
İnşallah bizlere ÖRNEK OLURSUNUZ...:a15:
Allaha emanet olun...

muhammed25

Kayıtlı Kullanıcı
CİHAD AYETLERİ

SELAMUN ALEYKÜM GENÇ KARDEŞLER GENÇ MÜCAHİD VE MÜCAHİDE KARDEŞLERİM BURDAKİ AYETLER CİHAD AYETLERİDİR..RABBİMİZ İÇİN ÖLÜM NASILDIR BU AYETLER BİZLERE MÜJDELİYOR İNŞAALLAH SIKILMADAN OKUYALIM....

Şüphesiz iman edenler, hicret edenler ve ALLAH yolunda cihad edenler; işte onlar, ALLAH"ın rahmetini umabilirler. ALLAH bağışlayandır, esirgeyendir.
(2-BAKARA/218)

Yoksa siz, ALLAH, içinizden cihad edenleri belirtip-ayırdetmeden ve sabredenleri de belirtip-ayırdetmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?
(3-AL-İ İMRAN/142)

Mü"minlerden, özür olmaksızın oturanlar ile, ALLAH yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenler eşit değildir. ALLAH, mallarıyla ve canlarıyla cihad edenleri oturanlara göre derece olarak üstün kılmıştır. Tümüne güzelliği (cenneti) va"detmiştir; ancak ALLAH, cihad edenleri oturanlara göre büyük bir ecirle üstün kılmıştır.
(4-NİSA/95)

Ey iman edenler, ALLAH"tan korkup-sakının ve (sizi) O"na (yaklaştıracak) vesile arayın; O"nun yolunda cihad edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz.
(5-MAİDE/35)

Ey iman edenler, içinizden kim dininden geri döner (irtidat eder)se, ALLAH (yerine) kendisinin onları sevdiği, onların da kendisine sevdiği mü"minlere karşı alçak gönüllü, kafirlere karşı ise "güçlü ve onurlu," ALLAH yolunda cihad eden ve kınayıcının kınamasından korkmayan bir topluluk getirir. Bu, ALLAH"ın bir fazlıdır, onu dilediğine verir. ALLAH (rahmetiyle) geniş olandır, bilendir.
(5-MAİDE/54)

Gerçek şu ki, iman edenler, hicret edenler ve ALLAH yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenler ile (hicret edenleri) barındıranlar ve yardım edenler, işte birbirlerinin velisi olanlar bunlardır. İman edip hicret etmeyenler, onlar hicret edinceye kadar, sizin onlara hiç bir şeyle velayetiniz yoktur. Ama din konusunda sizden yardım isterlerse, yardım üzerinizde bir yükümlülüktür. Ancak, sizlerle onlar arasında anlaşma bulunan bir topluluğun aleyhinde değil. ALLAH, yaptıklarınızı görendir.
(8-ENFAL/72)

İman edenler, hicret edenler ve ALLAH yolunda cihad edenler ile (hicret edenleri) barındıranlar ve yardım edenler, işte gerçek mü"min olanlar bunlardır. Onlar için bir bağışlanma ve üstün bir rızık vardır.
(8-ENFAL/74)

Bundan sonra iman edip hicret edenler ve sizinle birlikte cihad edenler, işte onlar sizdendir. Akrabalar (mirasta) ALLAH"ın Kitabına göre, birbirlerine (mirasta) önceliklidir. Doğrusu ALLAH her şeyi bilendir.
(8-ENFAL/75)

Yoksa siz, içinizden cihad edenleri ve ALLAH"tan ve Resûlü"nden ve mü"minlerden başka sır-dostu edinmeyenleri ALLAH "bilip (ortaya) çıkarmadan" bırakılıvereceğinizi mi sandınız? ALLAH yaptıklarınızdan haberdardır.
(9-TEVBE/16)

Hacılara su dağıtmayı ve Mescid-i Haram"ı onarmayı, ALLAH"a ve ahiret gününe iman eden ve ALLAH yolunda cihad edenin (yaptıkları) gibi mi saydınız? (Bunlar) ALLAH katında bir olmazlar. ALLAH zulmeden bir topluluğa hidayet vermez.
(9-TEVBE/19)

İman edenler, hicret edenler ve ALLAH yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenlerin ALLAH katında büyük dereceleri vardır. İşte "kurtuluşa ve mutluluğa" erenler bunlardır.
(9-TEVBE/20)

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM İNCİNURUM ÇOK GÜZEL DÜŞÜNMÜŞSÜN CANIM BENİM BENDE BİR HADİS-İ ŞERİF HEDİYE ETMEK İSTERİM SELAMETLE KAL CANIM BENM

Devamlı herkesle kavga ve çekişme halinde olman, günah olarak sana kafidir.

Hadis (Ramuz)

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun muhammed kardeşim ve thacekr abla.
ama bu sitede çocuk yokmu başka.

ALLAHIN RIZASI,ANNE VE BABANIN RIZASINDADIR.ALLAHIN ÖFKESİ ANNE BABANIN ÖFKESİNDEDİR.
KAYNAK TİRMİZİ

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
küçüklerimiz vardaha canım ben sitede gördüğüm çocuklara bu sayfanın linkini vereyim anlaştıkmı

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt