Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SİTE ÜYELERİNİN DİKKATİNE*EDEP-HAYA* (1 Kullanıcı)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

ESSELAMUN ALEYKÜM VE RAHMETULLAH VE BEREKATUHU...

SEVGİLİ SİTE KARDEŞLERİM...MALUMUNUZ SINIRLARIN HİÇE SAYILDIĞI ,SÖZ SÖYLEYENİN VE YAZANIN SIR OLDUĞU VE İNSANIN KENDİNİ GERÇEK HAYATTA İFADE EDEMEYECEĞİ KADAR ÖZGÜR BİR ORTAM OLAN SANAL ALEMDE OLMASI NEDENİYLE BU VE BUNUN GİBİ ORTAMLARDA BAZAN HAKKI,HUKUKU,SAYGI VE ADABI MUAŞERET KURALLARINI HİÇE SAYAN KİŞİLER OLABİLMEKTEDİR..
KALDIKİ SON ZAMANLARDA BUNUN ARTIK GÖZE ÇARPAR ŞEKİLDE ARTTIĞINA ŞAHİT OLMAKTAYIZ...KUVVETLE MUHTEMELKİ BU KARDEŞLERİMİZ ART NİYET TAŞIMAMAKTADIR.. FAKAT YİNEDE DİNİMİZİN BİZE DEFATEN SALIK VERDİĞİ EMRİ BİL MARUF NEHYİ ANİL MÜNKER (İYİLİĞİ EMİR , KÖTÜLÜĞÜ MEN) AYETLERİNİN VE HADİSLERİNİN BİZE İŞARET ETTİĞİ ÜZERE BU DURUMLARI HATIRLATMAK DİNİMİZ GEREĞİ HERBİRİMİZİN ÖNCELİKLİ VAZİFESİDİR...

İNTERNET ORTAMINDA İNSANLAR HER TÜRLÜ BAĞLAYICI VE KISITLAYICI UNSURDAN AZADE VE KENDİNİ SINIRSIZ ÖZGÜR İLAN EDEBİLMEKTEDİR..FAKAT BİR MÜMİN HER DURUMDA HAL ,HAREKET VE SÖZLERİNİ TARTMAK VE MUHATABININ BU EYLEMDEN HOŞNUT OLUP OLMAYACAĞININ MUHASEBESİNİ YAPMALIDIR..KEZA DİNİMİZ KUL HAKKINA ZİYADESİYLE ÖNEM VERMİŞTİR...

BİNLERCE FARKLI KİŞİNİN AYNI ORTAMDA ÖZGÜRCE DÜŞÜNCELERİNİ İFADE ETMELERİNİN ,ÜSTELİK BİRÇOĞUMUZUN GERÇEK HAYATTA OLDUĞUMUZ DEĞİL ,OLMAK İSTEDİĞİMİZ KİŞİLİK YAPISI İLE YAZIŞTIĞIMIZ BİR PAYLAŞIM ORTAMININ SIHHATLİ ŞEKİLDE İCRAASI NEREDEYSE İMKANSIZ OLABİLMEKTEDİR..
BURADA YETKİLİ ARKADAŞLARIN ÜZERİNDEKİ SORUMLULUK DUYGUSUNUN AĞIRLIĞI GÖZE ÇARPMAKTADIR...ALLAH CC YARDIMCILARI OLSUN DİYORUM KENDİLERİNE...

FAKAT BURADA ASIL BULUNMA AMACI DİNİ VECİBELERİNİ PAYLAŞMAK ,BİLDİĞİN, AKTARMAK ,BİLMEDİĞİNİ ÖĞRENMEK OLAN SAĞDUYULU KİŞİLERİN ÇABASI İLE BU YÜK HAFİFLETİLEBİLİR...

UNUTMAYALIM SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİNE VARMAK VE GEREKLERİNİ YERİNE GETİRMEK ZORUNDAYIZ..BUNLARI BAŞKALARINDAN BEKLEMEK YERİNE TÜM SİTE FERTLERİ OLARAK PAYLAŞIMLARIMIZI BİR KEZ DAHA GÖZDEN GEÇİRMEK VE BİR BAŞKA KARDEŞİMİZİN RENCİDE OLABİLECEĞİ DURUMLARA MAHAL VERMEMEK HERBİRİMİZİN TEMEL VAZİFESİ OLMALIDIR...

BİR DİĞER GÖRÜŞTEKİ İNSANLARIN HİSSİYATLARINA ZARAR VERECEK ,ONLARIN TABİ OLDUĞU ZATLARA HAKARETE VARACAK ,VEYA KÜÇÜMSEYİCİ İFADELERLE GERİLİM ÜRETİLMESİNİN NE FERT NEDE ÜMMET OLARAK HİÇBİRİMİZE FAYDA SAĞLAMAYACAĞI BİLİNCİNDE OLMALIYIZ...

TOPLULUK KURALLARINI İHLAL EDECEK VEYA BİR BAŞKA İNSANIN RAHATSIZ OLMASINA YOL AÇACAK PAYLAŞIMLARA YETKİLİ ARKADAŞLARIMIZCA MÜDAHALE EDİLMESİNE REAKSİYON GÖSTERMEDEN EVVEL ,BURANIN BİNLERCE KİŞİNİN İSTİFADE ETTİĞİ BİR ALAN OLDUĞU BİLİNCİ İLE ,USLUBA VE HAKKA ,HUKUKA RİAYET EDİLMELİ VE KULLANILACAK LUGAT BU VE BENZERİ SİTELERİN VAROLUŞ AMACINA ,BURALARIN RUHUNA AYKIRI DÜŞMEYECEK ŞEKİLDE OLMALIDIR...HAK VERİRSİNİZKİ ALINAN KARAR BİRİMİZ TARAFINDAN HOŞ KARŞILANSA DAHİ BİR DİĞER KİŞİ TARAFINDAN ANORMAL KABUL EDİLEBİLİR...BU YÜZDEN OLAYI ŞAHSA İNDİRGEMEMEK VE TOPLULUK PSİKOLOJİSİNE UYMAK GEREKLİDİR...

NETİCE OLARAK YUKARIDA BEYAN ETTİĞİM HADİSELERİN TEK ÇÖZÜM NOKTASI DİNİMİZİN BİZE DEFATEN EMRETTİĞİ EDEP -HAYA KONULARINA RİAYET ETMEKLE ÇÖZÜME KAVUŞACAKTIR...

AŞAĞIDA VERİLEN HADİS LER IŞIĞINDA BAŞTA KENDİ NEFSİM OLMAK ÜZERE HERBİRİNİZİ KİŞİSEL MUHASEBE YAPMAYA DAVET EDİYORUM...BU KONU BİRÇOK KİŞİ TARAFINDAN DİLE GETİRİLMESİ VE BENİMDE BU KANIYA VARMAM NEDENİYLE PAYLAŞMA İHTİYACI HİSSETTİM...VAKTİNİZİ ALDIM HAKKINIZI HELAL EDİN...

MUHABBETLE KALIN,MUHAMMEDLE SAV KALIN...

Edep - Haya

Edep, güzel terbiye, iyi davranış, güzel ahlak, haya, nezaket, zarafet gibi manalara gelir. Mesela terbiyeli çocuk, edepli çocuk demektir. Hadis-i şerifte, (Evladınızı edepli, terbiyeli yetiştirin) buyuruluyor.

Dinimiz, baştan başa edeptir. Edep, kulun kendisini Cenab-ı Hakkın iradesine tâbi kılması, güzel ahlaklı olmasıdır. Hadis-i şerifte, (Sizin en iyiniz, ahlakı en güzel olandır) buyuruldu.

Hz. Ömer, (Edep, ilimden önce gelir) buyurdu. Çok heybetli olmasına rağmen, edebinden, hayasından Resulullahın huzurunda çok yavaş konuşurdu. Peygamber efendimiz de, bir kimsenin yanında iki diz üzerine oturur, ona saygı olmak için mübarek bacağını dikip oturmazdı.

İbni Mübarek hazretleri, (Bütün ilimleri bilenin eğer edebinde noksanlık varsa, onunla görüşmediğime üzülmem, bunu kayıp saymam. Fakat edepli ile görüşemesem üzülürüm) buyurdu

Her zaman her yerde edepli, hayalı olmaya çalışmalıdır! Hadisi şerifte,
(Hayasızlık insanı küfre düşürür) buyuruldu. Haya, bir binayı tutan direk gibidir. Direksiz binanın durması kolay olmadığı gibi, hayasız kimsenin de imanını muhafaza etmesi zordur.

Hadisi şeriflerde buyuruldu ki
(Allahü teâlâdan haya edin! Allahtan haya eden, kötü düşünceden uzak durur, midesine girenleri kontrol eder, ölümü hatırlar.) [Tirmizi]

(Haya, baştan başa hayırdır.) [Müslim]

(Her dinin bir ahlakı vardır. İslamiyetin ahlakı da hayadır.) [İbni Mace]

(Hayasız olan hep kötülük eder.) [İbni Mace]

(Hayasız olan, emanete hıyanet eder, hain olur, merhamet duygusu kalmaz, dinden uzaklaşır, lanete uğrar, şeytan gibi olur.) [Deylemi]

(Haya ile iman, ikiz kardeştir. Biri giderse diğeri de gider.) [Ebu Nuaym]

(Mümin, ayıplamaz, lanet etmez, çirkin söz söylemez ve hayasız değildir.) [Tirmizi]

(Haya imanın nizamıdır. Bir şeyin nizamı bozulunca, parçaları da bozulur.) [İ.Maverdi]

(Haya imandandır. Hayasızın imanı yok demektir.) [İbni Hibban]

(İnsan, salih iki komşusundan utandığı gibi, gece gündüz kendisiyle beraber olan yanındaki iki melekten de utanmalıdır!) [Beyheki]

(Hayasızın dini olmaz ve hayasız kişi Cennete giremez.) [Deylemi]

(Haya, iffet, dile hakim olmak ve akıl imandandır. Cimrilik, fuhuş, çirkin sözlü olmak ise hayasızlıktan ve münafıklıktandır.) [Beyheki]

(İman çıplaktır, süsü haya, elbisesi takva, sermayesi fıkıh, meyvesi ameldir.) [Deylemi]
(Haya insan olsaydı, salih biri, fuhuş insan olsaydı, kötü biri olurdu.) [Taberani]

(Haya ile iman bir aradadır. Biri giderse, öteki de durmaz.) [Hakim]

Dinimizde hayanın yeri çok mühimdir. Allahü teâlâdan utanmak, imanın kuvvetli olduğuna, hayasızlık da imanın zayıf olduğuna alamettir. Hadisi şerifte, (Hayanın azlığı küfürdendir) buyuruldu. Hayasız kimse, zamanla küfre kadar gidebilir. Haya, imanın esasındandır. Hayası olan Allah’tan utandığı için günahtan çekinir. İnsanlardan utanmayan Allahtan da utanmaz. İnsanlardan utanarak günahı gizlemek de hayadandır. İnsanlardan utananın, Allahü teâlâdan da utandığı anlaşılır. Çünkü hadisi şerifte, (Allahtan sakınan, insanlardan da sakınır) buyuruluyor. Hayasız olan mürüvvetsiz olur. Hz. Ebu Bekir, (Hayasız insan, halk içinde çıplak oturan gibidir) buyurdu.

Kuran-ı kerimde mealen buyuruluyor ki

(İman edenler arasında kötülüğün, hayasızlığın yayılmasını isteyenler ve sevenler için dünyada da ahirette de elim bir azap vardır.) [Nur 19]

Allahü teâlânın nimetinde, nimeti vereni görmeli, daima Onun huzurunda olduğunu düşünmeli, mesela otururken, yatarken edebe riayet etmelidir. Yerken, içerken, konuşurken, okurken, yazarken ve her çeşit iş yaparken, bütün bunların Allahü teâlânın kudretiyle yapıldığını, bütün işlerde Onun emrine uyup yasak ettiklerinden sakınmayı düşünmelidir. Böyle düşünmek çok üstün bir ibadettir.

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
RE: RİCA**EDEP-HAYA**RİCA

Katiliyorum abi..Allah Razi Olsun tekrar hatirlattigin icin

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

VE ALEYKÜMÜSSELAM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKATUHU

ALLAH C.C. RAZI OLSUN ABİ...ELLERİN DERT KEDER GÖRMESİN...KALEMİNE SAĞLIK...ÇOK GEREKLİ BİR KONUYU GÜNDEME ALDIN...İNŞAALLAH UYGULAYANLAR OLURUZ...VE İNŞAALLAH MESAJIN BİR YERLERE ULAŞIR DA ARTIK NE YAPILMASI NASIL DAVRANILMASI GEREKTİĞİ BİLİNİR...EYVALLAH ABİ...ESSELAMÜ ALEYKÜM....

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm ~-Esmani- kardeşim,

kanayan yaramıza tuz bastınız ALLAH-Ü TEALA (C.C) sizden ve sizin gibi düşünen bütün kardeşlerimizden razı olur inşaALLAH.

Son zamanlarda forum konuları açısından çok zor duruma düştük. Ben şahsım adına o satırları okurken utandım , yüzüm kızardı ama foruma taşıyan kişiler bizim konu hakkında yorumlarımı beklemiş özelden.

Uyarı verdiğimiz insanlardan bir özür beklerken edepsizce açılmış forumları için benim yorumumu sormuş.Uyarı vermek ya da siteden uzaklaştırmak tek çözüm olarak görülüyor. Hepinizin bu karara saygı göstereceğiniz duasındayım.

Edep ve Haya İMANDANDIR!!!

selamünaleyküm

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

ILIM MECLISLERINDE ARADIM KILDIM TALEP
HER HÜNER MAKBUL IMIS
ILLA EDEP ILLA EDEP

COK HAKLISINIZ ! ! ! SONUNA KADAR KATILIYORUM!GECEN YIL BURDA MEZHEBSEL BIR MOZAIK VARDI BU YIL O ABILERIMI ABLALARIMI GÖREMIYORUM PAYLASIMLARINI OKUYAMIYORUM! BI ABIM VARDI ALENEN ALEVI OLDUGUNU YAZMISTI ORDAN BILIYORUM COK GÜZEL PAYLASIMLARI VARDI.YANLIS ANLASILMASIN AYIRIM YAPMAK ICIN YAZMIYORUM.ACABA KÜSTÜLERMI BI YAZIYA MI ALINDILAR DIYE DÜSÜNÜR DURURUM HEP.HEPIMIZ BIR MUHASEBE YAPALIM.DAHA DIKKATLI OLALIM INSALLAH!ALLAH AYAKLARIMIZI SABIT KILSIN BU YOLDA.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN!

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

ALEYKÜMSELAM

BEN KONUYU BİLMİYORUM.İYİKİ DE BİLMİYORUM.AMA ESMANİ KARDEŞİM BU UYARIYI YAPTIYSA CİDDİ DURUMLAR VAR DEMEKTİR.ASLINDA FAZLA SÖZE GEREK YOK.HAYASIZIN İMANI DA YOK DEMEKTİR.BUNDAN DAHA AÇIK BİR TANIMLAMA OLAMAZ.ALLAH ISLAH ETSİN.BİZLERİ DE İMANDAN AYIRMASIN İNŞAALLAH.A.E.O.

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

ALEYNA VE ALEYKÜM SELAM ABİ;

RABBİM C.C. SİZDEN RAZI OLSUN...BİZLERİ ZİYADESİYLE RAHATSIZ EDEN BİR MEVZUYDU BU..ÖZELLİKLE SON BİRKAÇ GÜNDÜR..İNŞAALLAH PAY ÇIKARMASI GEREKENLER PAYLARINI ALIRLAR BU UYARILARDAN..RABBİM ISLAH ETSİN..NEFSİN VE LAİN ŞEYTANIN ŞERRİNDEN KORUSUN CÜMLEMİZİ DİYORUM..

SELAMUN ALEYKÜM

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM ABİM ALLAH RAZI OLSUN.ÇOK ÇOK ÇOK HAKLISINIZ.BU SİTEDE UTANARAK OKUYACAM HİÇBİR ŞEY İSTEMİYORUM.LÜTEFEEENNN EDEP EDEP EDEPLİ OLALIM HAYA HAYA HAYA EDELİM.:(:(

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com
RE: SİTE ÜYELERİNİN DİKKATİNE*EDEP-HAYA*

S.A

ALLAHA CC RAZI OLSUN..

İSLAM BİR BÜTÜNDÜR..BU BÜTÜNÜN BİRLEŞTİRİCİ UNSURLARI İSE EDEP VE HAYADIR...
YUKARIDA HZ ÖMER ra. İN BEYANI ÜZERE EDEP İLİMDEN ÖNCE GELMELİDİR...EDEP VE HAYADAN MAHRUM BİR İLMİ KONU KENDİNE MUHATAP BULAMAZ..YALNIZCA BU DURUMDAN NEMALANMAK İSTEYEN KİŞİLERİN TAKDİRİNİ TOPLAYABİLİR ANCAK...
BİR MEVZUYU SIRF İLİM BABINDA ELE ALMAK ,ONUN MUHATAPLARINA SUNUMUNDA EDEP VE HAYADAN UZAK KALMAK YANLIŞ ANLAŞILMALARA SEBEP OLACAKTIR...KALDIKİ KARŞIMIZDAKİ KİŞİNİN YAŞ,CİNSİYET VE KONUMUNDAN Bİ HABERİZ..BU DURUMDA SÖZLERİMİZİ HER YAŞ,CİNS VE ORTAMA UYACAK ŞEKİLDE SEÇMELİYİZ...

serife07

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN....

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

ADALETIMAHZA yazdı:
ALEYKÜMSELAM

BEN KONUYU BİLMİYORUM.İYİKİ DE BİLMİYORUM.AMA ESMANİ KARDEŞİM BU UYARIYI YAPTIYSA CİDDİ DURUMLAR VAR DEMEKTİR.ASLINDA FAZLA SÖZE GEREK YOK.HAYASIZIN İMANI DA YOK DEMEKTİR.BUNDAN DAHA AÇIK BİR TANIMLAMA OLAMAZ.ALLAH ISLAH ETSİN.BİZLERİ DE İMANDAN AYIRMASIN İNŞAALLAH.A.E.O.

S.A

ABLAM BELLİ BİR OLAYA ATFEN DEĞİL..BU SON ZAMANDA NAHOŞ ÖRNEKLERİN ÇOĞALMASI NEDENİYLE HEPİMİZE YAPILAN BİR UYARIYDI...AMA TABİ GEREKEN KİŞİLER GEREKLİ DERSİ ÇIKARMAKLA MÜKELLEFLER...BU KONUNUN MUHATABINI ARAMAK YERİNE ,ÖNCE FORUMU AÇAN KİŞİ OLARAK KENDİ NEFSİMİ ELE ALARAK HERBİRİMİZİN MUHASEBE YAPMASINI İSTEDİM...
OLAYLARI İMAN EKSİKLİĞİNDEN ZİYADE BİR ANLIK USLUP KAYMASI YADA BOŞ BULUNMA OLARAK NİTELEMEK İSTİYORUM...RABBİM CC HER KİM OLURSA OLSUN KİMSEYİ İMANINDAN ETMESİN İNŞAALLAH...

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

evindar yazdı:
selamünaleyküm ~-Esmani- kardeşim,

kanayan yaramıza tuz bastınız ALLAH-Ü TEALA (C.C) sizden ve sizin gibi düşünen bütün kardeşlerimizden razı olur inşaALLAH.

Son zamanlarda forum konuları açısından çok zor duruma düştük. Ben şahsım adına o satırları okurken utandım , yüzüm kızardı ama foruma taşıyan kişiler bizim konu hakkında yorumlarımı beklemiş özelden.

Uyarı verdiğimiz insanlardan bir özür beklerken edepsizce açılmış forumları için benim yorumumu sormuş.Uyarı vermek ya da siteden uzaklaştırmak tek çözüm olarak görülüyor. Hepinizin bu karara saygı göstereceğiniz duasındayım.

Edep ve Haya İMANDANDIR!!!

selamünaleyküm

VE ALEYKÜMSELAM

TABİKİ DİNDE ÖĞRENME BABINDA OLAYLAR TARTIŞILIR..FAKAT ZAMAN VE MEKAN KAVRAMI BURADA EN ÖNEMLİ UNSUR OLARAK KARŞIMIZ ÇIKMAKTADIR...KALDIKİ BİLGİYE ULAŞMA BAKIMINDAN HER TÜRLÜ KOLAYLIK MEVCUT...İSTEYEN BİRKAÇ SANİYE İÇERİSİNDE EN MAHREM KONULARI DAHİ İLK ELDEN ALABİLMEKTE İKEN BUNU TOPLU OLARAK BULUNULAN BİR YERDE ALENİ VE TABİR YERİNDEYSE MAHALLE AĞZI EDASINDA İŞLEMEK HATA OLUR...KALDIKİ BU VE BENZERİ ORTAMLARDA AİLELER,KÜÇÜK YAŞTAKİ KİŞİLER VE BU KONULARIN KONUŞULMASINDAN RAHATSIZ OLANLAR BULUNABİLİR...
BU OLAYA SEBEBİYET KİŞİ VEYA KİŞİLERİN DURUMU EMPATİ KURARAK TEKRAR GÖZDEN GEÇİRMESİ VE BİZLERİNDE BUNDAN GEREKLİ DERSİ ALMAMIZ TEMENNİSİYLE....

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

ferit yazdı:
VE ALEYKÜMÜSSELAM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKATUHU

ALLAH C.C. RAZI OLSUN ABİ...ELLERİN DERT KEDER GÖRMESİN...KALEMİNE SAĞLIK...ÇOK GEREKLİ BİR KONUYU GÜNDEME ALDIN...İNŞAALLAH UYGULAYANLAR OLURUZ...VE İNŞAALLAH MESAJIN BİR YERLERE ULAŞIR DA ARTIK NE YAPILMASI NASIL DAVRANILMASI GEREKTİĞİ BİLİNİR...EYVALLAH ABİ...ESSELAMÜ ALEYKÜM....

S.A

İNŞAALLAH KARDEŞİM...BİREY OLARAK HERBİRİMİZİN GEREKEN DERSİ ALMASINI DİLİYORUM... KENDİ NEFSİMİZDEN BAŞLAMAK KAYDIYLA TABİ

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

gurbetten yazdı:
HER HÜNER MAKBUL IMIS
ILLA EDEP ILLA EDEP

COK HAKLISINIZ ! ! ! SONUNA KADAR KATILIYORUM!GECEN YIL BURDA MEZHEBSEL BIR MOZAIK VARDI BU YIL O ABILERIMI ABLALARIMI GÖREMIYORUM PAYLASIMLARINI OKUYAMIYORUM! BI ABIM VARDI ALENEN ALEVI OLDUGUNU YAZMISTI ORDAN BILIYORUM COK GÜZEL PAYLASIMLARI VARDI.YANLIS ANLASILMASIN AYIRIM YAPMAK ICIN YAZMIYORUM.ACABA KÜSTÜLERMI BI YAZIYA MI ALINDILAR DIYE DÜSÜNÜR DURURUM HEP.HEPIMIZ BIR MUHASEBE YAPALIM.DAHA DIKKATLI OLALIM INSALLAH!ALLAH AYAKLARIMIZI SABIT KILSIN BU YOLDA.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN!

S.A

MAALESEF O MOZAİK ENANİYET DUYGULARI COŞMUŞ KİŞİLERİN ,BAŞKA KANAAT ÖNDERLERİNE YADA FARKLI YOLDA İLERLEYEN ARKADAŞLARIMIZIN TABİİ OLDUĞU ÖNDERLERİNE YAPILAN GEREKSİZ VE EDEP DIŞI SATAŞMA NEDENİYLE ZAYIFLADI...

BİR İNSANIN O MAKAMI İŞGAL EDEN KİŞİYE SATAŞABİLMESİ İÇİN O SEVİYEDE OLMASI GEREKİR..DERLERYA ŞEYH UÇMAZ,MÜRİT UÇURUR..BİR ARA NEREDEYSE HAM TABİRLE BENİM ŞEYHİM SENİNKİNİ DÖVER EDESI İLE OLAYA YAKLAŞAN VE ZİHİNLERİ BULANDIRAN KİŞİLER DAHİ OLDU...
AYIRT ETMEDEN HER BİR ALLAH CC DOSTUNUN DUASINI ALABİLMEK TEMENNİSİYLE

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

meftun61 yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM ABİM ALLAH RAZI OLSUN.ÇOK ÇOK ÇOK HAKLISINIZ.BU SİTEDE UTANARAK OKUYACAM HİÇBİR ŞEY İSTEMİYORUM.LÜTEFEEENNN EDEP EDEP EDEPLİ OLALIM HAYA HAYA HAYA EDELİM.:(:(

ALEYKÜMSELAM ABLAM..

BUNUN İÇİN GEREKLİ HER TÜRLÜ İMKAN VARKEN BUNUN ALENİ ŞEKİLDE PAYLAŞILMASI HEPİMİZİN ORTAK SORUNU...BU KONUDA HASSASİYETLERİN DİLE GETİRİRLMESİ İLE BU DURUMLARA BİR KEZ DAHA DÜŞMEYECEĞİMİZİ UMUYORUM

emine364

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.
ALLAH RAZI OLSUN.
BEN BU SİTEYİ DOSTUM DEDİĞİM İNSANLARA ANLATIYORUM SİTEDEKİLERİN NE KADAR YARDIMSEVER VE HAL VE PAYLAŞILAN KONULARDA NE KADAR DİKKATLİ DAVRANILDIĞINI ANLATIYORUM.TABİKİ YAPTIĞIMIZ PAYLAŞIMLARDA VE YORUMLARDA DİKKATLİ OLUCAĞIZ.
EMEĞİNE SAĞLIK
HAYIRLI AKŞAMLAR

osman-sel

Kayıtlı Kullanıcı

HER HÜNER MAKBUL IMIS
ILLA EDEP ILLA EDEP....
ALLAH CC razı olsun

Kaan Erdem

Yönetici

SA ALLAH CC RAZI OLSUN.ÇOK FAYDALI BİR PAYLAŞIM OLDU ESMANİ KARDEŞİM.ALLAH CC EMANET OL SELAM VE DUA İLE KAL.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt