AHSEN-I FIGAN
Kayıtlı Kullanıcı
YARADILIŞIN BAŞLANGICI;
ALLAH'U TEALA cemalinden nurundan ilk önce HAZRETİ MUHAMMED MUSTEFA SALLALLAHU ALEYHİ VESSELLAM'in nurunu yarattı.bu bir hadisi kudside şöyle bildirilmiştir;
MUHAMMED MUSTAFA SALLALLAHU ALEYHİ VESSELLAM'iyüzümün nurundan halk ettim.
bu durumu FENDİMİZ (ALEYHİSSALATÜ VESSELLEM )ŞÖYLE BEYAN ETMEKTEDİR;
allah ÖNCE RUHUMU YATATTI....ALLAH ÖNCE NURUMU YARATTI...ALLAH ÖNCE KALEMİ YARATTI....ALLAH ÖNCE AKLI YARATTI.
bunların hepsinden tek bir şey murad edilmektedir;HAKİKAT-İ MUHAMMEDİYE SALLALLAHU ALEYHİ VESSELLEM'ın gerçeği.durum böyle olunca, ona bir takım adlar takıldı.
NUR(IŞIK)dendi, çünkü O celal sıfatının altındaki saklı karanlıklardan saftır.bunu HAKK TEALA haber verdi;
ALLAH TARAFINDAN SİZE NUR HER ŞEYİ AÇIK ANLATAN KİTAP GELDİ(MAİDE 5;15)
Akıl dendi çünkü her şeyi idrak ederdi.
Kalem dendi çünkü ilim onunla yayıldı.
RUH-U MUHAMMEDİ onların özü kainatın önce ve aslıdır. bunu PEYGAMBER EFENDİMİZ(ALEYHİSSALATÜ VESSELAM )şöyle anlartır;
BEN ALLAH'TANIM MÜ'MİNLERDE BENDE
GAVSULAZAM ŞEYH SEYYİD ABDULKADİR GEYLANİ(K.S)
ALLAH'U TEALA cemalinden nurundan ilk önce HAZRETİ MUHAMMED MUSTEFA SALLALLAHU ALEYHİ VESSELLAM'in nurunu yarattı.bu bir hadisi kudside şöyle bildirilmiştir;
MUHAMMED MUSTAFA SALLALLAHU ALEYHİ VESSELLAM'iyüzümün nurundan halk ettim.
bu durumu FENDİMİZ (ALEYHİSSALATÜ VESSELLEM )ŞÖYLE BEYAN ETMEKTEDİR;
allah ÖNCE RUHUMU YATATTI....ALLAH ÖNCE NURUMU YARATTI...ALLAH ÖNCE KALEMİ YARATTI....ALLAH ÖNCE AKLI YARATTI.
bunların hepsinden tek bir şey murad edilmektedir;HAKİKAT-İ MUHAMMEDİYE SALLALLAHU ALEYHİ VESSELLEM'ın gerçeği.durum böyle olunca, ona bir takım adlar takıldı.
NUR(IŞIK)dendi, çünkü O celal sıfatının altındaki saklı karanlıklardan saftır.bunu HAKK TEALA haber verdi;
ALLAH TARAFINDAN SİZE NUR HER ŞEYİ AÇIK ANLATAN KİTAP GELDİ(MAİDE 5;15)
Akıl dendi çünkü her şeyi idrak ederdi.
Kalem dendi çünkü ilim onunla yayıldı.
RUH-U MUHAMMEDİ onların özü kainatın önce ve aslıdır. bunu PEYGAMBER EFENDİMİZ(ALEYHİSSALATÜ VESSELAM )şöyle anlartır;
BEN ALLAH'TANIM MÜ'MİNLERDE BENDE
GAVSULAZAM ŞEYH SEYYİD ABDULKADİR GEYLANİ(K.S)