Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Şirke ve Zulme Boyun Eğmeyenler (1 Kullanıcı)

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Şirke ve Zulme Boyun Eğmeyenler

«Benden sonra bir takım Emirler (Halifeler, Hükümdarlar, İdareciler) olacaktır. Kim onların yalanlarını tasdik eder, yaptıkları zulümde kendilerine yardımcı olursa benden değildir. Ben de onlardan değilim. O kimse benim havzımın etrafına yaklaşamıyacaktır. Kim onların yalanlarını tasdik etmez, zulümlerinde onlara yardım etmezse, bendendir. Bende onunla beraberim. Ve o kimse havzımın kenarında bana ulaşacaktır.» (1)

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygam¬ber; (S.A.V.) Mü'minleri emir sahiplerinin yalanlarına ve zulümlerine karşı uyarmıştır. Esasen Mü'minler, meşru olmayan her türlü güce karşı mücadele vermek, iyiliklerin hakim olmasını sağlamak ve Allah'ın indirdiği hükümlere boyun eğmek hususunda birbiri ile tarih boyunca yarışmışlardır.

Bu sırat-ı Müstakim üzerindeki yarış kıyamete kadar sürecektir. Nitekim, «Benim Ümmetim Sapıklık üzerinde ittifak etmez.» (2) diyen Allah'ın Resulü gerçeği göstermiştir. Halkı müslüman olan ülkelerde, müşrik devletlere karşı yükselen mücadele bu gerçeklerin ışığı altında değerlendirilebilir. Son yetmiş yıllık halifesiz dönemden sonra, Ümmet-i Muhammed yeniden inancını hayata hakim kılma mücadelesine karar vermiştir.

Hicri-1400 yaklaşırken Mü'minler Akabe bey'atını yeniden hatırlama noktasındadırlar.

Übâde İbn-i Samid (R.A.) Hazretleri, «Biz Ensar heyeti Resulallah'a Akabe Mevkiinde emirlerini dinlemek ve itaat etmek üzere bi'at ettik ve «Her nerede bulunursak bulunalım, muhakkak orada hakkı yerine getireceğimize ve hak söyleyeceğimize ve Allah yolunda hiçbir kimsenin levm ve zemminden korkmayacağımıza söz verdik.» (3) buyuruyor.

Görüldüğü gibi Mü'minler, şirke, zulme ve yalana karşı savaş açmışlardır. Bu onların akaidlerinin tabii bir sonucudur. Kur'an-ı Kerîm'de bütün Mü'minlere örnek olarak gösterilen (4) Hz. Peygamber'in hayatı, Sahabîlerin hayatı, bütün müçtehid imamların ve Evliya-i Kiram'm hayatı şirke ve zulme karşı mücadelenin en güzel örneklerini ortaya koymuştur. Başta İmam-ı Azam olmak üzere, birçok müçtehid imam zindanlarda işkence altında şehid olurken, emir sahiplerinin zulümlerinin ve yalanlarının asla tasdik edilemiyeceğini ilân etmişlerdir.

Bilindiği gibi Abbasi Halifelerinden Ebu Mansur'un kadılık teklifini reddeden, onun yalanlarını ve zulümlerini yüzüne haykıran îmam-ı Azam, hanefi mezhebinin kurucusudur. Türkiyeli müslümanlann büyük çoğunluğu Hanefi mezhebine mensup olduğuna göre, İmam-ı Azam'ın tavrı onlara güzel bir örnektir.

Ancak görülmektedir ki, zalimlerden ve müşriklerden bir zümreyi, diğer bir zümre ile mukayese ederek hayatlarına yön veren ve bu anlayışlarını «İslâm» zanneden insanların sayısı az değildir. İşin ilginç yanı bu insanlar, kendi heva ve heveslerine uyduklarını ve yanıldıklarını itiraf edecekleri yerde, dünyevi kaygılarını ve akli yorumlarını sürekli ön plânda tutarak, geniş bir kitleyi etki alanlarına almaktadırlar.

168-İst. 1973
Mansur Ali Nasır Tac Tercemesi-C: 3 sh: 10

Hadis no: (1) Sünen-i Tirmizi-C: Sahife: 121 Hadis No: 2360 İst : 1915

(2) Sünen-i İbn-i Mace-C. Sh: 1302 Hadis no: 3950
(3) Sahih-i Buhari-C: 1 Sahife: 322 Hadis no: 213 Ank: 1978
(4) El-Ahzâb sûresi: 21

Kaynak Kitabım
Hüsnü Aktaş - Medeni Vahşet

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü kardeşim.
Emeğinize sağlık. Allah c.c razı olsun paylaşımınız için..Sevabınızı yazsın ve çalışmanızı tesirli eylesin inşallah.. Yeryüzünde son peygambere kadar, gelmiş geçmiş tüm peygamberler tek bir şeyin davasında idiler..Davaları, Allah'a ortak koşmaktan insanları alıkoyup, onları Allah'a davet etmek ve tevhid dinini yeryüzünde hakim kılmaktı. Şüphesiz ki şirk koşanlar kendilerine zulmederler..Onlar, Allah'a haşa zulmetmiş olmazlar, O'nun şanından ve yüceliğinden bir şey eksiltemezler.. Allah c.c bizleri şirke düşmekten, zulmetmekten ve zulme uğramaktan muhafaza etsin, sırat-ı müstakıym üzerinde ihlasla yürüyebilmeyi ve yolumuzda daim olmayı nasip eylesin. Rabbimize emanet olunuz.Selam ve baki dua ile inşallah.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü kardeşim.
Emeğinize sağlık. Allah c.c razı olsun paylaşımınız için..Sevabınızı yazsın ve çalışmanızı tesirli eylesin inşallah.. Yeryüzünde son peygambere kadar, gelmiş geçmiş tüm peygamberler tek bir şeyin davasında idiler..Davaları, Allah'a ortak koşmaktan insanları alıkoyup, onları Allah'a davet etmek ve tevhid dinini yeryüzünde hakim kılmaktı. Şüphesiz ki şirk koşanlar kendilerine zulmederler..Onlar, Allah'a haşa zulmetmiş olmazlar, O'nun şanından ve yüceliğinden bir şey eksiltemezler.. Allah c.c bizleri şirke düşmekten, zulmetmekten ve zulme uğramaktan muhafaza etsin, sırat-ı müstakıym üzerinde ihlasla yürüyebilmeyi ve yolumuzda daim olmayı nasip eylesin. Rabbimize emanet olunuz.Selam ve baki dua ile inşallah.

Ve aleykümüsselam verahmetullahi veberakatüh.
Amin kardeşim.
Allah razı olsun. Selam ve baki dua ile kalın.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
s.a imamı azamın o kıssasını okumuştum.imamı azam hz.lerine kadılık teklifinde bulunurken halife ben o vasıflara sahip değilim demişti.halifede yalan söylüyorsun demiş.ebu hanifede madem yalan söylüyorum dürüst değilsem neden kadılığı teklif ediyorsunuz.?ben o vasıflara sahip olmadığımı söylemiştim.o yükümlülüğü üzerime alamam kimsenin hakkına giremem diyerek hapse girmeyi dai göze almış...

ama şimdilerde hakikaten böyle bir lider bulunamaz.Yada HZ.ÖMER(R.A)GİBİ...SELAMETLE KALIN YARADANA EMANET OLUN

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
s.a imamı azamın o kıssasını okumuştum.imamı azam hz.lerine kadılık teklifinde bulunurken halife ben o vasıflara sahip değilim demişti.halifede yalan söylüyorsen demiş.ebu hanifede madem yalan söylüyorsam dürüst değilsem neden kadılığı teklif ediyorsunuz.?ben o vasıflara sahip olmadığımı söylemiştim.o yükümlülüğü üzerime alamam kimsenin hakkına giremem diyerek hapse girmeyi dai göze almış...

ama şimdilerde hakikaten böyle bir lider bulunamaz.Yada HZ.ÖMER(R.A)GİBİ...SELAMETLE KALIN YARADANA EMANET OLUN

Ve aleykümüsselam verahmetullahi veberakatüh.
Allah razı olsun kardeşim. Selam ve baki dua ile kalın.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Şirk koşanlar diyecekler ki: "Allah dileseydi ne biz şirk koşardık, ne atalarımız ve hiçbir şeyi de haram kılmazdık." Onlardan öncekiler de, bizim zorlu-azabımızı tadıncaya kadar böyle yalanladılar. De ki: "Sizin yanınızda, bize çıkarabileceğiniz bir ilim mi var? Siz ancak zanna uymaktasınız ve siz ancak "zan ve tahminle yalan söylersiniz." (Enam Suresi, 148)

Gerçekten iman edenler, Yahudiler, yıldıza tapanlar (Sabii) Hıristiyanlar, ateşe tapanlar (Mecusi) ve şirk koşanlar; şüphesiz Allah, kıyamet günü aralarını ayıracaktır. Doğrusu Allah, herşeyin üzerinde şahid olandır.
(Hac Suresi, 17)

Allah'ı bırakıp kendilerine zarar vermeyecek ve yararları dokunmayacak şeylere kulluk ederler ve: "Bunlar Allah Katında bizim şefaatçilerimizdir" derler. De ki: "Siz, Allah'a, göklerde ve yerde bilmediği bir şey mi haber veriyorsunuz? O, sizin şirk koştuklarınızdan uzak ve Yücedir."
(Yunus Suresi, 18)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt