İlmimizle amel etmemiz gerektiğini herkes biliyordur. Benim ilmim de bilgisayar. O yüzden dergi tarzında bir program yapmak istiyorum. Vaktim çok fazla yok, programı ben yapıcam ama içerik için yardım edecek birileri gerekiyor. Yardım eden olsa da olmasa da yapmaya çalışıcam. Vakit sınırı yok yavaş yavaş olur. Yıllarca devam edecek bir proje olacak inşallah. Öldükten sonra da bize sevap kazandıracak bir eserimiz olsun.
Gördüğüm kadarıyla dini anlamda sağlam program pek yok. Benim düşündüğüm formatta hiç yok. Dergi çok fazla var ama programın sağlayacağı imkanlarla kıyaslanamaz. İnternet sitesi de çok var ama sürekli interneti olmayan da çok var.
Nasıl bir şey olacağını açıklamaya çalışayım.
İsmi başlıkta yazılan olacak. Bildiğiniz program olacak ama her ay güncellenerek yeni yazılar eklenecek. Üye kaydı filan olmayacak, herhangi bir bilgi istenmeyecek. Programa katkıda bulunanların(ben de dahil) ismi yazılmayacak. Sadece Allah rızası için yardım eden etsin. Kişisel görüş yazıları olmayacak. Lisanslı kitap, video, ses kaydı vb. şeylerin aynen paylaşımı olmayacak(sahibinden izin alınabilir). Yani her şey el emeği göz nuru olacak.
- Efendimiz (s.a.s)
- Dini şahsiyetlerin hayatları
- Kur'an- ı Kerim
- Hatim paylaşımı
- Hadis, Dua
- Dini bilgiler
- Çeşitli konularda testler
- Dini bilgileri öğretici oyunlar
- Dini etkinlik duyuruları (Herhangi bir cemaatin reklamı olmayan)
- Yardım kampanyalarının duyuruları (Herhangi bir cemaate ait olmayan) vs...
Sizin önerileriniz varsa yazınız. Yardım edecekler hazırladıkları yazıları buradan paylaşabilir. Yeterli sayıya ulaşınca programın ilk sayısını çıkarmaya çalışıcam. Rabbim bizi bu işi sadece O'nun rızası için yapmaya ve başarmaya muvaffak etsin.
Gördüğüm kadarıyla dini anlamda sağlam program pek yok. Benim düşündüğüm formatta hiç yok. Dergi çok fazla var ama programın sağlayacağı imkanlarla kıyaslanamaz. İnternet sitesi de çok var ama sürekli interneti olmayan da çok var.
Nasıl bir şey olacağını açıklamaya çalışayım.
İsmi başlıkta yazılan olacak. Bildiğiniz program olacak ama her ay güncellenerek yeni yazılar eklenecek. Üye kaydı filan olmayacak, herhangi bir bilgi istenmeyecek. Programa katkıda bulunanların(ben de dahil) ismi yazılmayacak. Sadece Allah rızası için yardım eden etsin. Kişisel görüş yazıları olmayacak. Lisanslı kitap, video, ses kaydı vb. şeylerin aynen paylaşımı olmayacak(sahibinden izin alınabilir). Yani her şey el emeği göz nuru olacak.
- Efendimiz (s.a.s)
- Dini şahsiyetlerin hayatları
- Kur'an- ı Kerim
- Hatim paylaşımı
- Hadis, Dua
- Dini bilgiler
- Çeşitli konularda testler
- Dini bilgileri öğretici oyunlar
- Dini etkinlik duyuruları (Herhangi bir cemaatin reklamı olmayan)
- Yardım kampanyalarının duyuruları (Herhangi bir cemaate ait olmayan) vs...
Sizin önerileriniz varsa yazınız. Yardım edecekler hazırladıkları yazıları buradan paylaşabilir. Yeterli sayıya ulaşınca programın ilk sayısını çıkarmaya çalışıcam. Rabbim bizi bu işi sadece O'nun rızası için yapmaya ve başarmaya muvaffak etsin.