Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sıralama (1 Kullanıcı)

davaislam

Kayıtlı Kullanıcı
Kişiler haddini aşmaya başladı.Önce Türküm diyor.Yapma ya.Bir kişi hem müslüman hem de Türk ise kişinin müslümanlığı daha öndedir.Çünkü Müslüman olmak hem bu dünya hem ahiret için geçerlidir.Türk olmak ise sadece yaşadığı kadar geçerli olacaktır.Aslında bunları kıyaslamak doğru değil gibi görünebilir.Bunları kıyaslamadığımız zaman sorunlar çıkmakta.Birisi ''Vatanı ben korurum'' diyor diğeri ''Dinimi ben anlatırım'' diyor.ALLAH ALLAH ne tuhaf bir bakış açısı.Ey saçmalayanlar Peygamberimiz(sav)''Vatan sevgisi imandandır'' buyururlar.Aynı zamanda sapmamız için iki emanet(Kur'an ve Sünnet)e uymamızı belirtirler.Siz ne yaparsınız?Bu iş alanı mı ki ''Bu senin iş bu benim iş'' diye tavır takınıyorsunuz.davaislam olarak derim ki''Ben önce müslümanım sonra Türküm''Birisi sorduğunda sen nesin diye ''Müslümanım'' derim.Ayrıca ben geçmişimi de yok sayamam çünkü Hz.Ahmed(sav):

"Ey insanlar!

"Cenab-i Hakk her hak sahibine hakkini vermistir. Her insanin mirastan hissesini ayirmistir. Mirasciya vasiyet

etmeye lüzüm yoktur. Cocuk kimin döseginde dogmussa ona aittir. Zina eden kimse icin mahrumiyet vardir.

Babasindan baskasina ait soy iddia eden soysuz yahut efendisinden baskasina intisaba kalkan köle, ALLAH'in,

meleklerinin ve bütün insanlarin lanetine ugrasin. Cenab-i Hakk, bu gibi insanlarin ne tevbelerini, ne de adalet

ve sehadetlerini kabul eder.''

Veda hutbesinde böyle buyurdular.Türklüğümü bir adım öne atmam atamam.83 yıldır attık n'oldu?Dünyadaki konumumuz nedir?Ceddim Osmanlı Dini önlerine attılar Amerika'dan vergi aldılar İslam'ı taç edindiler Fransa'ya dansı yasakladı.Şimdi sözümüz Fransa'ya geçiyor mu?Ceddim Selçuklu İslamiyet'i kavradılar.Belki de dünyanın ilk üniversitesini kurdular.İlk büyük Medrese.Kardeşlerim olarak saydığım Abbasiler çalar saati bundan yaklaşık 1000 sene hatta daha fazla sene önce Avrupa'ya yolladılar.Ben Emevi ahlakı taşımak istemem.Onlar da Arap milliyetçiliği yaptı İslam yayılmadı haksızlıklar oldu.

''Ne Mutlu Müslümanlığını daha önde tutanlara''
vesselam
davaislam

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt