Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

şimdi Vakit Dua Vaktidir (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
ŞİMDİ VAKİT DUA VAKTİDİR: “Duanız olmasaydı ne ehemmiyetiniz olurdu” buyuran Yaratıcı’ya iltica vakti…

Bütün kapıların kapandığını sandığınız anda dua kapısı ardına kadar açılır önünüzde, çarelerin bittiği yerde dua tek çare olarak karşınıza çıkar…

Çözümsüzlüğe tıkanıp uyuyamadığınız uzun gecelerden bir gece kalkın. Şebnemlerin sabah meltemiyle kucaklaştığı bu hasret vaktinde rahmetin ve şefkatin tecellisini yatakta bekleyin tembelliğinizi sürüyerek dirilin…

Uykusuz geçirdiğiniz koca bir elem gecesinde hangi problemi çözdüğünüzü düşünün. Kendinizi hırpalamanın dışında neye yaramış ki kuruntularınız, dertlenmenizle neyi halletmişsiniz?

Vah zavallı ben! Kendimde bir güç ve kudret vehmettikçe kudretim aczime çarpıp tuz-buz oluyor. Eğer idrak edebilseydim varlık sebebimi, gerçekten anlayabilseydim Rabbim gemisinde bir yolcu olduğumu, sırtımda dünya yüküyle kendime işkence eder miydim?

İstesek de, istemesek de dünya dönüyor, güneş doğuyor, yağmur yağıyor, rüzgar esiyor, çiçek açıyor… İstesek de, istemesek de yaşlanıyoruz.

Bir saniye öncesi kaybımız, bir saniye sonrası ise meçhulümüz: Elimizde sadece yaşadığımız “an” var. Ne kadar çaresisiz!

Öyleyse bırakalım her şeye hükmeden versin hakkımızda en hayırlı hükmü.

Atın sırtınızdan dünya elemini, durun Allah’ın huzuruna; sonra diz çökün önüne, boyun bükün. Hükme tabi olup elemlerden kurtulmak varken, kendimizi hüküm mevkiinde sayıp rezil olmak niye? Üstelik takatımız yükümüzü taşımaya etmiyor.

Bin hamal gibi vehimlerimi ömür boyu taşımaktan bıktım; Artık Yaradan’a tümden teslim olup “kullukta varlık” aramak istiyorum.

“Ya rab! Çaresi bulunan şeyde acze, bulunmayan şeyde ye’se düşürme bizi…” diye de dua ediyorum.

Zaten hayat da uzun bir duadır!

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm hayırlı cumalar

sevçiçek

Kayıtlı Kullanıcı
şimdi dua ve ibadet yapalım tövbeye gelelim rabbim dualarımızı kabül etsin günahlarımızı affetsin amin allah razı olsun selametle

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
şimdi dua ve ibadet yapalım tövbeye gelelim rabbim dualarımızı kabül etsin günahlarımızı affetsin amin allah razı olsun selametle

RABB’im.. SANA inandım, SANA güvendim, SANA yöneldim.. Kapına geldim, üstümdekiler yırtık sökük, karnım aç, susuzum, gözlerimden akan yaşlar durmak bilmez.. Vücudumun heryanı yara bere, yüreğim vücudumdan ziyade hasta.. Cismim biçare, ruhum beklemekte..

RABB’im.. Acizim, SANA muhtacım, yalnız ve tek SANA.. SEN hiçbirşeye muhtaç olmayansın.. İhtiyacımıda bilmiyorum.. Hiç bir şey bilmiyorum, cahilim.. Şüphesiz bilen SENSİN, ALİM SENSİN..

Ne aldığım abdest beni rahatlatır.. Ne kıldığım namazın hakkını verebilirim.. Ne dilim döner SANA niyaz etmem için..

Aklımda türlü fikirler.. Aklıma zulüm ederim..
Kulaklarıma acayip sesler gelir.. Kulaklarıma zulüm ederim..
Gözlerim baktıkça yanlışa bakar.. Gözlerime zulüm ederim..
Ellerimin uzandığı şeylerin ne olduğunu bilmem.. Dokunurum olur olmaz.. Ellerime zulüm ederim..
Ayaklarım beni nereye götürür? Bastığı yerler yangın dolu.. Ayaklarıma zulüm ederim..
Dilimde oluşup, ağzımdan dökülen kelimeler gerçeği anlatmaz.. Ağzıma, dilime zulüm ederim.. Hasılı ben kendime zulüm ederim..

Ya kapımı çalan kulların? Nedirler? Kimdirler? Neden bana gelirler? Kullarını anlamam ve kullarına zulüm ederim..

Herşey SENİ zikir ederken bana ne olur bilmem, SENİ zikirden uzaklaşırım..

Ey tüm Kemaleti kendinde bulunduran ALLAH’ım.. Kendimi Sana teslim etmeye geldim.. Bir bunu bilirim

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

HZ.SÜLEYMAN’IN DUASI

Yarabbi!. Bana ilham buyur, bana ve anama babama vermiş olduğun nimetine şükredeyim ve senin razı olacağın iyi amelde bulunayım ve beni rahmetinle iyi olan kullarının arasına kat.

Ey mülkün sâhibi olan Allah’ım! Sen mülkü dilediğine verirsin ve mülkü dilediğinden çeker alırsın ve dilediğini aziz edersin, dilediğini de zelil kılarsın Hayır senin kudret elindedir. Şüphe yok ki, sen her şeye fazlasıyla kadirsin.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı cumalar tüm inanlara ve canım annem sizlere

ARZUCUM BU DUA SANA GELSİN AMİN

Anne duası

Pir Ali aksarayi, bir sohbeti anında,
Şöyle dedi, (Anneye hizmet) etme babında:

Musa aleyhisselam, bir gün kendi kendine,
Düşünüp, şu şekilde dua etti Rabbine:

(Cennette, benim komşum her kimse ya ilahi!
Bildir de, onu bulup tanıyayım ben dahi.)

Buyurdu ki: (Ya Musa, falanca beldeye var.
Çarşının girişinde, bir kasap dükkanı var.

O dükkanın sahibi, gayet iyi bir zattır.
Cennette senin komşun, o kasap olacaktır.)

Musa aleyhisselam, onu görmek üzere,
Çıktı memleketinden, vasıl oldu o yere.

Hanesine giderek, buyurdu: (Ey kişi, ben,
Misafir geldim sana, eğer kabul edersen.)

Kasap, Musa Nebi'yi tanımıyordu, fakat,
(Hoş geldiniz!) diyerek, eyledi çok iltifat.

Baş köşeye oturtup, eyledi izzet, ikram.
Sonra izin isteyip, işine etti devam.

Önce mutfağa girip, et pişirdi ocakta.
Ve onu, lokma lokma ayırdı oracıkta.

Ve asılı bir zembil var idi ayriyeten.
Yavaş ve dikkatlice, indirdi onu hemen.

Musa Nebi baktı ki, içinde bir kadın var.
Çok yaşlı, pir-i fani, takatsiz bir ihtiyar.

Kirlettiği bezleri, çıkartarak ilk önce,
Yeni, temiz bezlerle değiştirdi güzelce.

Yedirdi o etleri sonra o ihtiyara.
O, sevinip birşeyler mırıldandı o ara.

Hizmetini bitirip, astı tekrar yerine.
Ve Musa Peygamberin yanına geldi yine.

Musa aleyhisselam, sordu ki: (Bu zembilin,
Merak ettim sırrını, bana da söyler misin.)

Dedi: (Benim annemdir zembilde gördüğünüz.
Yaşlıdır, ona böyle bakarım gece gündüz.

Zira başka evladı yoktur hizmet edecek.
Her türlü hizmetini, ben yaparım severek.)

Buyurdu ki: (Sen onun temizlik hizmetini,
Yapıp da, lokma lokma yedirince etini,

Annenin dudakları oynadı, bir şey dedi.
Sen ise âmin dedin, söylediği ne idi?)

Dedi ki: (Ben annemin hizmetini görünce,
Pek fazla memnun olup, dua eder gönlünce.

Onu, Musa Nebi'ye komşu et ya ilahi!
Diyerek dua eder, âmin derim ben dahi.)

Musa Nebi o zaman buyurdu: (Musa benim.
Bu halinden ötürü, seni tebrik ederim.

Annene böyle hizmet ettiğinden ihlasla,
Beni, seni görmeye gönderdi Hak teâlâ.

Annenin duasını kabul etti Rabbimiz.
Cennette, senin ile komşu olduk ikimiz.)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt