Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SILA-İ RAHM***** (1 Kullanıcı)

yun_us25

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
cid-be16d7dad725ce0d.spaces.live.com
[marq]KİTÂBÜ`L-BÜYÛ`
Konu
:
Sıla-i Rahm
Ravi
:
Enes b. Mâlik
Hadis
:
Rivâyet olunduğuna göre, Müşârün-ileyh: Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem`in: "Kim ki rızkının bereketlenmesi, bakıye-i ömrünün uzaması kendisini sevindirirse, o kimse sıla-i rahmetsin!" buyurduğunu işittim, demiştir.

HadisNo
:
965

Fasil
:
HİBE BAHSİ
Konu
:
Sıla-i Rahm
Ravi
:
Ebû Bekr`in kızı Esmâ`
Hadis
:
Rivâyet olunduğuna göre, şöyle demiştir: Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem zamânında müşrike olan vâlidem (bir kere kuru üzüm, yağ hediyeleriyle) bana gelmişti. Ben, (hediyelerini kabûlden, kendisini de evime koymaktan imtinâ` ettim de) Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem`den istiftâ ederek: - Yâ Resûla`llah! Vâlidem (oğlu Hâris`le berâber) bana geldi. Bana sokulmak ve mukabele görmek istiyor. Anama sıla ve iltifat edebilir miyim? dedim. Resûlullah: - Evet anana sıla ve iltifat eyle! buyurdu.

HadisNo
:
1141

Fasil
:
KİTÂBÜ`L-EDEB
Konu
:
Sıla-i Rahm
Ravi
:
Cübeyr b. Mut`im
Hadis
:
Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem`in: (Sebepsiz) akrabâ ziyâretini kesen (ve bunu halâl sayan) kimse Cennet`e giremez, buyurduğunu işittim, dediği rivâyet olunmuştur.

HadisNo
:
1967

Fasil
:
KİTÂBÜ`L-EDEB
Konu
:
Sıla-i Rahm
Ravi
:
Ebû Hüreyre
Hadis
:
Rivâyete göre, Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem şöyle demiştir: Rahm (adı ki karın yakınlığı, hısımlıktır) rahmân (ismin)den alınmıştır. (Bu rahm karâbeti) sık ağaçların birbirine sarılmış kökleri gibidir. Allahu Teâlâ buyurdu ki: "Ey rahm karâbeti! Her kim sana bağlı bulunur (sıla-i rahm ederse) ben de ona rahmetini erdiririm, kim ki sana münâsebetini keserse, ben de ona rahmetimi keserim."

HadisNo
:
1968

Fasil
:
KİTÂBÜ`L-EDEB
Konu
:
Sıla-i Rahm
Ravi
:
Amr İbn-i `Âs
Hadis
:
Şöyle dediği rivâyet olunmuştur: Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem`den gizli değil, açık olarak şöyle buyurduğunu işittim: Ebû Tâlib`in, babamın akrabâsı, benim velîlerim değillerdir. Benim velîm Allah`dır, ve sâlih mü`minlerdir. Şu kadar ki, babamın ve Ebû Tâlib`in rahm ve karâbet hakları vardır. O karâbet sebebiyle onlara bağlı bulunur (ziyâret eder)im.

HadisNo
:
1969

Fasil
:
KİTÂBÜ`L-EDEB
Konu
:
Sıla-i Rahm
Ravi
:
Abdullâh b. Amr b. Âs
Hadis
:
Rivâyet olunduğuna göre, Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: Misliyle bilmukabele birr ü ihsân eden kişi, akrabâya hakîkî sıla-i rahmetmiş değildir. Lâkin hakîkî sılacı, kendisinden akrabâlık sıla ve ihsânı kesildiği halde sıla ve ihsanda bulunan kimsedir.

HadisNo
:
1970[/marq][marq]:[big]
KİTÂBÜ`L-BÜYÛ`
Konu
:
Sıla-i Rahm
Ravi
:
Enes b. Mâlik
Hadis
:
Rivâyet olunduğuna göre, Müşârün-ileyh: Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem`in: "Kim ki rızkının bereketlenmesi, bakıye-i ömrünün uzaması kendisini sevindirirse, o kimse sıla-i rahmetsin!" buyurduğunu işittim, demiştir.

HadisNo
:
965

Fasil
:
HİBE BAHSİ
Konu
:
Sıla-i Rahm
Ravi
:
Ebû Bekr`in kızı Esmâ`
Hadis
:
Rivâyet olunduğuna göre, şöyle demiştir: Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem zamânında müşrike olan vâlidem (bir kere kuru üzüm, yağ hediyeleriyle) bana gelmişti. Ben, (hediyelerini kabûlden, kendisini de evime koymaktan imtinâ` ettim de) Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem`den istiftâ ederek: - Yâ Resûla`llah! Vâlidem (oğlu Hâris`le berâber) bana geldi. Bana sokulmak ve mukabele görmek istiyor. Anama sıla ve iltifat edebilir miyim? dedim. Resûlullah: - Evet anana sıla ve iltifat eyle! buyurdu.

HadisNo
:
1141

Fasil
:
KİTÂBÜ`L-EDEB
Konu
:
Sıla-i Rahm
Ravi
:
Cübeyr b. Mut`im
Hadis
:
Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem`in: (Sebepsiz) akrabâ ziyâretini kesen (ve bunu halâl sayan) kimse Cennet`e giremez, buyurduğunu işittim, dediği rivâyet olunmuştur.

HadisNo
:
1967

Fasil
:
KİTÂBÜ`L-EDEB
Konu
:
Sıla-i Rahm
Ravi
:
Ebû Hüreyre
Hadis
:
Rivâyete göre, Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem şöyle demiştir: Rahm (adı ki karın yakınlığı, hısımlıktır) rahmân (ismin)den alınmıştır. (Bu rahm karâbeti) sık ağaçların birbirine sarılmış kökleri gibidir. Allahu Teâlâ buyurdu ki: "Ey rahm karâbeti! Her kim sana bağlı bulunur (sıla-i rahm ederse) ben de ona rahmetini erdiririm, kim ki sana münâsebetini keserse, ben de ona rahmetimi keserim."

HadisNo
:
1968

Fasil
:
KİTÂBÜ`L-EDEB
Konu
:
Sıla-i Rahm
Ravi
:
Amr İbn-i `Âs
Hadis
:
Şöyle dediği rivâyet olunmuştur: Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem`den gizli değil, açık olarak şöyle buyurduğunu işittim: Ebû Tâlib`in, babamın akrabâsı, benim velîlerim değillerdir. Benim velîm Allah`dır, ve sâlih mü`minlerdir. Şu kadar ki, babamın ve Ebû Tâlib`in rahm ve karâbet hakları vardır. O karâbet sebebiyle onlara bağlı bulunur (ziyâret eder)im.

HadisNo
:
1969

Fasil
:
KİTÂBÜ`L-EDEB
Konu
:
Sıla-i Rahm
Ravi
:
Abdullâh b. Amr b. Âs
Hadis
:
Rivâyet olunduğuna göre, Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: Misliyle bilmukabele birr ü ihsân eden kişi, akrabâya hakîkî sıla-i rahmetmiş değildir. Lâkin hakîkî sılacı, kendisinden akrabâlık sıla ve ihsânı kesildiği halde sıla ve ihsanda bulunan kimsedir.

HadisNo
:
1970

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SILA-İ RAHM*****

[marq]S.A:D Yunus Kardes
Bi zahmet durdur su yaziyi okunmuyo:D aha böyle gidip gidip geliyo
[/marq]

yun_us25

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi

ARKADAŞLAR BENDE NE YAPTIGIMI BİLMİYORUM(DESETROS kardeş kıtap hediyemi unutmadım ama EDİTÖR ABİM MEYİLİMİ SİLMİŞ bana bir adres verebilirsen İNŞAALLAHgöndereceğim

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

yun_us25 yazdı:
ARKADAŞLAR BENDE NE YAPTIGIMI BİLMİYORUM(DESETROS kardeş kıtap hediyemi unutmadım ama EDİTÖR ABİM MEYİLİMİ SİLMİŞ bana bir adres verebilirsen İNŞAALLAHgöndereceğim

YOK KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN DÜŞÜNMEN YETER.. SELAMETLE.. B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm değerli kardeşim.
İstifadeli çalışmanız için Rabbimiz razı olsun..
Sıla-i Rahimdeki bu güzel hikmetlerin sevabını Rabbimiz bizlere bahşetsin; kendi rızasına vesile eylesin inşallah..Rabbimize emanet olunuz kardeşim. Emeğinize sağlık. Selam ve Dua ile.

yun_us25

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
Selamün Aleyküm değerli kardeşim.

İstifadeli çalışmanız için Rabbimiz razı olsun..
Sıla-i Rahimdeki bu güzel hikmetlerin sevabını Rabbimiz bizlere bahşetsin; kendi rızasına vesile eylesin inşallah..Rabbimize emanet olunuz kardeşim. Emeğinize sağlık. Selam ve Dua ile.

aleyna ve aleykum selam ALİYE kardeşim RAHMAN cümlemizden razı olsun ,amin inşaALLAH.. bian için ilk acemiliğime gittim:)
sizlerde RAHMAN" a emanet olunuz
B) selam dua ve muhabbetle B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt