Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sıkıntılıyım :( (1 Kullanıcı)

müslüman00

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Kardeşlerim

Kardeşlerim bu aralar sıkıntılıyım.Birçok neden var içimde sıkıntı için.Ama namazada başladım namazda kılıyorum,sıkıntım için duada ediyorum yine aynı ne yapmamı önerirsiniz.:(

imported_ceren_

Kayıtlı Kullanıcı
seni sıkan sebeplerin üzerine git derim ben sebep ne sıkıntılarının çözümü ne bunları bul istersen

MekYes

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.allahyolu.com
sıkıntı kimde yokki kardes ama dünyevi seyler icin fazla sıkılmaya gerek yok dua herseyin cagresidir...

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
Psikiyatriye gidip bir görün

bende de içten gelen sebepsiz bir sıkıntı vardı

Gittim ilac verdi gecti...

Dua etmeye devam et

Doktora görünmeyi de unutma.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Sabir
şükür
hak yolu
allah yar ve yardimciniz olsun.
Sakin namzini ihmal etmeyin.

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
benim sıkıntılarımı görsen aile içi çnküntü var resmen ama paylaşmayada pek utanıyorum napalım böyle işte.

müslüman00

Kayıtlı Kullanıcı
saolun kardeşlerim yorumlar için Allah hepimize sabır versin zor işler bunlar.

allies

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcın olsun kardesim. Kuran da okuyun insallah, insanın içine bir ferahlık geliyor.

emsal-i nur

Kayıtlı Kullanıcı
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ

Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah'tan yardım isteyin. Çünkü Allah muhakkak sabredenlerle beraberdir..

bakara 153

YaralıGönül

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Kardeşlerim

Kardeşlerim bu aralar sıkıntılıyım.Birçok neden var içimde sıkıntı için.Ama namazada başladım namazda kılıyorum,sıkıntım için duada ediyorum yine aynı ne yapmamı önerirsiniz.:(

Allah yardımcınız olsun inşallah.
diğer kardeşlerimizinde dediği gibi hepimizde dert ve sıkıntı var.
bi iznillah bunu sabır ve dua ederek üstesinde geliriz.
sizin için dua edecem inşallah.
sabır ve dua ila kalın
vesselam

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
S.a. kardeşim.
Rabbım bütün sıkıntılarını bertaraf etsin inşaallah.
Benim tavsiyem;çokça İnşirah suresini(elemneşrah leke sadrak)okuyunuz.
Birde''''La ilahe illa ente sübhaneke inniy küntü minezzalimiyn.'''ayetini okuyunuz kardeşim,biiznillah geçecektir.
Bende sizin için bu ayetleri okuyorum kardeşim.Geçmiş olsun.

müslüman00

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim kur'an da okuyorum tabi.namazımıda kılıyorum.Ama işte nedense olmuyo sabırda yok,onuda istiyorum.
İnşirah süresi biliyorum gerçekten okuduğum gün mutlu oluyorum ama her günde okumak istemiyorum.çünki okuduğum gün veya zaman sıkıntılı olunca duanın büyüsü bozulmuş gibi geliyor.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Kardeşlerim

kardeşim yapman gereken tek şey maneviyatını arttırmak .namazını en doğru şekilde kılmaya çalışmak.iyi bir arkadaş çevresi edinin kardeşim.insan o manevi insanlarla kaynaşınca kendini de o güzelliğin iin de buluveriyor.Rabbim yardımcınız olsun bu konuda

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Sıkıntılar biter mi kardeşim biri biter diğeri başlar Rabbim sizi feraha çıkarsın sıkıntınızın tek çaresi namaz ve dua bunlara sıkı sıkı sarılın Rabbim feraha erdirecektir inşallah Mevlam yar ve yardımcınız olsun..

müslüman00

Kayıtlı Kullanıcı
eyvallah kardeşim zaten başka yolumuz yok.

HilserSeN

Kayıtlı Kullanıcı
Müslüman yani sihirli bir dua yokkı okuyunca hemen anında sıkıntıların gitsin ..Sıkıntı zaten İnsani Allahı yaklastırır İnsan En ihlasli ve husu içerisinde ibadeti sıkıntılı oldugu zamanlar yapaR .... Sıkıntınında nerden kaynaklandıgına bak İlahi bir uyarımı Farketmeden hayatınızda Allahın hosuna gitmeyen ameller işleyebiliyoruz ..Bunun bir uyarı olabileceginide düşüN ..

Sıkıntısız bir insan yok daha 16 yasındasin yirmileri gec asıl sıkıntılar o zaman baslıcak
Selam ve dua İle
Allah Hakkında Hayırlı Olanı versiN...

ahmetsabanci67

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Kardeşlerim

s a arkadaşım sıkıntıdan kurtulmak için sana çok şey yazarım ama ilk önce tövbe et derim.. Allah sıkıntını girriversin tez cen inşalllah.....
Her sıkıntının ilacı beş vakit namazı doğru kılmaktır. Namaz doğru kılınırsa bütün sıkıntıları yok eder.

Sıkıntıdan kurtulmak için ne yapmalı DİYORSAN
Sual: Sıkıntıdan kurtulmak için ne yapmalı?
CEVAP BEN
Sıkıntıdan kurtulmak için sebeplere yapışmak gerekir. (Çalışmadan dua eden, silahsız savaşa giden gibidir) hadis-i şerifi de sebeplere yapışmayı emretmektedir. Kur'an-ı kerimde mealen, (Her zorluğun bir kolaylığı vardır) buyuruluyor. Sıkıntıdan kurtulmanın da çaresi vardır. Hiç boş vakit geçirmemeli, kendine faydalı bir meşgale bulmalıdır. (Sabır kurtuluşun anahtarıdır) sözüne uymalı, çalışıp sabrederek bir çıkış yolu aramalıdır.

Psikolog doktorlar, sıkıntının başlıca çaresinin meşgale olduğunu söylüyorlar. Kendinize severek yapacağınız işler bulursanız, rahatlarsınız. Ayrıca manevi yönden, bazı dualar okumanız da faydalıdır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Her gün sabah akşam yedi kere, "Hasbiyallahü la ilahe illahü aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabb-ül arşil azim" okuyan, dünya ve ahiret sıkıntısından kurtulur.) [İbni Sünni]

(La havle ve la kuvvete illa billah okumak, 99 derde devadır. Bunların en hafifi sıkıntıdır.) [Hakim]

(Rızka kavuşan çok Elhamdülillah desin. Rızkı azalan çok istiğfar etsin. Üzülüp sıkılan, la havle vela kuvvete illa billah desin.) [Beyheki, Hatib]

(Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır.) [Şir’a]

(Sıkıntılı iken “Hasbünallah ve ni’mel-vekil” deyiniz!) [İ. Merdeveyhi]
(Yasin okuyanın sıkıntısı gider.) [Deylemi]

(La ilahe illallah kable külli şey’in, La ilahe illallah ba’de külli şey’in, La ilahe illallah yebka Rabbünâ ve yefni küllü şey’in diyen sıkıntıdan kurtulur.) [Taberani]

(Cuma namazından sonra, İhlâs, Felak ve Nas’ı yedişer defa okuyan, bir hafta, kaza, bela ve sıkıntılardan kurtulur.) [İ.Sünni]

("La ilahe illa ente, sübhaneke inni küntü minezzalimin" diyen, uğradığı beladan kurtulur.) [İ. Sünni]

(Sıkıntı için şu duayı okuyun: La ilahe illallahülazim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-ilazim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdi Rabbül Arşil-kerim.) [Müslim]

(Sıkıntıya düşen 7 defa Allah, Allahü Rabbi, lâ üşrikü bihi şey’a desin!) [Nesai]
(Sıkıntı için, “Allah, Allah Rabbünâ lâ şerikeleh” deyin!) [Beyheki]

Sıkıntıdan kurtulmak için, Allahü teâlâya kalbinden yalvararak, 14 secde âyetini [ezberden, ayakta] okuyup, her birinden sonra, hemen secde etmelidir. (Nur-ül-izah)

(Bismillâhirrahmânirrahim ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil’ aliyyil’azim) okumak, sinir hastalığına ve bütün sıkıntılara iyi gelir.

İmam-ı Cafer hazretlerinin sıkıntıya düşünce, okuyup, sıkıntıdan kurtulduğu dua şöyledir:
(Yâ uddeti ınde şiddeti, ve yâ gavsi ınde kürbeti! Ührüsni bi-aynikelleti lâ tenâmü vekfini birüknike ellezi lâ yürâmü)
Anlamı şöyledir:
Güçlükte desteğim, sıkıntıda imdâdıma yetişen, her an görüp gözeten Rabbim, beni muhafaza et, sonsuz kudretinle, bana yardım eyle!

Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, çocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu. Hepsine de istiğfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca, şu mealdeki âyet-i kerimeleri okudu:
(Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh 10-12]

Bir hadis-i şerif meali de şöyledir:
(İstiğfara devam edeni, Allahü teâlâ, her sıkıntıdan, üzüntüden, dertten, geçim darlığından kurtarır, ferahlığa çıkarır ve ummadığı yerden rızıklandırır.) [Nesai, Ebu Davud, İbni Mace]

Cepte altın taşımak da sıkıntı için faydalıdır. Sadaka vermek ve 70 kere (Estağfirullah min külli mâ kerihallah) demek, sıkıntıları giderir. Bu istiğfarın anlamı, “Ya Rabbi, razı olmadığın şeylerden ne yapmışsam hepsini affet, yapmadıklarımı da yapmaktan koru” demektir.

Sıkıntı için şunlara da riayet edilmelidir. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:

(Sıkıntıları sadaka ile önleyin.) [Deylemi]
(Tarak kullanmak, sıkıntıyı giderir.) [Deylemi]

(Güzel koku ve temiz elbise sıkıntıyı azaltır.) [Bostan]
(Abdestten artan suyu içmek sıkıntıyı giderir.) [Deylemi]

(Akik yüzük sıkıntıyı giderir.) [Ukayli]
(Başkasının sıkıntısını giderenin sıkıntısı gider.) [İ. Ahmed]

(Sıkıntıda duam kabul olsun diyen, genişlikte çok dua etsin.) [Tirmizi]
(En üstün ibadet sıkıntıya sabretmektir.) [Tirmizi]

Kur'an-ı kerimde de mealen buyuruluyor ki:
(Sabır ve namazla Allah’a sığınıp yardım isteyin.) [Bekara 45]

(Ey iman edenler, sabır ve namaz ile Allah’tan yardım isteyin. Çünkü Allah elbette sabredenlerle beraberdir.) [Bekara 153]

([Doğru kılınan] Namaz, münker ve fahşadan [edepsizlikten, akla ve dine uymayan, esrar, içki, zina, livata gibi her türlü kötülükten, günahtan] alıkoyar.) [Ankebut 45]

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt