Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sıkıntılarımıza Nasıl Bakıyoruz??? (1 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Sıkıntılarınıza İslam kültürüyle bakabiliyor musunuz?

- Kim zerre kadar hayır işlerse karşılığını görecektir. Kim de zerre kadar şer işlerse cezasını çekecektir!Bu mealdeki ayetlerin gelişinden sonra bazı hassas insanlar Efendimiz (sas) Hazretleri'ne gelerek:
- Ya Rasulallah, derler, ne olacak bizim halimiz? Kim zerre kadar günah işlerse cezasını çekeceği bildiriliyor. Bizler ise günahtan hali olamıyoruz. Zerresinin de ahirette karşılığını göreceksek nasıl dayanacağız biriken bunca günahların cezasına?

Aleyhissalatü vesselam Efendimiz'in rahatlatıcı cevabı şöyle olur:

- Siz hayat boyunca hiç hastalanmıyor musunuz? Sıkıntı ve üzüntülere maruz kalmıyor musunuz?

- Evet kalıyoruz, derler. Hayat boyu hastalandığımız da oluyor, sıkıntı ve üzüntülere maruz kaldığımız da.

- İşte der, maruz kaldığınız o hastalık ve üzüntüler işlediğiniz bazı günahların cezasını teşkil eder. Dünyada çekilen sıkıntı ve istemeden maruz kalınan zorluklar bazı günahların kefareti yerine geçer. Şayet sıkıntı içindeki sevapları, mükafatları düşünerek sabreder de şikâyetçi olmazsanız!.

Bu açıklamadan sonra rahatlayan soru sahipleri, artık maruz kaldıkları sıkıntı ve zorluklardan 'İnşallah günahlarımızın kefareti yerine geçer, affımıza vesile olur.' diyerek dayanma gücü kazanmışlar, aşırı gerginliğe girmemişlerdir.

Demek ki zerresini dahi zayi etmediği günahları cezasız bırakmayan Allah (cc), maruz kalınan hastalıkları, sıkıntı ve musibetleri bu günahların cezası yerine kabul etmektedir. Böylece inanmış insanlar, kurtulamadıkları bazı günah ve kusurların cezasını burada çekmekte, ahirete tehirinden de kurtulmuş olmaktalar.

İşte bundan dolayı, hayata İslam kültürüyle bakan insanlar, başına gelen hastalık ve zorluklardan sonra, inşallah günahlarımın affına sebep oluyor, diyerek gerginlik duygusuna girmez, hep sabır içinde şükretme huzuru duyarlar, şikâyete yönelmezler.

Zaten inanmış insanlara günahlarının cezası çoğunlukla dünyada gelir, ahirete tehir edilmez. Bu, Allah'ın onları yine sevdiğinin ve koruduğunun da işareti olur. Eğer bir kula bunca günah ve isyanlarına rağmen bir sıkıntı ve zorluk gelmiyor, bir ikaza maruz kalmıyor da, şımarıklık ve günahkârlığını devam ettiriyorsa, cezası mahşere tehir ediliyor demektir. Asla hayrına değildir burada cezasız kalması, isyan ve tuğyanına da devam etmesi.

Bu sebeple imanlı insanlar, başlarına gelen musibetlerden dolayı hep sabretmiş, ahirete tehir edilmeyip de dünyada verilen bir uyarı olarak yorumlayıp teslimiyetlerini sürdürmüş, böylece İslam kültürüyle baktığı hayatında hep mutluluk duymuşlardır.

Efendimiz, imanlı insanın duyduğu bu mutluluk anlayışını hiç unutulmayan şu özel ve güzel hadisiyle izah etmiştir:

- İmanlı insanın anlayışına hayret edilir. Çünkü üzülecek bir musibete maruz kalsa sabreder kazanır; sevinecek bir nimete nail olsa şükreder yine kazanır. Böylece imanlı insan, hayatındaki her olayı hakkında hayra çevirir. Ya sabreder kazanır, ya şükreder kazanır. Her iki halde de hep kazanır, hiç kaybetmez. Bundan dolayı hayata iman gözlüğü, İslam kültürüyle bakanlar hali hep kazançlı olur:

- Ya sabreder kazanır, ya da şükreder kazanır.

İşte biz bu bakışa, 'Hayata İslam kültürüyle bakış!' diyoruz. Musibete maruz kalanlara yıkılmama gücü veren bakış.

- Yeter ki olaylara İslam kültürüyle bakmasını bilsin, bunu bir teselli değerlendirmesi sanmayıp gerçeğin kendisi olduğunun farkında olsun.

Alıntı: Ahmed ŞAHİN

mavci

Yönetici
...

...

Ya Rasulallah, derler, ne olacak bizim halimiz? Kim zerre kadar günah işlerse cezasını çekeceği bildiriliyor. Bizler ise günahtan hali olamıyoruz. Zerresinin de ahirette karşılığını göreceksek nasıl dayanacağız biriken bunca günahların cezasına?

- Siz hayat boyunca hiç hastalanmıyor musunuz? Sıkıntı ve üzüntülere maruz kalmıyor musunuz?

- Evet kalıyoruz, derler. Hayat boyu hastalandığımız da oluyor, sıkıntı ve üzüntülere maruz kaldığımız da.

- İşte der, maruz kaldığınız o hastalık ve üzüntüler işlediğiniz bazı günahların cezasını teşkil eder. Dünyada çekilen sıkıntı ve istemeden maruz kalınan zorluklar bazı günahların kefareti yerine geçer. Şayet sıkıntı içindeki sevapları, mükafatları düşünerek sabreder de şikâyetçi olmazsanız!.

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Ya Rasulallah, derler, ne olacak bizim halimiz? Kim zerre kadar günah işlerse cezasını çekeceği bildiriliyor. Bizler ise günahtan hali olamıyoruz. Zerresinin de ahirette karşılığını göreceksek nasıl dayanacağız biriken bunca günahların cezasına?

Her zamanki gibi güzel ve faydalı bir paylaşımdı mavci abi.:a15::a15::a15:
Rabbim sizden razı olsun...

hk8506

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim
ben şimdi çok kötü oldum
çok şükür başımda musibetler hastalıklar vs gibi hiçbir iş yok
aceba ben ne yaptımda başıma hiçbirşey gelmiyor
Rabbim benim günahlarımın bedelini bu dünyada değilde
ahirette mi vermemi istiyor aceba???
Rahman ve Rahim olan Yüce Rabbim benim ve
müslüman kardeşlerimin günahlarını ahirete bırakma inşallah
biz bu dünya da günahlarımızın bedelini senin vereceğin
sabırla ödeyelimde inşallah
bizde o güzel cennetinde senin nurunu görelim inşalla Rabbim...

selametle kalınız kardeşim...

mavci

Yönetici
...

...

Her zamanki gibi güzel ve faydalı bir paylaşımdı mavci abi.:a15::a15::a15:
Rabbim sizden razı olsun...

Allah CC. cümlemizden razı olsun kardeşim...
İstifade etmek ve hayatımızda uygulamak duasıyla...

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
İmanlı insanın anlayışına hayret edilir. Çünkü üzülecek bir musibete maruz kalsa sabreder kazanır; sevinecek bir nimete nail olsa şükreder yine kazanır. Böylece imanlı insan, hayatındaki her olayı hakkında hayra çevirir. Ya sabreder kazanır, ya şükreder kazanır. Her iki halde de hep kazanır, hiç kaybetmez. Bundan dolayı hayata iman gözlüğü, İslam kültürüyle bakanlar hali hep kazançlı olur:
selamun aleyküm mavci abi gerçekten nasiplenilcek bi paylaşım dı ben gereken mesajı aldım,inşallah uygulamak ve unutmamak da nasip olur,ALLAH razı olsun eline sağlık selametle ALLAHA emanet olun

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. Mavci abi tam benim için yazilmiş bi yazi..
Allah razi olsun...
Emeginize saglik, okudum çok begendim bundan sonra uygulamaya çalişacagim...
Selam ve dua ile kalin..

mavci

Yönetici
Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

selamun aleykum kardeşim
ben şimdi çok kötü oldum
çok şükür başımda musibetler hastalıklar vs gibi hiçbir iş yok
aceba ben ne yaptımda başıma hiçbirşey gelmiyor
Rabbim benim günahlarımın bedelini bu dünyada değilde
ahirette mi vermemi istiyor aceba???
Rahman ve Rahim olan Yüce Rabbim benim ve
müslüman kardeşlerimin günahlarını ahirete bırakma inşallah
biz bu dünya da günahlarımızın bedelini senin vereceğin
sabırla ödeyelimde inşallah
bizde o güzel cennetinde senin nurunu görelim inşalla Rabbim...

selametle kalınız kardeşim...

Allah CC. hakkımızda herşeyin hayırlısını versin...
Bizleri bağışlasın..Bize merhamet etsin kardeşim...
Ve bizleri fazlıyla Cennetine nail eylesin inşallah...

Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler...

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim sizden razı olsun cokguzel bir paylaşımdı. hayırlı günler...

mavci

Yönetici
...

...

İmanlı insanın anlayışına hayret edilir. Çünkü üzülecek bir musibete maruz kalsa sabreder kazanır; sevinecek bir nimete nail olsa şükreder yine kazanır. Böylece imanlı insan, hayatındaki her olayı hakkında hayra çevirir. Ya sabreder kazanır, ya şükreder kazanır. Her iki halde de hep kazanır, hiç kaybetmez. Bundan dolayı hayata iman gözlüğü, İslam kültürüyle bakanlar hali hep kazançlı olur:
selamun aleyküm mavci abi gerçekten nasiplenilcek bi paylaşım dı ben gereken mesajı aldım,inşallah uygulamak ve unutmamak da nasip olur,ALLAH razı olsun eline sağlık selametle ALLAHA emanet olun

Allah CC. cümlemizden razı olsun Neslihan kardeşim...
Evet...
Önemli olan mesajı almak ve uygulamak...
Hayatımızda uygulamak duasıyla inşallah...
Allaha emanet olunuz...

mavci

Yönetici
Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

s.a. Mavci abi tam benim için yazilmiş bi yazi..
Allah razi olsun...
Emeginize saglik, okudum çok begendim bundan sonra uygulamaya çalişacagim...
Selam ve dua ile kalin..

İnşallah gerekli dersleri çıkarırız...
Hayatımız devam ettiği sürece öğreneceğimiz çok şey olacak...
Çünkü insanız ve noksanlıklarımız çok...
Allah CC. cümlemizi merhametiyle kuşatsın inşallah...

Not:
Sizden bir ricam olabilir mi? :a03:
Şu üzgün olan rumuzunuzu(nickinizi) değiştirerek hayata tekrar MERHABA deyin...
Güzel görerek güzel düşünelim inşallah...
Allah CC. razı olsun...

su_sıla

Kayıtlı Kullanıcı
Emegine saglık çok güzel bir paylaşım .
İnan içimi rahatlattın ,allah razı olsun.
15 gündür o kadar çok sıkıldım anlatamam allah cümlesiyle birlikte bizlerinde yardımcısı olsun.Hani derlerya dert üstüne dert bunlarada bitmez tükenmez şükür ya rasulallah .

mavci

Yönetici
...

...

Emegine saglık çok güzel bir paylaşım .
İnan içimi rahatlattın ,allah razı olsun.
15 gündür o kadar çok sıkıldım anlatamam allah cümlesiyle birlikte bizlerinde yardımcısı olsun.Hani derlerya dert üstüne dert bunlarada bitmez tükenmez şükür ya rasulallah .

Herşey Allah'tandır...
Bizleri ahirete günahsız olarak ulaştırsın inşallah...
Allah CC. bizi görüyor ve bizi bizden daha iyi biliyor...
Allaha emanet olunuz...

mavci

Yönetici
...

...

- İmanlı insanın anlayışına hayret edilir. Çünkü üzülecek bir musibete maruz kalsa sabreder kazanır; sevinecek bir nimete nail olsa şükreder yine kazanır. Böylece imanlı insan, hayatındaki her olayı hakkında hayra çevirir. Ya sabreder kazanır, ya şükreder kazanır. Her iki halde de hep kazanır, hiç kaybetmez. Bundan dolayı hayata iman gözlüğü, İslam kültürüyle bakanlar hali hep kazançlı olur:

İşte biz bu bakışa, 'Hayata İslam kültürüyle bakış!' diyoruz. Musibete maruz kalanlara yıkılmama gücü veren bakış.

- Yeter ki olaylara İslam kültürüyle bakmasını bilsin, bunu bir teselli değerlendirmesi sanmayıp gerçeğin kendisi olduğunun farkında olsun.

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
Ey Rabbimiz! Gücümüzün zayıflığını, çaremizin azlığını ve insanlarca önemsenmeyişimizi sana şikayet ediyoruz. Bizi kendi gözümüzde küçük, fakat insanların gözünde büyük eyle.

Ne yerler de Ne gökler de;Mümin kulunun kalbine huzur veren RABBİMİZ, hakkımızda hayırlar nasip eyle... Dualarımızın çoşkunlukla semalara ulaşmasını, secdelerimizin kabe duvarlarında yer bulmasını, kelamının geçtiği her dalda her damlada Seni ana bılmeyı, anlayabılmeyi ve huzurla kapında bekçilerin olabılmeyı nasip eyle...

Duamız,, Cemalini kalbımızden hiç ayırma Sen ki! dünyaya gözlerimizi açtığımızda berraklık ve saflıkla gözlerimizin pınarındaydın; ahirete ulaşırken de berrak ve saflık nazarından bır yudumda gözlerimize nasip eyle...

Ey Rabbimiz! Senden rahmetini celbedecek şeyleri, gerçekleşmesi muhakkak olan mağfiretini, her türlü günahtan korunmayı, her türlü iyiliği kazanmayı, cennet ve Cemalinle şereflenmeği ve cehennemden kurtuluşu dileriz.
Ey Rabbimiz! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı mağfiret et. Senden işimizde rüşde hidayet etmeni istiyor, nefislerimizin kötülüklerinden sana sığınıyoruz.

Acziyetimi sana bildiriyoruz; RABBİMİZ... Senden şefaat diliyoruz; YARADANIMIZ... Lutfundan yüreklerimize ihsan serinliği vermen için duacıyız...Duaların, tek niyeti tek ümidi, bizleri koru, Aşkınla; sevdan kalbimize sevgililer nasip eyle...

Ey Rabbimiz! Bizi yücelt, eksiğimizi- gediğimizi gider, bize rızık ihsan et, bizi salih amellere, güzel ahlaka ilet. Zira bunların salih olanına ancak sen ulaştırır, kötülerinden de ancak sen alıkorsun.

Ey Rabbimiz! Ciddiyetimizi şakamızı, zulmümüzü ve haksızlıklarımızı, hatamızı, kastımızı mağfiret buyur. İtiraf ediyoruz ki bu kusurların hepsi bizde vardır, ihsan ettiğin nimetlerin bereketinden bizi mahrum etme, mahrum ettiklerinle de imtihan etme.

Ey Rabbimiz! Her işimizde esas olması itibariyle dinimizi ıslah et. İçinde geçimimiz olan dünyayı ıslah buyur. Döneceğimiz yer olan ahiretimizi ıslah et. Hayatı her türlü hayırları artırmamıza vesile kıl. Ölümü de her türlü şerlerden kurtulup rahat etmemize vesile yap.

Ey Rabbimiz! Bizi, Seni çok zikreden, Senden çok korkan, Sana çok şükreden, Sana çok itaat eden, Sana karşı içi saygı ve huşu ile dopdolu olan, dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden insanlar eyle

A m i n !

Tüm müslüman aleminin cumanız mubarek hayır ve bereketle yaşaması ve hayırlara vesile olması dileklerimle, .
Hayırlı cumalar

mavci

Yönetici
...

...

Ey Rabbimiz! Gücümüzün zayıflığını, çaremizin azlığını ve insanlarca önemsenmeyişimizi sana şikayet ediyoruz. Bizi kendi gözümüzde küçük, fakat insanların gözünde büyük eyle.

Ne yerler de Ne gökler de;Mümin kulunun kalbine huzur veren RABBİMİZ, hakkımızda hayırlar nasip eyle... Dualarımızın çoşkunlukla semalara ulaşmasını, secdelerimizin kabe duvarlarında yer bulmasını, kelamının geçtiği her dalda her damlada Seni ana bılmeyı, anlayabılmeyi ve huzurla kapında bekçilerin olabılmeyı nasip eyle...

Duamız,, Cemalini kalbımızden hiç ayırma Sen ki! dünyaya gözlerimizi açtığımızda berraklık ve saflıkla gözlerimizin pınarındaydın; ahirete ulaşırken de berrak ve saflık nazarından bır yudumda gözlerimize nasip eyle...

Ey Rabbimiz! Senden rahmetini celbedecek şeyleri, gerçekleşmesi muhakkak olan mağfiretini, her türlü günahtan korunmayı, her türlü iyiliği kazanmayı, cennet ve Cemalinle şereflenmeği ve cehennemden kurtuluşu dileriz.
Ey Rabbimiz! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı mağfiret et. Senden işimizde rüşde hidayet etmeni istiyor, nefislerimizin kötülüklerinden sana sığınıyoruz.

Acziyetimi sana bildiriyoruz; RABBİMİZ... Senden şefaat diliyoruz; YARADANIMIZ... Lutfundan yüreklerimize ihsan serinliği vermen için duacıyız...Duaların, tek niyeti tek ümidi, bizleri koru, Aşkınla; sevdan kalbimize sevgililer nasip eyle...

Ey Rabbimiz! Bizi yücelt, eksiğimizi- gediğimizi gider, bize rızık ihsan et, bizi salih amellere, güzel ahlaka ilet. Zira bunların salih olanına ancak sen ulaştırır, kötülerinden de ancak sen alıkorsun.

Ey Rabbimiz! Ciddiyetimizi şakamızı, zulmümüzü ve haksızlıklarımızı, hatamızı, kastımızı mağfiret buyur. İtiraf ediyoruz ki bu kusurların hepsi bizde vardır, ihsan ettiğin nimetlerin bereketinden bizi mahrum etme, mahrum ettiklerinle de imtihan etme.

Ey Rabbimiz! Her işimizde esas olması itibariyle dinimizi ıslah et. İçinde geçimimiz olan dünyayı ıslah buyur. Döneceğimiz yer olan ahiretimizi ıslah et. Hayatı her türlü hayırları artırmamıza vesile kıl. Ölümü de her türlü şerlerden kurtulup rahat etmemize vesile yap.

Ey Rabbimiz! Bizi, Seni çok zikreden, Senden çok korkan, Sana çok şükreden, Sana çok itaat eden, Sana karşı içi saygı ve huşu ile dopdolu olan, dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden insanlar eyle

A m i n !

Tüm müslüman aleminin cumanız mubarek hayır ve bereketle yaşaması ve hayırlara vesile olması dileklerimle, .
Hayırlı cumalar

Aminnnn....
Bütün duanıza gönülden aminnn...
Allah CC. razı olsun kardeşim...
Allah CC. sıkıntılarımızı bertaraf etsin inşallah...
Hayırlı Cumalar...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Bu sebeple imanlı insanlar, başlarına gelen musibetlerden dolayı hep sabretmiş, ahirete tehir edilmeyip de dünyada verilen bir uyarı olarak yorumlayıp teslimiyetlerini sürdürmüş, böylece İslam kültürüyle baktığı hayatında hep mutluluk duymuşlardır.

inşaallah
o kadar şükrettım kı
o kadar sabredıyorum kı
rabbıme sığınıyorum
asla beddua etmem
allah a havale edıyorum derım her zaman

inşaallah kazananlardan oluruz
hem bu dünya hemde dığer dunya ıçın
cok güzel ıfade edılmış
allah razı olsun mavcı
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

mavci

Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

inşaallah
o kadar şükrettım kı
o kadar sabredıyorum kı
rabbıme sığınıyorum
asla beddua etmem
allah a havale edıyorum derım her zaman

inşaallah kazananlardan oluruz
hem bu dünya hemde dığer dunya ıçın
cok güzel ıfade edılmış
allah razı olsun mavcı
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

İnşallah Hocam...
Sabır ve şükür...
Bize verilen iki büyük nimet...
Evet hocam bu yazıda çok güzel ifade edilmiş...
İstifade etmek duasıyla inşallah...

mavci

Yönetici
...

...

- Kim zerre kadar hayır işlerse karşılığını görecektir. Kim de zerre kadar şer işlerse cezasını çekecektir!Bu mealdeki ayetlerin gelişinden sonra bazı hassas insanlar Efendimiz (sas) Hazretleri'ne gelerek:
- Ya Rasulallah, derler, ne olacak bizim halimiz? Kim zerre kadar günah işlerse cezasını çekeceği bildiriliyor. Bizler ise günahtan hali olamıyoruz. Zerresinin de ahirette karşılığını göreceksek nasıl dayanacağız biriken bunca günahların cezasına?

- İşte der, maruz kaldığınız o hastalık ve üzüntüler işlediğiniz bazı günahların cezasını teşkil eder.
Dünyada çekilen sıkıntı ve istemeden maruz kalınan zorluklar bazı günahların kefareti yerine geçer.
Şayet sıkıntı içindeki sevapları, mükafatları düşünerek sabreder de şikâyetçi olmazsanız!.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt