Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sigara içmeyenlerin de hakkını düşünün (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Sigara onu bırakmadan o sigarayı bırakmaya karar verdi. Yıllardır içiyordu, kaç defa niyet ettiyse de bir türlü başaramamıştı. İlk günler çok zor oldu. Elinde sigara, yakmakla yakmamak arasında gelgitler yaşıyordu. Sigarayı unutmak istiyor, bunun için ilk haftaların hatta ilk ayların çok önemli olduğunu biliyordu. Devlet dairesindeki odasında kül tablalarını kaldırmıştı. Hatta bir kağıda “lütfen odada sigara içmeyin” yazarak arkasındaki duvara yapıştırmıştı. Ama çevresi, sigarayı bıraktığı için onu tebrik edeceğine adeta köstek oluyor, sigaraya tekrar başlaması için tahrik ediyordu. Arkadaşlarına defalarca söylemesine rağmen odasında sigara içilmesine engel olamıyordu. Yanına oturan arkadaşlarının “sigara içmeyin” yazısını göremediğini düşünerek aynı yazıdan bu sefer karşı duvara da asmıştı. Şimdi kimsenin ‘görmedim’ mazereti yoktu. Ahmet bey, arkadaşlarının “Erkek adam sigara içer”, “Sigara sağlığa zararlı filan değil”, “Bir zevkimiz var onu da almayın” demelerine rağmen içmemek için direndi.
Bir pazar günü sünnet düğünü için arkadaşının evine gittiğinde evin salonu misafirlerle doluydu. Oturduğu kanepenin yanındaki genç, cebinden çıkardığı sigara paketinden bir tane aldı ve Ahmet beye de ikram etti. Odadaki insanlardan beşi daha sigara yakmış ve duman odaya yayılmaya başlamıştı. Ahmet bey, gencin ikramı için “artık içmiyorum” diyerek geri çevirirken yerinden kalktı ve mutfağa geçti. Ev sahibi İhsan bey, “Abi içeride otur, rahat et” dese de o mutfakta ayakta durmayı tercih etti.
Sünnet olan çocuklardan küçüğünün astım hastası olduğunu bilenlerden Mehmet bey, cesaretini toplayarak misafirlere seslendi. Düğün sahibi, çocuğunun rahatsız olacağını bilse de misafirlerine “Sigara içmeyin!” diyemezdi. Misafire ikram yakışırdı ve onları bir şeylerden men etmek doğru olur muydu? Ama Mehmet bey, ev sahibinin durumunu hissettiği için şöyle dedi gelenlere:
- Sevgili komşum Halit ve Mustafa, Fevzi bey, Asım bey... Sizlerle bir durumu paylaşmak istiyorum. Sünnet düğününü yaptığımız iki evladımızdan ufağının ne kadar zorluklar yaşadığını duymuşsunuzdur. İhsan onu hastaneye götürüp getirmekten yoruldu neredeyse. Bizim ufaklığın rahatsızlığı astım. Ve sizin içtiğiniz sigara bu çocuğun bir numaralı hastalık nedenlerinden biri. Sigara kokusu ve dumanı biz gittikten sonra burada kalacak olan bu çocuğa zararlı. Bu nedenle sigara içmek isteyen varsa bahçeye çıkabilir.
Sigara içenler içlerinden “Ne yani sigaramıza da mı karışıyorsunuz?” diye geçirse de Mehmet beyin sözleri kesti bu düşünceleri;
- Bu mecliste sigara içmeyen arkadaşlarımız da var. Ve onlar bunu içmek istemiyorlar. İçmeyen birisine zorla bunu içirmeye kimsenin hakkı yok. Size zevk verebilir, ama içmeyenlere eziyet veriyor. Çevrenize eziyet vermek bir insanın yapmaması gereken en başlıca şeydir.
Ahmet bey, havalandırılmış salona geldiğinde içerideki hava da temizlenmişti. Ahmet bey de bundan sonra evine gelen, arabasına binen insanları nazikçe ikaz etmekten çekinmedi;
- Arabamda sigara içmezseniz sevinirim. Çünkü sigara kokusu beni ve eşimi çok rahatsız ediyor.
- Evimde sigara içmezseniz mutlu olurum. Eğer çok içmek istiyorsanız balkonumuz müsait.

fidan

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Sigara içmeyenlerin de hakkını düşünün

s.a. allah razı olsun kardeşim şimdi iş yerinde bu konu üzerine konuşuyorduk çok doğru biz içtiğimiz için onlarda pasif içici oluyor ve onların hakkı geçiyor bize bunada dikkat edicem inşallah bundan sonra a.e.o.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

GÜZEL BİR KONU.BENDE İÇİYORDUM AMA BIRAKTIM.RABBİM BIRAKMAMA VESİLE OLAN ABİMDEN BİNLECE KEZ RAZI OLSUN.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

maşallah kardeşim nedeno bizi öldürmeden biz onu yok etmiyoruz bu arada hayatta en nefret ettiğim şey bir bayanın siğara içmesidir belki gereksiz bir irtiraf oldu ama idre edin durumu kurtarmaya çalıştım selametle ablacım :D :) ;) :D

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

maşallah abla neden o bizi öldürmeden biz onu yok etmiyoruz bu arada hayatta en nefret ettiğim şey bir bayanın siğara içmesidir belki gereksiz bir irtiraf oldu ama idre edin durumu kurtarmaya çalıştım selametle ablacım :D :) ;) :D

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

bende itiraf edeyim erkelerinde içmesini sevem ama bayanların aslaa sevmemmm inş bırakır herkesss

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

EVET BİR BAYANA HİÇ YAKIŞMIYOR.SİGARA İÇMEK VE KAHKAHAYLA GÜLMEK.ERKEKLER İÇSİN DEMİYORUZ TABİKİ.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

bencede kadına yakışmıyor fatoş gülme konusunda da haklısın bir kadın her ortamda edebli olmalı örnek olmalı dua ile

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

bi söz var "bekara kadın boşamak kolay":) diye galiba öyle bir durum burdakide bırak demek çok kolay ama.................

inşallah bunuda bırakıcam kardeşlerin zetan öyle toplum içinde kahkaha falan atat kadınları bende sevmem
ama şu sigara bırakma konusu çok zor arkadaşlar yanlızlığımı kimseye anlatamadığım dertlerimi tek paylaşan o üstelik beni hiç suçlamıyor yargılamıyor her istediğimde seve seve yanımda oluyor :(
nasıl vaz geçerim ondan bana zarar verdiği kesin ama hangi dostumuzdan zarar görmüyoruzki:|
rabbim yardımcımız olsun inşallah

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

fidan yazdı:
bi söz var "bekara kadın boşamak kolay":) diye galiba öyle bir durum burdakide bırak demek çok kolay ama.................

inşallah bunuda bırakıcam kardeşlerin zetan öyle toplum içinde kahkaha falan atat kadınları bende sevmem
ama şu sigara bırakma konusu çok zor arkadaşlar yanlızlığımı kimseye anlatamadığım dertlerimi tek paylaşan o üstelik beni hiç suçlamıyor yargılamıyor her istediğimde seve seve yanımda oluyor :(
nasıl vaz geçerim ondan bana zarar verdiği kesin ama hangi dostumuzdan zarar görmüyoruzki:|
rabbim yardımcımız olsun inşallah

FİDAN GÜZEL YAZMIŞSIN HANGİ DOSTUMUZDAN ZARAR GÖRMÜYORUZ Kİ AMA BİZ BIRAKALIM SİGARA DOSTUMUZ OLMASIN İNŞALLAH

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı

ne yazikki o illeti iciyorum:(okadar birakmayi denedigim halde birakamadim cunki beynimde bitmemis olay:(sanki beni rahatlatiyor diyede kendimi kandiriyorum.herseyin farkindayim ama olmuyor iste olmuyor:(

gul-rana

Kayıtlı Kullanıcı

toplumu derinden yaralayan ve gün gün eriten bir sorun bu bence.Bilinçli olalım kardeşim göz göre göre kendimizi zehirlemeyelim

Her sigara sizin ömrünüzden çalıyor.Belkiiçmeyen birine bunları söylemek kolay diyeceksiniz am insanın istemesi her şeyin üstünde bence.Önce bırakmayı isteyelim Allahın izniyle gerisi de gelir inşallah

Rabbim yardımcınız olsun inşalah..Sigara yerine daha güzel arkadaşlıklar dileğiyle fidan kardeşim.Kendimizi kandırmayalım.insan daha güzel şeylerle de teselli bulabilir.O güzelliklerle karşılaşmanız umuduyla...

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

değerli kardeşler sigara denen madde artık bizim toplumumuzun vazgeçilmez bir gerçeği ama zararlı bir gerçek ve bir insanın bile bile rabbimin emanet olarak verdiği ciğerlere zarar vermesi veya herhangi bir organa zarar vermesi emanete ihanetlik etmiş olunurki rabbim bunun hesabını soracak birde vicdan muhasebesiyle bunu yenmeye çalışmalı ekmek parası bulamayanlar varken ben bu parayı neden kendi isteklerim için üstelik zararıma olan bir istek için neden harcayayım sonra içmeyenlere olan saygısızlık buda önemli içmeyenlerde tehlike altında çünkü o dumanı soluyorlar kardeşlerim inanıyorumki sizler güçlüsünüz fidan kardeşim hiç bir madde rabbim kadar teselli edemez insanı dertleşmeyemi ihtiyacın varrr rabbime arz et onunla konuş ciddi diyorum bak konuş onunla seni nekadar anladıuğını dinlediğini yardım ettiğini göreceksin üstelik sır saklayanların en güveniliri birde kendi hayatımızı düşünüp sağlığımızı düşünüp bırakmayı demeliyiz önce pisikolojik olarak buna alışmalı sonra bırakmayı denemeliyiz rabbim bu deneme içinde olanlara yardım etsin dua ile değerli kardeşelr

ifteron

Kayıtlı Kullanıcı

sigar konusundaki düşüncelerinize katılıyor vede destekliyorum

cigdem

Kayıtlı Kullanıcı

Zerda kardeşim Allah razı olsun.Güzel bir konu.Arkadaşlarımdan içenler var onlarda hep özentiyle başladıklarını söylüyorlar.Daha çok okul yıllarında arkadaş çevresinden dolayı.Ama inş onlarda bırakır.

aydan

Kayıtlı Kullanıcı

TÜM İÇMEYENLERİN BAŞ BELASI SİGARA KOKUSU.KESİNLİKLE İÇEN KİŞİLER SADECE İÇTİKLERİNDE DEĞİL YANLARINDA OTURDUĞUMUZDA BİLE KOKULARIYLA MİĞDE BULANDIRIYOLAR...BEN İÇMİYORUM VE YANIMDA KAPALI BİR MEKANDA İÇİLMESİNE İZİN VERMİYORUM.BU EN DOĞAL HAKKIMIZ ÇEKİNMEK DURUMUNDA OLANLAR İÇENLER OLMALI...:D

ayhan_saka

Kayıtlı Kullanıcı

evet gercekten de bayan ıcın de bay ıcınde en fazla da cocuklar ıcınde cook zaraRLı... bence sıgara ıcmek ınsanı bencıllestırıyor.. hadı zehırınden sadece sen etkılensen neyse ama oylemı? sen ,cevrendekıler ve kucuk yaştaki çocukların ıcler acısı zaten... bırakmak cok mu zor hayır tabıkı irade meselesi iradesi biraz sağlam olan yapar.. ALLLAH yardım etsin.. kimseye nasip etmesin insallah..

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

amin kardeşlerim inşallah tavsiyelerinize uymaya çalışıcam allah razı olsun en azından azaltıcam inşallah allaha emanet olun

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

bizde dua ederiz inş kardeşim tamamen bırakırsın rabbim yardım etsin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt