Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SİGARA HARAMMIDIR ???? (2 Kullanıcı)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
DİNİ AÇIDAN SİGARA
Dini meseleleri incelemekte mahareti bulunan ilim erbabı, tütünün insan sağlığında yaptığı maddi ve manevi tahribatı,dikkate alarak haram olduğu neticesine varmışlardır. Devri Saadette ve müctehidlerin devrinde sigara yoktu. Bu sebeple sigara içmenin hükmünde farklılıklar yapmaktadır.İslam alimlerinin görüşlerinde ortaya çıkan değişik hükümler meselenin tetkikinde seçilen noktayı hareketin birbirinden farklı olmasında ileri gelişmiştir. Geçmişte fukaradan bir kısmının sigaranın mubah ya da mekruh olduğunu söyleyenlere gelince; bu konuda onları mazur görebiliriz. Çünkü o yıllarda tıbbi araştırmalar sigaranın zararları tespit edememiştir. Fukaha bu görüş ve hükmünü "Eşyada asıl olan ibahadır." kaidesine bağlıyor idi. Ama tıp bunun bedene olan zararlarına keşfedip ortaya koydurtan sonra artık aynı hükmü verenleri maruz göremeyiz. Uzmanların yaptığı ciddi araştırmayla sigaranın doruğa yükselen zararlarının ferdi ve cemiyeti menfi yönde tesir aldığı ortaya çıkınca artık sigaranın mekruh yada mubah olduğu hakkında bir tereddüde gerek ve yer kalmamıştır. Sigara içmenin haram olduğu bugün çok açık ortaya çıkmıştır. Onu itiyat etmenin günah olduğu tahakkuk etmiştir. Sigara kullanmakta İslam dininde haram olduğu bilinen israf başkasına zara verme uyuşturucu vardır.

SİGARANIN İSRAF OLUŞU
Malın israf edilmesi İslam Dininde haram kılınmıştır.İsrafın haram olduğu bildiren ayeti kerimelerin bazısını zikredelim.

"Yakınına,düşküne,yolcuya hakkını ver,elindekileri saçıp savurma"

"Onlar sarfettikleri zaman ne israf ederler ne de cimrilik:ikisi arasında orta bir yol tutarlar."

"Yiyiniz,içiniz israf etmeyiniz. ALLAH (C.C) israf edenleri sevmez."

"Muhakkak ki saçıp savuranlar şeytanın kardeşidir."

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) de malın boş yere harcanmasını yasaklamıştır. İliç şüphe yoktur ki sigarada vücuda gıda veren hiç bir şey yoktur. İnsan sağlığına zararlı binlerce zehirden en tehlikelisi nikotindir.Nikotin bazı haşeratin itlafında, ilaç imalinde kullanılmakta ise de ağrıları dindiren, yaraları tedavi eden tek kelime ile şifa verici bir maddeyi içinde bulunduran ilaç imalatında kullanılmamaktadır. Sigara gıda değilse, şifa vermiyorsa ve hiçbir derde deva olmuyor ise bilakis insan sağlığına son derece zarar veriyorsa ona verilecek para elbette israftır.

(LÜTFEN ÇOĞALTIP DOSTLARINIZA GÖNDERİNİZ.. SİZDE VEBAL ALTINDA KALMAYINIZ..)​

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SİGARA HARAMMIDIR ????

kardeşim ALlah razı olsun.inşALLAH BİR YERLERE ULAŞIR..ÇÜNKÜ GERÇEKTEN İNSNALAR BUNU GÖRMÜYOR BİLMİYOR YADA BİLMEK İSTEMİYOR..en azından ben şunu demek istiyorum kardeşlerim ben bir bayan olarak gerçekten sigaradan çok rahatsız oluyorum,onun kokusu bana geldimi başağrısı alıyor,ve bu kul hakkına giriyor.ki bu kul hakkı ne kadar önemli bir hak..lütfen dikkat edelim ve ALLAH rızası için bırakalım..selam ve dua ile..

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Ecrin Hicran yazdı:
kardeşim ALlah razı olsun.inşALLAH BİR YERLERE ULAŞIR..ÇÜNKÜ GERÇEKTEN İNSNALAR BUNU GÖRMÜYOR BİLMİYOR YADA BİLMEK İSTEMİYOR..en azından ben şunu demek istiyorum kardeşlerim ben bir bayan olarak gerçekten sigaradan çok rahatsız oluyorum,onun kokusu bana geldimi başağrısı alıyor,ve bu kul hakkına giriyor.ki bu kul hakkı ne kadar önemli bir hak..lütfen dikkat edelim ve ALLAH rızası için bırakalım..selam ve dua ile..

ÇOK HAKLISIN KARDEŞİM ÜSTELİK BİZİM SAĞLIKLI NEFES ALMA HAKKIMIZI KISITLIYORLAR.. ÇÜNKÜ BEN İGARALI BİR ORTAMDA NEFES ALAMIYORUM AZ BİLE OLSA DAYANAMIYORUM SİGARA İLLETİNE.. BUNUN SONU YOK VAZ GEÇSİNLER ARTIK ŞU İLLETTEN.. SÖYLEMESİ KOLAY BELKİ AMA İNANIN YAPMASIDA KOLAY.. SADECE BİRAZ GAYRET İNŞ..

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:[/b

ÇOK HAKLISIN KARDEŞİM ÜSTELİK BİZİM SAĞLIKLI NEFES ALMA HAKKIMIZI KISITLIYORLAR.. ÇÜNKÜ BEN İGARALI BİR ORTAMDA NEFES ALAMIYORUM AZ BİLE OLSA DAYANAMIYORUM SİGARA İLLETİNE.. BUNUN SONU YOK VAZ GEÇSİNLER ARTIK ŞU İLLETTEN.. SÖYLEMESİ KOLAY BELKİ AMA İNANIN YAPMASIDA KOLAY.. SADECE BİRAZ GAYRET İNŞ..
sözün özü bu olsa gerek SÖYLEMESİ KOLAY BELKİ YAPMASIDA KOLAY.gerçektende öyle..bir insan istedimi niye olmasın..Allahın izni ile bırakabilir..yeter ki niyet etsin ona..hem gerçekten içmeyenler çok maruz kalıyor ki bu çok ciddi hastalıklara neden oluyor...lütfen duyarlı olalım..sigara deyip geçmemeliyiz,.sağoalsın kardeşim..dua ile

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Ecrin Hicran yazdı:
desertrose yazdı:[/b

sözün özü bu olsa gerek SÖYLEMESİ KOLAY BELKİ YAPMASIDA KOLAY.gerçektende öyle..bir insan istedimi niye olmasın..Allahın izni ile bırakabilir..yeter ki niyet etsin ona..hem gerçekten içmeyenler çok maruz kalıyor ki bu çok ciddi hastalıklara neden oluyor...lütfen duyarlı olalım..sigara deyip geçmemeliyiz,.sağoalsın kardeşim..dua ile

KARDEŞİM GALİBA HERKEZ BİZİM GİBİ DÜŞÜNMÜYOR :(:(:(

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Bir defa üzerinde "SİGARA ÖLDÜRÜR" yazıyor.Buna rağmen insanlar hala içiyorlarsa bu ancak gaflettir.Allah'ın bizlere verdiği en güzel nimetlerden birisi olan sağlık nimetine bile bile zarar vermek de işin içine katılırsa durum ortada ...

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

sert yazdı:
Bir defa üzerinde "SİGARA ÖLDÜRÜR" yazıyor.Buna rağmen insanlar hala içiyorlarsa bu ancak gaflettir.Allah'ın bizlere verdiği en güzel nimetlerden birisi olan sağlık nimetine bile bile zarar vermek de işin içine katılırsa durum ortada ...

B)B)B)B)B)B)B) ALLAH TÜM TİRYAKİLERİ GAFLETTEN UYANDIRIR UMARIM.. YOKSA GİDİŞAT KÖTÜ..:(

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

sa.. merhaba kardeşlerim desertrose Çöl gülü mübarek güzel isim seçmişsiniz Allah razı olsun. Konuya bakış açısı çok iyi ve biliyorsunuz ki alimler bu konuda iki farklı görüş içindedirler Biri Mekruh görmekte Bir diyeri ise Haram görmekte Tabi ki denilen gibi eski şartlarda Mekruh görmek dogaldır. Çağımızın tıp araştırmaları ve görünen bariz durumlar sonucu sigaranın haramlıgı kesindir. Hamd olsun ki ben sigarayı bıraktım ve içmiyorum bu konuda beni ateşleyen ise şuydu belki bunu okuyan içen kardeşlerimde benim gibi ateş alır ve o tütünü ateşlemez.

BİR GÜN BİR ABİM ÇOK DEGER VERDİĞİM VE SÖZÜNÜ DOĞRULUGUNU KALBİM KADAR İNANDIGIM BİR ABİM BU. BİR PANELDE YANLIŞ HATIRLAMIYORDAM DİKKAT EDİNİZ BURAYA CERRAHPAŞA YA DA ÇAPA TIP FAK. PROF. OLAN BİR DOKTOR SİGARANIN BİR ZARARINDAN BAHSEDİYOR. BU ZARAR ŞU Kİ, İNSANI GUSULSÜZ BIRAKMA TEHLİKESİ ALTINA SOKUYOR ŞAŞIRDINIZ DİMİ BENDE ÇOK ŞAŞIRMIŞTIM DUYDUGUMDA NE DİYE :) BU ŞU Kİ SİGARA BURUNDA GENİZ ÜZERİNDEN NİKOTİN SAYESİNDE BİR ZAR YAPIYOR BU ZAR KATI OLDUGUNDAN SU GEÇMESİNİ ENGELLİYOR HEPİMİZİN BİLDİGİ GİBİ BURNA GENİZİ YAKANA KADAR 3 KERE SU VERMEK FARZDIR VE BUNUN EKSİK YAPILMASI ARTI İGNE UCU KADAR YER KALMADAN YIKAMAMAK FARZI TEHLİKEYE DÜŞMEKTE. ARTIK GERİSİNİ SİZ TEFEKKÜR EDİNİZ BUNDAN SONRA SİGARA MI ALLAH RIZASI MI GUSÜLSÜZ GEZMEK Mİ. MEVLAM RAZI OLSUN ÇÖL GÜLÜ KARDEŞİM MEVLAM YAR VE YARDIMCIN OLSUN DUALARINIZ BEKLİYORUM TÜM KARDEŞLERİMDEN DUALARIM ÜZERİNİZDE OLSUN İNŞ. SELAM VE DUA İLE.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

EL CEZİRE ÜNİVERSİTESİ VEDE FETHULLAH GÜLEN HOCA EFENDİ. NİHAT HATİPOĞLU HOCA SİĞARANIN HARAM OLDUĞUNU AÇIKLADI BU KONUYU BEN BİR FORMU BAŞLIĞIMDADA BİLDİRMİŞTİM KOLAY GELSİN SELAM VE DUA İLE

ridvan yuce

Kayıtlı Kullanıcı

emegi gecen herkese tesekkurler cok onemli bir konuya temas ettiniz allah razi olsun

MEKKE

Kayıtlı Kullanıcı

Allah (c.c.) razı olsun kardeşim çok önemli bi konuya değinmişsin..Allah'ın verdiği bu can bize emanet ona sahip çıkıp zarar vermemeliyiz...B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Siyahgulsevdalisi yazdı:
sa.. merhaba kardeşlerim desertrose Çöl gülü mübarek güzel isim seçmişsiniz Allah razı olsun. Konuya bakış açısı çok iyi ve biliyorsunuz ki alimler bu konuda iki farklı görüş içindedirler Biri Mekruh görmekte Bir diyeri ise Haram görmekte Tabi ki denilen gibi eski şartlarda Mekruh görmek dogaldır. Çağımızın tıp araştırmaları ve görünen bariz durumlar sonucu sigaranın haramlıgı kesindir. Hamd olsun ki ben sigarayı bıraktım ve içmiyorum bu konuda beni ateşleyen ise şuydu belki bunu okuyan içen kardeşlerimde benim gibi ateş alır ve o tütünü ateşlemez.

BİR GÜN BİR ABİM ÇOK DEGER VERDİĞİM VE SÖZÜNÜ DOĞRULUGUNU KALBİM KADAR İNANDIGIM BİR ABİM BU. BİR PANELDE YANLIŞ HATIRLAMIYORDAM DİKKAT EDİNİZ BURAYA CERRAHPAŞA YA DA ÇAPA TIP FAK. PROF. OLAN BİR DOKTOR SİGARANIN BİR ZARARINDAN BAHSEDİYOR. BU ZARAR ŞU Kİ, İNSANI GUSULSÜZ BIRAKMA TEHLİKESİ ALTINA SOKUYOR ŞAŞIRDINIZ DİMİ BENDE ÇOK ŞAŞIRMIŞTIM DUYDUGUMDA NE DİYE :) BU ŞU Kİ SİGARA BURUNDA GENİZ ÜZERİNDEN NİKOTİN SAYESİNDE BİR ZAR YAPIYOR BU ZAR KATI OLDUGUNDAN SU GEÇMESİNİ ENGELLİYOR HEPİMİZİN BİLDİGİ GİBİ BURNA GENİZİ YAKANA KADAR 3 KERE SU VERMEK FARZDIR VE BUNUN EKSİK YAPILMASI ARTI İGNE UCU KADAR YER KALMADAN YIKAMAMAK FARZI TEHLİKEYE DÜŞMEKTE. ARTIK GERİSİNİ SİZ TEFEKKÜR EDİNİZ BUNDAN SONRA SİGARA MI ALLAH RIZASI MI GUSÜLSÜZ GEZMEK Mİ. MEVLAM RAZI OLSUN ÇÖL GÜLÜ KARDEŞİM MEVLAM YAR VE YARDIMCIN OLSUN DUALARINIZ BEKLİYORUM TÜM KARDEŞLERİMDEN DUALARIM ÜZERİNİZDE OLSUN İNŞ. SELAM VE DUA İLE.

ALLAH RAZI OLSUN GÜZEL KARDEŞİM VERDİĞİN BİLGİDEN DOLAYI.. BÜTÜN ARKADAŞLARIMA, AKRABALARIMA GÖNDERDİM YAZDIKLARINI SANIRIM ÇOK CAYDIRICI BİR SEBEP BU VE GÖRDÜMDE CAYDIRICI OLDUĞUNU CİDDİ CİDDİ BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜLER.. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞİM.. ALLAH RAZI OLSUNNNB)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

aska mecnun yazdı:
EL CEZİRE ÜNİVERSİTESİ VEDE FETHULLAH GÜLEN HOCA EFENDİ. NİHAT HATİPOĞLU HOCA SİĞARANIN HARAM OLDUĞUNU AÇIKLADI BU KONUYU BEN BİR FORMU BAŞLIĞIMDADA BİLDİRMİŞTİM KOLAY GELSİN SELAM VE DUA İLE

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.. BU KONUYU DEVAMLI DİLE GETİRMEK GEREKKİ İNSANLAR DAHA FAZLA BİLİNÇLENSİN VE UNUTMASINLAR İNŞ..

SAYGILARIMLA B)B)B)B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

MEKKE yazdı:
Allah (c.c.) razı olsun kardeşim çok önemli bi konuya değinmişsin..Allah'ın verdiği bu can bize emanet ona sahip çıkıp zarar vermemeliyiz...B)

SAĞOLASIN KARDEŞİM RABBİM CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN.. EMANETE HIYANETLİK EDENLERİ SONU BELLİ, RABBİM ISLAH ETSİN DİYORUM.. MEVLAM YARDIMCILARI OLSUN.

SELAMETLE B)B)B)

omerislam

Kayıtlı Kullanıcı

HARAMDIR DİYE BİRŞEY YOK AMA TABİKİ HOŞ BİRŞEY DEĞİL MELEKLERBİLE HOŞLANMAZLAR SİGARANIN KOKUSUNDA VE OYÜZDEN SİGARA İÇİN İNSANLARIN YANINDAN UZAK DURURLAR

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

BENİM BİLDİĞİM HARAM KARDEŞİM.. SİGARANIN ZARARLARI MALUM HOŞ BİŞEY DEĞİL DEĞİL BERBAT BİŞEY.. BU KONU TARYIŞMAYA AÇIK DEĞİL BENCE.. ALKOL NASIL HARAMSA VÜCUDA VERDİĞİ ZARARLARDAN DOLAYI SİGARADA ÖYLE.. İSLAM BÜYÜKLERİDE BÖYLE DİYOR ZATEN..

2.diriliş

Kayıtlı Kullanıcı
Sigara Içmek Harammidir,

Sigara Içmek Harammidir,

sigara içemenin kimi Alimlerce mekruh kimi Alimlerce de haram sayıldığı açıktır. haram sayılan yerlerin bazıları şunlardır.
1,maddi durumu iyi olmadığı halde evladının eşinin evinin rızkını sigaraya vermek kesinlikle haramdır.
2.Sigara ciddi anlamda sağlığına zarar veriyorsa.
aklıma gelen bunlar . Bunlarıda 7 yıl önce bir sohbetten duydum. bende sigara içicisiyim ne yapmalıyım bilmiyorum.
Lütfen !sizin eklentilerinizide bekliyorum

RiSaLei-NuR

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.powereglence.com
sigara içemenin kimi Alimlerce mekruh kimi Alimlerce de haram sayıldığı açıktır. haram sayılan yerlerin bazıları şunlardır.
1,maddi durumu iyi olmadığı halde evladının eşinin evinin rızkını sigaraya vermek kesinlikle haramdır.
2.Sigara ciddi anlamda sağlığına zarar veriyorsa.
aklıma gelen bunlar . Bunlarıda 7 yıl önce bir sohbetten duydum. bende sigara içicisiyim ne yapmalıyım bilmiyorum.
Lütfen !sizin eklentilerinizide bekliyorum
Yorumda söylediğiniz gibi avama göre mehruk ama takvaya göre haram olduğunu biliyorum ve meleklerin rahatsız olup oradan kaçtığını belirtiyor bazı ilmihallerde Büyük ilmihal KİTABINDA Ömer Nasuhi Bilmen [Bazı şeyleri yeyip içmek insanlara zararlı, hikmet ve ihtiyaca aykırı olduğu için islam dininde haramdır ] diye geçiyor islamda yapılması yasak şeyler bölümünde böyle yazıyor bu sigara sadece insanın kendisine değil etrafınada artı hamile bayanlarda karnındaki bebeğe veya erkekler hamile kadınlarında yanında içiyorsa veya her bebeğin yanında içildiğini biliyoruz mantıken düşündüğümüzde kanser yapıcı madde insana zararları çok damar tıkanıklığı da yapıyor vesaire bir çok zararları var ozaman daha ne olsun harama giden şeyler değil mi bu saydıklarım sizce tefekkür ederseniz ortaya bunlar çıkıyor artı kul hakkınada giriliyor

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt