Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Şifa Kaynağı (Elma) (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
8,116
Tepki puanı
3
Puanları
0
İÇİNDEKİLER:
• Posa
• A, Bl, B2, B6, C ve E vitaminleri
• Uçan yağ
• Tanen
• Organik asidler
• Şekerler
• Silisyum
• Demir
• Flor
• Fosfor
• Manganez
• Kükürt.

YAN TESİRİ: Ekşi elmayı fazla yemek unutkanlık ve ateş yapar.

ŞİFASI:

u1_elma.jpg


1) Güzel kan yapıcı: Elma kürüne devam etmek (günde 1 öğün sadece tatlı elma yemek) güzel kan yapar. Elmayı bolca yemeye devam edilir.

2) Hamile gıdası: Tatlı elma yemek hamilelerin mide bulantısını giderir. Güzel kan yapar, kolay doğum yapmasını sağlar, anne karnındaki bebeği iyi besler.

3) Güzel uyku verici: Gece yatmazdan evvel elma yemek tatlı uyku verir, elma yendikten sonra dişleri mutlaka misvaklayınız.

4) Zayıflama kürü: Günlük 1 öğün elma yemek hazmı kolaylaştırır, şişmanlıktan kurtarır.

5) Beyni açıcı: Elmayı bolca yemek beyni açar.

6) Zararlı ifrazatları (toksinleri) atıcı: Elma kürüne devam etmek vücuttaki zararlı tuzları atar.

7) Cildi güzelleştirici: Gece yatarken 2 elma yeseniz, sabahleyin yüzünüzün beyazladığını göreceksiniz. Elma suyu ile cilt sık sık temizlenir.

8) Sivilce, egzama: Elma kürüne devam edilir. (Bol elma yenir.)

9) Serinletici, susuzluk giderici: Susadıkça elma, hıyar, kavun, karpuz gibi berdi gıdaları yiyiniz.

10) Hazmı kolaylaştırıcı: Elma yemek hazmı kolaylaştırır. (Kabuğunu soymadan.) Bu hazım kolaylaştırıcı etki elma ve hıyar kabuğunda mevcuttur.

11) Böbrek çalıştırıcı: Elma yemek böbrekleri çalıştırır.

12) Bronşit, nezle, anjin: Elma yemeğe devam edilir. Çekirdekleri biriktirilir. Elma çekirdekleri, ayva çekirdekleriyle beraber yalnız elma çekirdeği de olur. Ezilip kaynatılır. Sabahleyin süzülüp balla tatlandırılarak gargara yapılır. Bu çaydan içmeye devam edilir.

13) Kalp ve damar açıcı: Elmanın yeni çıkan filizleri, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandı-nlarak soğuk içilmeye devam edilir.

14) Bağırsak kurtları: Elma çekirdeği, kabak çekirdeğiyle beraber ezilip kaynatılır, sabahleyin süzülüp 1 su bardağı içilir. 1-2 saat yemek yenmez. 1 hafta devam edilir.

15) Uçuk, ağız içi iltihapları: Elma yenmeye devam edilir, aç karnına.

16) Mide ülseri: Elma yenmeye devam edilir.

17) Zehirlenme: Elma yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

18) Sarılık: Elma kürüne devam edilir.

19) Karaciğer güçlendirici: Elma kürüne devam edilir.

20) Halsizlik: Elma şurubuna devam edilir.

21) Kansızlık: Elma şurubuna devam edilir.

22) Çıban: Elma pişirilip çıban üzerine lapası bağlanır.

23) Göz kuvvetlendirici: İçinde A vitamini olduğu için gözleri kuvvetlendirir.

24) Kolesterol: Elmayı kabuğuyla yemek kolesterolü düşürür.

25) Mikrop öldürücü: Kabuğuyla elma yenirse içeriğindeki malik asit mikroplan öldürür.

26) Kusma Bulantı: Hamilelik bulantıları ve normal bulantılara elma yemek çok faydalıdır.

27) Safra düzenleyici: Tatlı elma yemek safrayı düzenler.



TAVSİYE:

Elmada, ayva gibi kış hastalıklarının ilacı. Elmayı, çürümesini önlemek için teker teker berelemeden toplayınız. Arpa içinde ya da arpa samanı içinde saklanırsa uzun süre dayanır. Elma zihni açar, kanı temizler, vücudun direncini arttırır, susuzluğu giderir, zayıflatır. Komposto, reçel, marmelat ve şurup olarak da istifade edilir. Ekşi elma unutkanlık yapar. Şeker hastaları da elma yiyebilir.




ELMALI KARELER



Kullanılacak Malzeme

2 su bardağı un
Yarım su bardağı tereyağı
2 su bardağı kahverengi toz şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı kıyılmış elma
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
2 çay bardağı toz tarçın
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı vanilya

Yapılışı

Un, şeker ve tereyağını bir kabın içinde karıştırın.

Üzerine dövülmüş fındıkları ekleyip karıştırın. 30 cm.lik kare bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayın. Hamurun yarısını bu kalıbın dibine yerleştirin. Kalan hamura önce yoğurt ve yumurtayı katıp, iyice karıştırın. Sonra üzerine tarçın, karbonat, tuz,vanilya ve ince kıyılmış elmaları ekleyip iyice karıştırın. Karışımı hamurla kalıbın üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40- 45 dakika pişirin. Çıkarmadan önce bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Fırından çıkardıktan sonra 24 saat bekletin.

Daha sonra kare şeklinde servis yapın.

Huzur islamda.com
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt