İbn-i Abdurabbih’in Şiilere Attığı İftiralar
1. "şiiler ümmetin Yahudileridir. Yahudiler nasıl Hıristiyanlara düşman iseler, Şiiler de aynı şekilde İslam’a düşmandırlar." (İbn-i Abdurabbih “Ikd’ul- Ferid” adlı kitabının 1. cildinin 269. sayfasında) :a15:
2. "Şiiler, Yahudiler gibi üç talaka inanmıyorlar ve talaktan sonra iddetin olmadığını söylüyorlar." (İbn-i Abdurabbih “Ikd’ul- Ferid” adlı kitabı) :a10:
3. "Şiiler Yahudiler gibi Cebrail’e düşmandırlar. Çünkü vahyi Ali’ye getireceğine Peygamber’e getirmiştir!!" (İbn-i Abdurabbih “Ikd’ul- Ferid” adlı kitabı) :a15:
4. "Şiiler, Yahudiler gibi Peygamberin sünnetine amel etmezler. Birbirlerini gördüklerinde Selam’un Aleykum’un yerine "Sam’un alekum" (Ölüm sana olsun) derler." (İbn-i Abdurabbih “Ikd’ul- Ferid” adlı kitabı) :a16::a16::a16::a16:
5. "“Şiiler, Yahudiler gibi Müslümanların kanını ve malını helal biliyorlar." (İbn-i Abdurabbih “Ikd’ul- Ferid” adlı kitabı) :a10:
İbn-i Hazm’ın İftiraları
1. "Şiiler, dokuz kadınla evlenmeği câiz biliyorlar." (ibni Hazm el-Endülüsi "el-Fasl-u fi’l- Milel-i ve’n- Nihal" adlı meşhur kitabının 4. cildinin, 182. sayfasında) :a15:
2. "Şiiler, Müslüman değildir; aksine kafir ve yalancıdırlar; onlar Yahudilik ve Hıristiyanlıktan kaynaklanmaktadırlar." (ibni Hazm el-Endülüsi "el-Fasl-u fi’l- Milel-i ve’n- Nihal" adlı meşhur kitabı) :a15:
İbn-i Teymiyye’nin İftiraları
1. "Kıble ehlinden hiç biri Şiiler kadar yalan söylemiyor. Bu yüzden sihahları yazanlar onlardan hadis nakletmemişlerdir!?" (ibni Teymiyye "Minhac’us- Sünne" 1. cild sayfa 15) :a39:
2. "Şiiler usul-u dinin dört tane olduğuna inanıyorlar: Tevhid, Adalet, Nübüvvet, İmamet." (ibni Teymiyye "Minhac’us- Sünne" 10. cidin 23. sayfasında) :a15:
3. "Şiiler camilere önem vermezler. Camileri bomboştur. Ne Cumaları camide kılarlar, ne de cemaat namazları vardır. Eğer bazen namaz kılsalar da cemaatla değil, tek başlarına kılarlar." (ibni Teymiyye "Minhac’us- Sünne" 1. cildin, 131. sayfası) :a21:
4. "Şiiler diğer Müslümanlar gibi Hacca gitmezler. Onların haccı kabirleri ziyaret etmektir. Kabirlerin haccının sevabını Allah’ın evinin haccından daha fazla kabul ederler. Hatta kabirlerin haccına gitmeyenlere lanet ederler." (ibni Teymiyye "Minhac’us- Sünne" 1. cildin, 131. sayfası) :a15:
5. "Şiiler köpeklerinin adını Ebu Bekir ve Ömer koyarak sürekli onlara lanet ediyorlar. Yani böylece Ebu Bekir ve Ömer’e lanet etmiş oluyorlar!!" (ibni Teymiyye "Minhac’us- Sünne" 1. cildin 11. sayfası) :a21::a09::a09::a09::a09::a09:
6. "Şiiler İmam Zaman’ı (Hz. Mehdiyi) bekledikleri için Samerra gibi bir çok yerlerde, gündüzleri bir at, katır veya başka bir binek hazırlayıp; ‘Bineğin hazırdır, herkes silahlı olarak seni bekliyor. Artık kıyam et’ diye İmamlarına seslenirler. Ve Ramazan ayının son günlerinde doğuya doğru dönüp kıyam etmesi için ayakta onu çağırırlar. Onların içinde öyleleri vardır ki, İmam gelirse, namazda olduğundan onu görememek ve hizmetinde bulunamamak korkusundan dolayı namazlarını terk ederler." (ibni Teymiyye "Minhac’us- Sünne" 2. cild) :a09:
sevgili kardeşler bunlar sünni alimleri sözüdür bizim değil ve ben bunu kendimden yazmadım onun için rica ediyorum beni forumdan atmayın.