selamün aleyke.Bizler burada Sehid seyyid kutubu savunmuyoruz.Allah razı olsun diYor,şahadet şerbetini içen tüm islam davasında samimiyet göstermiş müminleri rahmetle anıyoruz.Seyyid kutub,mevdudi ve hasan el benna bunların hepsi birdir.Diyorlar ki şu islam dini şeriatsiz olmaz,şu dinin şeratine inanmayan baştan kaybetti,çünkü o ne Allah c.c uluhiyetini nede rubibiyetini tam şartsız kabul etti.Boyun eğdi.Bu böyledir,varsa müçtehidlerden,mücedidlerden,ehli tarikten,tasavvuf ehlinden karşı çıkansöylesin..Hepsi batıl üçbeş yoldur,bukadar.Seyyid kutub yok mezebsizmiş,yok radikalmiş.Yok öyle birşey o bu islam davasına gönül vermiş,bir kuldur.Şu islam şeriati olmadan ne mezheb kalır,ne din nede,tarikat.Sen senin dinin önündeki engelleri kaldır.Nefsinden başla başlamasınada bu öyle bir kişinin yapacağı iş değil,elini suya sabuna dokunmamak çözüm değil.Seyyid kutubun inandığı bu dinin doğuşundaki yol ve yöntemdir.buna adım adım uyarak bu işler hal olur.yoksa sonrada türeme yololar şerati kabul etsede ortada tesiri kalmamış bir şerati kabul etmiş olman dahi çözüm değil.Öyleyse sen şu yolların hepsini bırakıcaksın,ilk önce şu dinin şeratini yeniden getireceksin.Allahın rubibiyetine ve uluhiyetine inandığını isbat edeceksin,sonra bu düzen içinde hangi hakka götüren yolu seçersen seç,kimi mevlevi,kimi kadiri,kimi nurcu,kimi hanifi,kimi maliki olur.değişmez.Ama şeriati benimsemeden birlik içinde hareket etmeden benim mesleğim daha güzel iddaan boş.Alimler hakikati arayan takvalı insanlar araların da fikir ayrılığı olabilir.ama bunu konuşmak şu an boşa nefestir.Herkesin şu ramazanda bu konuyu düşünmesi yaralıdır.deriz.selametle kalınız.
İSTİKBAL İSLAMINDIR..!
İSTİKBAL İSLAMINDIR..!