Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Şeytanın Yemesi ve İçmesi (1 Kullanıcı)

KalemdarSilahşör

Kayıtlı Kullanıcı
Şeytanın Yemesi ve İçmesi

Acaba şeytan ne yer, ne içer? Bunu kendi aklımızla bilmemiz mümkün değildir Ama Peygamber Efendimizden nakledilen bazı rivayetler bize bu konuda ışık tutar Şöyle ki:
Şeytan, besmelesiz başlanan yemeğe ortak olur
“Kişi evine döndüğünde, içeri girerken ve yemek yerken besmele çekip Allah’ın adını zikretse, şeytan yardımcılarına ‘Size burada gecelemek de yok, akşam yemeği de yoktur’ der Ama o kişi, evine girerken Allah’ı zikreder fakat yemeğini yerken zikretmezse, şeytan yardımcılarına ‘Akşam yemeğine kavuştunuz ama burada gecelemeniz mümkün değil’ der Adam eve girerken ve yemeğe başlarken besmele çekmezse, şeytan yardımcılarına ‘Yemeğe de yetiştiniz, yatmaya da!’ der” (Müslim, Eşribe, 103)
Hadis-i şeriflerde eve girerken ve yemeğe başlarken besmele çekilmesi halinde şeytanın o evden ve sofradan uzaklaşacağı anlatılmakta, şeytanın besmelesiz yenilen yemeği ev sahipleriyle beraber yiyeceği, bu sebeple de yemeğin bereketinin gideceği bildirilmektedir
Başka bir rivayette ise şöyle bildirilir:
“Sol el ile yiyip içmeyin Zira şeytan sol eliyle yer ve içer” (Müslim, Eşribe, 104-106)
İmam Gazalî, İhyâ’da şöyle bir rivayete yer verir:
“Bir gün bir müminin şeytanı ile bir kâfirin şeytanı karşılaşırlar Kâfirin şeytanı kilolu, semiz, temiz ve şık giyimlidir Müminin şeytanı ise, zayıf, pis, kirli ve çıplaktır Kâfirin şeytanı, müminin şeytanına ‘Bu ne hâl?’ diye sorar
Müminin şeytanı ‘Ne yapayım, bir adama düştüm ki, adam yiyeceği zaman besmeleyi okur, ben aç kalırım İçeceği zaman besmeleyi okur, ben susuz kalırım Giydiği zaman elbiseyi besmele ile giyer, çıplak kalırım Temizlendiği zaman besmele ile temizlenir, ben de pis kalırım’ der
Bunun üzerine kâfirin şeytanı da, ‘Ben öyle bir adam ile arkadaşım ki bunlardan hiçbirisine besmele getirmez Yemesinde, içmesinde ve giymesinde ben kendisine ortak olurum,’ der”
Öyle anlaşılıyor ki, insan yemesinde içmesinde besmele çekmemek veya şeytana uymakla kendi şeytanını beslemiş olmaktadır
Nefis Şeytan İlişkisi

Nefis ve şeytan, insanın manevi ilerleyişinde en mühim iki engel Nefis içeriden, şeytan dışarıdan dünya ve ahireti*mizi perişan etmek için durmadan çalışıyorlar Nefsin mahiyetinde gurur- kibir- menfaatçilik gibi pek çok zararlı özellikler var Şeytan ise, işletilmeye uygun bu madenleri iyi biliyor ve işletiyor Nefsin zaaflarını tanıyor ve yakalıyor
Nefis insanın içinde bir mahiyet, şeytan ise insanın dışında bir hakikattir
İnsanın nefs-i emmaresi, şeytanın bir talebesi gibidir Şeytan kuvvetli bir verici, nefis hassas bir alıcıdır Şeytandan gelen telkinlere kulak veren nefis, insanı fısk ve fücura, isyan ve inkâra, gaflet ve dalalete, her türlü rezalet ve malayaniyata sevk eder
Nefis, içimizde şeytanın temsilcisi Onun yerli iş birlikçisi Eğer terbiye edilmezse, onun bir öğrencisi…
Nefis, ıslah olmaya kabiliyetlidir Bir atın veya bir köpeğin iyi bir terbiye ile faydalı hale gelebilmesi gibi, nefis dahi terbiye ile uysal ve söz dinler bir hale gelebilir Şeytan için ise bu kapı artık kapalıdır, ıslah olması düşünülemez​

Müslümanim38

Kayıtlı Kullanıcı
sagol be abi, cok güzel yazmissin ilgiyle okudum ve biraz daha dinime yaklasdim bu güzel yazi sonunda

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kaliteli paylaşımdı

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun kardesim cok guzel bir paylasim..

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel anlatılmış her işin başında besmele getirmeliyiz.....Rabbime emanet ol

ufuktuncay

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razı olsun sevgili kardeşim!
Çok güzel yazmışsınız!

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun cok hayirli ve yararli bir paylasim olmus emeklerinize saglik selam ve dualarimla.... :)

nagihan_17

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel..

çok güzel..

Çok güzel bir konuya dokunmuşsun kardeşim...

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardesım.Ellerınıze saglık.

Selametle...

serranur27

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN ,GÜZEL BİR PAYLAŞIM,BENDE OKUMUŞTUM,BENZERİNİ,AKLIMDA KALANINI YAZAYIM.
Besmelesiz yenen lokmalar vücutta hastalık yapar,Besmeleylen yenen lokmalar ise vücuda şifadır.Lokmaları Besmele çekerek yiyen kimsenin vücuduna şeytan giremez,Besmelesiz yenen lokmalarla şeytan vücuda girer.Büyük zatlar her lokmada BESMELE ÇEKERLERMİŞ.

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzeldi.Allah razı olSun

enes154

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim
bundan sonra evin içine baldır küldür girmeyecem :a35:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt