Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ŞEYTANIN YAPAMADIĞINI YAPAN KOCAKARI (2 Kullanıcı)

medina

Kayıtlı Kullanıcı
Bir gün şeytan,üzgün ve ümitsiz bir hallde giderken kocakarıonu bu halde gördü ve sordu: " Ne oldu sana,neden böyle mahzunsun? " Şeytan : "Şuradaki mabette Barsisa isminde bir adam var 4o yıldır ibadet edip duruyor.Ne yaptıysam ona tesir edemedim.Sonunda ümidimi kestim, mağlup oldum ve gidiyorum " dedi. Kocakarı,yırtık pırtık ayakkabılarını gösterip, "bana yeni bir ayakkabı vad edersen,ben senin yapmadığını yapar ,onu yoldan çıkarırım " dedi. Şeytan, " peki " dedi. Kocakarı birisinin süt emen bebeğini çaldı , yanına da bir şişe şarapla bıçak aldı ve Barisa'nın ibadet ettiği mabede gitti. Bir tarafa gizlendi. İbadet bitince mabedin hizmetcisi, her zaman yaptığı gibi ortalığı temizledi ve anahtarı Barisa'nın yanına bırakıp gitti. Gece yarısına doğru Barisa ibadete devam ederken kadın gizlendiği yerden fırlayıp anahtarı kaptı ve elinde bıçak karşına geçerek Barisa'ya şöyle dedi : "Ya şu şişedeki şarabı içersin, ya çocuğu öldürürsün ya da benimle zina edersin. Bu üç işden birini yapmazsan, " Bu adam beni buraya beni hapsetti, ırzıma geçecek " diye bağırmaya başlarım." Barsisa "yapma etme , bunlardan hiç birini yapamam , Allah'tan korkarım. Benden başka bir şey iste " diye yalvarıp yakardıysa da kadın , söylediklerinde ısrar etti. Barsisa çaresiz kalınca , bu üç şten şarap içmeyi diğerlerine göre daha az günah olarak düşündü ve şarabı içti . Sarhoş olduğunu gören kadın bütün cazibesini kullanarak onu tahrik etmeye başladı. Barsisa baştan çıktı ve kadınla yaklaşmaya çalıştı. Kocakarı , "ancak çocuğu öldürürsen kendimi sana teslim ederim " dedi. Barsisa ,çocuğu öldürdü ve kadına saldırdı. Kadın bütün bunlardan sonra pencerei açıp , "İmdat , yetişin , beni bu adamdan kurtarın ! " diye feryat etmeye başladı. Duyanlar koşup geldi ve kapıyı kırark içeri girdiler. Kanlı bıçağı ve kanlar içnde yerde yatan çocuğu, şarap şişesini ve üstü başı perişan kadını gördüler. Sarhoş Barsisa'yı tutup suç delilleriyle hakime ****ürdüler. Her şey açık bir şekilde aleyhinde olduğundan ve inkara mecali olmadığından hakim, Barsisa'yı idama mahkum etti. Barsisa asılacağı sırada şeytan ona görünüp, "Bana imanını verirsen seni kurtarırım ! dedi. Artık kimin suretinde görünmüşse Barsisa , ona uyup imanından da oldu. Şeytan istediğini elde edince , " Ben senden uzağım !" diyerek gitti.. Kocakarıya vaad ettiği ayakkabılarını alan şeytan , onları epeyce uzun bir sopaya takarak kadına uzattı. Kadın, " niçin elinle vermiyorsun ? " diye sorunca, Şeytan , "ne olur ne olmaz , bana da bir iş edersin , senden korkulur " diyerek hızla ordan uzaklaştı.... (Mevlana'dan seçmeler)

medina

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ŞEYTANIN YAPAMADIĞINI YAPAN KOCAKARI

ne kadar uğraştım yazrken okuyun lütfen:(

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim onun için peygamber efendimiz içiki kötülüğün anasıdır demiştir.
Bide kardeşim yazılanın arasını açarsan daha rahat okunur allaha emanet ol.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH razı olsun kardeşim.

ftres

Kayıtlı Kullanıcı

Allah ebeden razı olsun...cok ibret verici bi hikayeydiB)

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN. İBRET VERİCİ BİR HİKAYE

medina

Kayıtlı Kullanıcı

cümlemizden inş beğendiğinize sevindim

kamuran

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun. Bu hikaye içkinin kötülüğünü anlatırken aynı zamanda belki bir çoğumuzun bildiği ama dikkatimizden kaçmış olabilecek "Zinaya yaklaşmayınız. Çünkü o bir fuhuştur ve kötü bir yoldur." ( İSRA 32 ) ayetindeki "YAKLAŞMAYINIZ"ın neden yapmayınız değilde yaklaşmayınız olduğunu gösteren güzel bir örnek. Günahın hertürlüsüne yaklaşmak, onu işlemenin ilk adımını oluşturuyor. Allah tüm müslümanları muhafaza etsin.

Arzu66

Kayıtlı Kullanıcı

ya bu gercekmi olmus? acaip harika.. cok super bir sekilde anlatiyor neyin gunah oldugunu..

Allah razi olsun..

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

İŞTE İÇKİNİN TÜM KÖTÜLÜKLERİN ANASI OLDUĞU BESBELLİ.PAYLAŞIM İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN. ALLAH BİZLERİ DOĞRU YOLDAN ÇIKARMASIN. ( AMİN )

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı

COK GUZEL OLMUS

medina

Kayıtlı Kullanıcı

beğendiğinize çok sevindim

nisa-nur

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun bizlerle bu ibret veriçi hikayeyi paylaştığın için

baba431

Kayıtlı Kullanıcı

medina ALLAH razı olsun çok güzel hem hüzünlendim hem güldüm ve sonra aklıma bu dua geldi ALLAH bizi şeytanın ve kadınların şerrinden korusun:) bayan arkadaşlar kızmasınhikayede bahsedilen kadınlardan söz ediiyroum B)

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun emeğine sağlık çok ibret verici bir hikayeydi

ecmel_55

Kayıtlı Kullanıcı

S.A MEDİNE KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR YAZI İYİKİ YAZMIŞSIN
ADAM, ŞARAP DİGERLERİNE GÖRE AZ GÜNAHDIR DİYE ŞARABI İÇMİŞ AMA ÜÇ GÜHANIDA İŞLEMİŞ GÜNAHIN AZI ÇOGU YOKTUR GÜNAH GÜNAHTIR YANİ
NEYSE SELAMETLE KALIN HAYIRLI GÜNLER...B)B)B)

birrcann

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeş. bende baynım ama Allah yinede bayanların şerrinden korusun diyorum. selametle :(

nilsu

Kayıtlı Kullanıcı

allah şirret kadının şerrinden korusun herkesi.mükemel bir yazıydı.sağolasın.allah hiçbirimizi kötülüklerle imtahan etmesin.amin.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

SELAMUNALEYKUM
GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL VE İBRETLİK ANLATIM, YAZAN ARKADAŞINDA ELLERİNE, EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK.
İNŞALLAH BU YOLDA HARCANANA EMEĞİN KARŞILIĞI MUTLAKA ALINACAKTIR.
K.S.E.O.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt