Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

şeytanın insana yaklaşma hileleri!!! (1 Kullanıcı)

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Şeytanlar, hayra hiçbir kabiliyeti olmayan, sırf şer işleyen ruhani bir varlık türüdür. “Dumansız ve harareti çok şiddetli bir ateşten yaratılmışlardır (Hicr Sûresi, 27). İblisin asıl adı, Azazil idi. Cenabı Hakkın Hz. Âdeme (as.) secde etme emrinden yüz çevirmesi ve bu secde emrine kibirlenerek isyan etmesinden sonra, “iblis” ve “şeytan” isimlerini aldı.

Şeytan, insanı yoldan çıkarmak için birçok hileye başvurur. Bu hile ve desiselerin bazıları şunlardır:

1. Şehvet ve öfke: Bunlar şeytanın insana tesir etme yollarının en büyükleridir. Bu sebepledir ki, hadis-i şerifte: “Şeytan kanın bedende cereyanı gibi insan vücuduna hulul eder. Onun yollarını açlıkla (oruçla) daraltınız.” buyurulmuştur. Çünkü şeytanın insana en büyük hulul yolu şehvettir. Açlık ise şehveti kırar.

2. Hased ve hırs: Hırslı insan, hakkı görmekten kör ve hakikati duymaktan sağır olur.

3. Tama: Şeytan insana tama ettiği şeyleri çeşitli riya ve hilelerle sevdirir. Öyle ki, adeta tama ettiği şey, insanın mabudu olur.

4. Acelecilik : Acele anında insan düşünmeye fırsat bulamaz. Şeytan da bu anda ona vesvese verebilir.

5. Yoksulluk korkusu : Bu korku, insanı infaktan alıkoyar ve mal yığmaya davet eder.

6. Taassup: Şeytanın kalbe nüfuz ettiği kapılarından biri de kendi meşrebinde olmayan müslümanlara karşı kin tutmak, onları küçümsemektir.

7. İhtilâf

8. Şüphe: Şeytanın kalbe giriş kapılarından biri de cehalet ve gafletleri veya günahlara dalmaları sebebiyle akılları darlaşan bazı kimseleri, akıllarının almayacağı imani meseleler üzerinde şüpheye düşürmesidir.

9. Sui-Zan: Kim bir insan hakkında kötü düşünmeye başlarsa, şeytan bu kimseyi o adamın aleyhinde gıybet etmeye sevk eder. Yahut o adamın hakkına riayet ettirmez. Ona hakaret gözüyle baktırır.

Şeytanın hile ve desiseleri, insana nüfuz yolları elbette sadece bunlardan ibaret değildir. Kişilere, devirlere, şartlara göre çok değişik şekiller arz eder.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim onun şerrinden bizleri korusun

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm.güzel bir konu selam ve dua ile kalın kardeşim.selametle...

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim Allah razı olsun Rabbim bizleri şeytanın şerrinden korusun inşallah selam ve dua ile ....

"Allahümmeğfirli zenbi ve ezhib gayza kalbi ve ecirni mineşşeytan" (Allah'ım! Günahımı affet, kalbimin öfkesini gider ve beni şeytandan koru)

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim Allah razı olsun Rabbim bizleri şeytanın şerrinden korusun inşallah selam ve dua ile ....

"Allahümmeğfirli zenbi ve ezhib gayza kalbi ve ecirni mineşşeytan" (Allah'ım! Günahımı affet, kalbimin öfkesini gider ve beni şeytandan koru)

aleyküm selam okudugnuz ,zaman ayırdıgnız için ALLAH sizden razı olsun

berat05

Yönetici
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM

BU YAZIYI OKUMAK BİR KEZ DAHA KENDİME GELMEYİ SAĞLADI.
KULUZ NE DE OLSA. BAZEN GIYAB YAPARAK-İSTEMEDENDE OLSA -BAZEN KÖTÜ BİR SÖZ SÖYLEYEREK,BAZEN KÖTÜ BAKARAK ŞEYTANIN SEVİNMESİNE YARDIMCI OLUYORUM..BEN GIYAB ETMEKTEKTEN ÇOK KORKTUĞUM HALDE NEDEN KENDİME BAZEN ENGEL OLAMIYORUM..EN KÖTÜLERDEN DEĞİLMİ BU GIYAP...BUNDAN SONRA İNŞALLAH ÇOK DAHA DİKKAT EDECEĞİM.NAMAZLARIMDA KAFAMI KARIŞTIRMAMASI İÇİN ŞEYTANA NASIL İZİN VERMEMEYE ÇALIŞIYORSAM DİĞERLERİ İÇİNDE UĞRAŞACAĞIM.
ALLAH RAZI OLSUN SENDEN..

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM

BU YAZIYI OKUMAK BİR KEZ DAHA KENDİME GELMEYİ SAĞLADI.
KULUZ NE DE OLSA. BAZEN GIYAB YAPARAK-İSTEMEDENDE OLSA -BAZEN KÖTÜ BİR SÖZ SÖYLEYEREK,BAZEN KÖTÜ BAKARAK ŞEYTANIN SEVİNMESİNE YARDIMCI OLUYORUM..BEN GIYAB ETMEKTEKTEN ÇOK KORKTUĞUM HALDE NEDEN KENDİME BAZEN ENGEL OLAMIYORUM..EN KÖTÜLERDEN DEĞİLMİ BU GIYAP...BUNDAN SONRA İNŞALLAH ÇOK DAHA DİKKAT EDECEĞİM.NAMAZLARIMDA KAFAMI KARIŞTIRMAMASI İÇİN ŞEYTANA NASIL İZİN VERMEMEYE ÇALIŞIYORSAM DİĞERLERİ İÇİNDE UĞRAŞACAĞIM.
ALLAH RAZI OLSUN SENDEN..

aleyküm selam kardeşim rabbim hepimizden razı olsun ,inşaALLAH nefsini yenenlerden oluruz

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,:)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt