Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Şeytanın insana attığı 3 düğüm (2 Kullanıcı)

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
Şeytanın insana attığı 3 düğüm ve Efendimiz'in kurtuluş tavsiyeleri

Sabah namazı en çok kaçırılan namazlardan biridir. İnsan uykusunun esiri olur, yataktan kalkamaz. Halbuki sabah namazının hazırlıkları ta akşamdan başlamalı, tedbirler yatmadan önce alınmalıdır.

Belki de en çok kaçırılan namazdır sabah namazı. Bir türlü uyanamaz insan, sanki gözkapaklarının üzerinde tonlarca yük varmış gibi. "Biraz sonra uyanırım." diyerek vakti geçer de namazın, şeytan yapışmıştır insanın ensesine, izin vermez bir türlü uyanmasına.

Peygamber Efendimiz (sas), bu konudaki sıkıntısını görmüş olmalı ki bakın neler emrediyor biz ümmetine: "Biriniz uyuyunca şeytan ensesine üç düğüm atar. Her düğümü atarken, düğüm attığı yere eliyle vurarak, 'üzerine uzun bir gece olsun, yat' dileğinde bulunur. İnsan uyanır ve Allah'ı zikrederse, bir düğüm çözülür, abdest alırsa ikinci düğüm çözülür ve bir de namaz kılarsa bütün düğümler çözülmüş olur. Böylece kul canlı ve hoş bir halet-i ruhiye ile sabaha erer. Aksi halde böyle yapmazsa, habis ruhlu, içi kararmış ve uyuşuk bir halde sabaha erer." (Buhari, Teheccüd, 12)

Büyüklerimiz, şeytanın insana gafleti, necaseti ve tembelliği sevdirmek için elinden geleni yaptığını, buna karşılık Efendimiz’in (sas) de zikirle gafleti, abdestle necaseti ve namazla da tembellik düğümlerini çözebileceğini müjdelediğini belirtirler.

Dikkat edilmesi gereken çok önemli üç husus var hadiste. Birincisi, şeytanın insana, (ister mecazi olarak kabul edin, ister gerçek) namaza kalkmaması için yatarken üç düğüm attığı. İkincisi, insan namaza kalkmak için gözünü açtığı ilk anda Allah'ı zikretmeyi unutmaması. Üçüncüsü ise insanın, canlı ve hoş bir halet-i ruhiye ile sabaha ermesinin hissedilmesi.

Şeytan acizdir aslında; mertçe çıkmaz insanın karşısına, sinsi planlar kurar hep. Fakat bu planlara karşı inananların da 'uyanık' olması gerekir. Hadisin de emir buyurduğu gibi, sabah veya teheccüd vaktinde saatiniz çaldığı veya gözünüzü açtığınız ilk anda kalkın ve Kelime-i Tevhid okumayı zinhar unutmayın. Sonra hemen abdest alın ve huşu içinde namazınızı kılın. Böylece hem sabaha canlı ve hoş bir ruh haliyle ulaşın ve gününüz huzurlu geçsin hem Allah ve Rasulü'nü sevindirin hem de şeytanı da kahredin… Öyleyse var mısınız? Şeytanın üç düğümüne karşı bizler de ona üç düğüm atalım... Haydi öyleyse bugünden başlayın..
Ailem

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Şeytanın insana attığı 3 düğüm

"Haydi öyleyse bugünden başlayın..AilemB)"

Baslayalim abiB)
Allah Razi Olsun Faydali bir paylasim olmus Emegine saglik..

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM BENİM İÇİN EN HASSAS KONULARDAN BİRİNE DEĞİNMİŞSİNİZ. SABAH NAMAZINA KALKMAK O TOKADI ŞEYTANA ATMAK ÇOK İSTİYORUM AMA HAFTANIN 3 GÜNÜ EN AZ ATAMIYORUM. AMA BUNDAN SONRA İNŞALLAH TEKME TOKATLARLA GÖNDERECEM BAŞIMDAN:mad: ALLAH8C.C) RAZI OLSUN. ALLAH'A (C.C) EMANET OLUN. SELAMUN ALEYKÜM.:D

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM ÇOK FAİDELİ OLDU..İNŞAALLAH BUGÜN UYGULAMAYA ÇALIŞACAĞIM..TA Kİ O LAİNİN DÜĞÜMLERİ BENİ DE BAĞLAMASIN..MUVAFFAK OLURUZ İNŞAALLAH..ALLAH RAZI OLSUN ABİ ELİNİZE SAĞLIK,RABBİM RAZI OLSUN SİZLERDEN..ALLAHA EMANET OLUN..

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. kardeşim ALLAH razı olsun çok güzel bir konuya değinmişsin benimde bu aralar en büyük sorunum bu işl. bundan sonra MEVLANIN izni kuvveti ile o meluna biz düğüm atacağız .

Bu arada sizlerlen okuduğum güzel bir eseri paylaşmak isterim benimgibi arasıra sabah namazını geçiren kardeşlerime ve kendi nefsime bir tavsiyem var ( SABAH NAMAZINA NASIL KALKILIR Cemil TOKPINAR) ın adlı eserini okumalarını tavsiye ediyorum ben faidesini gördüm işl. tekrar okuyacağım A.E.O

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

S.A...

GÜZEL KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ...

ALLAH RAZI OLSUN...

ANCAK BİZLERE NASİHATLARINI ESİRGEMEYEN ÜSTADLARA DAYANARAK SÖYLÜYORUM Kİ...!

HER İŞİN BAŞI ''GÖNÜL DİLEKÇESİNİ '' GÜZEL YAZMAK....

HER HAYRİ İŞİN YAPILMASINDA İŞİ ALLAHA HAVALE EDERKEN AŞK VE SAMİMİYETLE YAPMAK

VE RIZA VE TEVEKKÜL NOKTASINDA TAM TESLİMİYET GÖSTERMEKTİR....

BAŞARANLARDAN OLMAK TEMENNİSİYLE ALLAHA EMANET OLUNUZ...

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

Şeytan acizdir aslında; mertçe çıkmaz insanın karşısına, sinsi planlar kurar hep.:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
Hadisin de emir buyurduğu gibi, sabah veya teheccüd vaktinde saatiniz çaldığı veya gözünüzü açtığınız ilk anda kalkın ve Kelime-i Tevhid okumayı zinhar unutmayın. Sonra hemen abdest alın ve huşu içinde namazınızı kılın. Böylece hem sabaha canlı ve hoş bir ruh haliyle ulaşın ve gününüz huzurlu geçsin hem Allah ve Rasulü'nü sevindirin hem de şeytanı da kahredinB)B)B)B)B)B)B)B)B)
ELINE EMEGINE SAGLIK KARDESIM!

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

M DENIZ yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM BENİM İÇİN EN HASSAS KONULARDAN BİRİNE DEĞİNMİŞSİNİZ. SABAH NAMAZINA KALKMAK O TOKADI ŞEYTANA ATMAK ÇOK İSTİYORUM AMA HAFTANIN 3 GÜNÜ EN AZ ATAMIYORUM. AMA BUNDAN SONRA İNŞALLAH TEKME TOKATLARLA GÖNDERECEM BAŞIMDAN:mad: ALLAH8C.C) RAZI OLSUN. ALLAH'A (C.C) EMANET OLUN. SELAMUN ALEYKÜM.:D

Aleykümselam;

Hayırlısı Allahtan hasıl olsun inşAllah..... Eğer yardıma ihtiyacın olursa bir Alo de beraber dalalım ona daha ağır olur daha toparlanamaz inşAllah.:D:D:D:D Umarım demek istediğimi anladın birlikten Kuvvet doğar sen canını sıkma. Kardeşime attığı tokatların acısını fazlasıyla çıkarırız;););)

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

RECEB BOZKUS yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM ÇOK FAİDELİ OLDU..İNŞAALLAH BUGÜN UYGULAMAYA ÇALIŞACAĞIM..TA Kİ O LAİNİN DÜĞÜMLERİ BENİ DE BAĞLAMASIN..MUVAFFAK OLURUZ İNŞAALLAH..ALLAH RAZI OLSUN ABİ ELİNİZE SAĞLIK,RABBİM RAZI OLSUN SİZLERDEN..ALLAHA EMANET OLUN..

Aleykümselam; Amin Amin Amin, İnşAllah kardeşim Rabbim onlara fırsat vermiye, Her türlü uykulardan vakitlice uyandıra, Allah'ım kalplerimizi ibadetle attıra inşAllah..Allah SEndende razı olsun cemi cümlemizdende Sende Alemlerin Rabbi olan Allah'a emanetsin esenlikle kal, selamünaleyküm

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

umeyye yazdı:
s.a. kardeşim ALLAH razı olsun çok güzel bir konuya değinmişsin benimde bu aralar en büyük sorunum bu işl. bundan sonra MEVLANIN izni kuvveti ile o meluna biz düğüm atacağız .

Bu arada sizlerlen okuduğum güzel bir eseri paylaşmak isterim benimgibi arasıra sabah namazını geçiren kardeşlerime ve kendi nefsime bir tavsiyem var ( SABAH NAMAZINA NASIL KALKILIR Cemil TOKPINAR) ın adlı eserini okumalarını tavsiye ediyorum ben faidesini gördüm işl. tekrar okuyacağım A.E.O

Aleykümselam...Allah onun vede onun gibi olanların eline düşürmiye inşAllah şerindende şerlilerindende bizi muhafaza eyliye inşAllah... Rabbim kalp gözüyle ibadet etmeyi ruhumuza ve bedenimize nurşenliği hasıl eylesin inşAllah... Onsuz ben derdi neyliyeyim. Sonsuz sevgimi ondan niye esirgiyeyim.. görüşüyle yol almayı hepimize nasip eylesin inşAllah...

Sabah namazına kalkan kardeşlerimiz Allah kabul eylesin Şunuda duyurmak isterim...

Sabah namazını kıldıktan sonra tesbihatı tamamladıktan sonra seçdedeki yerinizi bozmadan Allahümme ecirni minennar 7 defademeyi unutmayın.. Bu duayı eden kişi o gün öldüğünde Cehennem ona haram kılınır. Ama Sabah namazı için İnşAllah Allah ibadetlerimizi niyetlerimizi iyi amellerimizi kabul buyursun inşAllah...Banada dua etmeyi unutmayın Selamünaleyküm;

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

erdal yazdı:
S.A...

GÜZEL KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ...

ALLAH RAZI OLSUN...

ANCAK BİZLERE NASİHATLARINI ESİRGEMEYEN ÜSTADLARA DAYANARAK SÖYLÜYORUM Kİ...!

HER İŞİN BAŞI ''GÖNÜL DİLEKÇESİNİ '' GÜZEL YAZMAK....

HER HAYRİ İŞİN YAPILMASINDA İŞİ ALLAHA HAVALE EDERKEN AŞK VE SAMİMİYETLE YAPMAK

VE RIZA VE TEVEKKÜL NOKTASINDA TAM TESLİMİYET GÖSTERMEKTİR....

BAŞARANLARDAN OLMAK TEMENNİSİYLE ALLAHA EMANET OLUNUZ...

Aleykümselam;

Allah sizdende cemi cümlemizden de razı olur inşAllah dua ve ibadetleri kabul olanlardan olursunuz(luruz) inşAllah. kanaatimce. Her Sünnet Allah'a olan aşkın bir kifayeti. Her fazr ibadet Allah'a duyulan aşkın sembolü dür. Rabbim bu vukû kifayet vede sembolleri kalbimizden gönlümüzden dilimizden hiç düşürmesin inşAllah her saniyemizi, dakikamızı saatimizi haftamızı yımızı yılımızı kısacası ömrümüzü aşka arzuhal eylesin inşAllah

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

gurbetten yazdı:
Şeytan acizdir aslında; mertçe çıkmaz insanın karşısına, sinsi planlar kurar hep.:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
Hadisin de emir buyurduğu gibi, sabah veya teheccüd vaktinde saatiniz çaldığı veya gözünüzü açtığınız ilk anda kalkın ve Kelime-i Tevhid okumayı zinhar unutmayın. Sonra hemen abdest alın ve huşu içinde namazınızı kılın. Böylece hem sabaha canlı ve hoş bir ruh haliyle ulaşın ve gününüz huzurlu geçsin hem Allah ve Rasulü'nü sevindirin hem de şeytanı da kahredinB)B)B)B)B)B)B)B)B)
ELINE EMEGINE SAGLIK KARDESIM!

:(:(:(:(Misver İbnu Mahreme'nin anlattığına göre: "Ömer İbnu'l-Hattab radıyallahu anh'ın hançerlendiği gece huzuruna girdi ve Ömer'i sabah namazı için uyandırdı. Ömer radıyallahu anh:

"Namazı terkedenin İslam'dan nasibi yoktur!'' buyurdu. Sonra Ömer, yarasından kan aktığı halde namaz kıldı
.'':(:(:(Allah razı olsun Teşekkür ederim kardeşim yorumlarınız kadar sizlerde değerlisiniz gözümde Allah rızası için Selametle

hatice_hd

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN. BENDE SABAH NAMAZINA KALKAMIYORM BAZEN. HELE 5DK SONRA KALKARIM DEYİP BAŞIMI YASTIĞA KOYARSAM EĞER O 5DK NIN SONU SABAH NAMAZINI KACIRDIĞIMDAN DOLAYI VİCDAN AZABINA DÖNÜŞÜYOR
AMA BUNDAN SONRA O 5DK BEKLEMİYİCEM.ALLAH NEFSİMİZE UYDURMAZ İNŞ. PAYLASIM İÇİN SAĞOLUN. SELAMETLE...B)

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

hatice_hd yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN. BENDE SABAH NAMAZINA KALKAMIYORM BAZEN. HELE 5DK SONRA KALKARIM DEYİP BAŞIMI YASTIĞA KOYARSAM EĞER O 5DK NIN SONU SABAH NAMAZINI KACIRDIĞIMDAN DOLAYI VİCDAN AZABINA DÖNÜŞÜYOR
AMA BUNDAN SONRA O 5DK BEKLEMİYİCEM.ALLAH NEFSİMİZE UYDURMAZ İNŞ. PAYLASIM İÇİN SAĞOLUN. SELAMETLE...B)

Allah sizdende razı olsun inşAllah. Rabbim hakkımızda en hayırlı olanlını nasip eylesin inşAllah. Tatlı uykulardan vakit geçmeden uyanmayı nasip eylesin inşAllah. şerlerden bizleri korusun inşAllah Allah'a emanet olun selam ve dua ile

serife07

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN....

salih_baba

Kayıtlı Kullanıcı

herkese ALLAH'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. bismillahirrahmanirrahim. Evet kardeş dediyin gibi sabah nazı en önemli namazlarımızdan birisi. Birde şunu eklemek isyiyorum : bazende kaza yaparız adam boş ver şu işimi yapayımda hallolsunda v.s. gibi. Bende iki gündür bu vicdan azabındayım ama tövbe edelim herşeyde ALLAH'a sıgınalım.ALLAH! amanet olun benim sevgili din kardeşlerim

ararat

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm .allah razı olsun abim ..inşl.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

salih_baba yazdı:
herkese ALLAH'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. bismillahirrahmanirrahim. Evet kardeş dediyin gibi sabah nazı en önemli namazlarımızdan birisi. Birde şunu eklemek isyiyorum : bazende kaza yaparız adam boş ver şu işimi yapayımda hallolsunda v.s. gibi. Bende iki gündür bu vicdan azabındayım ama tövbe edelim herşeyde ALLAH'a sıgınalım.ALLAH! amanet olun benim sevgili din kardeşlerim

Evet çokça tövbeyi istiğfar eylemek gerekli. Allah kabul buyursun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt