Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ŞEYTANIN HİLELERİ (1 Kullanıcı)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
Dırâr bin Mürre hazretleri de buyuruyor ki:
“Şeytân şöyle demiştir: Âdemoğluna üç şeyi yaptırdığımda maksadıma kavuşmuş olurum ve onlara istediğimi yaptırırım. Birincisi, günahlarını unuttuğu zaman, ikincisi amelini çok gördüğü zaman, üçüncüsü kendi görünüşünü beğendi zaman.”

Ona aldanmamak için!..
Netice olarak Şeytân, insana ibâdet ettirir. Peki, yaptıklarımızın Rahmânî mi yoksa Şeytânî mi olduğunu nasıl bileceğiz? Şeytân, tam dine uygun şekilde, yani ehl-i sünnet itikadına uygun olarak ibâdet ettirmez. Ancak bir eksikle ibâdet ettirir. Yani o ibâdeti bozan, kabul ettirmeyen bir eksikle ibâdet ettirir. Mesela bir kimsenin, beş kuruş zekat borcu varken, bu zekatı, bu kimseye verdirmez ve verme düşüncesine bile yaklaştırmaz. Bunun yerine milyarlarca lira sadaka verdirir, hayır hasenât yaptırır. Yine herhangi bir kimsenin iki rekat kaza namazı borcu varsa, bunu kıldırmaz. Bunun yerine o kimseye sabahlara kadar tesbih çektirir, zikir ettirir, nafile namaz kıldırır, ağlatır sızlatır. Halbuki dinimiz, beş kuruş da olsa, zekatı vermeyi, iki rekat farz namazı vaktinde kılmayı, vaktinde kılınmamış ise kaza etmeyi emrediyor. Bunlar farzdır ve dinin isteğidir. Eğer farzlar vaktinde yapılmaz ve sonra da kaza edilmezse, hesabı, azabı vardır. Nefsine uyarak ibâdetleri vaktinde yapmayan ve bunları kaza etmeyip, nafilelerle meşgul olan kimse, şeytânın isteğini yapmış olur. Nefse ve Şeytâna aldanmamak için dinimizi, ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarından öğrenmeliyiz.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com
RE: ŞEYTANIN HİLELERİ

s.a
ALLAH razı olsun kardeşim.bizler hep aslı birakıp suretin peşine düşüyoruz.anladımki bu melun şeytanın işiymiş.
demek oluyorki ne zaman nerede ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmalıyız.onu terkedipte başka bir amele fazlasıyla yoğunlaşmakda doğru değil.ama en güzeli ikisini bir arada yapabilmek

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
insan günahlarını unutunca ,afedilmeyi unutur.amelini çok gördüğünde dini sorumluluklarını yerine getirmez ve günah kazanır,kendi görünüşünü beğendiğinde diğer insanlardan kendini üstün görür,halbuki üstünlük kendini beğenmişlikle değil takvayladır.B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

Senden de Allah razı olsun.Kendimizi gözden geçirelim diye yazdım.Bazen kapılmıyor muyuz bu hilelere?Allah kabul etsin kaza namazı borçlarım var ve her gün 1 ya da 2 günlük kılmaya çalışıyorum yatsıdan sonra ve bazen içimde bir ses kaza namazını bırak Kuran oku diyor ve şu söz geliyor aklıma Şeytan bazen sağdan da yaklaşır.Rabbim bizi korusun farzları bıraktırıp nafilelere meylettirmesin.Ben o sesi dinlemiyorum Allahın izniyle kazaları da kılıyorum Kuranımı da okuyorum.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
Senden de Allah razı olsun.Kendimizi gözden geçirelim diye yazdım.Bazen kapılmıyor muyuz bu hilelere?Allah kabul etsin kaza namazı borçlarım var ve her gün 1 ya da 2 günlük kılmaya çalışıyorum yatsıdan sonra ve bazen içimde bir ses kaza namazını bırak Kuran oku diyor ve şu söz geliyor aklıma Şeytan bazen sağdan da yaklaşır.Rabbim bizi korusun farzları bıraktırıp nafilelere meylettirmesin.Ben o sesi dinlemiyorum Allahın izniyle kazaları da kılıyorum Kuranımı da okuyorum.
a.s
aynı durum bendede mevcut kardeşim.bende Allah'ın izniyle kaza namazlarımı kılmaya başladım.Hatta kendime özel çizelge çıkardım kıldıkça işaretliyorum.İnşallah rabbimin izniyle kılmaya devam edicem.aeo.

dilema

Kayıtlı Kullanıcı

´´NEFiS ÜC KÖSELi BiR DiKENDiR;NE TÜRLÜ KOYSAN BATAR!´´ (MEVLANA)

B) B) B) B) B)

´´KALB KÖR OLDUKTAN SONRA GÖZLERIN GÖRMESINDE HIC BIR FAYDA YOKTUR!´´(HAZRETI ALi)

B) B) B) B) B)

YÜCA ALLAH BIZI SEYTANIN SERRINDEN KORUSUN!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt