Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Şeytan yakamı bırakmıyor, sabah namazlarına kalkamıyorum.. (1 Kullanıcı)

orkide

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar Allah kabul ederse namaza başladım..2-3 gün oldu..Çalıştığım için öğle, ikindi ve akşamı kaza yapıyorum ama sabah namazlarına kalkamıyorum..
Uyur uyanık oluyorum ezanı da duyuyorum ama anlamıyorum kalkayım derken bir bakıyorum sabah olmuş..:A

Hele dün sabah resmen şeytanla mücadele ettim ..Kalkayım diyorum içimden bir ses, yat boşver yarın kalkarsın diyor. Yok ben kalkıcam diyorum kendi kendime, yine sabah olmuş..:A

Alışkanlık olsa kalkabilirim değil mi?:A

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
kardeşim aynı dert bende de var şeytan işde vesvese veriyor onun iş bu bizi kötü şeylere itmek Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun aklına bu gelsin şeytana yılmicam Rabbimin yolundan gidicem de kendine güç ve kuvvet ver ben öyle yapıyorum selametle kardeşim

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm
Allah yardımcımız olsun.Rabbim şeytanın vesveselerinden bizleri korusun Amin.
kardeşim yatmadan once 11 kevser suresi oku. Sabah namazına kalkmaya niyet et.İnşallah melekler seni uyandırır. Bir yerde okumuştum bende.Allah'a emanet ol.
Rabbim namazlarımızı daim ve huşu içinde kılanlardan eylesin bizleri inşallah.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM.2 YIL ÖNCE BAŞLADIĞIM ZAMAN NAMAZA,AYNI ŞEYLERİ YAŞADIM.SABAH HARİÇ 4 VAKTİ KILIYORDUM.AMA SABAH NAMAZINA KALKAMIYORDUM.ÇOK DUA ETTİM YATMADAN ÖNCE SABAH NAMAZINA KALKAYIM DİYE.ŞİMDİ ÇOK ŞÜKÜR EZANI DUAYR DUYMAZ KALKIYORUM.RABBİM SANADA NASİP ETSİN İNŞALLAH.

A

Arzu_76

Ben saat kuruyorum telefonun saatini ve önce rabbim sonrada eşimin desteğiyle namaza kalkıyorum.

Birde Nesrin_77 arkadaşım rabbim razı olsun ben uyanana kadar beni arıyor sizde kendinize böyle bir arkadaş bulun ben çok şanslıyım :)

Ve dua tabiki

ayluh

Kayıtlı Kullanıcı
Bende sabah için telefonunun saatini kuruyorum. Birde telefonu uzağa koyuyorum kalkıp kapatmak için. Uyanınca zor oluyor bir beş dakika daha yat diye içinden o sesi duyuyorsun bense besmele çekip kalkıyorum. Birde önemli olan namaz kılmak için içinden sürekli bir istek duymalısın. Ben mesela seccademi çok seviyorum. Onun üzerinde ALLAHA kulluk görevimi yerine getirmek için can atıyorum. Sende bunu istemeli ve yapmalısın. Birde sabah namazına kalktığın andan itibaren melekler seni izliyormuş. Bunu da düşün. O zaman gör bak sabah namazına kalkmak ne kadar kolay oluyor.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Bende sabah için telefonunun saatini kuruyorum. Birde telefonu uzağa koyuyorum kalkıp kapatmak için. Uyanınca zor oluyor bir beş dakika daha yat diye içinden o sesi duyuyorsun bense besmele çekip kalkıyorum. Birde önemli olan namaz kılmak için içinden sürekli bir istek duymalısın. Ben mesela seccademi çok seviyorum. Onun üzerinde ALLAHA kulluk görevimi yerine getirmek için can atıyorum. Sende bunu istemeli ve yapmalısın. Birde sabah namazına kalktığın andan itibaren melekler seni izliyormuş. Bunu da düşün. O zaman gör bak sabah namazına kalkmak ne kadar kolay oluyor.

Kardeşim bende aynısını yapıyorum telefonu uzağa koyuyorum ki kalkim diye :) Rabbim hepimiz yar ve yardımcısı olsun bide sizin rumuzunuzun tersden okunuşu benim adım çok tuhafıma gitti kızım olursa adını ayluh koyarım diyordum ama rüya koydum neyse selametle:H

mirayyy

Kayıtlı Kullanıcı
Bir kere şeytana uyuyup uyudunmu arkası geliyo, ama şeytanın bir bacağını kırdınmı kolaylıkla kalkıyosun, birde soğuk suyla abdest aldınmı ne uyku ne şeytan bişey kalmıyo ortada sadece seccaden ve sen varsın... Gece yatarken de ben "Allah'ım sabah ezanıyla uyanmayı bana nasip et" diye dua ediyorum ve Allah'ıma çok şükür uyanıyorum.. Şeytan senden uzak olsun inşallah kardeşim kolay gelsin :)

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim
sabah ezanın bir özelligi var diger ezanlardan onu ayırzn hani sabah ezanınında (essaltü hayrün minel nevm)sözü var bu diger vakit ezanlarında söylenmez anlamı=namaz "uykudan hayırlıdır "
bu söz beni çok etkiliyo
ayrıca namazların en azı sabah namazı en kolayı diyceksinki kendine "4 rekat enfazla 5 dkikamı alır sana yenilmiycem şeytan seni, sevindirmiycem ben okadar aciz degilim"
:H

orkide

Kayıtlı Kullanıcı
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar..

Allah ın izniyle ben de kalkıcam inşallah bundan sonra..

zamannamaz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm arkadaşlar;
Evet ilk başlarda birz daha zor oluyor ama zamanla alışıyor insan.Öyleki çoğu zaman sanki birileri yataktan alıp direk abdest almaya götürüyor sanki.Bazen kendime geldiğimde yani tam olarak ayıldığımda kendimi banyoda buluyorum :K Mesela ilk uyandığın anda hanüz kalkmamış bile olsan hemen besmele çek ve selavat getir. Ozaman şeytanı yendiğini görüyorsun inşallah.Rabbim yar ve yardımcı oluyor nefsimize.

Rabbim herkese namazını vaktinde eda edip huşu içinde namaz kılmayı nasip eylesin inşallah.

Selam ve dua ile...
B)

gizemmsevgi

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm arkadaş bende aynı şekilde saatti kuruyorum uyanmak için bide yatmazdan önce dua okuyorumhadi arkadaşım sende kalk çok güzel sabah namazı çok huzur verici herkez uyuyo sen kalkıyosun ne güzel rabbin için..SELMETLE KARDEŞİM..:H

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
canım kararlı ol bi kere gece yatarken kendine taviz verme.
yatarken su iç.:)
sabah namazına nasıl kalkılır diye bir kitap var onu oku cemil tokpınar yazarı.
iki rekatlik sabah namazı dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır hadisini tekrar et içinden.
ayrıca ezan okunurken kalkman şart değil. süresi var takvimde yazar güneş diye o vakte kadar kılabilirsin ben güneş burda 7.13 se yarım saat önceye kurarım saati namaz kılınca da yatmam zaten sabah buraya girer mesaj yazarım. kimse de olmuyor o saatte. işte böyle bir sistemim var isterssen iş saatine göre sen de yatma ev işlerini filan yapabilirsin. veya bişeyler okuyabilirsin.

Kardelen..

Kayıtlı Kullanıcı
s.a abla bende bi 8 yıl önce namaza başladım başlarda bir hevesle kalktım kıldım sonra biraz boşladım sabah namazında kalkamaz oldum
sonra anneme söyledim hergün akşam yatarken üç ihlas bir fatiha ve 4 kerede kevser suresini okuyup yattım ve duada şöyle ediyorum.
rabbim beni sabah namazına meleklerin uyandırsın derim vallahi diyorum hemen hemen kalktım kalkamadığım zamnlrdada hep geç yatmışımdır bu yüzden kalkmamışımdır
selam ve dua ile..

Kardelen..

Kayıtlı Kullanıcı
iki rekatlik sabah namazı dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır hadisini tekrar et içinden.
ayrıca ezan okunurken kalkman şart değil. süresi var takvimde yazar güneş diye o vakte kadar kılabilirsin ben güneş burda 7.13 se yarım saat önceye kurarım saati namaz kılınca da yatmam zaten sabah buraya girer mesaj yazarım. kimse de olmuyor o saatte. işte böyle bir sistemim var isterssen iş saatine göre sen de yatma ev işlerini filan yapabilirsin. veya bişeyler okuyabilirsin.

bende sıla abla gibi o kitabı tavsiye ediyorum çok faydalı oku inşAllah

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.teknikoto.forumup.com
Bende gece kaçta yatarsam yatayım ister 4.5 5 dedimi bir dürten var sanki hemen uyanırım. Mevsim ne olursa olsun memleket neresi olursa olsun bu hiç değişmez. sabah 5 ben ayakta:K Besmele çeker kalkarım. Hemen abdest alır, namazımı kılarım allah kabul ederse tabii. Ondan sonra evimin işlerini yaparım en geç 10' da biter. Ondan sonra, gün benim günüm :evet İnsan nasıl alışırsa öyle gidiyor. Bir iki gün zorlayın kendinizi, daha sonra siz de alışırsınız! Selametle :H

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
a evet erken yatmayada dikkat etmek lazım çünkü uykumu alamıyorum geç yatınca ben öyleyim yani inşallah eşin de kılarsa ikiniz beraber kalkmanız çok kolay olur. dua edelim.

salih_43

Kayıtlı Kullanıcı

O kitabi bende
Okumustum Gercek Cok güzel
Bi kitap ve Kitabi okuduktan
sonra insan namaza baslatiyor
cogu kiside baslamis cünkü
insan neleri kaybettiginin farkina variyor...
ALLAHA EMANET OLUN
selametle...

orkide

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim..

Tavsiyelerinize uyucam..Allah a emanet olun..

ayluh

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim bende aynısını yapıyorum telefonu uzağa koyuyorum ki kalkim diye :) Rabbim hepimiz yar ve yardımcısı olsun bide sizin rumuzunuzun tersden okunuşu benim adım çok tuhafıma gitti kızım olursa adını ayluh koyarım diyordum ama rüya koydum neyse selametle:H

Sevgili kardeşim benim adım hülya. Aylüh değil. ben üyelik kaydımı hülya olarak yapmak istedim ama bir türlü kabul etmedi. Bayağı zorlandım. Sonrada hülya olmuyorsa bende tersten okunuşu olsun diye düşündüm.
Bence rüya çok güzel bir isim. İsmiyle yaşasın. RABBİM hayırlı, sağlıklı ve uzun ömür nasip etsin kızınıza tabiki annesiyle beraber. A.E.O.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt