Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ŞEYTAN ve ELİNDE BİR BARDAK SU (2 Kullanıcı)

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

ŞEYTAN ve ELİNDE BİR BARDAK SU
Allah dostlarından Ebû Zekeriyya hasta döşeğinde ölümle pençeleşiyordu. Yakın dostlarından biri kendisen “Lâ ilahe illallah, Muhammedün Resûlullah! (Allah’tan başka ilah yoktur, Muhammed O’nun kulu ve elçisidir.)” sözlerini telkin etmek istedi. Bir etti, iki etti, üç etti. Ebu Zekerriya her defasında söylemeyi reddediyordu.
Bu durum karşısında yakın dostu Ebu Zekerriya’nın son nefesinde imansız gideceğinden korktu ve endişeye kapılmıştı. Bütün bir ömrünü Allah’a ibadet ve taat etmekle geçiren böylesine bir kimsenin şimdi hasta döşeğinde ölüm ile pençeleşirken Kelime-i Tevhid getirmemesine bir mana veremiyordu. Şeytanın bir kandırışına mı yenilmişti yoksa? Veyahut da yüce Allah’ın tecellisi karşında mı idi?
Bir müddet kafası bu düşünceler içinde çalkalanan dost baktı ki Ebu Zekerriya sanki kafasında resmi geçit yapan düşünceleri okuyormuş gibi bir aralık gözlerini açarak, “Bana bir şey mi dediniz?” diye sordu. Orada bulunanlar. “Evet, üç defa şehadet getirmeni söyledik, her defasında reddettin. O yüzden büyük bir endişeye düştük.” diye cevap verdiler.
Bunun üzerine Ebu Zekerriya şu olayı anlatmaya başladı:
“Lanetlik şeytan elinde su bardağı ile gelmişti: Sağ yanıma dikilmiş elinde suyu göstererek “içecek misin?” diye soruyordu. Karşılınğında ise, “İsa, Allah’ın oğludur” dememi istiyordu. Reddettim. Sonra sol yanıma geçip dikildi. Yine aynı hareketleri tekrarlayarak “İsa, Allah’ın oğludur” cümlesini söylememi istedi. Yine reddettim. Üçüncü olarak “La ilahe (Allah yoktur)” diye söyledi, yine reddettim. Böylece her çareye başvurarak tam manasıyla yoklamasını yapıp da müspet bir netice alamayınca elindeki suyla dolu bardağı yere çarptı ve sıvışıp gitti. İşte gerçekte ben sizi değil, onu reddediyordum.”
Ardından da Şehadet getirerek ruhunu teslim eden Ebu Zekerriya gülen bir çehreyle Cennete yolculuk ettiğini müjdeliyordu.

Yüce Allah (c.c.) cümlemizi kendisini İslam’ın hizmetine vererek Cennetlik olan kullarından eylesin, amin…
KAYNAK: Ermişlerden Osman Efendi, Seçme Dini Hikayeler, Seda Yayınları, İstanbul 2000, s. 103

l@l

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ŞEYTAN ve ELİNDE BİR BARDAK SU

s.a. sağolasın daha önce buna benzer bişi duymuştum şeytan son anda bile kandırmaktan vazgeçmiyormuş o yüzden ölüm anında hep su verirler mümkünse zemzem suyu verilir... ALLAH (c.c.) imanla ölmek nasip etsin şeytana uydurmasın.. PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜR B)

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

Yüce Allah (c.c.) cümlemizi kendisini İslamın hizmetine vererek Cennetlik olan kullarından eylesin amin......

Sabrinnisa

Kayıtlı Kullanıcı

S.A Rabbim korusun o melun şeytanın şerrinden hepimizi.Allah razı olsun paylaşımınız için...

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ALLAH ÖLÜRKEN İMANLA KUR-AN'LA SON NEFESTE KELİMEİ ŞAHADETLE CANIMIZI ALMAK NASİP ETSİN. AMİN A.E.O S.A
EMEĞİNİZE SAĞLIK

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

amin kardeşlerim inşallah....B)

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH HEPİMİZİ, MÜSLÜMAN OLARAK YAŞATSIN VE MÜSLÜMAN OLARAK BU DÜNYADAN AYIRSIN.

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

amin:)

berdar

Kayıtlı Kullanıcı

Bütün dualarınıza bütün içtenliğimle amiiinnn...

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşim ALLAH razı olsu emeğine sağlık MEVLA bizlere kamil İMANLA kendisine dönmeyyi nasip eylesin AMİN A.E.OB)B)

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

a.s kardeşim amin inşallah....

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

eline saglik mavi hüzün okurken yasadim sanki.Allah razi olsun.benim susuzluktan icim yandi.(belkide acliktandir daha kahvalti yapmadim:D)

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşim bu saate kadar aç durulurmu sen bırak mj göndermeyi kahvaltını yap hadiiii afiyet olsun suyu ondan sonra iç:D:D:D

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

S.A RABBİM İMANLA ÖLMEYİ NASİP ETSİN.

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

A.S AMİN KARDEŞİM B)

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

s.a açıkçası kortum ölürken bile bırakmıyor bizi şeytan.allah imanla ölmeyi nasip etsin

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

rabbim tüm müslümanlara imanla ölmeyi nasip etsin...

ayshidayet

Kayıtlı Kullanıcı

:(:(:(s.a inşallah Rabbim bizlerde imanla can vermeyi nasip eyler AMİN,ALLAH RAZI OLSUN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt