Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

şeytan kimin gözlerinden öper?? (1 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Bugün ben bir soru soracağım sizlere. Bakalım cevabını rahatça verebilecek misiniz, yoksa başınızı öne eğip düşünecek misiniz?

Bence ikisi de güzel sonuçtur.
Başınızı öne eğip düşünseniz de güzel. Çünkü düşünmek kadar faydalı bir çalışma olamaz.
Cevabı hemen verseniz de güzel. O takdirde sorunun cevabına zihin yoracak kadar konuyla meşgul oluyorsunuz demektir ki bu da gerçekten güzeldir.

Evet, yazımıza başlık olarak aldığımız soruyu bir daha tekrar edelim isterseniz:

goz1b.jpg

– Şeytan kimin gözlerinden öper?
Biliyorum diyeceksiniz ki:
– Şeytan birinin gözlerinden öperse o kimsenin işi kötü demektir. Çünkü şeytanın gözlerinden öptüğü kimse şeytanı memnun edecek hayat yaşıyor, işler yapıyor da ondan dolayı şeytan gözlerinden öpüyordur.

Yoksa şeytan hangi hayırlı işten memnun olur ki, tutsun da iyi hal ve hayat üzere olan birinin gözlerinden öpsün, takdir ve tebrikte bulunsun.

Evet, bu değerlendirme doğrudur.
Şeytan gerçekten de birinin gözlerinden öpüyorsa o kimse hayatını ve kendini iyi düşünmeli, yaşayışına şöyle bir çeki düzen vermelidir. Zira şeytanın gözlerinden öptüğü insana melek yaklaşmıyor, melek tebrik etmiyor, meleğin yaklaşacağı bir hayat yaşamıyor demektir.

Sözü daha fazla uzatmadan şeytanın gözlerinden öptüğü kimseye bakalım isterseniz.
Ama bunu ben söylemeyeyim.
Zira benim söylediğimin fazla inandırıcı ve bağlayıcı yanı olmayabilir.
Buyurun, Efendimiz (sas)in hadisinden inceleyelim konuyu.

Ne buyuruyor Efendimiz Hazretleri Aleyhissalâtü Vesselâm bakın:
– Kimin yaşı ilerlediği halde ameli gerilerse şeytan o kimsenin gözlerinden öper!

goz1b.jpg

Evet, şeytanın gözlerinden öptüğü insan işte bu insandır.
– Yaşı ilerlediği halde ameli, ibadeti, iyi hali ilerlemeyen insan!
Şeytan bu kimseden öylesine memnun ve mutlu oluyor ki, eğilip gözlerinden öpme derecesinde yakınlık duyuyor, sen benimle arkadaşsın, yaşın ilerlediği halde amelin ilerlemiyor, gittikçe ibadetsiz, amelsiz hale geliyor, sanki benim gibi oluyorsun diye medihte bulunuyor.

Hadisin devamında şu ilave de vardır:
– Yaşı kırkı geçtiği halde hayrı şerrini geçmeyen, hâlâ hayrı az, şerri çok olan insanın da gözlerinden öper şeytan!

Demek ki insanın hayrı gittikçe çoğalmalı, şerri de azalmalı ki, hayatından kâr ediyor, ziyanından kurtuluyor sayılsın, gidiş iyiye doğru diye düşünülsün.

Yaşı kırkı geçen adamın hâlâ hayrı az; ama şerri devam ediyorsa Allah (cc) yardım eylesin o ilerleyen yaş sahibine. Hesabını vereceği bir hayatın sonuna doğru ilerlediği halde hazırlığında bir ilerleme olmuyor.

Çünkü her geçen gün hayırlı işleri çoğalacağına yerinde sayıyor, şerli işleri çoğalıyor, öbür tarafa kötü hazırlıklarla gidiyor demektir. Böylesine bir gidiş hayra alamet değildir.

Bundan dolayı Efendimiz Hazretleri hatırlatma yapıyor, yaş ilerledikçe amel gerilemesin, hayırlar azalmasın, şerler devam etmesin, buyuruyor.

Yani ilerleyen yaşla eşit şekilde amel de, iyilikler de ilerleyerek devam etsin, her geçen gün güzelliklerde çoğalmalar olsun. Böylece hayat hedefini bulsun, gayesine ersin.
Ne dersiniz, iğneyi başkasına çuvaldızı kendimize mi yöneltelim?

goz1b.jpg

Şöyle bir nefs muhasebesi mi yapalım? Ne halde, ne durumdayız kendimizi bir gözden mi geçirelim?
Sakın şeytan bize de muhabbet duyuyor, bizim de gözlerimizden öpmeye niyetleniyor olmasın!

AHMET ŞAHİN

Emine_Ceylin

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim bizleri hayrı çok şerri az yapan kullarından eylesin...

Allah razı olsun kardeşimm...

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum.
Rabbim razı olsunB)
şeytandan uzak, Rabbimize yakın kılacak ameller ve fikirler yolunda olmak duasıyla,
Allah'a emanet olun:H

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamun aleykum.
Rabbim razı olsunB)
şeytandan uzak, Rabbimize yakın kılacak ameller ve fikirler yolunda olmak duasıyla,
Allah'a emanet olun:H

aleyküm selam rabbim sizdende razı olsun güzel kardeşim
güzel duanıza kalbi aminler olsun inşallah amin ecmain
selamve dua ile B)
hayırla kalınız kardeşim:H

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Şöyle bir nefs muhasebesi mi yapalım? Ne halde, ne durumdayız kendimizi bir gözden mi geçirelim?
Sakın şeytan bize de muhabbet duyuyor, bizim de gözlerimizden öpmeye niyetleniyor olmasın!

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Selamunaleyküm Aminenurum...
Ahmet şahin hocamız nekadar da güzel yazmış...
sen de okumamıza vesile oldun Alllah ebeden razı olsun
Dünya hayatının bir imtihan yeri ...
olması nedeniyle gün içinde insanın...
karşısına birçok farklı durum ve....
değişik ortam çıkabilir. Şartlar
ve ortam ne olursa olsun, ....
şeytan hep pusuda bekler.....
Bunlardan herhangi birinde ....
müminin gösterebileceği en küçük zayıflık,...
şeytan için büyük bir fırsattır.
Ve şeytan bu fırsatların hepsinde
şansını dener. Ancak kendi varlığını
hiçbir şekilde farkettirmemeye çalışır.
şeytan kimin gözlerinden öpeceğini de çook iyi bilir...
Rabbim hepimizi şeytanın pis tuzaklarından korusun...
Allaha emanet ol...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamunaleyküm Aminenurum...
Ahmet şahin hocamız nekadar da güzel yazmış...
sen de okumamıza vesile oldun Alllah ebeden razı olsun
Dünya hayatının bir imtihan yeri ...
olması nedeniyle gün içinde insanın...
karşısına birçok farklı durum ve....
değişik ortam çıkabilir. Şartlar
ve ortam ne olursa olsun, ....
şeytan hep pusuda bekler.....
Bunlardan herhangi birinde ....
müminin gösterebileceği en küçük zayıflık,...
şeytan için büyük bir fırsattır.
Ve şeytan bu fırsatların hepsinde
şansını dener. Ancak kendi varlığını
hiçbir şekilde farkettirmemeye çalışır.
şeytan kimin gözlerinden öpeceğini de çook iyi bilir...
Rabbim hepimizi şeytanın pis tuzaklarından korusun...
Allaha emanet ol...

________aleyküm selam meltemin rabbim kendisinden razı olsun çok dogru yazdıkları...
kardeşim benim senin yazdıklarına tüm kalbimle katılıyorum ... bir an gafflete düşmeye gelmiyor .. bir bakıyoruz namazımız ihtiyarlamış .. bir bakıyoruz...bir gıybete ortak olmuşuz.. yapmasak bile dinlemişiniz...
her kılıkta gelip bizleri yolumuzdan çeevirmek istiyor ..rabbim bir an olsun bizleri bizle başbaşa bırakmasın...
feriüddin attarın . mantıku't-tayr kitabı elimde şimdi orada diyorki ** nefsim beni baştan aşagı hükmü altına aldı eger elimi tutmasan vay halime..canım beyhude boş işlerle kirlendi benim artık kirlilige dayanacak takadım kalmadı...yaratılanlar senden korkuyor ben ise kendimden korkuyorum.. çünkü senden iyilik kendimden kötülük gördüm..***

nefs ve şeytan bizim düşmanımız rabbim onların esiri yapmasın inşallah buna vırsat vermesin gaflete düşürmesin...

güzel dualarına kalbi aminler güzel kardeşim...
rabbimize emanetimsin inşallah
selam ve dua B)__________

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
– Kimin yaşı ilerlediği halde ameli gerilerse şeytan o kimsenin gözlerinden öper!

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
Şeytan gerçekten de birinin gözlerinden öpüyorsa o kimse hayatını ve kendini iyi düşünmeli, yaşayışına şöyle bir çeki düzen vermelidir. Zira şeytanın gözlerinden öptüğü insana melek yaklaşmıyor, melek tebrik etmiyor, meleğin yaklaşacağı bir hayat yaşamıyor demektir.

Sözü daha fazla uzatmadan şeytanın gözlerinden öptüğü kimseye bakalım isterseniz.
Ne buyuruyor Efendimiz Hazretleri bakın:
Şeytan bu kimseden öylesine memnun ve mutlu oluyor ki, eğilip gözlerinden öpme derecesinde yakınlık duyuyor, sen benimle arkadaşsın, yaşın ilerlediği halde amelin ilerlemiyor, gittikçe ibadetsiz, amelsiz hale geliyor, sanki benim gibi oluyorsun diye medihte bulunuyor.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum amineciğim.Faydalı bir paylaşım olmuş sağolasın bizimle paylaştığın için.Şeytan ismi bile ürpertici geliyorken insana onun bizleri dost edinmesi öpmesi,sevmesi ne acı bir olaydır.İnşallah yazın içimize sirayet eder en etkili ve hayırlı bir biçimde.Emeğine sağlık allaha emanet ol:)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

Ne buyuruyor Efendimiz Hazretleri bakın:

teşekkür ederim kardeşim
selametle inşallah

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Muhasebeciler devamlı kontrol yapar, hesapları inceler...Neden?
Şu üç günlük dünyada hesaplar tutsun, yanlış olmasın diye....

Biz de devamlı hesaplarımızı kontrol etmeliyiz...
Ama AHİRET HESABIMIZI....

Selam ve dUA ile...

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a değerli kardeşim,çok eğerli bir paylaşımdı,istifadelendik İNŞAALLAH.
selametle.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamun aleykum amineciğim.Faydalı bir paylaşım olmuş sağolasın bizimle paylaştığın için.Şeytan ismi bile ürpertici geliyorken insana onun bizleri dost edinmesi öpmesi,sevmesi ne acı bir olaydır.İnşallah yazın içimize sirayet eder en etkili ve hayırlı bir biçimde.Emeğine sağlık allaha emanet ol:)

aleyküm selam kardeşcagızım..teşekkür ederim sende sagol cann:)
amin inşallah güzel kardeşim ...rabbimize emanetimsin güzel kardeşim
selam ve dıa ileB)_______

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Muhasebeciler devamlı kontrol yapar, hesapları inceler...Neden?
Şu üç günlük dünyada hesaplar tutsun, yanlış olmasın diye....

Biz de devamlı hesaplarımızı kontrol etmeliyiz...
Ama AHİRET HESABIMIZI....

Selam ve dUA ile...

______aleyküm selam abi çok dogru
ahiret hesabımızı iyi tutalım ki müflis kul olmayalım hesap gününde
teşekkür ederim
selam ve dua ile_________

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt