Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Şeytan Kimin Gözlerinden Öper!!! (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Bugü bir soru soracağım sizlere. Bakalım cevabını rahatça verebilecek misiniz, yoksa başınızı öne eğip düşünecek misiniz?
Bence ikisi de güzel sonuçtur.
Başınızı öne eğip düşünseniz de güzel. Çünkü düşünmek kadar faydalı bir çalışma olamaz.
Cevabı hemen verseniz de güzel. O takdirde sorunun cevabına zihin yoracak kadar konuyla meşgul oluyorsunuz demektir ki bu da gerçekten güzeldir.
Evet, yazımıza başlık olarak aldığımız soruyu bir daha tekrar edelim isterseniz:
– Şeytan kimin gözlerinden öper?
Biliyorum diyeceksiniz ki:
– Şeytan birinin gözlerinden öperse o kimsenin işi kötü demektir. Çünkü şeytanın gözlerinden öptüğü kimse şeytanı memnun edecek hayat yaşıyor, işler yapıyor da ondan dolayı şeytan gözlerinden öpüyordur.
Yoksa şeytan hangi hayırlı işten memnun olur ki, tutsun da iyi hal ve hayat üzere olan birinin gözlerinden öpsün, takdir ve tebrikte bulunsun.
Evet, bu değerlendirme doğrudur.
Şeytan gerçekten de birinin gözlerinden öpüyorsa o kimse hayatını ve kendini iyi düşünmeli, yaşayışına şöyle bir çeki düzen vermelidir. Zira şeytanın gözlerinden öptüğü insana melek yaklaşmıyor, melek tebrik etmiyor, meleğin yaklaşacağı bir hayat yaşamıyor demektir.
Sözü daha fazla uzatmadan şeytanın gözlerinden öptüğü kimseye bakalım isterseniz.
Ama bunu ben söylemeyeyim.
Zira benim söylediğimin fazla inandırıcı ve bağlayıcı yanı olmayabilir.
Buyurun, Efendimiz (sas)in hadisinden inceleyelim konuyu.
Ne buyuruyor Efendimiz Hazretleri bakın:
– Kimin yaşı ilerlediği halde ameli gerilerse şeytan o kimsenin gözlerinden öper!
Evet, şeytanın gözlerinden öptüğü insan işte bu insandır.
– Yaşı ilerlediği halde ameli, ibadeti, iyi hali ilerlemeyen insan!
Şeytan bu kimseden öylesine memnun ve mutlu oluyor ki, eğilip gözlerinden öpme derecesinde yakınlık duyuyor, sen benimle arkadaşsın, yaşın ilerlediği halde amelin ilerlemiyor, gittikçe ibadetsiz, amelsiz hale geliyor, sanki benim gibi oluyorsun diye medihte bulunuyor.
Hadisin devamında şu ilave de vardır:
– Yaşı kırkı geçtiği halde hayrı şerrini geçmeyen, hâlâ hayrı az, şerri çok olan insanın da gözlerinden öper şeytan!
Demek ki insanın hayrı gittikçe çoğalmalı, şerri de azalmalı ki, hayatından kâr ediyor, ziyanından kurtuluyor sayılsın, gidiş iyiye doğru diye düşünülsün.
Yaşı kırkı geçen adamın hâlâ hayrı az; ama şerri devam ediyorsa Allah (cc) yardım eylesin o ilerleyen yaş sahibine. Hesabını vereceği bir hayatın sonuna doğru ilerlediği halde hazırlığında bir ilerleme olmuyor.
Çünkü her geçen gün hayırlı işleri çoğalacağına yerinde sayıyor, şerli işleri çoğalıyor, öbür tarafa kötü hazırlıklarla gidiyor demektir. Böylesine bir gidiş hayra alamet değildir.
Bundan dolayı Efendimiz Hazretleri hatırlatma yapıyor, yaş ilerledikçe amel gerilemesin, hayırlar azalmasın, şerler devam etmesin, buyuruyor.
Yani ilerleyen yaşla eşit şekilde amel de, iyilikler de ilerleyerek devam etsin, her geçen gün güzelliklerde çoğalmalar olsun. Böylece hayat hedefini bulsun, gayesine ersin.
Ne dersiniz, iğneyi başkasına çuvaldızı kendimize mi yöneltelim?

Şöyle bir nefs muhasebesi mi yapalım? Ne halde, ne durumdayız kendimizi bir gözden mi geçirelim?

Sakın şeytan bize de muhabbet duyuyor, bizim de gözlerimizden öpmeye niyetleniyor olmasın!!!!!!!

handan06

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Şeytan Kimin Gözlerinden Öper!!!

aman allah korusun emeğine sağlık bilmiş oluyoruz artık inş.daha çok ibadete sım sıkı sarılırızda seytan bize yaklaşamaz

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ABLA...

ELLERİNE SAĞLIK..

İNŞALLAH ŞEYTANI SEVİNDİRİ AMELLER İŞLEMEYİZ...

GAYRET BİZDEN AZAMET YÜCE MEVLADAN...SELAMETLE...

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM AYY ANACIM BİR TİKSİNME GİRDİ BANA ŞEYTAN GÖZLERİMİZDEN ÖPÜYOR OLMASIN DİYİNCE.ALLAHIM SEN KORU.RABBİM AMELLERİMİZLE ŞEYTANI ERİTMEMİZİ NASİP ETSİN.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

erdal yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ABLA...

ELLERİNE SAĞLIK..

İNŞALLAH ŞEYTANI SEVİNDİRİ AMELLER İŞLEMEYİZ...

GAYRET BİZDEN AZAMET YÜCE MEVLADAN...SELAMETLE...

İNŞ Neden kırk yaş diye düşündüm ve şu kanıya vardım.
Genel olarak bir insan kırkına kadar kötülük yapmışsa ondan sonra tövbe etmesi biraz daha ağır olur.
ee tabiki şeytan sevinecek çünkü birini daha cehenneme yaklaştırmış SELAMETLE B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

handos yazdı:
aman allah korusun emeğine sağlık bilmiş oluyoruz artık inş.daha çok ibadete sım sıkı sarılırızda seytan bize yaklaşamaz

Şeytan; bağımsız bir varlık, bir benlik değildir. Bunlar cinlerden de olur, insanlardan da. İnsanların düşmanı olan kötü kuvvetlerin temsilcisi şeytanlar, şüphe ve kuruntu vererek, etkili telkinler yaparak insanları kötülüğe ve isyana sevkederler. B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM AYY ANACIM BİR TİKSİNME GİRDİ BANA ŞEYTAN GÖZLERİMİZDEN ÖPÜYOR OLMASIN DİYİNCE.ALLAHIM SEN KORU.RABBİM AMELLERİMİZLE ŞEYTANI ERİTMEMİZİ NASİP ETSİN.

ALEYKÜMSELAM MEFTUN

ŞEYTANI MUSALLAT EDERİZ

43/36: Kim Rahman olan Allah'ın Kur'ân'ını körlük edip görmemezlikten gelirse, Biz ona bir şeytan musallat ederiz. Artık o, onun can yoldaşı olur.
4/119: ... Kim Allah'ı bırakıp da şeytanı yandaş edinirse açık bir hüsrana kesinlikle yuvarlanmış olur.
7/27: ... Cin şeytanı ve kabilesi, sizi kendilerini göremeyeceğiniz yerden görür. Biz şeytanları iman etmeyenlere dost kılmışızdır.
14/22: ... Şeytan şöyle dedi: Sizi (inkâra) davet ettim. Sizde benim çağrıma hemen koştunuz. O halde beni kınamayın, kendinizi kınayın...
Kim Kur'ânı Kerîm'i görmezlikten gelip, yasalarına aldırış etmez de ondan uzaklaşırsa, şeytan mutlaka onları yoldan çıkarır. Bunun neticesi de acı çekme ve azabtır. B)

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı

zaten peygamber efendimizde kişinin 40 yaşından önceki ibadetlerinin en hayırlısı olduğunu söylüyor ama 40 yaşından sonrakiler pek hayırlı değildir çünkü insan ruhunu gençken Allah'a adamalıdır yaşlıyken zaten yapacak hiç bir şey kalmıyor insan inzivaya çekiliyor

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim inşallah bizleri ibadetlerden ayrı düşenlerden eylemez...

Allah razı olsun... emeğinize ellerinize sağlık

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUNALEYKUM HAFIZE ABLA
ALLAH RAZI OLSUN.GERCEKTENDE KISA AMA COK CARPICI VE YETERINCE ACIK BIR YAZI OLMUS.HAKLISIN ABLA BU MUHASABELERI DEVAMLI YAPMALIYIZ KENDIMIZE BU GIBI YAZILARLA ARA ARA DUNYA MISLIKLIGINDEN UYANDIARLIM BIRBIRIMIZİ INSALLAH.
SELAM VE DUA ILE...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

efsude yazdı:
SELAMUNALEYKUM HAFIZE ABLA
ALLAH RAZI OLSUN.GERCEKTENDE KISA AMA COK CARPICI VE YETERINCE ACIK BIR YAZI OLMUS.HAKLISIN ABLA BU MUHASABELERI DEVAMLI YAPMALIYIZ KENDIMIZE BU GIBI YAZILARLA ARA ARA DUNYA MISLIKLIGINDEN UYANDIARLIM BIRBIRIMIZİ INSALLAH.
SELAM VE DUA ILE...

Aleykümselam efsude

4/76: ... Korkmayın, hiç kuşkusuz şeytanın tuzağı çok zayıftır.
59/16: ... Şeytan insana " inkâr et " der, insan da inkâra sapınca şöyle konuşur: " Ben senden uzağım, Çünkü ben Alemlerin Rabbi olan Allah'tan korkarım. "

Ey insanlar; şeytandan korkmayın, haktan ve adaletten ayrılmayın. Kur'ân'da açıklanan ilâhî yasaları tatbik ederseniz doğru yola, Allah'ın yoluna gidersiniz. Bu takdirde şeytanın aldatmacaları ve saptırmaları sizi etkileyemez. Çünkü onun tuzağı, bu gerçekler karşısında etkisiz kalır. Zaten şeytan da nankör bir kuldur, insanlara bir hakimiyeti yoktur, o da her kul gibi Allah'tan gereğince korkmaktadır.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

tevbekar yazdı:
Rabbim inşallah bizleri ibadetlerden ayrı düşenlerden eylemez...

Allah razı olsun... emeğinize ellerinize sağlık

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

7/22: ... Şeytan size apaçık düşmandır demedim mi?
25/29: ... Şeytan insanı rezil ve perişan eden bir varlıktır.

Şeytanın yaratılıştaki temel görevi, insana düşmanlık ederek onu imandan saptırmaktır. Melekler de onun doğru yola girmesi için savaşacaktır. İşte insanın, bu iki zıt kuvvetin etkisi ile çile çekerek olgunlaşması bir yaratılış kanunudur.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Allah_affetsin yazdı:
zaten peygamber efendimizde kişinin 40 yaşından önceki ibadetlerinin en hayırlısı olduğunu söylüyor ama 40 yaşından sonrakiler pek hayırlı değildir çünkü insan ruhunu gençken Allah'a adamalıdır yaşlıyken zaten yapacak hiç bir şey kalmıyor insan inzivaya çekiliyor

ŞEYTAN İNANANLARA ZARAR VEREMEZ

16/99.100: Gerçek şu ki: İman edip de yalnız Rablerine tevekkül edenler üzerinde şeytanın bir hakimiyeti yoktur. Onun hakimiyeti ancak kendisine dost edinenlere ve onu Allah'a ortak koşanlaradır.
58/10: ... Şeytan, Allah'ın izni olmadıkça inananlara hiç bir zarar veremez. Mü'minler sadece Allah'a güvenip dayansın.

Gerçek iman sahiplerine şeytan hiçbir etkide bulunamaz, onları kendi sapık yoluna getiremez. Mü'minler, yalnız alemlerin Rabbi olan Allah'a sığınıp güvenmelidir.

energy

Kayıtlı Kullanıcı

Allahım kovulmuş şeytanın şerrinden sana sığınırım.a.e.o.rabbim bizleri korusun.amin.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

energy yazdı:
Allahım kovulmuş şeytanın şerrinden sana sığınırım.a.e.o.rabbim bizleri korusun.amin.

Amin B)

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı

bide şu var bedüzzaman hocamız zamanında 20 sene boyunca vesvese ile uğraşmış ve daha sonrada şunu söylemiş nefsim artık beni terketti...evet gerçektende güçlü inancı olan insana şeytanda nefiste yaklaşamaz..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Allah_affetsin yazdı:
bide şu var bedüzzaman hocamız zamanında 20 sene boyunca vesvese ile uğraşmış ve daha sonrada şunu söylemiş nefsim artık beni terketti...evet gerçektende güçlü inancı olan insana şeytanda nefiste yaklaşamaz..

gerçekten bu biraz bizim elimizde olan birşey istediğimiz zaman irademize sağip olabiliyoruz B)

ewrimali

Kayıtlı Kullanıcı

arkadaşlar eğer gönüllerinizde allah aşkı varsa ve her daim insana hizmet ediyorsanız korkmayın

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

ewrimali yazdı:
arkadaşlar eğer gönüllerinizde allah aşkı varsa ve her daim insana hizmet ediyorsanız korkmayın

Evet çok doğru bir söz Allah aşkı varsa yardım etmekten kaçınmıyorsan Allahın yarattığı her şeyi seviyorsan hiç korkma B)B)B)

09MUZAFFER

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.

İnşallah şeytan bizim gözümüzden öpmez..
öyle bir duruma düşmeyiz Allah'ın izni ile...
Ne gelirse haktan gelsin Hayırda ve şerde..
Haktan gelen her şeye razıyız

selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt