Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SEVGİNİN SONUCU (1 Kullanıcı)

dost_37

Kayıtlı Kullanıcı
Sevginin Güzelliği ve oluşturduğu manevi huzur...

Bir zamanlar iki kardeşe babalarından bir tarla miras olarak kalıyor.Bu iki kardeş tarladan elde edilen mahsulü eşit şekilde paylaşıyor ve buğdayları ambarlarına depoluyor.Günler böyle devam ederek geçer gider.Gün gelir küçük kardeş şöyle düşünür.

- Bu mahsulü abimle böyle paylaşmam doğru değil.Abim evli barklıdır.Çoluk çocuğu var.Sorumluluğu var.Ben ise bekarım.

Ve gece olunca bir buğday çuvalını sırtına alır abisinin ambarına gizlice bırakır döner.Sabah olur bu sefer diğer kardeş şöyle düşünür.

- Mahsulü böyle paylaşmamız doğru değildir.Benim bir yuvam var.Düzenli bir hayatım var.Kardeşim ise bekar.Eşya alacak evlenecek.Gece olur bu kardeş te sırtına bir çuval buğday alır gizlice kardeşinin ambarına bırakır.

Bir gün kardeşler ambara bakarlarki ambarda hiçbir eksilme yok.Çok şaşırırlar.Yine gece olur abi ve kardeş yine birbirlerinin ambarlarına götürülmek üzere sırtlarına birer çuval buğday alıp ilerlerken yolda çarpışırlar ve birbirlerine baktıktan sonra sıkı sıkı kucaklaşırlar.

İşte sevginin sonucu.Bizler birbirlerimize kin güderek bir yerlere varamayız.Bizler kardeşlerimizi kendi nefsimizden önce düşüneceğiz.Seveceğizki sevilelim.Peygamberimiz (S.A.V)buyuruyorki: "Sevdiğin kardeşine seni Allah rızası için seviyorum de."

ALINTIDIR........

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SEVGİNİN SONUCU

selamun aleyküm kardeşim.Allah razı olsun.bu hikaye halil ibrahim bereketi adlı hikaye idi..sevgi desen bereket desen hep bu hikayede..çok anlamlı ve insana bir kez daha vicdan muhasebesi yaptıran bir hikaye ..paylaştığın için çok sağolasın kardeşim.selam ve dua ile....

sahra

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun çok güzel allaha emanet olun

dost_37

Kayıtlı Kullanıcı

ecmain.hayırlı cumalar.Rabbime emanet olun,muhabbetle kalın.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

ABİM BENİM ÇOK GÜZEL ALLAH RAZI OLSUN.RABBİM EMEGİNİ BOŞA ÇIKARMASIN İNŞ.

dost_37

Kayıtlı Kullanıcı

sizden de Rabbim razı olsun.Cumanız mübarek olsun.Selam ve dua ile...

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
"Sevdiğin kardeşine seni ALLAH rızası için seviyorum de."

allah razı olsun
emeğinize ağlık
selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt