Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sevginin Değeri (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Sevginin Değeri

Okul, askerlik, iyi bir iş derken sıra evlenmeye gelmişti. Ömer hayatını paylaşacağı, onu mutlu edeceğine inandığı bir bayanla tanıştı. Kısa süre sonra evlendiler. Eşi ona üç tane güzel kız evlat verdi.

İlk kız Ömer için apayrıydı. Çünkü ilk heyecan, ilk kendinden bir parçaydı onun için. Bir iki sene sonra ikinci kızı dünyaya geldi. Heyecanı olsa da ilki kadar telaşlı değildi. Öğrenmişti beklemeyi; en önemlisi de çocuk sevgisini tatmıştı. Derken üçüncü kızı dünyaya geldi. Artık yaşı gereği ve iki kızının olmasından dolayı alışmıştı bu heyecanlara...

Günler, aylar, yıllar derken çocukları büyüdü. Çocuklarına bütün sevgisini ve ilgisini vermesine rağmen çocuklar arasında kıskançlık oluyordu. İki küçük kızı da ablalarına daha çok ilgi gösterdiğini ve onun isteklerine daha çok ´evet´ dediğini söylüyorlardı.

Ömer kendi kendine kızlarının söylediklerini düşünüyordu. Hiç öyle şey olur mu, ben evlatlarımı eşit seviyorum, diye söylense de kendi de farkındaydı büyük kızını daha çok sevdiğinin.

Anneleri bu durumu görüyor ve belli etmemek için kızlarına babasının hepsini aynı derecede sevdiğini söyleyip onları avutuyordu.

Kızları büyüyüp evlenecek çağa geldiler. İlk kızını evlendirirken babası ağlamıştı. "İlk göz ağrım, çiçeğim", diyordu, "büyüyüp yuvadan uçuyorsun ve ben sana gitme desem de sen yine gideceksin. Neyse ki uzak değilsin; seni her gün görebileceğim".

Kızı evlenip gitmişti. Aynı şehirde oturdukları için onu özlemeye fırsat olmadan, her gün görüşüyorlardı. En ufak sorununda hemen yardıma koşuyorlardı.

İkinci kızının da evlenme çağı gelmişti. Fakat kızının bu sefer başka şehirde yaşaması gerekiyordu. Hiç düşünmeden düğün hazırlıkları yapıldı. Eğlence, gülüş cümbüş derken düğün bitip kızının gitme vakti geldi. Babası yine ağlıyordu. Ayrılığın bu kadar kötü olduğunu, mesafelerin onları nasıl ayırdığını, -en önemlisi- kızlarının üçünü de aslında aynı eşitlikte sevdiğini anladı. Hepsinin kalbinde yeri ayrıydı ama sevgileri aynıydı.

İki kızı da evlenmişti. Üçüncü kızı yanındaydı ve onların yokluğunu, özlemini küçük kızıyla gidermeye çalışıyordu artık. Biliyordu, o da gidecekti bir gün ama daha zamanı vardı. Ve o gün gelene kadar kızını sevmenin tadını çıkaracaktı.

Sevdiğimizi hep kaybedince ya da uzak olunca anlıyoruz. Sevdiklerimizin kıymetini bilelim.:)

alıntı.....

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Sevginin Değeri

selamun aleyküm babanın adı madem ömer annelerinin adını neden yazmadın.......:D:D evet ya sevdiklerimiz yanımızdayken hiç gitmeyeceklermiş gibi hareket ederiz üzeriz kavga ederiz kırarız.uzaklaştıkları zaman yada onları kaybedicince anlıyoruzki bir daha eskisi gibi olmayacak.:(sevdiklerimizin kıymetini bilmek dileğiyle.

twins

Kayıtlı Kullanıcı

Kymet bilmek icin ne yapmaliyiz?
hergun seni seviyorum mu demeli? boylece o sozun degeri cabucak duser ..
Aslinda gercek sevgiler dilsizdir..Annelerin sevgisi gibi..her anne evladini sever ama seni seviyorum demez...

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm Rahman razı olsun paylaşım çok güzeldi sağolun.Hayırlı cumalar selam ve dua ile...B)

Canan38

Kayıtlı Kullanıcı

ELINE EMEGINE SAGLIK KARDESIM GUZEL BIR PAYLASIMDI B)

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM HAFİZE ANACIM EVET BABALAR EVLATLARINI ÇOK SEVERLER AMA ÇOĞU ERKEK Bİ ANNENİN VEYA Bİ BAYANIN GÖSTERDİĞİ SEVGİYİ ONUN GİBİ GÖRÜNÜR ŞEKİLDE SERGİLEYEMEZ. RABBİM ERKEKLERİ İFADE OLARAK BİRAZ SERT YARATMIŞ ONUN İÇİN DIŞA ÇOK VURMASI KOLAY DEĞİL BU BİRAZDA FITRAT MESELESİ. MESELA BİR BABAYLA ANNE AYNI ŞEYE ÜZÜLDÜKLERİNDE ANNE HEMEN GÖZ YAŞLARINI AKITIR DIŞARDAN ÇOK BELLİ OLUR. AMA BABANIN GÖZYAŞLARI DİREK İÇE AKAR VE KİMSE GÖREMEZ. HİÇ BİR ANNENİN BABANIN AYRIM YAPACAĞINI SANMAM. AMA BÜYÜĞÜNCE TABİKİ DAVRANIŞLARA GÖRE FARKLILIK OLACAKTIR BUNUN ÖNÜNEDE KİMSE GEÇEMEZ. ALLAH'A(C.C) EMANET OLUN.SELAMUN ALEYKÜM

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum.. Allah c.c. razı olun emeğinize sağlıkB)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

M DENIZ yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM HAFİZE ANACIM EVET BABALAR EVLATLARINI ÇOK SEVERLER AMA ÇOĞU ERKEK Bİ ANNENİN VEYA Bİ BAYANIN GÖSTERDİĞİ SEVGİYİ ONUN GİBİ GÖRÜNÜR ŞEKİLDE SERGİLEYEMEZ. RABBİM ERKEKLERİ İFADE OLARAK BİRAZ SERT YARATMIŞ ONUN İÇİN DIŞA ÇOK VURMASI KOLAY DEĞİL BU BİRAZDA FITRAT MESELESİ. MESELA BİR BABAYLA ANNE AYNI ŞEYE ÜZÜLDÜKLERİNDE ANNE HEMEN GÖZ YAŞLARINI AKITIR DIŞARDAN ÇOK BELLİ OLUR. AMA BABANIN GÖZYAŞLARI DİREK İÇE AKAR VE KİMSE GÖREMEZ. HİÇ BİR ANNENİN BABANIN AYRIM YAPACAĞINI SANMAM. AMA BÜYÜĞÜNCE TABİKİ DAVRANIŞLARA GÖRE FARKLILIK OLACAKTIR BUNUN ÖNÜNEDE KİMSE GEÇEMEZ. ALLAH'A(C.C) EMANET OLUN.SELAMUN ALEYKÜM

Aleykümselam murat elbette kadınlar erkeklerden daha duygusaldır ağlamaya daha eğilimlidir anneler çocuklarına sevgiyi daha çok gösterir babalarbiraz daha temkinlidir ama eminimki babalar çocuklarını hele hele kızlarını daha çok seviyordur ya evlatlar arasında ayrım olmaz hepsinin sevgisi ayrı ayrı yalnız gözlemlediğim kadar kızlar babalara daha düşkün erkek çocukları biraz mesafeli gibi geliyor bana selametle :D

Kaan Erdem

Yönetici

SELAMÜNALEYKÜM HAFİZE ANNEM.İNAN OKURKEN ÇOK DUYGULANDIM.AMA EVLATLARI ARASINDA AYRIM YAPAN ANA BABA VAR HATTA GAFLET İÇİNDE OLUPTA ERKEK KIZ EVLAT DİYE AYIRAN VAR.KONU DAĞILMADAN TOPLAYAYIM İÇİLİ BİR PAYLAŞIM ALLAH CC BİZLERİ HAYIRLI İMANLI EVLAT ANA BABA EYLESİN.SEVDİKLERİNİN KIYMETİNİ BİLEN VEFAKAR KULLARINDAN EYLESİN.SELAM VE DUA İLE KALIN ALLAH CC EMANET OLUN SELAMETLE.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
selamun aleyküm babanın adı madem ömer annelerinin adını neden yazmadın.......:D:D evet ya sevdiklerimiz yanımızdayken hiç gitmeyeceklermiş gibi hareket ederiz üzeriz kavga ederiz kırarız.uzaklaştıkları zaman yada onları kaybedicince anlıyoruzki bir daha eskisi gibi olmayacak.:(sevdiklerimizin kıymetini bilmek dileğiyle.

Aleykümselam annenin adını yazacaktım ama yazmadım işte;)
Kim demiş Babalar ağlamaz!

Erkeklerin de zaman zaman üzüldüklerinde ağladıklarını biliyoruz çogumuz, ancak bu böyle değildir her zaman;
Cenab-ı Hakkın yarattığı Kadın ve Erkek birbirlerini tamamlamaları için çift olarak bir araya gelmişlerdir. Yeryüzündeki bütün canlılarda Merhamet ve koruma yeteneği Erkekte daha farklıdır...
"Ağlarsa Anam ağlar gerisi yalan ağlar" sözü ne kadar gerçektir bilinmez ama Babaların Analar gibi duygularını dışa vurmadıkları görüşü hakimdir,

Erkeklerin, Çocuğunun doğum haberini aldığında heyacanı ve ağlaması içiçe olmuştur...İlk defa Baba olmak heyacanı gururunu yaşayan erkek çaktırmadan da olsa mutluluktan ağlar...

Evladınn Sünnet merasiminde ki heyecanını Baba duygusuyla Anneden daha farklı bir duygu ve gözyaşıyla yaşar Babalar...

Okuldan Karne veya Diplamasıyla başarı ile gelen çocuğuna gözyaşını tutamaz babalar, içlerine atsalar bile mutluluk göz yaşları akmıştır kesinlikle.

İşini kaybeden bir Babanın evine çocuklarına ihtiyaçlarını alamamanın verdiği kahrolası duyguyu ve döktüğü gözyaşlarını Bir Babadan başka kim anlayabilirki...

Eşleriyle çeşitli nedenlerden sonra terk edilen bir erkeğin ne kadar gözyaşı döktüğünü ve Tehlikeli olduğunu bilenler bilir...

Evladını yirmi yaşına kadar büyütüp Ellerini kınalayıp vatana Asker eden Babanın oğlunu gönderirken çaktırmadan akıttığı gururlu gözyaşlarını silerken,
ve ansızın kapısını çalan görevlinin Mahsun ses tonuyla ŞEHADET haberini alan Babanın DÖKTÜĞÜ GÖZYAŞLARI..

Cenaze töreninde ağlayarak gururlu ve başı dik şekilde Oğlum ŞEHİD OLDU Ne MUtlu bana diyen
BABALARIN ELLERİNDEN SAYGIYLA ÖPERİM

Selam ve Dua ile :(

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

twins yazdı:
Kymet bilmek icin ne yapmaliyiz?
hergun seni seviyorum mu demeli? boylece o sozun degeri cabucak duser ..
Aslinda gercek sevgiler dilsizdir..Annelerin sevgisi gibi..her anne evladini sever ama seni seviyorum demez...

Yok canım her an seni seviyorum denmez tabi ama hareketler yüz ifadeleri onu anlatır herkezin yaradılışı bir değil mesela benim küçük kızım 32 yaşında küçük dedimse babasının yanaklarını mıncık mıncık yapar her geldiğinde ama büyük kızım öyle değildir ben severim ama içimden der herkezin sevgi anlayışı farklıdır selametle :D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

KAAN ERDEM yazdı:
SELAMÜNALEYKÜM HAFİZE ANNEM.İNAN OKURKEN ÇOK DUYGULANDIM.AMA EVLATLARI ARASINDA AYRIM YAPAN ANA BABA VAR HATTA GAFLET İÇİNDE OLUPTA ERKEK KIZ EVLAT DİYE AYIRAN VAR.KONU DAĞILMADAN TOPLAYAYIM İÇİLİ BİR PAYLAŞIM ALLAH CC BİZLERİ HAYIRLI İMANLI EVLAT ANA BABA EYLESİN.SEVDİKLERİNİN KIYMETİNİ BİLEN VEFAKAR KULLARINDAN EYLESİN.SELAM VE DUA İLE KALIN ALLAH CC EMANET OLUN SELAMETLE.

Aleykümselam Kaan evet oğlum ayrım yapan vardır ama hiç birini ayıramam hepsi benim canım ciğerimin parçası oğlum nasılsa kızlarımda öyledir Allah herkeze hayırlı evlatlar hayırlı anne babalar nasip etsin selametle :D

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ANENNEEEEMMM.
NEDEN HEP KAYBEDİNCE BİLİNİR KIYMET?NEDEN YAN YANAYKEN GÖSTERMEKEN ÇEKİNİR İNSANLAR SEVGİYİİ ??
SELAMETLE ANNEMM EMEĞİNE SAĞLIK RABBİM RAZI OLSUN
A.E.O.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

AFRA_NUR yazdı:
S.A. ANENNEEEEMMM.
NEDEN HEP KAYBEDİNCE BİLİNİR KIYMET?NEDEN YAN YANAYKEN GÖSTERMEKEN ÇEKİNİR İNSANLAR SEVGİYİİ ??
SELAMETLE ANNEMM EMEĞİNE SAĞLIK RABBİM RAZI OLSUN
A.E.O.

Aleykümselam anneannecim :D yerim seni genelde böyledir en kıymetli varlığımızı elimizden kaçırınca anlarız kıymetlerini :)

emine364

Kayıtlı Kullanıcı

BENCE TEK BİR DOKUNUŞ BİLE İNSANIN KARŞISINDAKİNE NE KADAR DEĞER VERİP SEVDİĞİNİ ANLATMAYA YETER.
HAYIRLI AKŞAMLAR.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt