Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SEVGİLİYLE BULUŞMA VAKTİ (1 Kullanıcı)

hilye

Kayıtlı Kullanıcı
NAMAZ
Yuvasını arayan kumru gibi"nerede,nerede,nerede?"diye Seni ararken,namazda bana dedin ki:
Nerede olacak?O rahmet sıfatları nerede ise orada olacak...
Nezaket,temizlik,anlayış nerede ise orada olacak...
Nerde olacak?İnsan bir hastalığa yakalanınca gözü ümit kanatlarını açar,sağlığa sıhhate uçar ya,işte orada olacak.
Hoş olmayan bir şeyi,bir kötülüğü defetmek,bir felaketi atlatmak için başvurduğun kapıda olacak.
İşte geldim huzurundayım Rabbim,emrine amadeyim!
Namaz huzur iledir dedin.Bir hiç olmanın bilinci ile huzuru yaşıyorum.
Ve biliyorum ki hiç olan yaşar huzuru,yaşayan bilir namazı...

Abdestin ditiltici nefesiyle ve ruhuma işlenen manasıyla geldim..
Gönül secdeleri ile geldim...
Her yandan üzerime yüklendikçe yüklenen emaneti sahibine vermenin rahatlığıyla geldim...
Rabbim sen gelenleri boş çevirmezsin,duamı kabul eyle!
Ve allahüekber dedim.
Tevhidin o sonsuz nuru geldi gözümün önüne..Elhamdülillah dedim,hamd ettim sana..
Seninle olmanın adıydı cennet ve ben cennette idim;yani seninleydim..
İşte o an tüm sancılardan kurtuldum.
Ve Ya Rabbi,her ezanda davet ettiğin"haydin felaha,kurtuluşa!"sözünü o an anladım..
Ey sevgiliyle buluşmanın ve bir olmanın adı namaz, ne güzel bulduransın,sevgiliyle buluşturansın.
Tek olanın seyrine namaz ile yelken açıyorum.O ilahi rüzgar beni öz bilincime göürüyor ve bu bilinçle Sana ulaşıyorum Rabbim.
Ey gözümün nuru namaz,sen olmasaydın bu göz ne ile seyrederdi bu varlıkları?Ne ile manalandırırdı?
Bütün eksikliklerden münezzehsin Rabbim.Gösterdiğin göstereceğin sonsuz hakikatler için Sana hamd olsun.
Beni namaz ile yücelttin,yüce alemlerini seyrettirdin.Ne güzel bir halde bittim ki,şimdi Senden başka bir şey ile ne görüyor ne işitiyorum.
Gördükçe anladım ki Senin yardımın olmadan ben bir hiçim.Ancak seninle varım.
Anladım ki,aciz olan bizler çaresizlik içinde yuvarlanırken,ancak Senin ipine namaza sarılanlar kurtulur.Benlik denilen büyük savaştan ancak secde edenler zafere ulaşır..

zeynur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SEVGİLİYLE BULUŞMA VAKTİ

ALLAH RAZI OLSUN ARKADAŞ ÇOK GÜZEL BİR KONU
B)Benlik denilen büyük savaştan ancak secde edenler zafere ulaşır..B)

İNŞAALLAH BİZDE ZAFERE ULAŞAN KULLARINDAN OLURUZ ....B)AMİNB)

hilye

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SEVGİLİYLE BULUŞMA VAKTİ

Amin inşaallah kardeşim,Rabbim cümlemizden razı olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt