Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sevgili Günlük! (1 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Sevgili Günlük!

Hicranla dolan yüreğimdeki acılar ve hasret biraz dindimi bilemem.
Tarumar olmuş kubbede üç beş kırıntı kalmışsa eğer bırakın gitsin şu yaralı yüreğim.
Eh sevgili günlük hoş beş edelim dedik nerelere geldik.
Haydi ALLAH'a emanet.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Sevgili Günlük!
İslamı kendi siyasi emellerimize ne kadarda kolay kullanıyoruz.
Ben bundan beriyim.
Hakikatı hak olmayanla nasılda karıştırıyoruz.
Gurur meselesi yapıp hakkı kabullenemiyoruz.
Zalimler her zaman zalimken zalim diyemiyoruz.
Benim rehberim Kur'an ve sünnettir.
Kişiler benim referansım değildir.
ALLAH (c.c.) rızasına uygunluk benim referansımdır.
Diye düşünüyorum.
Hayırlı günler Sevgili Günlük!

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Sevgili Günlük!
Kardeşlerim gelmiş dertlerini dökmüş demem gerekirken duyarsızlıgımız devam ediyor.
Gözlerimden akan yaşlar sevinç gözyaşları olması gerekirken hüzün gözyaşları oldu.
İnan yalnız olduğumu anladım.

Her gün ölüm yağarken mazlumların üstüne hangi yüzde mahşerde onların yüzüne bakarım.
Eften püften mahanalarla kendimi nasıl savunurum.
Müslümanın derdi ile dertlenen kardeşlerimden ALLAH razı olsun.
Vahdetin yolundaki dikenleri temizlerken tabiki zahmet çekeceğiz.
Başaramassak bile yolu açacağız.
Herkes gideceği yere calışacak nereye niyetse oraya kısmet olacak.
O'nun rızası yeter.
Hüküm onundur.
İşte böyle sevgili günlük.
Selam ve dua ile.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Şey afferdisiniz , sadece size ait mi? yoksa bizde yazabilirmiyiz?

Sensizliğin içinde, sen seslensen kendi dilince
Bu garibede kalmaz dünya.. ne olur artık sadede gelsen??
Birbirlik içinde, sendeledin bir an içinde
Sensizlik kor alev içimde, Ey Yüceler Yücesi serinlik ver yüreğime
Kuş gibi çırpınan, fırtılar içinde.. de ki huzur ver kendine
Seninle olmak güzel, özlem aklıma gelince dayanamam işte
Bahar geldi yâr bilirsinde
Ne güzel yeniden doğmak sevinç içinde
Yeryüzü bayram eder, çoşku içinde
Demedim mi henüz erken , cennet insin yeryüzüne (ne demek istediğimi bir anlasalar)
Lütfen, lütfet, himmet, affet, güven içinde
Umud girince gönlüne unutma yâr özünde
Sevgi ile seyredince , evren güzel değil mi sence???
Evvvet, harika... kim Yarattı sence?
Sonsuz evrenin sahibine hayranım, aşk bu mu sence??
Ola ki hayranlık aşka götürür
Yalnız aşk sabır ister (olabilir)
Nasıl bir sabır?
Kıştan baharı beklemek gibi
Başka çarem mi var???(yok)
Beklemenin adı başka, çare yok aşka
İstersen sevdiğinin adını sayıklarsın çokça
İstediğim kadar?? Her saniye???
(Be yeter! dellendin iyice!)

Yazdım bile :a26:

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili Gunluk,

Rabbim yardim ediyor eger dilenirsen kapisinda hakikaten ! Yeter ki iste, iste ki kabul etsin degil mi?

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili günlük:)
Şişşşt, n’aber. Tanıdın mı beni? Benim ben, içindeki çocuk. Tanıştığımıza memnun oldum. Azcık bana kulak verirsen, seni de memnun edebilirim.

Beni her gün biraz daha fazla ihmal ettiğinin farkındasın sanırım. Çok üzüyor bu beni. Sanki ben hiç yokmuşum gibi işe gidiyorsun, yemek yiyorsun, arkadaşlarınla buluşuyorsun… Beni, içindeki çocuğu ancak canın sıkıldığında, depresyona girdiğinde ya da evde hasta yattığında hatırlıyorsun. Peki, beni gerçekten önemsiyor musun? Ne istediğim umurunda mı?
Önce annen ve baban beni parça parça unuttu, sonra da sen onların bıraktığı kısımlarımı unuttun. Ama hatırlaman gerek.
Dur sana kendimi biraz daha yakından tanıtayım. Ben senin hayallerinim, rüyalarınım, düşlerinim… Ben, parka gitmekten acayip zevk alan, dondurma diye tutturan, oyun oynamadan duramayan sen’im. Aynı zamanda sevildiğini hep bilmek, hep hissetmek isteyenim. Elimin tutulması, başımın okşanması en büyük besinim. Tabi bi de elma şekerim…
Yetişkin olman, kocaman dertlerle boğuşman, devasa holdingleri yönetmen hiç mi hiç umurumda değil. Bunlar neden beni unutmana bahane olsun? Yetişkinler neden bir çocuk gibi zevk alamasın yaşamaktan? Büyümek, niçin içerdeki çocuğun çenesini kapaması demek olsun?
İnan bana, büyüklerin dünyası, yaşamak için hiç de kolay bir yer değil. Hoşlanmadığın insanlarla yemek yerken karnımı nasıl da tıka basa doldurduğunda ne hissediyorum dersin? Hazım güçlüğü çekmen ve kilo alman bana verdiğin bu sıkıntıdan olmasın sakın!
Problemlerinin kaynağı hakkında bir fikrin var mı? İyi arkadaşlara ihtiyacın var. Övgülere ihtiyacın var. Beğenilmeye ihtiyacın var. Kabul! Ama benimle dost olabilirsen, başkalarından beklediğin olumlamalara çok daha az gereksinim duyacağını biliyor musun?
Duygularına, sezgilerine, içinden sana seslenen minik uyarılara kulak verdiğinde beni yatıştırmak ve doyurmak için dışarıdan bir şey bulup getirmene gerek kalmayacak. Kendine daha nazik davrandığında, dışarıdakilere nazik davranmak bu kadar güç gelmeyecek sana.
Daha iyi bir hayat için çalıştığını biliyorum. Bunun için benimle daha fazla vakit geçirmelisin. Bazı terapiler deniyorsun, seni benim farklı parçalarımla tanıştırıyorlar. Fakat ben, bütünümü bilmeni, beni her şeyimle fark etmeni istiyorum. Yeterince uzun süredir bekliyorum seni. Bir gecede değişmeni isteyecek değilim. Sabrederim.
Bir çocuk dünyaya getirecek olsan onun için nasıl da deli divane olursun, değil mi? Üşümesin, üzülmesin, aç kalmasın, hastalanmasın diye kendinden vazgeçersin. İşte ben de senin çocuğunum. Tek fark, ben senden doğmadım, sen benden doğdun… Yani aslında senden büyüğüm, senden akıllım, senden tecrübeliyim. Bilgeliğime ulaşmak için önce beni fark etmeli, beni bilmelisin.
Saklambacı severim ama bu sefer senden saklanmıyorum. Hadi bul beni, tut elimi!
Yaşlandığımız için oyun oynamaktan vazgeçmiyoruz; oyundan vazgeçtiğimiz için yaşlanıyoruz.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili gunluk,

Bugun benim dogu gunum. Oyle degerli insanlar kutladi ki beni, utandim. Meger ne cok CAN varmis yuregimde tasidigim. Ben de onlarin guzel yureklerini tasiyacak kadar guzel bir hamallik isindeymisim. O kadar guzel dualar aldim ki, layik miyim , Allah bilir. :a15:

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Sevgili Günlük!
Acılarımı bir türlü dindiremiyorum.
İnsanlar nereye gidiyor.
Taklitçilik almış başını gidiyor.
Kendi nefsimi mi, düşünüyorum? hayır!
İnsan nefsine söz geçiremedi mi nefsi onu süsler püsler güzelmiş gibi gösterir.
Ve o iş ona kötülükten korunma gibi görünür.
Sabah namazına kalktığımda RAB' bime şükrettim.
O' ne istedim de vermedi Hamd ancak sanadır.
İşte böyle Sevgili Günlük.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili Günlük

Şefkatli Rabb’im! Beni bağışlayıp sevdiklerine dâhil etmeni diliyorum. Beni tehlikeli yollardan geçirirken yalnız bırakmamanı, benim yanımda olduğunu hissetmemi sağlamanı istiyorum.

Kusurlarımdan utanıyorum. Yalanlarımdan, bencilliğimden, ikiyüzlülüğümden, şükürsüzlüğümden utanıyorum. Eğer beni bağışlarsan ve seversen bundan daha büyük neyi başarabilirim.

Kovulanlardan olmaktan ısrarla ve içtenlikle Sana sığınıyorum Aziz Allah`ım. Senden uzaklara düşmekten sana sığınıyorum."

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili Günlük

“Çok şey gitti hayatımdan ve her defasında Sen kaldın geride. Baba gitti, hala gitti, teyze gitti. Çocukluk arkadaşları gitti, gençlik gitti. Eşim, işim ve her şeyim de bavulunu toplayıp gitmeye hazırlanıyor. Bu aklar düşmüş başımı kuşatan pörsümüş tenim bile gidici.

Hiç gitmeyen Sen varsın Efendim. Bir damladan yükselip kabrime düşünceye kadar geçen ömrümde hayatımı ışıtan güneş hep Sen oldun. Bir ömürdür Şefkatine gösterdiğim vefasızlığın pişmanlığı içindeyim şimdi. Yüceliğine hakkıyla boyun eğemedim.

Kalbime sevgini bağışlar mısın sevgili Efendim. Önümdeki yokluk karanlıklarında kaybolmaktan ancak Senin sevgine sarılarak korunabilirim

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili günlük
Huzur mu arıyorum? Hayır. Huzuru yaşıyorum bu kentte. Bu kent huzurun kendisi; onca doluluğuna, onca karmaşasına rağmen Yürüyorum bir gün Üsküdar sahilinde. Güneş, Kız Kulesi’ni doyumsuz bir güzellikte süsleyerek, hemen üst tarafından şehre veda ediyor. Ardında muhteşem kızıllıkta bir Sarayburnu açıkları bırakarak…

Tam ileri doğru bakıp, güneşin batışına şahitlik ederken; bir dost, bir kardeş beliriyor hayal ufkumda. Bir kaybediş aklıma geliyor. Hüzünleniyorum. Ayağımı boğazın serin sularına uzatsam acaba içimin yangınına bir serinlik verir mi! Sanmıyorum. Kaybedişler sahi hep hüzünlü mü olur? Yıllar geçse de, her şey geride kalsa da unutulmaz mı kaybedilenler?

Unutulur elbet, herkes unutulmaya mahkumdur bir gün… Güzel bir iz bıraktıysanız unutulmayacak olan siz olursunuz ama… Siz onu unutmaya mahkum etseniz bile zihninizi, karşınızdaki sizi unutamaz emin olun.

Gün gelmiş bir bakmışsınız ki, her şey mazide bir anı olarak kalmış. Bu anıları anımsadıkça sanırım en fazla, acı acı tebessüm eder, hey gidi günler dersiniz...

Dünya yaşamının çok kısa olduğunu unutmasak keşke. Anılarımızı daha bir temiz bırakırız o zaman. Geçmişimizi tekrar yaşama şansımız yok ama gelecekteki yaşayacaklarımızı daha bir bilinçli yaşarız belki.

Bu dünyaya geldiğimizde hepimiz tek başımızaydık. Sonumuzda tek olacak hepimizin. Herkes kabrine tek başına konuluyor. Bilmemiz gereken ve aklımızda bulundurmamız gereken, nasıl bir hayat yaşadığımız ve yaşamaya devam ettiğimiz!..

Herkes kendine sorsun lütfen; ya şimdi kapımız aniden çalınsa, gelen ‘ben Azrail’im, haydi hazırlan, bu dünyadaki işin bitti, gidiyoruz’ dese… Hazır mıyız buna? İşte benim gündemim bu.

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm
Sevgili kardeşimiz Ellerinize yüreğinize sağlık
Yazdıklarınızın hepsi bir birinden güzel.
Sıkılmadan, sürekli okumak istiyor insan.
özellikle dua daki samimiyet ve içten yakarış etkileyici ve huzur vericiydi.
ben tekrar yazmak istedim.
hakkınızı helal edin.

Şefkatli Rabb’im!
Beni bağışlayıp sevdiklerine dâhil etmeni diliyorum.
Beni tehlikeli yollardan geçirirken yalnız bırakmamanı, benim yanımda olduğunu hissetmemi sağlamanı istiyorum.

Kusurlarımdan utanıyorum.
Yalanlarımdan,
bencilliğimden,
ikiyüzlülüğümden,
şükürsüzlüğümden
utanıyorum. . .
Eğer beni bağışlarsan ve seversen bundan daha büyük neyi başarabilirim.

Kovulanlardan olmaktan ısrarla ve içtenlikle Sana sığınıyorum Aziz Allah`ım.
Senden uzaklara düşmekten sana sığınıyorum."

Allah celle celalüh razı olsun.

Selam ve dua ile

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Sevgili kardeşimiz Ellerinize yüreğinize sağlık
Yazdıklarınızın hepsi bir birinden güzel.
Sıkılmadan, sürekli okumak istiyor insan.
özellikle dua daki samimiyet ve içten yakarış etkileyici ve huzur vericiydi.
ben tekrar yazmak istedim.
hakkınızı helal edin.

Şefkatli Rabb’im!
Beni bağışlayıp sevdiklerine dâhil etmeni diliyorum.
Beni tehlikeli yollardan geçirirken yalnız bırakmamanı, benim yanımda olduğunu hissetmemi sağlamanı istiyorum.

Kusurlarımdan utanıyorum.
Yalanlarımdan,
bencilliğimden,
ikiyüzlülüğümden,
şükürsüzlüğümden
utanıyorum. . .
Eğer beni bağışlarsan ve seversen bundan daha büyük neyi başarabilirim.

Kovulanlardan olmaktan ısrarla ve içtenlikle Sana sığınıyorum Aziz Allah`ım.
Senden uzaklara düşmekten sana sığınıyorum."

Allah celle celalüh razı olsun.

Selam ve dua ile

Aleykum selam
asıl ALLAH sizden razı olsun zamanınızı ayırım okudunuz için...

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili Günlük..

Bugün çok sevdiğim, gönlü ummanlar kadar geniş bir kardeşim midesindeki rahatsızlıktan ötürü doktora görünecekti (göründü bile belki de).. İnşAllah doktor, güzel şeyler söyler(söylemiştir) kendisine..

Allah'ım.. Sınırı olmayan Rahmetinden ne olur bu güzel kardeşimi mahrum bırakma.. Onun rahatsızlığının şifasını tez vakitte nasip eyle kardeşime.. Sabrının ve gönlünün güzelliğinin mükafatını misliyle hakkında hayırlı eyle.. Güzel söz ve yüz sadakadır demiş Peygamber efendimiz.. Bizleri her daim güleryüzüyle ve sözüyle karşılayan bu kardeşim için ettiğimiz dualarımızı ne olur kabul eyle Ya Rabbi.. Amin..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili Günlük..

Bugün çok sevdiğim, gönlü ummanlar kadar geniş bir kardeşim midesindeki rahatsızlıktan ötürü doktora görünecekti (göründü bile belki de).. İnşAllah doktor, güzel şeyler söyler(söylemiştir) kendisine..

Allah'ım.. Sınırı olmayan Rahmetinden ne olur bu güzel kardeşimi mahrum bırakma.. Onun rahatsızlığının şifasını tez vakitte nasip eyle kardeşime.. Sabrının ve gönlünün güzelliğinin mükafatını misliyle hakkında hayırlı eyle.. Güzel söz ve yüz sadakadır demiş Peygamber efendimiz.. Bizleri her daim güleryüzüyle ve sözüyle karşılayan bu kardeşim için ettiğimiz dualarımızı ne olur kabul eyle Ya Rabbi.. Amin..

Sevgili Günlük
bugün günlük okurkan çok sevdim ve çok değer verdiğim abimin sözleri beni çok mutlu etti
beni düşünüp böyle şeyler yazmış olması beni duygulanıp ağlattı böyle değer vermesi BENİ çok mutlu etti...

soruya gelince göründüm evet ilaçlara devam etmem gerekiyormuş inşALLAH hafta gene gidecem bakalım bu sefer sonuç ne olacak şimdilik bişey söylemek istemiyorum dedi haftaya gel öyle konuşalım dedi...
ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN...
bugün aldığım en güzel hediyeydi...

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili Günlük
bugün günlük okurkan çok sevdim ve çok değer verdiğim abimin sözleri beni çok mutlu etti
beni düşünüp böyle şeyler yazmış olması beni duygulanıp ağlattı böyle değer vermesi BENİ çok mutlu etti...

soruya gelince göründüm evet ilaçlara devam etmem gerekiyormuş inşALLAH hafta gene gidecem bakalım bu sefer sonuç ne olacak şimdilik bişey söylemek istemiyorum dedi haftaya gel öyle konuşalım dedi...
ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN...
bugün aldığım en güzel hediyeydi...

Sevgili Günlük..

Forumda her daim kardeşlerimi mutlu etmeye çalışan, gönlünden kopup paylaştığı yazılarla güzel şeyler okumamıza vesile olan, her birimize değer verip tek tek ilgilenen bu güzel kardeşimin yaptıklarının, söylediklerinin yanında, bizim gönlümüzden kopan 2 sözcüğün ne kıymeti olabilir ki.. Rabb'ime şükürler olsun ki doktor kötü birşey dememiş, en azından bunu bile duyduğuma çok sevindim be günlük..

Ya Rabb'i.. İnşAllah haftaya bu vakitler, kardeşimin güzel haberlerini almayı, o gün alacağımız en güzel hediyeyi nasip eyle biz kullarına.. Amin..

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Anlayamadıgım birşeyler var sanal alemde.
Herkesi kardeş olarak görüyorum, seviyorum.
Ve baylar kıskançlık yok içlerinde, güzelse yazı beğenirlerde, yalnız anlamadığım nokta bazı sitelerde de aynı şey oldu, bayanlarla neden konuşamıyorum? neden kaynaşamıyorum???
Yine bazı sitede faal olan sevilen tarafından özellikle denedim benim yazıma hiç yorum yapmazdı başka isimle girdigimde teşekkür etti...
Neden? neden? yahu burda birilerinin, birşeylerini mi alıyoruz elinden???
Ben yaşını almış bir bayanım, derdim dini konuları paylaşmak ve bilmediklerimi veya anlayamadıklarımı sorabilirsem sormak..
Bunları yazarken bile anlamıyorum neden???
Biz kardeşiz, başka şeyler düşünen yanılır.
Rabbim karşımıza hayırlı insan çıkar.
Birde özellikle eleştiri yapsam yazıyı savunmaya gecerler, yahu adamın ağzı , yani yazacak eli yokmu? kendini savunamaz mı???
Bunu çok merak ettiğimden soruyorum, umarım burda olmaz...
Neden bir bayan , diğer yazan, yorumlayan bayanı niye kıskanır???

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt