Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sevgili Damat Beye Mektup (1 Kullanıcı)

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
1. Evinden çikarken hanimina allah'a emanet ol diyerek çik.onun gönlünü hoş tut.
2. Pencerelerden yolunu gözletme,vakitlice evine gel.
3. Dişarida yediğinden içtiğinden evine de getir.
4. Haniminin kusurlarini başkalarina anlatma.
5. Evini harçliksiz birakma,onlari kimseye muhtaç etme.
6. Iş hayatinin sikintilarini eve yansitma.evde sevinç olsun.
7. Düğüne ya da gezmeye gittiğinde mümknse hanimini da götür!
8. Evine geldiğinde selamla ve güler yüzle gir ki,ev halki senin geldiğine sevinsin
9. Evini kuransiz,kitapsiz ve namazsizbirakma!sabah namazina kalktiğin da ev halkini da kaldir ki, rahmet ve bereket günboyu sizinle olsun.
10. Gayretli ol!ancak tecessüs etme,ayip ve kusur araştirmaklameşgul olma!
11. Insafli ol;haniminin gücünün yetmeyeceği işleri ondan bekleme. Gerekirse ona yardim et.
12. Kararlarinda haniminla da istişare etmeyi unutma!
13. Beklenmedik anlarda süpriz hediyelerle gönül almasini bil.
14. Dünya evine girmek,dünyaya dalmak olmamali;ahiretini unutma,din ,vatan ve insanlik için çalişmayi terk etme!
15. şunu bil ki,az olan helal kazanç,çok olan haram kazançtan hayirlidir.haram lokma yeme hanimina ve çocuklarina da yedirme.

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm sayın kardeşim.

islam hayatını sadece dil ile yaşayanlara uyarıcı nitelikte,evinin reis'i islamiyet olanada bilgileri tazelemek için hatırlatıcı hayırlı bir paylaşım olmuş.

selam ve yürekten samimi dualarımla hayırlı,bereketli cumalar,günler olsun kardeşim.

zamannamaz

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğine sağlık güzel bir paylaşımdı;
Birde Gelin Hanımada bir mektup olsaydı bari sonra tartışma çıkmasın :)

Selam ve Dua ile..

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
selamünaleyküm sayın kardeşim.

islam hayatını sadece dil ile yaşayanlara uyarıcı nitelikte,evinin reis'i islamiyet olanada bilgileri tazelemek için hatırlatıcı hayırlı bir paylaşım olmuş.

selam ve yürekten samimi dualarımla hayırlı,bereketli cumalar,günler olsun kardeşim.

aleyküm selam hayırlı cumalar selam ve duayla

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Sevgili Gelin Hanım!
Beyin evden çıkarken onu uğurla; akşam döndüğünde güler yüzle karşıla!
İffetini ve hayanı muhafaza et. En güzel elbisenin takva elbisesi olduğunu unutma; her işimizi murakabe eden Allah'ı düşün!
Çocuklarını hayırlı bir evlat olarak yetiştirmeye gayret et ki, millet de sizi hayırla yad etsin.

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim razı olsun...

MONA_ROZA

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel bir paylaşim olmuş..
Allah razi olsun..
Selam ve dua ile kalin..
Allaha emanet olun..

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Sevgili Gelin Hanım!
Beyin evden çıkarken onu uğurla; akşam döndüğünde güler yüzle karşıla!
İffetini ve hayanı muhafaza et. En güzel elbisenin takva elbisesi olduğunu unutma; her işimizi murakabe eden Allah'ı düşün!
Çocuklarını hayırlı bir evlat olarak yetiştirmeye gayret et ki, millet de sizi hayırla yad etsin.

1. Evinden çikarken hanimina allah'a emanet ol diyerek çik.onun gönlünü hoş tut.
2. Pencerelerden yolunu gözletme,vakitlice evine gel.
3. Dişarida yediğinden içtiğinden evine de getir.
4. Haniminin kusurlarini başkalarina anlatma.
5. Evini harçliksiz birakma,onlari kimseye muhtaç etme.
6. Iş hayatinin sikintilarini eve yansitma.evde sevinç olsun.
7. Düğüne ya da gezmeye gittiğinde mümknse hanimini da götür!
8. Evine geldiğinde selamla ve güler yüzle gir ki,ev halki senin geldiğine sevinsin
9. Evini kuransiz,kitapsiz ve namazsizbirakma!sabah namazina kalktiğin da ev halkini da kaldir ki, rahmet ve bereket günboyu sizinle olsun.
10. Gayretli ol!ancak tecessüs etme,ayip ve kusur araştirmaklameşgul olma!
11. Insafli ol;haniminin gücünün yetmeyeceği işleri ondan bekleme. Gerekirse ona yardim et.
12. Kararlarinda haniminla da istişare etmeyi unutma!
13. Beklenmedik anlarda süpriz hediyelerle gönül almasini bil.
14. Dünya evine girmek,dünyaya dalmak olmamali;ahiretini unutma,din ,vatan ve insanlik için çalişmayi terk etme!
15. şunu bil ki,az olan helal kazanç,çok olan haram kazançtan hayirlidir.haram lokma yeme hanimina ve çocuklarina da yedirme.

Elinize, emeğinize sağlık...
Allah CC. razı olsun...

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
DEĞERLI HANIMANNE (Gelin hanımın annesi)

1. Kızını savunma, o şikayete geldigi zaman ona yüz verme! Damadının iyiliklerini başkalarına da anlat!
2. Kızının evine çok sık gitme ki, saygınlığın artsın. Ancak torunların oldugunda yardımını da esirgeme!
3. Kızında ve torunlarında damadının anne ve babasının hakları olduğunu unutma!
4. Hısımlarını akraba bil. Onların hatırını üstün tut!
5. Damadını oğlun bil. Onu da zaman zaman ara, gönlünü hoş tut!

Yavrularınızın güzel günlerini görmeniz dilegiyle.

DEĞERLİ HANIMANNE (Damat beyin annesi)

1. Gelinini kızın gibi bil. El kızı gelip oğlumu elimden aldı deme!
2. Gelinine annelik yap, kusur bulmak için çalIŞma. Çok da nasihat etme. Kendini sevdir, gerisi gelir.
3. Başkalarının gelinin hakkındaki dedikodularına hemen inanma!
4. Yapabileceğin basit işleri kendin yap, gelininden bekleme! Kendi zamanınla kiyaslama!
5. Gelininden gizli oğlunla konuşma ki, gelinin senden endişe etmesin. Sana güvensin.

Yavrularinizin güzel günlerini görmeniz dilegiyle...

Yrd.Doç.Dr.Mustafa KARATAŞ

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
cok güzel nasıhatler kayın valıdelerin dikkatine:)ALLAH razı olsun kardeşim

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
BEYLER HANIMLARIN SİTEMLERİNİ NİÇİN HOŞGÖRMELİ?

Evde zaman zaman tartışmalar oluyor, bundan ciddi şekilde de huzursuzluk duyuyordu. Gerçi kendisi bu tartışmalarda sessiz kalmıyor, diline geleni de hanıma söylemekten çekinmiyordu. Ama yine de tatmin olmuyor, büyük bir haksızlığa uğradığını düşünüyordu.

Hatta bunun, halife Hazreti Ömer’e şikâyeti gerektirecek bir durum olduğuna da inanıyordu.

Yine bir gün aynı şekilde bir tartışmaya girince aklına koyduğunu hemen tatbik etmek isteyerek doğruca halifenin evinin yolunu tuttu. Maksadı belliydi. Hanımın bu huysuzluğunu bir bir anlatacak, böylece halifeden gelen ceza tavsiyesini hem de olanca şiddetiyle evde uygulayacaktı.

İşte bunun için gelmişti halifenin kapısına kadar. Ancak o sırada garip şeyler oldu. Evden sesler geliyordu. Kulağını ister istemez kabartınca durumu anlamakta gecikmedi. Halifenin hanımı da tıpkı kendi hanımı gibi sözler söylüyor, halifeye sitemler yağdırıyordu. Herkesin titrediği koskoca halife Hazret-i Ömer ise bunları sessizce dinliyor, yer yer cevaplar veriyor; ama asla kızmıyor, kızma gereği de duymuyordu.

Durumu anlayınca vazgeçti kendi hanımını şikâyetten. Tam geriye dönmek üzere iken, açılan kapıdan halifenin sesi duyuldu: – Ey ALLAH’ın kulu, nereye gidiyorsun, ben buradayım, gel meselen ne ise sor.

– Şey.. dedi. Şeyi söyleyecektim de.

– Neyi söyleyeceksen söyle, çekinme. İster istemez açmak zorunda kaldı meselesini:

– Ben hanımımı şikâyete gelmiştim, gördüm ki senin hanımın da tıpkı benimki gibi sözler söylüyor, sitemler yağdırıyor. Sen ses çıkarmıyor, geçiştiriyorsun. Bunun için ben de vazgeçtim şikâyetten. Geri dönüyorum.

Burada hanımın hakkını açıklama gereği duyan halife, şöyle izah etti durumu:

– Bak, dedi bu hanımın bana olan iyilikleri, hizmetleri, sabır ve tahammülleri öylesine çok ki, bazen yaratılıştan gelen bu hissîliklerine karşılık verip de kızmak gelmiyor içimden.

Bundan sonrasını da şöyle sıraladı, Hazret-i Ömer:

– Benim evimi o bekliyor, o temizliyor, yemeğimi o hazırlıyor, çamaşırımı o yıkıyor, çoluk çocuğuma o bakıyor. Daha sayamayacağım nice hizmetleri ve iyilikleri bırakmıyor ki onun yaratılıştan gelen hissîliklerine kızıp da kırıcı şekilde karşılık vereyim, kusuruna bakayım, yuvamın huzurunu bozayım.

Bu açıklamalar şimşekler gibi çaktı beyninde. Düşünmeye başladı. Şimdi geriye iyice dönmüş, söylenerek gidiyordu evine: – Ben Hazret-i Ömer’den daha büyük biri olamam. O öyle davranıyor, bana ne olmuş ki, ben alınıyor, ille de karşılık verip bir geçimsizlik sebebi olarak görüyorum, yuvamın huzurunu bozuyorum? O nasıl anlayış gösteriyorsa benim de benzeri şekilde anlayış gösterip sabretmem gerek.

Daha da derinleştirmeye başladı düşüncesini:

– Demek beni doldurup kızdıran nefsimmiş, nefsime kuvvet veren şeytanımmış ki, evimde huzurumu kaçırıp yuvamı yıkma kızgınlığına itiyor beni. Karar verdi kendi kendine:

– Ey şeytan! Bundan sonra boşuna vesvese verme bana, uymayacağım çünkü sana. Benim şaşmaz örneğim ALLAH’ın Rasûlünün (sav) halifesi Hazret-i Ömer olacaktır. Ben, ondan daha hiddetli ve şiddetli olabilir miyim?

RABBİM hakiki manada emanet bilincine sahip yüreklerin sayısını artırsın...

iktibas

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt