Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sevda - gönül ne derseniz artık. (1 Kullanıcı)

fatal

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Bazı arkadaşlar kardeşim başka derdin mi yok insanlar nelerle boğuşuyor sen ne diyorsun diye düşünebilir. Dua eden, etmeyen herkesten Allah razı olsun.

5-6 yıldır çok hoşlandığım birisi vardı. 2 Kasım'da onu sevdiğimi söyledim ve ilişkimiz başladı. İlişki süresince benim yüzümden çok üzüldü o, çok kırıldı.

2 Mayıs'ta ayrıldık, yarın 2 ay olacak. Ben ondan koparamıyorum kendimi daha doğrusu koparmak isteyemiyorum.

Ne o benim sevgilimdi ne de bizim ilişkimiz bir çıkmaydı. Ben ona eşim gözüyle bakıyordum ve bu ilişki aslında başladığı günden beri nişanlı sayılıyordu.

Dinden çok uzak, dinden çok bağımsız yaşıyordum. Ayrıldıktan sonra çok garip oldum. Ona büyü yaptırmayı dahi düşündüm.

Sonra büyü sonucunda bazı insanların delirdiğini duyunca vazgeçtim. Regaip Kandili gecesi içimden Yasin-i Şerif okumak geçti. Arapça bilmiyorum telefonumdan internete girip latincesinden okudum. ( üniversitedeydim. )

O gün bugündür hiç aksatmadan okumak için çabalıyorum. Bu gece bir sorun oldu da okuyamadıysam ertesi gece 2 kere okuyorum.

Şimdi geriye dönüp baktığımda geçmişte aslında çok pis bir insan olduğumu düşünüyorum.

Bi anda gittiğim yolun tam tersine gitmeye başladım ve bu yolda olmaktan çok mutluyum. Ben her gece Yasin-i Şerif okuyup rabbime dua ediyorum.

Beni Allah yolundan şaşırtmaması ve beni Allah yoluna dönmeye dolaylı da olsa sebep olan kişiyi benden almaması için. Sizlerden ricam benim için dua edin arkadaşlar, rabbim onu benden olmasın.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Hepinizden Allah razı olsun.

Dağ Çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı

Allah bozmasın..vesile olmuş sizin için..ne mutlu size
Hakkınızda en hayırlısı ne ise o olsun inşallah

T

tevbekarım

Ebu Dâvûd’un rivâyetinde şöyle buyurulur:
"Allah’ın Resûlü ne zaman bir şeye üzülürse he*men namaza dururdu"
Bir başka rivâyette de hadîseler onu üzüp, bitkin hale geti*rince:
"Bizi serinlet ey Bilal!"
Yâni birezan oku ey Bilal! Bir namaza duralım da rahatlaya*lım buyururdu İbni Cerir rivâyet eder: Allah’ın Resûlü karnı ağrıyan bir adam gördü de ona şöyle buyurdu: "Kalk na*maz kıl! Çünkü onun şifası namazdır" Buyurdu Yine rivâ*yet edilir ki İbni Ab-bas’a kardeşinin vefat haberi verilince önce istirca etti, sonra da hemen bir kenara çekilip iki rekat namaz kıldı Böyle bir durumda Allah’tan ya*dım dilemeyi ihmâl etmedi Na*mazla Allah’tan yardım dilemek

Öyleyse biz de öyle bir namaz kılalım ki, Allah bize yardım et*sin anlamına gelecektir bu Yâni Allah’ın yardımını celp edecek bir namaz kılmalıyız Eh ben namaz kıldım Ya Rabbi hani bana beş bin lira verecektin! Olmayacağına göre, namazın bizzat ken*disi yardımın gereğidir Yardımın anahtarıdır yâni Bir de peygam*berimiz diyor ki; namazla Allah’tan şifa isteyin! Demek ki şifa konu*sunda da yardım namazla olabilecek, namazla istenebilecektir Artık ne tür bir şifadır bu? Sosyal dertlere mi? Bedenî dertlere mi? Ailevî dertlere mi? Bun*ları erbab-ı namaz bilir diyoruz

Herhalde Allah’ın istediği biçimde bir hayat süren adam, acıları da pek o kadar duymayacaktır Meselâ şu anda Bosna’dakiler veya Çeçenistan’dakiler eminim bizden daha ra*hatlar Bazen kolu gidiyor, bazen ayağı kopuyor, bazen arkadaşı ölüyor gözünün önünde ama adam hiç tınmıyor bile Niye? Belki de o ortamı daha bir yakın görüyor ve yaşıyor da ondan E şimdi namaz demek kişinin Allah’la beraberliği demek olunca, elbette Allah’tan yardım dilemesi de, şifa dilemesi de mümkün olacaktır

Bir de bildiğimiz namaz "Ta’lim-i mesele" olan Fâ*tiha ile Al*lah’tan yardım dileme makamıdır Hani günde kırk defa:
"Ya Rabbi sadece sana kulluk eder ve sadece sen*den yardım isteriz!" (Fâtiha: 5)

Ya Rabbi tüm hayatımda sadece senin kulun olacağım! Sa*dece seni dinleyecek ve sadece senin git dediğin yere gidece*ğim! Boynumdaki ipin ucunu sadece senin eline vereceğim! Ama bu ger*çekten çok zor bir şeydir Beni senden koparıp kendilerine kulluğa ça-ğıran binlerce sahte Rabler var Bu konuda da yardımı senden bek-liyorum! Bana yardım et Allah’ım! diye Allah’tan yar*dım isteme ma*ka-mıdır NAMAZ...

ALINTIDIR

T

tevbekarım

Selamün aleyküm kardeşim
Cuman mübarek olsun. Allah yar ve yardımcın olsun.Biz hiçbir dinde olmadığı şekilde hiçbir dinde olmadığı kadar kardeşiz ve elbette sana dua edecez ama ilk duayı Namazla sen kendine et Yasin i şerif Kuran-ı Kerimin kalbidir sen hiç elden bırakma oku...ama Namazla kendine dua et hani en son secdeden sonra Ettehıyat a oturuyoruz ya zaten orada Allah 'ın selamı ile birbirimize dua ediyoruz biz kulluk için çalışıp salih kullar olmaya çalışalım ve her müslümanın 5 vakit yaptığı duadan bizde nasiplenelim inşallah.Kalpleri eviren çeviren Allah bizi dini üzerinde sabit kılsın.selam ve dua ile.(size yazdıklarım sizden önce kendi nefsimin can kulağıyla dinlemesi gereken şeylerdir.hakkınızı helal edin)

fatal

Kayıtlı Kullanıcı
bugün itibariyle gidiyorum arkadaşlar.

dualarınızı eksik etmeyin, hayırlısıyla olur inşallah.

rabbim dualarımı kabul etsin inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt