Muhtazaf
Kayıtlı Kullanıcı
- Web Sitesi
- www.aydin-aydin.com
Sessiz olun müslümanlar uyuyor !!!
SESSİZ OLUN MÜSLÜMANLAR UYUYOR SESSİZLİK HER ŞEYİN SORUNUDA BU DEĞİLMİ ZATEN SESSİZ OLUN MÜSLÜMANLAR FİLİSTİNDE YAŞANAN İNSANLIK DIŞI DIRAMIN IRAKTA YAPILAN TECAVÜZLERİN AFGANİSTANDA YETİM KALAN ÇOCUKLARIN KEŞMİRDE MAĞDUR OLAN BİNLERCE AİLELERİN YEMENDE ACIMAZSIZCA ÖLDÜRÜLEN SİVİLLERİN.. VE DAHA YÜZLERCE SAYABİLECEK ÖRNEKLER BUNLARDAN HİÇBİRİNDE BİZ SORUMLU DEĞİLİZ YARIN ALLAH BUNLARI BİZE SORMAYACAK RAHAT UYUYALIM MÜSLÜMANLAR HADİSİ ŞERİFTE BUYURULDUKİ:
Bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle düzeltin.
Elinizle düzeltemiyorsanız dilinizle düzeltin.
Dilinizle de düzeltemiyorsanız içinizden buğz edin.
Sonuncusu bu imanın en zayıf noktasıdır
(Hadis - i Şerif)
SESSİZ OLUN MÜSLÜMANLAR UYUYOR !!!
belki söyleyeceklerim biraz ağır olacak ama...
israilin küçücük nüfusuyla hitler katliamından çıkıp çölün ortasına geldiği günün üzerinden çok fazla vakit geçmedi. bugün onlar çölün ortasında topraksız tarım yapıp, tohumsuz ürünleriyle dünyayı kendilerine bağımlı kılıyorlar. 1970'li yıllarda saddamın nükleer reaktörünü yerle bir ettiklerinde ise, reaktörün ayrıntılı krokisini ve dahi tüm bilgilerini yüklü bir miktar para verdiklerini o projede yer alan bilim adamından alıyorlar. x Irak amerika saddamın heykelini devirdiği gün sevinçten yeri göğü inletmişti.
Afganistan lideri giyimine gösterdiği özende 1 nurama.
Peki bu afganistanı, filistini, ırakı cehenneme çeviren insanlar bilimde bu kadar ileri gitmişken, japonya eğitime %90 bütçe ayırıp teknoloji devi olmuşken biz müslümanlar ne yapıyoruz? israil avuç kadar insanıyla istihbarat teknolojisinde, savaş tekniklerinde ve malzemelerinde bu kadar ileri teknolojiye sahipken filistin neden taşlarla saldırıyor hala. Bizim müslüman olarak uyuduğumuz nokta eğitim değildir de nedir? Allah cc gidin kılıçla kalkanla savaşın demiyor ki sadece. Kalemle yapılan savaş eğitimle yapılan savaş kaç göğüs göğüse yapılan savaşa eşittir hiç düşünüyor muyuz? Allah cc mükemmel bir vücut yaratıyor, sadece bir hücresinde olan biteni görmek insanı hayret içinde bırakıyor, gelin görün ki bu muhteşem yapıyı çözüp üzerine makaleler hatta kitaplar yazan da beğenmediğimiz amerikanlar, ingilizler, almanlar, fransızlar ve diğer müslüman olmayan milletler oluyor. Bugün baktım anatomi kitaplarına, snell, sobotta, netter.... bir tane de müslüman elinden çıkan bir kitap olsun. Allah helak ettiği bütün kavimleri hak ettikleri için helak etti. Kimse'ye Allah zulüm etmeyeceğini kitabında bizzat. Yine Allah diyor ki "ben bir hazineydim bilinmeyi istedim" la ilahe illallah deyince Allah'ı bilmiş oluyoruz. Allah'ı bilene Allah yardım eder. Allah'ı bilmek içinse onun yarattıklarını bilmekte büyük fayda var kanımca. Yarattıklarını bilenler bugün göremediğimiz bir tanrının var olduğuna inanmaya zorluyor bizi derken yani tahkiki imana doğru giderken biz taklidi imanda kalıyorsak eğer başımıza gelen herşeyi hak ediyoruz demektir. Bunun dışında taşıma su ile değirmen dönmez diyen atalarımıza rahmet okuyarak ve salt dua değil gayret lazım felsefesini de düstur edinerek cehaletimiz süresince filistin hep taş atacak ırakta kadınlar hep tecavüze uğrayacak afganistan da hep perişan kalacak hatta günün birinde biz de bunları toplu halde yaşayacağız diyebilirim.
Susma!
Sustukca sıra sana gelecek! dizeleri tanıdık geliyor artık kulağa ve sonra ,
Peki simdi niye sustuk diye de sorar oluyor insan, acaba diyor ;
Sıramız gecti de biz mi farkında degiliz
Sanırım artık biz zulmendenleriz !
Fakat bunun yanı sıra ;
Farkına vardıktan kendimizi düzeltip gayret ettikten sonra Allahu Alem...
bu konu gerçekten düşündürücü.
bugün hocam bir vesile ile şu hadisi şerifi ahatırlattı:
"Efendimiz (a.s), bir hasır üzerinde uyumuş, hz. Ömer geldiğinde O'nun yüzündeki hasır izini görünce ağlamış ve "Ya Resulallah, kisra sarayında yumuşak döşeğinde uyurken sen bu hasırın üstünde mi yatıyorsun?" demiş. Efendimiz ise "Ya Ömer istemez misin ki dünya onların, ahiret bizim olsun" buyurmuş.
Tabi ki ben biz elimiz koulumuz bağlı oturalım, hiçilerlemeyelim de onlar bize istediklerini yapsınlar demiyorum. Ama şunu da düşünmüyor değilim: Üstad Bediüzzaman hazretleri 2. harb-i umumi ile ilgili, biz müslümanların Rabbe karşı olan vazfelerimizde yaptığımız noksanlıklar sonucunda Cenab-ı Hakkın da bizi onlara eşdeğer gelecek sıkıntılarla imtihan ettiğini söylüyor. Yani demem o ki; biz hep yangelip yattığımız için belki de Allah, bizim bu günahlarımızın kefareti olarak bizi musibetlerle bu dünyadayken temizliyor ki Efendimizin dediği gibi ahiret bizim olsun.
(Eğer düşüncemde bir yanlışlık varsa lütfen beni uyarın. Belki doğru ifadeler kullanamamışımdır.)
Eğitime izin mi veriliyor sanki. Eğitime önem gösterenlerin başlarında Filistin'de de gelir. Ben şehitlerin hayatlarını okurken onların ilim tahsillerine hayran kalmıştım. Ve Ahmet Yasin'in öğrencilerinin elinden silahı aldığını önce ellerine kalem verdiğini bir hocadan duymuştum. Ama vatanları işgal altındayken, kendilerini eğitime adayacak bu insanlar ölüme gidiyorlardı.
Ayrıca kocaman bir boykot var orada.
Şuanda müslümanların en başta yapmaları gereken mal ile cihattır. Herkes Filistin'e gidip savaşmak ister. Ama onların istedikleri insan değil, silah,tüfektir!..
Ve sessiz olmalısınız ey Müslümanlar !..
Uykudan uyanmak için Mescid-i Aksa'nın yıkılmasını mı bekliyeceğiz !
Ya da yine böyle bir Gazze katliamına tanıklık mı etmek gerekir oradaki yaşantıyı anlamk için. Halbuki hergün savaş, hergün ölüm var orada.. En büyük sorun, en büyük sorumluluk bizim oradaki kardeşlerimiz ve Mescid'i Aksa !! Sizin de dediğiniz gibi ses biz olmalyız, ama biz yani Filistinli kardeşlerimizin kardeş olarak gördükleri hala sessiz kaldığımız için durum böyle devam ediyor. Silah ve mühümmata gelince, defalarca boykot çağrısında bulunuldu, ama Allah aşkına Türkiye'de bir araştırma yapılsa hepimiz biliyoruz ki en çok satan mallar yine Filistine değil israile silah kazandıracak markalar çıkacak. Kendi çevrem de bile var, onlara söylediğimde beni alaya alanlar, "ama ne yapalm hepsi zaten onların" diyener bile oldu. Onlar direnişin mükafatını alacaklardır. Ama bence biz daha kötü bir haldeyiz çünkü biz de suskunluğumuzun cezasını göreceğiz diye düşünüyorum. çok fazla siyasi meselelere girmek istemem ama mesela biz güya Amerikanın, amerika da bizim müttefiğimiz. nedense sadece amerikanın yardıma ihtiyacı olduğunda hemen biz müttefikliğe soyunuyoruz, ama Kıbrıs kuşatmasında amerika, bize yardım etmek şöyle dursun bizi suçlu göstermiş. Neyse ya ben yine de umutluyum. Şüpheiz Allah kimseye zulmetmez. Zalimin cezasını unutmaz ama erteler, çünkü onun cezası o kadar büyüktür ki dünyaya sığmaz ve ahirete bırakılır. mü'minin çektiği ezanın mükafatı da dünyaya sığmadığından o da ahirete bırakılır.
Alıntı.