Selam Aleyküm. Ben 30 lu yaşlarda kendi haline bir insanım. Aileden gelen dini bilgim ve inancım iyi idi. İçimden gelen seslere kulak vererek zorlama olmaksızın namaz kılan bir çoçuktum. Büyüdükçe herşey lafta kalmaya dönüştü. Ama aylardır uykudan uyanmak gibi tekrar içimden gelen seslere kulak vermeye başladım. İlk olarak bir kaç kez Kur an ı Kerimi türkçe meallerden takip edip ruhumu beslemeye çalıştım. O kadar çok merak ettiğim şey varki ve o kadar çok arayış içindeyim ki saatlerce internet başında dini meselelerde kafamı kurcalayan herşeye cevap aramaya çalışıyorum. Sizlerden yardım dileyen bu kardeşinize ya da abinize kulak verin derdimi benimle paylaşın isterim. Kafamı kurcalayan en önemli konulardan biri mezhepler hakkında. Allah kitabı mukaddeste bizlere herşeyi apaçık anlattığını söylüyor. Ama biz neden mezheplere ihityaç duyuyoruz? Demem oki ben kendimi Sunni bilmekteyim Hanefi olduğumu sanmaktayım. Bizim mezhepimizde günah sayılan başka mezhepte günah sayılmayabiliyor. Bunun sebebi nedir? Hadisleri incelediğimiz zaman bir hadiste yasaklanan diğer bir hadiste teşvik edilebiliyor. Özet olarak ben bir mezhep imamına göre dinimi idrak etmek zorundamıyım yoksa sadece Kuranı inceleyerek kendime bir yol çizebilirmiyim?
Bana Allah rızası için yardım edin. Kafam çok karışık. Hepinize Allah(CC)den rahmet ve bereket dilerim. Şimdiden Teşekkürler.
Bana Allah rızası için yardım edin. Kafam çok karışık. Hepinize Allah(CC)den rahmet ve bereket dilerim. Şimdiden Teşekkürler.