Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Senin dışın pis, benim ise içim.. (1 Kullanıcı)

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Bayezid-i Bistami hazretleri bir gün yolda giderken yanından geçen bir köpeği görür ve köpeğe değip necaset bulaşmasın diye eteklerini toplar. O anda köpek dile gelip, şöyle der; -Bendeki kir, üç defa yıkamakla temiz olur. Ama senin nefsindeki kibir kiri, yedi deryada yıkansa temiz olmaz!..

Bunun üzerine Bayezid-i Bistami hazretleri, köpeğe; -Senin dışın pis, benim ise içim. Gel beraber olalım da belki birbirimize faydamız olur, der. Köpek de; -Sen benimle arkadaş olamazsın. Zira halk beni horlar, sana tazim eder. Beni gören taşlar, seni gören ise iltifata başlar. Benim yarına yiyecek bir kemiğim bile yok, ama senin bir ambar dolusu buğdayın var, cevabını verir.

Bunun üzerine Bayezid-i Bistami hazretleri; “Bir köpeğe bile yol arkadaşı olmaya layık değilim” diyerek çok üzülür ve ağlar.

ayyşegül

Kayıtlı Kullanıcı
çok gzl ve acı verici doru demiş köpek onun dışını bir veya üç defa yıkasan temizlenir peki yha nefsimiz içimizahh yaaa rabbi sen yardımcı oll...sana sığınırız nefsimizin kölesi olmaktan .....

ayyşegül

Kayıtlı Kullanıcı
bu arada allah razı olsun paylaşım için gzlmiş devamını bekleriz mektubat

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
çok gzl ve acı verici doru demiş köpek onun dışını bir veya üç defa yıkasan temizlenir peki yha nefsimiz içimizahh yaaa rabbi sen yardımcı oll...sana sığınırız nefsimizin kölesi olmaktan .....

Bunu Beyazid-i bistami kuddise sirruh hazretlerine söylüyor.EVLİYA yani.Bizim halimiz zaten harab olmuş.Mevla diyor ki dünyayı kalbine koyma bizim kalbimizde mevladan başka her şey var.Dediğiniz gibi nefsimize köle olmaktan rabbimize sığınırız.

Fârisî iki beyt tercemesi:

İnsanların rabbinin, insanların rûhuyla,
Bir bağlılığı vardır, söz ile anlatılmaz.

İnsan için diyorum, işim yokdur maymunla.
Rûhsuz olan bir kimse, elbet rûhu tanımaz.

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
bu arada allah razı olsun paylaşım için gzlmiş devamını bekleriz mektubat

Allahü teala cümlemizden razı olsun.Teşekkür ederim.
İnşallahü teala paylaşılacak şeyler bulunca naklederiz.

Fârisî mısra’ tercemesi:

Herkesi, bir iş için yaratmışlardır.

EFECE

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.efece.tr.cx
allah razı olsun kardeşim :(

hangimiz bistami hazretleri gibi degil ki :'(

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm
Teşekkür ederim paylaşım için daha önce bende okumuştum bunu tekrar okumak iyi oldu.
Allahım bizleri kibirden korusun inşaallah..
Selametle kalın..

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Selamünaleyküm
Teşekkür ederim paylaşım için daha önce bende okumuştum bunu tekrar okumak iyi oldu.
Allahım bizleri kibirden korusun inşaallah..
Selametle kalın..

Estağfirullah ben teşekkür ederim hem size hem okumamıza vesile olanlara.Aynen dediğiniz gibi inşallahü teala muhafaza eylesin.Sizde selametle kalın..

Fârisî beyt tercemesi:

Harâmları istemekden, kesilmedikçe nefs,
kalb ilâhî nûrlara, ayna olamaz hiç!

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Gerçekten aci veren bir durum emeğine sağlik kardeşim

Yaa kardeşim bu büyüklerin hayatı bize ayna oluyor.İnsan aynaya bakınca nasıl ki üstünü başını düzeltiyorsa insan bu zatların hayatını okuyunca kötü huylarını görüyor.İnsafı varsa da düzeltmeye çalışıyor.Sizin de emeğinize sağlık..

Fârisî beyt tercemesi:

Kavuşmak için, bu lezzet ve sevince,
Can çıkıncaya dek, çalış, gündüz ve gece!

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
evet hakkatende ne kadar hikmetli olaylar!köpek dile geliyor ve bizlerin söylemeycegi sözleri söylüyor.ama şuda var ki söylettirene bakmalı.gerçektende çok etkilendim.allah razı olsun....
biz yaratılmışların en yücesi iken bir köpek kadar olamamışız.yazıklar olsun benim gibilere....

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
evet hakkatende ne kadar hikmetli olaylar!köpek dile geliyor ve bizlerin söylemeycegi sözleri söylüyor.ama şuda var ki söylettirene bakmalı.gerçektende çok etkilendim.allah razı olsun....
biz yaratılmışların en yücesi iken bir köpek kadar olamamışız.yazıklar olsun benim gibilere....

Söyleyene değil söyletene bakmalı dediğiniz gibi cenab-ı mevla her şeyin sahibidir.Beni sizi nasıl konuşturuyorsa köpeğide konuşturur.Hoş dediğiniz gibi köpek kadar tevekkülümüz yok ama olsun.Eshab-ı Kehfin köpeği kıtmir kafirlerden uzaklaşanlarla beraber gittiği için cennete giren hayvanlardan olmuş.Bizede Habibi(Sallallahu aleyhi ve ala alihisselatü vesselam)'ne olan muhabbetimizden dolayı ihsan buyurur inşaallahü teala..

berkojames

Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten aci veren bir durum emeğine sağlik kardeşim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt