Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Seni Rabbime Havale Ettim (1 Kullanıcı)

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Horasan’ın meşhur valisi Abdullah bin Tahir, muhterem ve mübarek bir idarecidir. Ancak yönetime geçince ister istemez hatalar da yapar, zulüm de işler. Nitekim bir gece mahallede rahatsızlık verip şikâyetlere sebep olan bazı başıboş kimseleri toparlayıp valinin huzuruna çıkarmak üzere önlerine katarak götüren bekçiler, bir ara bir suçlunun sokaklardan birine dalarak kaçtığını görürler. Peşine düşen bekçiler sokakta önlerinde yürüyen Heratlı masum bir demirciyi, kaçan sendin, diyerek yakalayıp suçlular arasında valinin huzuruna çıkarırlar. Geceleri halkı rahatsız eden bu suçlulara olan kızgınlığı sebebiyle ayırım yapmadan, soruşturma gereği duymadan emir veren Abdullah bin Tahir:

- Bunların hepsini de atın zindana. Akılları başlarına gelinceye kadar kalsınlar orada!. Geceleri halkı rahatsız edip de şikâyetlere sebep olmak neymiş anlasınlar, der.

Böylece akşam geç vakte kadar çoluk çocuk rızkı için çalışmaktan yorularak evine dönmekte olan Heratlı demirci de suçlular arasında zindanı boylamaktan kurtulamaz. Üzerine kapatılan zindan kapısının arkasından kırık gönülle yaptığı bedduası ise şundan ibaret olur:

- Rabb’im, der. Beni evimde uyutmayanları sen de evlerinde uyutma. Sabahlara kadar onlar da uyuyamasınlar yataklarında!.

O sıralarda evinde yatağına uzanan vali ise, daha gözlerine uyku girer girmez müthiş bir sarsıntı ile uyanır. Hemen fırlar yatağından, bakar ki deprem filan yok. Şükürler olsun rüyaymış, diyerek tekrar uzanır yatağına. Ne var ki yine gözünü kapar kapamaz aynı sarsıntı başlar. Yine fırlayıp sağa sola bakar.. Derken sabahlara kadar mazlum demirci zindanda nasıl uyumazsa zalim vali de evindeki yumuşak yatağında öyle uyuyamaz...

İnsaflı vali, sabah olunca, “Bunda bir hikmet olabilir, birine bir zulüm mü yaptım acaba?!”, diyerek hapishane müdürünü çağırtıp sorar.

- Bu gece sabaha kadar uyuyamadım. Bir mazlumun bedduasını mı aldım acaba, der. Müdür Bey kendisinin de işittiği bir mahpusun duasını anlatır.

- Rabbim beni evimde uyutmayanları sen de evlerinde yumuşak yataklarında uyutma, diye dua eden bir demirci vardı hapishanede..

- Hemen o demirciyi getirin buraya, der. Vali, huzuruna getirttiği demircinin suçsuzluğunu öğrenince özür dileyerek serbest bırakırken tembihini de şöyle yapar:

- Başına böyle bir iş gelirse hemen beni ara!.

Demirci cevabını beklemeden verir:

- Seni neden arayayım? Bana zulmeden sen değil misin? Ben seni değil, beni senin zulmünden kurtaranı arar, müracaatımı yine O’na yaparım. Zira O (cc), senin evini sabahlara kadar başına yıkacak halde sallamasaydı sen yine beni aramayacak, zulmünü sürdürmekten geri kalmayacaktın.

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam Tuba çok Güzel Bir Paylaşim ........ Rabbim Razi Olsun Inşallah..

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.
ALLAH razı olsun çok güzel bir paylaşım.ellerine saglık.evet o

B)B) ADİLİ MUTLAKTIR B)B)

dostlarını ve mazlumları asla ve asla yalnız bırakmaz. selametle.

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Seni neden arayayım? Bana zulmeden sen değil misin? Ben seni değil, beni senin zulmünden kurtaranı arar, müracaatımı yine O’na yaparım. Zira O (cc), senin evini sabahlara kadar başına yıkacak halde sallamasaydı sen yine beni aramayacak, zulmünü sürdürmekten geri kalmayacaktın.

Esselamun aleykum tuba kardesim Allah c.c. razi olsun.Ders veren ve düsündürücü bir konu.Selam ve dua ile....

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
allah Razi Olsun Ablacim

çok Güzel Ve Anlamli Bir Paylaşim...

A.e.ol.dua Ile...

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun çok güzel paylaşım olmuş yüreğinize sağlık a.e.o

afakisevda

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM Kardeşim bu güzel paylaşım için ALLAH Razı olsun RABBİMİZ öyle adaletliki kimsenin ahını kimsede bırakmaz BENDE BENİ ÜZENLERİ RABBİME HAVALE ETTİM HER TAKDİRİNE AMENNA

SEALM ve DUA ile kal

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı
paylasimizin icin ALLAH razi olsun sizden.okuyupta ibret alanlardan vede aldigi derside hayata geciren kullarindan eylesin.insaallah.

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Seni neden arayayım? Bana zulmeden sen değil misin? Ben seni değil, beni senin zulmünden kurtaranı arar, müracaatımı yine O’na yaparım. Zira O (cc), senin evini sabahlara kadar başına yıkacak halde sallamasaydı sen yine beni aramayacak, zulmünü sürdürmekten geri kalmayacaktın.

Esselamun aleykum tuba kardesim Allah c.c. razi olsun.Ders veren ve düsündürücü bir konu.Selam ve dua ile....
hayırlı sabahlar Rabbimiz razı olsun inşaallah selametlke kalın kardeşim

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM Kardeşim bu güzel paylaşım için ALLAH Razı olsun RABBİMİZ öyle adaletliki kimsenin ahını kimsede bırakmaz BENDE BENİ ÜZENLERİ RABBİME HAVALE ETTİM HER TAKDİRİNE AMENNA

SEALM ve DUA ile kal
ve aleyküm selam Rabbimiz cümlemizden razı olsun hayırlı sabahlar selametle kalın inşaallah

iklim.ela

Kayıtlı Kullanıcı
S.a. Gerçekten Düşündürücü Bir Yazi Yazmişsin.
Doğru Olanin Ne Olduğunuda Sade Bir şekilde Anlatmişsin.
Demekki Bizlerin Tek Siğinaği, Allahü {c.c.}teala Rabbim Herkezin Yanindadir Bunu Hiçbir Zaman Unutmayalim.hepimizin Dualarini Kabul Etsin Inşallah.allaha Emanet Olun....

baba431

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam ALLAH razı olsun gerçekten güzel bi paylaşım selametle...

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Canim Kardeşim.faydali Bir Paylaşim Olmuş. Rabbim Razi Olsun. Ibret Almayi Hepimize Nasip Eylesin.rabbimize Emanet Ol Güzel Kardeşim. Selam Ve Dua Ile...

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
S.a. Gerçekten Düşündürücü Bir Yazi Yazmişsin.
Doğru Olanin Ne Olduğunuda Sade Bir şekilde Anlatmişsin.
Demekki Bizlerin Tek Siğinaği, Allahü {c.c.}teala Rabbim Herkezin Yanindadir Bunu Hiçbir Zaman Unutmayalim.hepimizin Dualarini Kabul Etsin Inşallah.allaha Emanet Olun....
ve aleyküm selam Rabbimiz razı olsun selametle kalın inşaallah:H

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt