Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"Senden iyi olmasın!" mı? (1 Kullanıcı)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
"Senden iyi olmasın!" mı?

Pek tatlı bir nezaket cümlemiz vardır. Birisinin yanında bir başkasını övüyorsanız, “Senden iyi olmasın!” dersiniz! Sadık Şanlı kardeşimin o incelik dolu anlatısını okuduğumdan beri bu iltifata itiraz ediyorum:
“...kapının zili çaldı. Karşımda uzun zamandır görmediğim bir dostum. Selamlaşıp, kucaklaştık. Çay eşliğinde uzun bir sohbet için salona geçtik. Nasıl geçtiğini anlayamadığımız üç koca saatin ardından misafirim ‘Geç oldu, bana müsaade’ diyerek noktayı koydu ve kalktı. Ona eşlik ettim. Sokağın başına vardığımızda ‘Şimdi ayrılık vakti. Ben gidiyorum, ta ki benden hayırlısı gelsin inşallah’ diyerek elini uzattı. Kucaklaşırken, dostumun ettiği duaya alışkanlıkla ‘amin’ dedim. Eve dönerken, arkadaşımın veda sözleri takıldı aklıma. Düşündüm, düşündükçe ürperdim. Bu bir dua idi. İlk kez duyduğum yaman bir dua. Gayri ihtiyari birkaç kez tekrarladım. Sıcacık duygularla doldum. Bir şey tarafından kuşatılmıştım. Bütün benliğimi dolduran güzel bir şey.
Ertesi gün ilk işim arkadaşımı telefonla aramak oldu. Nedir, nereden duydun diye sordum. Bu özlü duadan çok etkilendiğimi anlayan dostum, ‘Hz. İsa Aleyhisselam’ın, Peygamber Efendimizin (asm) geleceğini müjdelediği sözmüş bu’ dedi. Ne güzel dua imiş! ‘Tuttum bu duayı’ dedim. Güldü ve ‘o halde hiç bırakma.’
Ben gidiyorum, ta ki benden hayırlısı gelsin inşallah.”

İsâ’ya (as) ve O’nun müjdelediği En İyi’ye (asm) hürmeten: Kalktığım koltuğa benden iyisi otursun. Sustuğum anda benden iyisi konuşmaya başlasın. Olmadığım odaları benden iyiler doldursn. Yetişemediğim yerlere benden iyiler yetişsin....

“Senden iyi olmasın!” diyen dostlarımın bu duasına, İsa Aleyhisselâmın duasına “amin” deme hatırına “amin” diyemeyeceğimi söylüyorum. Şaka yollu, “Bana beddua ediyorsun galiba!” diyorum. “Ya benden iyiler olmasa, ne ederim ben bu dünyada? Kim beni şaştığında uyaracak? Kim beni hüzne düştüğümde teselli edecek ki... Sonra peygamberlerin kavimleriyle yaşadıkları imtihanları hatırlıyorum. O toplulukta o peygamberden iyisi yoktu! Ama nasıl acılar çekti? Ne dayanılmaz sıkıntılara göğüs gerdi?
“Benden iyi(ler) olsun elbette.. Bende peygamber yalnızlığına sabredecek iyilik yok ki!”

Senai DEMİRCİ​

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
S.A.GERÇEKTEN GÜZEL.HAYIR DİLEMEK EN GÜZELİ,HAYIRLI AKŞAMLAR.HAYIRLI SABAHLAR.HAYIRLI YOLCULUK VS.ÇOK GÜZEL.
BENDEN HAYIRLISI GELSİN İNŞALLAH.SELAM VE DUA İLE

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun evet çok güzel bir dua. bende dün KAAN kardeşimizin forumunda okumuştum. Burda da görünce mutlu oldum. gönlünüze sağlık. ALLAHa emanet olunuz...
Ben gidiyorum, ta ki benden hayırlısı gelsin inşallah

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm Allah razı olsun çok güzel paylaşımdı bazen bende dahil etrafımda şahit oluyorum senden iyi olmasın sözü çok kullanılıyor ... Bir daha kullanmayacağım ..

Benden hayırlısı gelsin inşallah .. Allaha emanet olun selam ve dua ile ....

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
cok anlamlı veöğretıcı bır paylaşım
allah razı olsun
allaha
emanet olun
benden hayırlısı gelsın ınşaallah

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
S.A.GERÇEKTEN GÜZEL.HAYIR DİLEMEK EN GÜZELİ,HAYIRLI AKŞAMLAR.HAYIRLI SABAHLAR.HAYIRLI YOLCULUK VS.ÇOK GÜZEL.
BENDEN HAYIRLISI GELSİN İNŞALLAH.SELAM VE DUA İLE

Aleykümselam...ALLAH c.c. razı olsun...evet hayırlısını dilemek en güzeli
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle...

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
Çok begenerek okudum ALLAH RAZI OLSUN
Sizlerin vesilesiyle bir şey daha ögrenmiş oldum

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
ALLAH razı olsun evet çok güzel bir dua. bende dün KAAN kardeşimizin forumunda okumuştum. Burda da görünce mutlu oldum. gönlünüze sağlık. ALLAHa emanet olunuz...
Ben gidiyorum, ta ki benden hayırlısı gelsin inşallah

ALLAH c.c. sizden de razı olsun...evet hayırlısını dilemek güzel...:evet benzerlik var...teşekkür ederim...sağolun ALLAH c.c. emanet olun...
selam ve dua ile...selametle...

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
selamun aleyküm Allah razı olsun çok güzel paylaşımdı bazen bende dahil etrafımda şahit oluyorum senden iyi olmasın sözü çok kullanılıyor ... Bir daha kullanmayacağım ..

Benden hayırlısı gelsin inşallah .. Allaha emanet olun selam ve dua ile ....

aleykümselam...ALLAH c.c. sizden de razı olsun teşekkür ederim...
evet kulanılıyor dikkat ederiz İNŞALLAH bundan sonra...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle...

ZaRiNa/MeDiNe

Kayıtlı Kullanıcı
Allah c.c razı olsun çok güzel bi dua,dillerimizden düşmesin inşallah..
''Ben gidiyorum,ta ki benden hayırlısı gelsin inşallah.”

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
selamunaleykum
cok anlamlı veöğretıcı bır paylaşım
allah razı olsun
allaha
emanet olun
benden hayırlısı gelsın ınşaallah

Aleykümselam...ablacığım teşekkür ederim...
ALLAH C.C.sizden de razı olsun...ALLAH c.c. emanet olun...
selam ve dua ile...selametle...
Benden hayırlısı gelsin İNŞALLAH...:G

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Çok begenerek okudum ALLAH RAZI OLSUN
Sizlerin vesilesiyle bir şey daha ögrenmiş oldum

ALLAH c.c. razı olsun teşekkür ederim...(SENAİ DEMİRCİ nin emeğine sağlık )bende beğenerek okudum ve sizlerle paylaşmak istedim...selam ve dua ile...

Ben gidiyorum, ta ki benden hayırlısı gelsin İNŞALLAH”:evet

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Allah c.c razı olsun çok güzel bi dua,dillerimizden düşmesin inşallah..
''Ben gidiyorum,ta ki benden hayırlısı gelsin inşallah.”

ALLAH c.c. sizden de razı olsun...dilimizden düşürmesin İNŞALLAH...

''Ben gidiyorum,ta ki benden hayırlısı gelsin İNŞALLAH".
:evet

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH(cc) RAZI OLSUN..

ALLAH(cc) RAZI OLSUN..

“Senden iyi olmasın!” diyen dostlarımın bu duasına, İsa Aleyhisselâmın duasına “amin” deme hatırına “amin” diyemeyeceğimi söylüyorum. Şaka yollu, “Bana beddua ediyorsun galiba!” diyorum. “Ya benden iyiler olmasa, ne ederim ben bu dünyada? Kim beni şaştığında uyaracak? Kim beni hüzne düştüğümde teselli edecek ki... Sonra peygamberlerin kavimleriyle yaşadıkları imtihanları hatırlıyorum. O toplulukta o peygamberden iyisi yoktu! Ama nasıl acılar çekti? Ne dayanılmaz sıkıntılara göğüs gerdi?
“Benden iyi(ler) olsun elbette.. Bende peygamber yalnızlığına sabredecek iyilik yok ki!”

EsSelamuAleykümVeRahmetullahiVeBerekatuhu Nihal Kardeşim..

O zaman şöyle dua edip..amin diyeceğiz..

"Benden iyi(ler)..(ve hep) olsun elbette.."
amin..

Belki de karşıdaki dosta kıymetini anlatmak adına..
"Senden iyi olmasın.." denilmekte..yani sen hep benim için en iyisin..böyle de yorumlanabilir zannedersem..ikiyüzlülük yapılmadığı takdirde tabii ki..

Kaan 'ın konusuna ilave olmuş..ve iyiliğe davetiye çıkarılan bir dua..en başta zikreden O(AS) mübarek Peygamberin buyurduğu gibi..
Allah(CC) razı olsun..emeğinize sağlık Nihal Kardeşim..
Selam ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
kullanmak lazım allahın izniyle. selametle kalın

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm değerli Nihal Ablam..Rahman azze ve celle ebeden razı olsun sizden..Çok güzel bir anlatımdı..Emeğinize, gönlünüze sağlık olsun inşallah..Günlük hayatta karşı tarafa bir övgü gibi söylenen bu söz, gerçekten derinlemesine düşünüldüğü zaman, ''iyi insanlara bir sınırlama'' manasında imiş..Bu güzel yazı ile ufkumuz daha da genişledi ve artık çok daha geniş bir pencereden değerlendirmek gerektiğini anlıyoruz bu sözü.. Allah c.c her daim en hayırlı ve en iyi olanlarla karşılaştırsın, ''iyi''leri hayatında bol olanlardan eylesin cümlemizi inşallah..

Çok teşekkürler bu güzel paylaşım için..Kalbinizin sahibine emanetsiniz Nihal ablam..Baki selam ve dua ile inşallah..B)B)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com

EsSelamuAleykümVeRahmetullahiVeBerekatuhu Nihal Kardeşim..

O zaman şöyle dua edip..amin diyeceğiz..

"Benden iyi(ler)..(ve hep) olsun elbette.."
amin..

Belki de karşıdaki dosta kıymetini anlatmak adına..
"Senden iyi olmasın.." denilmekte..yani sen hep benim için en iyisin..böyle de yorumlanabilir zannedersem..ikiyüzlülük yapılmadığı takdirde tabii ki..

Kaan 'ın konusuna ilave olmuş..ve iyiliğe davetiye çıkarılan bir dua..en başta zikreden O(AS) mübarek Peygamberin buyurduğu gibi..
Allah(CC) razı olsun..emeğinize sağlık Nihal Kardeşim..
Selam ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..
Aleykümselam Talip abi hayırlı sabahlar...ALLAH c.c. sizden de razı olsun...
teşekkür ederim...evet ikiyüzlülük olmadığı taktirde dediğiniz gibi söylenebilir...

Kaan 'ın konusuna benzerlik var aslında içimden geçeni söylemek gerekirse
konuyu açtıktan sonra keşke KAAN 'ın form konusunda paylaşsaydım dedim ama silemedim..:( daha mı iyi olurdu bilemiyorum...?

ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...
selametle İNŞALLAH...

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam Talip abi hayırlı sabahlar...ALLAH c.c. sizden de razı olsun...

teşekkür ederim...evet ikiyüzlülük olmadığı taktirde dediğiniz gibi söylenebilir...

Kaan 'ın konusuna benzerlik var aslında içimden geçeni söylemek gerekirse
konuyu açtıktan sonra keşke KAAN 'ın form konusunda paylaşsaydım dedim ama silemedim..:( daha mı iyi olurdu bilemiyorum...?

ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...

selametle İNŞALLAH...

EsSelamuAleyküm Kıymetli Nihal Kardeşim..
Öncelikle Babanızın selamını aldık..derler ya getiren-götüren sağolsun..çok sağolun..
Yoo..böyle de olmuş..farklı bir kısmı var zaten..KAAN alınmaz sanırım böyle şeylere..hele ki siz biliyorsunuz..Onun dönüş yolundaki en yakın ısrarlı davetçilerinden en önde geleniydiniz..
Bazen ben de bu yönüyle kullanıyorum..ve önceki mesajda yazdığım gibi benim için gerçek değeri olan dostlarıma..
Hayırlı sabahlar olsun inşaAllah..
Selam ve baki dualarım ile Alla(CC)'a emanet olunuz..

Kaan Erdem

Yönetici
değerli abim çok güzel ve yerinde doğru ve içten bir tespitle açıklık getirmişsiniz.mevlam razı olsun.sayın nihal hanım sizinde konunuz gerçekten çok güzel bu paylaşımı bizlere ulaştırdığınız için mevlam razı olsun ayrıca bu hassasiyet ve insani düşünceniz içinde teşekkür ederim.selam ve dua ile kalın selametle.hayırlı sabahlar.:G:H:evet

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
değerli abim çok güzel ve yerinde doğru ve içten bir tespitle açıklık getirmişsiniz.mevlam razı olsun.sayın nihal hanım sizinde konunuz gerçekten çok güzel bu paylaşımı bizlere ulaştırdığınız için mevlam razı olsun ayrıca bu hassasiyet ve insani düşünceniz içinde teşekkür ederim.selam ve dua ile kalın selametle.hayırlı sabahlar.:G:H:evet

EsSelamuAleyküm KAAN Kardeşim..
Öncelikle hatır şinaslığınız için sağolunuz..açıkçası "Kardeşimi" yakın hislerle tanıdığımı zannediyorum..buna yorunuz..hakkınızı helal ediniz adınıza bir açıklamayı öncelediğim için..
Allah(CC) razı olsun Kardeşim..
Selam ve dua ile ..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt