Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

sen ona gitmez isen ... (1 Kullanıcı)

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı
Adamın biri berberde tıraş olurken ,berberin konuşmalarını dinlemek zorunda kalmış ..
Bu berber Allah inancı olmayan biriymiş ve şunları söylüyormuş : "Bir de Allah var diyorlar ,yahu şu dünyaya bak ! Adaletsizlik diz boyu ,acı çekenler ,çaresizler ,hastalar sakatlar ...Madem Allahın gücü her şeye yetiyor neden tüm bunlara bir son vermiyor ve neden dünyayı daha güzel bir yere dönüştürmüyor??Alah yokta ondan, olsaydı bunca düzensizlik olurmuydu hiç ...?? "

Berberi sessizce dinleyen adam onun nekadar gergin olduğunu ve kendini söylediklerine çok inandırmış durumda olduğunu görünce, tartışmayı uzatıp onu dahada kızdırmamak için bir şey söylememiş ona ...
Traşı bitip dışarı çıkacağı sırada karşı kaldırımda saçı sakalı birbirine karışmış ,belkide aylardır traş oladığı her halinden belli olan birini görünce tekrar içeri girmiş ve berbere :

"biliyormusun bence bu dünyada hiç berber yok ! " demiş ..

Berber buna gülmüş ve " olurmu canım bak sen şuan bir berber dükkanındasın ve bende bir berberim sen nasıl berber oladığını düşünürsün " demiş

Bunun üzerine adam karşı kaldırımda yürümeye devam eden o saçı sakalına karışan adamı berbere göstermiş ve ona " Eğer berber olsaydı bu adamın hali bu mu olurdu ??" demiş gülümseyerek. Bunun üzerine berber mahçup, başı eğik ve yaptığı hatanın farkına varmış bir durumda adama: " haklısın eğer o adam berbere gitmiyorsa berberin suçu ne?? ,,ve tabi ki allah ta var ama insanlar ona gitmiyorsa o neyapsın ??!! "

Not : Bu bana bir arkadaşımın maille gönderdiği bir yazı idi... Beğendim,faydalı buldum ve buradan sizlerle de paylaşmak istedim ...

handan06

Kayıtlı Kullanıcı
RE: sen ona gitmez isen ...

paylaştığın için sağol

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

Rica ederim ,sizde sasğolun ...

eeda

Kayıtlı Kullanıcı

EESELAMU ALEYKÜM
RABBIM HER KULUNU SINAV EDER KIMINI HASTALIKLA,KIMINI ZENGINLIKLE KIMINI HUZURSUZLIKLA VS... ONEMLI OLAN BUNLRIN IMTAHAN OLDUĞUNU BILMEK VE SABRETMEK.
KUL ALLAHA BIR ADIM GIDERSE ALLAH O KULA IKI ADIM GELIRMIŞ KUL ÜÇ ADIM GIDERSE ALLAH BEŞ ADIM GELIRMIŞ,KUL YURUYEREK GIDERSE ALLAH KOŞARAK GELIRMIŞ.YETERKI BIZ RABIMIZE BIR ADIM ATALIM KENDIMIZI DEĞIŞTIRELIM
RABBIM AYETI KERIMESINDE BUYURUYOR;SIZ KENDINIZI DÜZELTMEDIKÇE BEN SIZI DÜZELTMEM.İNŞ.KENDIMIZI DÜZELTIR ONUN SEVGISINI TAM OLARAK KALBIMIZDE BULURUZ
B)RABBIM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUNB)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt